• czertd

    Chtěl bych se jen tak pro informaci zeptat jakou váhu přikádáte příspěvkům z bikefora? Například se svezu na kole kamaráda a jsem unesen z nějákého komponentu, který je v historii Bike-fóra označen za šunt. Věříte recenzi (možná ovlivněné) od redaktorů cyklomagazínů, kteří mají ovšem při obrovském množství zkoušených kol a konponentů možnost posoudit? Hlasu Bike-fora, kde se ovšem může sejít pozitivní ohlas na věc kterou nevyzkoušeli v mnoha variacích a tudíž soud nemůže být objektivní, nebo se řídíte podle svého uvážení?

    0 0
    • RomanH  

      Kombinaci obojiho :o)) Pokud jsem na kole nejaky komponent mel (nebo v okoli) a nedelal mi problem, klidne si jej zase koupim. U novych znacek a komponentu si ale pred jejich koupi mrknu na B+F,BF a MTBR a pak se rozhoduji – nekdy si i pres sptne recenze danou vec koupim, nekdy si radeji vezmu jinou znacku.

      0 0
    • Nego  

      Stejne jako RomanH. Idealni je kombinace obojiho. nacerpat co nejvic informaci a nazoru a ono se to z toho tak nejak samo vyklube jestli do toho jit nebo nejit. Hlavni je si uvedomit, ze kazdy clovek ma trochu jinej uhel pohledu na vec a tak se objektivity od jednoho cloveka nikdy nedockas.

      0 0
      • lubos  

        Jo a taky kazdy ma jinej jizdny styl, nebo jezdi neco jinyho. Treba Padlista :)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          No ja ted jezdim, tak akorat autem. V sobotu jsem to malinko prestrelil, ale kolo vydrzelo a helma kupodivu taky. S telem uz je to horsi :(

          0 0
          • Mamutt  

            Tak si vyber nový v recenzích, vždy? o nic nejde 8-)))))

            0 0
          • lubos  

            No takto neni tak spatny, kdyz muzes autem :) (doufam tedy, ze ne tim pro invalidy :(

            0 0
    • enjoy  

      treba co me dost zarazilo a doted z toho nejsem rozumnej bylo kdyz jsem si procital recenze na mtbr.com na magury marty.tam se stridala absolutni spokojenost s absolutni nespokojenosti,fakt jsem z toho vedle,protoze o nich docela uvazuju.ale asi to vyhrajou levnejsi hayesy.

      0 0
      • MartinXC  

        Na MTBR se míchají příspěvky bez rozdělení dle užití, tj. mixuje se FR, XC, hobby dohromady. U řady komponent to nevadí, ale někde můžeš vidět ty paradoxy (např. vidlice, pláště)

        0 0
        • Pavlos  

          JoJo nekdo si koupi vidlu na xc a pak napise ze se mu hned na prvni vyjizce zlomila (ja stim nic nedelal jenom takpvy mensi skok)

          0 0
        • Pá-dlista1  

          To je pravda, ale taky jsou tam kolonky na to, aby napsali co jezdi, na cem jezdi a s cim to srovnavaji.

          0 0
    • Tomcat  

      No jak kdy a jak co . Jedna věc je, že něco upadne nebo se jinak rozbije, další je že je něco mechanicky nevyhovující (překáží,dlouhý, těžký atd…) a pak, že něco vypadá hezky, že to má budoucnost je to výborný vymyšlený produkt a jiný kecy ,který s využitím nemají nic společnýho. Třeba nejvíc věřím recenzím v Dirtbikeru a Cykloservisu , nejmíň Peloton a Mr.Stěrba , Velo kulminuje někde uprostřed. .

      0 0
    • Jane  

      Je pravda, že mě právě recenze nejvíce zajímají, ale jsou hodně neobjektivní. Prostě jde o to, co každý chce. Mým cílem je postavit relativně lehké kolo s jednoduchým servisem. Proto se nezajímám o žádné kotoučové brzdy, bezdušové pneu, zaplétaná kola… S mixem komponentů jsem v podstatě hotova. A tak půjdu do ráfků Mavic 517 (717) i převodníků Gebhardt. Pokud někdo nebyl spokojen s ráfky Mavic 517, je to jeho věc. Už mám na něm postavený přední kolo, a tak jsem zvědava, co vydrží a popravdě řečeno nemám strach, že by propadl. Ostatně nevím, jaký jiný ráfek bych měla vybrat… U klik dostane přednost systém ISIS. Čtyřhran prostě nechci a dala jsem na větu ve Velu, že systém ISIS dovedl k dokonalosti pozitiva Octalinku. Navíc je mi Shimano s řazením Dual Control hooodně nesympatické – nic takového na moje kolo nikdy nedám – už proto, že mám krátké prsty a vzdát se nádherných brzdových pák Avid SL? Tak to tedy ne. Je zajímavé, že v časopisech jsou nadšení, když je na odpružené vidli lockout. Já ale nejsem přesvědčena o jeho využitelnosti v mém případě – závody nejezdím, a tak nemám potřebu spurtovat do kopce, navíc hodně silnic je docela rozbitých, než vyjedu z města, přejíždím koleje, obrubníky, vjedu do kanálu… Takže klidně vezmu základního Sida bez lockoutu – a to hlavně kvůli nabízeným zdvihům, takže doufám, že ho během 5 let nepřekopou, tak jako Shimano podělalo řadící páčky. A zde je příklad vlastní stavby předního kola: Náboj – Hope bees Ráfek – Mavic X517 Dráty – DT Revolution Upínák – a2z Ti Páska – Schwalbe Duše – Maxxis Ultralight Pláš? – Schwalbe Black Jack Light

      0 0
    • fotis  

      keby tu kazdy nechvalil svoj bike, tak by to mohlo byt objektivnesie. Je tu strasne vela ludi co si kupi meridu, author, ravo, RB.. a pritom nejazdili iny bike v takej istej kategorii.

      mne sa tiez jazdi lepsie na mojom terajsom novom biku ako na predoslom,,, kludne mozem hovorit aku dobru kupu som spravil a ze bike je super ale nehanbim sa povedat, ze moj vyber nebol dobry. uz nikdy nedam prachy za author.

      0 0
      • Roman  

        A co jsi jezdil před tím? V čem ti proti dřívějšímu kolu nevyhovuje? Mně se author docela líbí jak pohledem, tak i seskládáním (nad 25.000,–). Nevlastním ho, ale trochu jsem na něm pojezdil a docela se mi zamlouval.

        0 0
        • fotis  

          ocelovy fort. praveze je to lepsie ako moj predosly bike. Ale na trhu su aj lepsie biky a nebudem zaslepene tvrdit( a to tu robi dost ludi), ze za tu cenu nic lepsie nekupis.

          0 0
      • enjoy  

        to je dobre,aspon jich nebude tolik:-) ale to ti musim rict.kdyz si koupis plecku,tak nenadavej ze ten author za nic nestal.je to jenom ram.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.