• pi

    Kdo jste jezdili na fullu s tlumicem bez regulace tlumeni? Je to opravdu takovy handicap, jak pisou treba ve Velu?

    Vyrobci kol se samozrejme snazi na svych levnejsich modelech setrit kde se da, takze tyto tlumice se ogjevuji i na celkem kvalitnich ramech (spesl FSR XC, Fuel 70, GT iD-XC 4.0, …). Nekteri se uz poucili a na modelech 05 zvolili regulovatelnou verzi (RM Adrenaline 2000, GF Sugar 4+).

    Spousta vidlic nemá regulaci vubec, nebo jen externi. Ale mam dojem, ze to vepredu nevadi tak moc jako vzadu. Nebo se mylim? Jake s tim mate zkusenosti?

    0 0
    • fousac  

      s regulaci…

      prvni tlumic sem mel bez regulace odskoku a nastesti to docela pasovalo, dalsi uz s regulaci… kazdej vazi jinak, kazdej ceka neco jinyho od tlumice… takze hlasuju pro moznost nastaveni… to sem se takhle jednou svez na jedny nejmenovany kone jedne nejmenovane krysy, a ackoliv tlumic od foxe, tak netlumil.. malem sem sel pres riditka, jak me to nakoplo… marne sem hledal jakoukoliv regulaci, takze problem… :((

      0 0
    • Mamut  

      V olejovych vidliciach bez regulacie tlmenia sa to este stale da spravit viskozitou oleja. To iste by malo ist metodou pokus-omyl aj pre tlmice, nie?

      0 0
      • fousac  

        jo, ale to bych sveril servisu.. prece jenom se tam pracuje s jinejma tlakama nez ve vidlich…

        0 0
      • Martin  

        Teď to budu zkoušet, tak pak napíšu, jak jsem dopad.

        0 0
    • peak  

      Jde asi o to, jakou regulaci tlumeni mas namysli. Pokud by slo o regulaci odskoku, tak bez ni bych urcite nebral, pokud by nebyla nejak jakoby fixne nastavena, aby nekopal (ale to uz bych kecal, nevim). Pokud jde o regulaci komprese, tak ta az tak nutna neni. Sam mam Fox Vanilla R bez regulace komprese a oproti RC s regulaci je to znat rozdil, ale nevadi mi to pri jizde nijak.

      Ale nejsem zadnej moc expert, takze takova lidova odpoved ;)

      0 0
    • Pekáček  

      Pokud budeš mít tlumič bez regulace a bude ti sedět jeho nastavení, máš o starost míň. Nebudeš si pořád hrát při jízdě (jako já) a budeš myslet na důležitější věci :o) Ten můj se nechal zatlumit až do mrtva, zamykání ale garantovaný neměl, takže „podařenej“ kousek. Do dlouhých výjezdů po solidních cestách jsem ho „zamykal“.

      0 0
    • 100kg  

      Rozhodně s regulací. Mám RS Bar bez regulace a mám pocit, že je tak přetlumen, že nestačí vacet. On je línej na obě strany. Už se těšim až chcípne a pořídim něco lepšího.

      0 0
    • hanz  

      rozhodně s regulací

      důvody? ---stejný jako všichni

      0 0
      • kesu  

        mel sem bez regulace utlumu a ted mam s.Pokud ses ochotnej laborovat s viskozitami oleje tak si muzes dovolit jit do neregulovatel­nyho,problem je pak tuhnuti oleje v zavislosti na teplote.Nicmene pokud mas moznost si vybrat urcite zvol nastavitelnej jednak protoze celoodpruzeny bike musi soupruzit a jednak proto ze utlumem se da zmirnit pohupovani pri slapani

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.