predni blatnik speedstuff.zaboha nevim jak ho pridelat k vidli..

36 nepřečtených
  • enjoy

    budete si ze me utahovat,klidne mi rikejte jarin,ale at delam co delam tak porad nevim jak mam narvat ten gumovej valecek do sloupku vidlice.taky mi neni jasny jestli jsem to uchyceni pochopil uplne spravne.jestli ano,tak mu moc neverim.kdyby to cely fungovalo na nejakym rozpernym systemu tak bych to chapal,ale nejsem schopny tam ten valecek narvat ani samotny.s ironem je to lepsi,ale stejne bych potreboval malem hydraulickej lis. navic kdyz uz by se vsechno nakrasne zdarilo tak uplne dokonale blatniku vadi hadicka o predni hydry.ta se sice da ohnout jinak,ale to je dost blby reseni. jestli to bude nekomu stat za tu namahu mi poradit,tak na katmar.cz/spe­edstuff/speed_fen­ders.htm je videt. predem dekuji za pomoc.nebyly zrovna levny:-),tak bych je rad pouzival.

    0 0
    • JohnLee  

      Ja ti teda neporadim,ponevadz mam SKS blatnik a ten funguje na rozpernem systemu…ale jinak ty tvoje blatniky vypadaji fakt dobre sakra…:)

      0 0
    • jihra  

      Asi máš dost atypický vnitřní průměr krku vidlice. Slušný výrobce dodá k blatníku i 4 válečky o různých průměrech, takže pak jde blatník namontovat opravdu snad na všechny vidlice. Normálně to jdi reklamovat. A nebo se ještě poraď ohledně té reklamace na České obchodní inspekci či na Centru ochrany spotřebitele (kontakty budou určitě někde na internetu).

      0 0
      • enjoy  

        dekuju za info.po vanocich tam zavolam a uvidim.kdyby se tak dal sehnat samostatne.. jinak teda tyhle blatniky vypadaj ze jim ani nahodou nehrozi jakykoliv upadnuti,ulomeni ani nic podobnyho,protoze tam po nejakym upnuti za kousek plastu neni ani pamatka:-).sice nejsou zrovna snadny na demontaz,ale to me nezajima,kdyz nebudu muset bastlit aby tamchvili vydrzely.

        0 0
    • jihra  

      Ještě jeden problém s pžedním blatníkem – mám vidlici se zdvihem 100 mm a přední část blatníku je nad V-brzdou a „podkovou“ vidlice pouze 80 mm vysoko. Tudíž když jde vidlice na doraz, tak V-brzda a podkova vidlice praští do blatníku (už jsem tak 2 blatníky rozbil) a jenom čekám, kdy se blatník zlomí, šprajcne se mi někde v předním kole a já poletím přes řídítka.

      Nevíte, zda se někde dají sehnat přední blatníky typu speedstuff apod., které by měly tu přední část trošku výše nad podkovou vidlice? Prozatím jsem žádný takový blatník nikde neviděl. Už mne napadlo, zda by nebylo lepší zadní část předního blatníku nechat tak jak je a přední část blatníku uřezat a nějak ji přichytit pod představec. Nezkoušel jste někdo něco podobného?

      0 0
      • TinkTink  

        Dival jsi se na SKS nebo naky jiny normalni blatniky? Tech blatniku je plna…vis co :)

        0 0
        • jihra  

          Prozatím jsem jen prolézal obchody a sklady, na weby jsem se ještě nedíval. Ale očíhnu to, protože dneska jsem po projížďce zjistil, že mám blatník zase prasklý.

          0 0
      • Pekáček  

        SKS blatník mi to nedělá a vozím vidlu 105mm. Kdysi v bikovém pravěku, u mě nedávno, jsem vozil dole v krku vidle rozpěrnýho hliníkovýho ježka a na něj zespoda přichycenej kus blatníku směřujíc dozadu. Přední část blatníku byla kouskem plechu přichycená k podkově vidlice a tak se zvedala s ní. Vyrobil jsem to z SKS obyč blatníku, zadní stačí a ještě ti zbyde.

        0 0
        • jihra  

          S tím „rozpůlením“ předního blatníku to je dobrý nápad, Hned to vyzkouším.

          0 0
          • jihra  

            Tak jsem to vyzkoušel. Přední blatník jsem rozřezal, zadní „půlku“ jsem nechal v původním uchycení zespodu v krku vidlice a přední „půlku“ jsem uchytil kusem plechu, ohnutého do „L“, na podkovu vidlice. Vše funguje k mé naprosté spokojenosti.

            0 0
    • Korda  

      Měl jsem ho taky na Z5 (teď ho má kamarád, ánžto jsem dostal naježeno Z1 i s blatníkem) a pořešil jsem to jinak. Pořídil jsem místo ježka stahovák EXU. Do něj (do toho spodního kónusu) jsem vykroužil závit a blatník přišrouboval ho přímo do stahováku. Nebyl s tím jedinej problém.

      0 0
    • kolobrnda  

      S tou hadickou mam taky problem, ale ten valecek se me hezky roztahl!!!???

      0 0
      • enjoy  

        coz o to,on se roztahne pekne,na to uz jsem prisel:-),ale jak ho i neroztazeny dostat do ty trubky,to je problem:-).

        0 0
        • Pá-dlista1  

          jejich montáž je snadná…jednoduché upevnění do krku vidlice :) Bud rad, ze nemas DJ 04. To je snad jednodussi vyrezat do vnitrku krku zavit a nasroubovat rovnou :) Btw: Nejak nechapu proc davat takovy prachy za samolepky na blatniku http://www.hota.cz/blatniky.html

          0 0
          • enjoy  

            no to vis,hezky samolepky.ale spis mi prisly jako nejlepsi co jsem videl a na hoty jsem jeste nikde nenarazil.a proc taky ne,kdyz se me muj milej tatinek tak s klidem zepta co chci k vanocum..

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Na blby otazky odpovidam T.H.E. :))) A kdybych vybiral podle toho co vidim na krame asi bych jezdil na pekny plecce.

              0 0
              • cabbage  

                a na cem ze jezdis?

                0 0
                • enjoy  

                  muzes se podivat:-).vypada to jak nabourany ze vsech stran s velkyma kolama:-).vubec nevim jak se na tom jezdi:-)

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    To je videt i z tvych prispevku, ze na kole neumis jezdit. Skoda, ze jsem te nevidel osobne :)

                    0 0
                    • enjoy  

                      vazne?:-)).tak teda joo,neumim jezdit na tvym kole:-)). z tvych prispevku je videt ze na kole jezdit umis a presto rikas ze ne:-).tak vidis,ja si aspon podle toho co pisu nehraju na to ze to umim:-))

                      0 0
                  • cabbage  

                    podle katagorie jeho biku bych rek ze mu chybej pomocny kolecky

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Zrovna nekdo kdo vylezl z pomocny (a moc to nepomohlo) se do me bude navazet :)

                      0 0
                      • cabbage  

                        neznas preklep? Mozna, kdyz uz umis jezdit na detskym biku, by si moh presedlat na normalni velikost.

                        0 0
              • enjoy  

                jsem ty blatniky videl na e-krame:-),to uz se celkem da,aby clovek nejezdil na plecce. jsem koukal po SKS,ale neprisly mi dost kuul a taky tyhle drzej na porad.taky se blbe sundavaj:-).kdybych vybiral z toho co je na krame tak mi vepredu celkem jiste pruzi axel a na ramu bude napsano neco jako dema atd.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.