• Lahváč

Prosím poraďte, koupil jsem brýle R2 Race a zaboha z nich nemůžu sundat ty skla. Potřebuju tam dát čirý. Jak velká síla je potřeba? Dělám to samozřejmě podle obrázku. Už jsem si kvůli tomu pěkně zapatlal ty skla :((

0 0
    • hanz  

fakt dost velká…ale časem se to ochodí…já ted přemejšlím kde seženu do nich ty nový čirý, bo ty starý jsem jaksi už doškrábal

0 0
    • pavelr  

Taky mi to prvně nešlo. Po přeptání v krámě a stupňování síly nakonec povolily. Jen se toho nebát.

0 0
    • lith  

no musíš první vydělávat vnější stranu skel…a neboj se toho.Zpátky dáváš první vnitřní a pak zacvakneš vnější…

0 0
    • Lahváč  

tak se mi podařilo vyndat jedno sklíčko, ale mám tak zrakvený ruce, že to druhý ne a ne povolit :((

0 0
    • Lahváč  

Tak nevim, mě to druhý sklíčko prostě nejde :(. Zkoušim to největší silou jakou dokážu vyvinout a stejně už mi ruka po tý čočce akorát klouže. Zkoušel jsem to i přes látku. Můžete mi poradit ještě nějakej fígl, třeba za co ty brejle chytáte apod., než jim to tam odnesu? Dík.

0 0
    • Lahváč  

tak jsem právě při důkladnějším prozkoummání udazení skel ve vnitřních částech obrouček zjistil, že to sklíčko, které nejde vyndat, je v obroučce zapuštěno hlouběji než druhé. Zejtra to jdu reklamovat.

0 0
      • pavelr  

To není na reklamaci. Zkus při vyndavání skla rozehnout obroučky, v místě pantíků tlačit nahoru a naopak střed brýlý dolů. Tím se uvolní tlak na západku skla. Chce to mít tři ruce, ale podruhý to už jde líp. Tak hodně štěstí.

0 0
        • pavelr  

jo a sklo při vyndavání chytám co nejblíže středu brýlí (co nejblíže zobáčku)

0 0
          • Lahváč  

ještě dodatek: prodavač mi chtěl ty brýle vyměnit, i když mi ukázal správný postup. Kupoval jsem je v Progress cycle v Praze Bráníku, takže tento obchod vzhledem k dobrému přístupu k zákazníkovi vřele doporučuji.

0 0
    • Lahváč  

Tak jsem se byl poradit s prodavačem a lith měl pravdu, opravdu se musí tlačit na vnější část sklíčka směrem k nosní pacičce a obroučku vytahovat na druhou stranu. Tak to jde naprosto lehounce bez použití síly. A navíc si tak nezapatlám sklo. V návodě to maj blbě nakreslený.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.