jakou karbonovou vidlici na silničku

11 nepřečtených
  • pavelr

Rozmejšlím se, koupit si nějakou levnější karbonovou vidli. Zatím mám duralovu rovnou 1 1/8", rám Fort s klasickým hlavovým složením. Rozlišuje se u vidlí, jestli je u rámu klasický nebo IHS? Je velký rozdíl, jestli je sloupek hliníkový nebo se vyplatí připlatit si za karbonový? Zatím je mojím favoritem zahnutá vidlice V-Fort asi za 3300? Díky za každou radu.

0 0
    • onegear  

Krk vidlice je stejny pro IHS i klas. hlav. slozeni. Nektere vidlice ale maji sirsi korunku aby lepe „licovaly“ s hlav. trubkou ramu.

Pri potrebe pouziti hodne podlozek pod predstavec neni dobre mit karbonovy krk – vyrobci vidlic vetsinou udavaji max. vysku krku nad hlav. trubkou ramu.

Pro karbonove krky je treba pouzit specialni nahradu za kovoveho „jezka“ – gumovy rozperny mechanizmus.

Popravde receno, kdyz jsem poprve vyjel na karb. vidlici, tak jsem zase tak moc velky rozdil nepozoroval – asi jsem mel dobrou ocelovou :) a pouzivam 23 gumy.

Muj osobni nazor – na vidlici nesetrit – kdyz jde o zivot . . .

0 0
      • pavelr  

Na jaře budu muset koupit také pláště. Doteď jsem vozil michelin axial performance š.20, bez defektu, ale zpuchřely na nich boky. Jaké pláště vozíš? Jaký 23 gumy bys mi doporučil? Dík.

0 0
        • onegear  

Dlouhou dobu jsem pouzival Conti GP3000, ted posledni roky Michelin Race(?) se silicou na vrcholu behounu. Jsou sice drahe ale bez problemu.

0 0
          • MartinXC  

Ty Micheliny mám taky, po cca 3 měsících se mi na zadní objevila na obvodu běhounu rovná ploška v délce cca 2cm. Asi se tam porušila některá vrstvy kordu. Hustím na 110–120psi. Ale dobře drží i na mokrém a odolávají defektům (teď je spousta posypových kamínků na cestách, ale 0 defektů). Až to umře půjdu do Conti GP.

0 0
            • onegear  

Ta mekka cast behounu je opravdu dost rozpichana od kaminku – holt vzdy neco za neco – silika ma prilnavost ale je nachylna . . .

Obecne se mi zda, ze ty conti vydrzi vic a micheliny lip sedi.

0 0
    • Vrci  

Tim „klasickým hlavovým složením“ myslíš neintegrovanej A-head nebo závitový HS.

Pokud A-head tak je krk stejnej Pokud závitovou hlavu pak je samozřejmě krk jinej.

0 0
      • pavelr  

a-head

0 0
        • marhi  

Taky mám karbonovou vidli a ten rozdíl tedy poznat je a to dost značně. Minimálně na vibracích.

0 0
          • Gatier  

No rozdiel medzi lacnou karbonovou a hlinikovou al ocelovou nie je. Mozno je ale v prospech hlinika (oceli). 1.Look 2.Time 3.Mizuno Ale je to skor len imidzova zalezitost, v nizsich cenovych hladinach. A na slabsi ram sa tiez neoplati

0 0
            • Vrci  

Rozdíl je i neni dost těžko říct. Měl jsem ocelovou rovnou Fort, prohlou duralovou GT, rovnou karbon s Alu krkem 4za Nytro a celokarbon Mizuno Fiandre.

Nejpohodlnější byla 4za a CrMo za nima GT a nejtužší je ta Mizuno, ale kvuli tomu jsem ji kupoval.

Jinak k osudu těch vidlí Fort mi někdo ukrad i s kolem, GT jsem ohnul a 4za je na zimákovi.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.