• rich

    tak som zistil, ze som v euforii nakupu mozno slapol vedla. kupil som kliky RF Evolve 2005 → 925g. Zistujem, ze vacsina klik je lahsia a stacilo priplatit 2tis. resp. vybrat napr. Truvativ Stylo Team mohol som usetrit 100g. Nie je to vela, ani malo :-)) otazkou je – mam to vobec riesit? bike je Enduro, vaha bude okolo 12,5kg takze ±100g uz nemusi byt rozhodujucich.Lenze babka k babce :-)) (predaj RF je problem vzhladom na nakup v USA – komplikovanejsia zaruka).

    0 0
    • kovar  

      tvoje problémy bych chtěl mít.

      0 0
    • Smazaný účet  

      925 gramů? Docela macatý kliky, ne?

      0 0
    • jecnak  

      Na takovyho bika bych to asi neresil. Rozhodne je ale zajimavejsi usetrit 100g na pedalech nez na klikach. Ovsem jestli je to bike na enduro, tak bych neresil ani ty pedaly.

      0 0
    • Daf  

      No o tech 100g jsou lehci asi nem XTR a nebo RF Deus. Ty ostatni ostatni vyjdou spis nastejno, nebo jen o 50g lip. RF ma naproti treba XTckum urcite lepsi prevodniky a jestli maji retezovou linku 47.5 a ne 50mm jako shimana tak je to taky jedine plus. Ja bych to vubec neresil, protoze ty kliky jsou porad stejne lehke jako klasicke provedeni XT+osa, takze vahou to krok zpet neni, ale v tuhosti je to urcite lepsi.

      0 0
      • rich  

        presne – tych 100g je v porovnani s DEUS XC, pripadne stylo team + „top“ stred. mna len stve, ze rozdiel v cene je teraz na us net shopoch napriklad asi 70USD…ale uz to necham tak. radsej to investujem do novych tretier.

        0 0
    • kandik psi zub  

      vaha je na urovni LX. tecka je jen otazka jestli te to svrbi, nebo ne. Me jako gramhonice by to urcite sralo, na druhou stranu bych urcite nemel 12,5kg enduro bika …

      0 0
      • tbc  

        aby som sa zorientoval :-) Shimano FC-M510 (postarsie Deore, Octalink1, HolowTech1) stale v predaji u nas to stoji 2200 slovenskych korun j v porovnani stym o com sa bavite shit? Vazia 715g (podla katalogu). Zrejme je to aj vyrazne nizsia cenova kategoria v porovnani stym o com je tu rec… Tak ma zaujima ze vcom su horsie od tych RaceFace alebo Stylo…

        0 0
      • Vilém  

        Taky jsem koukal ze ty novy LX jsou jakysi tezky.Mam LX02+octalink a kdyz pominu vetsi tuhost novych,tak ty stary jsou v kombinaci osa+kliky+srou­by,lehci.myslel jsem ze jeden z argumentu Shimana byl snizeni hmotnosti,nebo ne?

        0 0
        • tbc  

          a pokial ide o tuhost? HolowTech2 > HolowTech1 ? (asi ano) XTR > XT > LX > Deore ? (asi nie ked je tam ten isty material…) Ale kam sa zaradie tie RF a tie Stylo? je to priblizne porovnatelne?

          0 0
        • jecnak  

          Realny vahy: LX05 maj 927g, LX2004 644g, osa 255g, srouby 20g. Takze to vyjde prakticky nastejno – tuhost je ale neporovnatelna, i kdyz si myslim, ze se na ni spis ani tak nepodileji kliky jako pevne spojeni klika/osa a vetsi rozestup a vetsi prumer lozisek.

          0 0
          • jecnak  

            Jen dodam, ze by se urcite dalo shodit tak 100g na prevodnicich.

            0 0
            • Vilém  

              Shodit by kazdopadne slo.Ja srovnaval komplet kliky jak je koupis.Ta zvysena tuhost je dobra k cemu?jezdim hardtaily a tam se mi honba za co nejvetsi tuhosti zda nepotrebna.Pevnost ma i klasicky octalink nebo isis,to uz clovek jen tak nezlomi.Taky me stve,ze zatim,co jsem se dival neprodavaji samotna loziska,jen vcetne domecku ap.Tzn naklady na provoz se zvysuji zivotnost lozisek klesa a Sh si mne ruce jak se prachy sypou.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Mozna proto, aby to lepe jelo? Proc jezdis HT? Jsem myslel, ze jedna z vyhod je, ze kdyz na HT slapnes jede dopredu, zatimco u FS nejdriv stlacis tlumic a az pak jedes. Stejny je to s klikama. Slapnes, ohnes, povolis, ony se zahreji a vychladnou a ty porad stojis na miste.

