Prosím poraďte, koupil jsem brýle R2 Race a zaboha z nich nemůžu sundat ty skla. Potřebuju tam dát čirý. Jak velká síla je potřeba? Dělám to samozřejmě podle obrázku. Už jsem si kvůli tomu pěkně zapatlal ty skla :((
Prosím poraďte, koupil jsem brýle R2 Race a zaboha z nich nemůžu sundat ty skla. Potřebuju tam dát čirý. Jak velká síla je potřeba? Dělám to samozřejmě podle obrázku. Už jsem si kvůli tomu pěkně zapatlal ty skla :((
fakt dost velká…ale časem se to ochodí…já ted přemejšlím kde seženu do nich ty nový čirý, bo ty starý jsem jaksi už doškrábal
Taky mi to prvně nešlo. Po přeptání v krámě a stupňování síly nakonec povolily. Jen se toho nebát.
no musíš první vydělávat vnější stranu skel…a neboj se toho.Zpátky dáváš první vnitřní a pak zacvakneš vnější…
No podle návodu se má tahat za vnitřní stranu…
tak se mi podařilo vyndat jedno sklíčko, ale mám tak zrakvený ruce, že to druhý ne a ne povolit :((
Tak nevim, mě to druhý sklíčko prostě nejde :(. Zkoušim to největší silou jakou dokážu vyvinout a stejně už mi ruka po tý čočce akorát klouže. Zkoušel jsem to i přes látku. Můžete mi poradit ještě nějakej fígl, třeba za co ty brejle chytáte apod., než jim to tam odnesu? Dík.
tak jsem právě při důkladnějším prozkoummání udazení skel ve vnitřních částech obrouček zjistil, že to sklíčko, které nejde vyndat, je v obroučce zapuštěno hlouběji než druhé. Zejtra to jdu reklamovat.
To není na reklamaci. Zkus při vyndavání skla rozehnout obroučky, v místě pantíků tlačit nahoru a naopak střed brýlý dolů. Tím se uvolní tlak na západku skla. Chce to mít tři ruce, ale podruhý to už jde líp. Tak hodně štěstí.
jo a sklo při vyndavání chytám co nejblíže středu brýlí (co nejblíže zobáčku)
ještě dodatek: prodavač mi chtěl ty brýle vyměnit, i když mi ukázal správný postup. Kupoval jsem je v Progress cycle v Praze Bráníku, takže tento obchod vzhledem k dobrému přístupu k zákazníkovi vřele doporučuji.
Tak jsem se byl poradit s prodavačem a lith měl pravdu, opravdu se musí tlačit na vnější část sklíčka směrem k nosní pacičce a obroučku vytahovat na druhou stranu. Tak to jde naprosto lehounce bez použití síly. A navíc si tak nezapatlám sklo. V návodě to maj blbě nakreslený.