• ...

    uvazujem nad 10mm osou dozadu, ale nemam v tom smere celkom jasno. predpokladam, ze jej pouzitie pomoze pevnosti zadnej stavby – je to tak/pomozem si? momentalne mam 9mm a rychloupinak (ocelovy softail – khs team st). mozem nieco pokazit ak tam dam 10mm os aj ked mierne na silu? rozmyslam nad hope pro 2 a je na vyber 32H Saint 10mm a bolt in 10mm. aky je rozdiel medzi rychloupinakom na 10mm a srubami okrem komfortu? ak osku, tak aku treba/staci kupit? co je este potrebne brat do uvahy? vdaka

    0 0
    • ...  

      ?

      0 0
    • Tomcat  

      Nepochopil sem otazku , nešlo by to nějak přepsat?

      0 0
    • Hornet  

      Hmmm, dost zvlastny napad…ako chces narvat 10mm osku, ked konusy su na 9mm? A ked das ine konusy ako ti to bude pasovat do misiek v naboji? a je dost mozne ze ti to ani neprejde cez naboj…jedine vymenit cely naboj a prepliest kolo.

      0 0
      • Kubiczech  

        Však píše, že zamýšlí koupi Hope nebo Saint náboje na 10 mm osu, která se vejde do standartních patek rámu. Dotaz zní, zda použití 10 mm osy zvýší pevnost (tuhost) zadní stavby a za když tuto osu do patek rám umístí, zda se tím může něco pokazit. Za mě tedy ano a ne.

        0 0
        • Kubiczech  

          Oprava: „…a když tuto osu do patek rámu umístí, zda se tím může něco pokazit.“

          0 0
          • Hornet  

            Tak to bude asi tym teplom :-D veru som to spatne precital…ale asi tym moc neziska, tuhost zadnej stavby je skor ovplyvnena tym ze je to softail.

            0 0
            • Kubiczech  

              O teple ani nemluv. Konečně mám pokupě kolo a když navečer přestane být hic, tak začne pršet. (:

              0 0
    • goofy  

      An spevni se, ne nic nepokazis.. Pamatuj, ze potrebujes rozmer 10/135mm a doporucuju koupit nejakou rychloupinaci osku

      0 0
      • JSt  

        jestli chce pevnou osu s matkama tak potrebuje 10/176 dozadu. 10/135 by stacila s bidou na 100mm predni nabe.

        0 0
        • ...  

          radsej by som pevnu s ru, kedze je naboj 135mm siroky tak oska musi byt samozrejme dlhsia ako pises, len ake dlzky su to neviem, zatial som praveze vela samostatne predavanych 10mm osiek nevidel. a ak bola tak nebola napisana dlzka. mozno je s ru len jedna na vyber?

          0 0
        • goofy  

          10/135 jsem samozrejme myslel rozmer naboje

          0 0
    • Smazaný účet  

      10mm osou nezkazis nic, do ramu se vleze. Na rozsil od 9mm rychloupinaku je zadni stavba tuzsi. Pokud by se ti nechtelo otravovat s matkama, tak jsou naboje od Novatec(ale i jiste jine), ktere maji 10mm rychloupinak. Nad necim takovym uvazuju, az se vysype zadni naba.

      V uvahu je treba brat akorat pocer der v nabe a roztec(klasicky 135mm). Jinak kdyby se tam ta oska nechtela vlest, tak ji muzes nechat trochu vybrousit patky ramu-pokud by se jednalo o celkovy uber cca 1mm, vubec vych to neresil a brousil.) nebo tu osu trochu zfrezovat po stranach.

      0 0
    • scret  

      bohuzel se obavam ze si za velkeho usili, mozna penez pomuzes pramalo:(

      uz jen diky tomu ze ocelovej softail neni moc tuhej, ikdyz ja s tim problem nemam, vazim 75kg, ale psali tu kdysi jini, tezsi, ze tuhost nebyla kdovijaka…

      0 0
    • ...  

      primarne idem menit naboj, cize bude novy tak ci tak. zvysenie tuhosti nie je ciel, ale ak sa zvysi tak to trochu pomoze. s tuhostou nemam momentalne problem az na to, ze niekedy skrta kotuc, lebo sa stavba mierne vlni.

      mam teda na vyber klasicky naboj 9mm + ru. ale ak mozem tak tam dam 10mm a ako bonus by bola mozno mierne vyssia tuhost. ak to bude ru tak aj komfort ostane. ako ste sa vyjadrili, a ja som to tak tusil, mozem pouzit 10mm – do ramu to dam. kedze mam vybraty zatial hope pro 2 tak tam je na vyber bud saint alebo bolt in. radsej by som ru – cize potom ten saint? tam trochu nerozumiem aky suvis to ma so sh saint, nejako sa sh nevenujem. tu su hope naboje: http://www.hopegb.com/…erche_1.html

      nakoniec bude treba zohnat 10mm osku s ru (najskor novatec) ale akosi som ju v ponuke samostatne nevidel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.