                0 0
                • tbc  

                  no, na toto som sa pokusal pytat. vie niekto z vas porovnat v tomto ohlade kluky od shimana Deore, LX, … stymi od RF alebo Truvativ? Shimano sa vychvaluej ze HolowTech je vtom to ohlade uzasny, ale co ako su natom kluky z Alu7005 cu 66volaco… ?

                  0 0
                • visby  

                  „Slapnes, ohnes, povolis, ony se zahreji a vychladnou a ty porad stojis na miste.“ toto mi vyrazne zlepsilo den…

                  ad kluky: podla mna to neries, radsej investuj do dalsich veci… tuhe budu ak su Xtype a okrem toho jazdi aj znacka a RF jazdi urcite lepsie ako truvativ:-)

                  0 0
    • BB  

      Jak jsi poresil Enduro za 12,5 kg ? Porad, ja chtel dostat fulla, ktery je spise XC pod 12 a byla to dost makacka. To jsi nekde musel osekat kilo az kilo a pul ? Ale mozna si predstavuji neco jineho pod pojmem Enduro.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Podle me uz pevnak pod 15kg je hazard se zdravim, ale kdo chce kam… ach ty skatulky :)

        0 0
      • rich  

        to mal byt priklad, som to zle napisal :-) budem rad ak to dostanem pod 13kg…tych 12,5 by bolo uzasnych :-)

        0 0
        • McBlacky  

          ale dostal bys to, jenže s pláštěma a dušema který na enduro budou k ničemu :(

          0 0
          • rich  

            co Schwalbe Jimmy Light pripadne Double Defense alebo Black Jack Light? to uz by celkom slo, nie?

            0 0
            • McBlacky  

              jo ty schwalbe jsou v pohodě, i RR 2,25 nebo Albert light 2,1, všechno je to tak nějak okolo 550gr ± když se dobře fouknou (40+psi) tak to i něco vydrží.

              0 0
              • jecnak  

                Tohle se mi na enduro nezdaj dobry plaste – proste tam ta nizka hmotnost je znat (tenky behoun se lehce rizne). Na enduro od Schwalbe King Jim atd.

                0 0
                • McBlacky  

                  na enduro v okolí Prahy úplně v pohodě. Já ani ty jsem RR neřízli a já teda nikde letos nejel s ohledem na životnost pláště :) a Fousáč třeba RR na enduro vozí. a hlavně king J light už je 2,35 a váha přes 600gr, s tím už by toho spešla s foxem na 12,5kg nedostal -za rozumnej peníz. a albert je libová záležitost, přes běhoun těžko ho řízneš a z boku jako každej jinej 2,1 light má 500gr…

                  0 0
                  • rich  

                    little albert 2,1 – snake skin 535g to by uz slo

                    0 0
                  • jecnak  

                    Asi si predstavuju enduro moc drsne – ja bych na pohodovy jezdeni a vychutnavani sjezdu oupil ty 2,35 King Jim.

                    0 0
    • miťo  

      Myslim, ze Pekacek tady uz neco psal o Truvativ stylo team klikach, tak si to najdi a koupi si dobre promysli. Radej pevnost nez hmotnost. Stylo team jsou kliky jen do prvniho padu. Vsak si to najdi, nekde ve foto je i obrazek.

      0 0
      • Zdyn  

        Oni ty Styla zas tak spatny nejsou.Mluvi se tu o ohnutejch,ale porad to jsou jen jedny kliky.Treba spatnej kus.Neznamena to ,ze jsou spatny vsechny.Styla maj jinde celkem dobry recenze.Ja vim napr o 2 XT,co se uvolnili ve spoji s osou a taky to neznamena,ze jsou vsechny XT spatny.Rekl bych,ze nejsou zadny kliky,ktery by se nekomu neohly nebo nepraskly.

        0 0
        • miťo  

          Stejnou, vlastne jeste horsi zkusenost s nima mel Tomas Kozak (urcite ho znas). Ten lehl na mokre trave a ohnul je tak, ze mu neprosly kolem zadni vidlice! Je to blato. Shimano ma aspon lepsi material.

          0 0
          • Zdyn  

            No chtel jsem rict,ze jeden dva kusy nemusi znamenat spatnou celou serii.A navic se tusim jednalo o ISIS a to neznamena, ze v procedeni X-type to bude stejny.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.