Kupovali jste nekdy neco pres e-Bay?

18 nepřečtených
  • Baracuda

    Na nemecke e-Bay sem nasel docela dost zajimave nabidky, tak by me zajimalo, jestli s touhle aukci mate nekdo zkusenost, kolik se plati postovne, jak je to s podminkami apod. Bohuzel neumim nemecky, tak z toho nic nevyctu…

    0 0
    • Homer  

      Nejaky maly zkusenosti mam (jen s amer. ebay.com, ale vsechno podstatne uz tady Vojtisek napsal, takze to nebudu opakovat. Kupoval jsem ale vicemene jen od oficialnich obchodu (maji sirsi moznosti platby a zmaknuty zasilani do sveta). Pokud mam byt uprimny, pokud neumis jazyk, tak to ani nezkousej. Napr. v CR nemas moznost platit paypalem a uz musis komunikovat s prodavajicim, jak to vubec zaplatit, dal treba pokusit se ho presvedcit, aby to deklaroval jako dar v cene 200 bucku :), aby to poslal pres USPS a ne pres FEDEX nebo UPS… Proste to neni jako v e-shopu, kde napises cislo kreditky a sbohem a satecek. Komunikace je nutna… Ja uz to nepraktikuju, radsi podporim mistni prodejce – nekteri si to za pristup zaslouzi a navic mam zaruku. U zbozi, ktery se tady sehnat neda je to samozrejme neco jineho. No a casem sem treba dorazi paypal nebo moznost dobirky z BRD atd.

      0 0
      • xstefi  

        Nekomunikoval nekdo s paylaem proc nemuzeme v CR ho vyuzivat? Ze by Cz,Argentina,U­krajina…? :) Docela bych paypal rad vyuzival.

        0 0
        • Twisp  

          PayPal monitoruje nove zeme EU a v budoucnu by mel svoje sluzby rozsirit i na nase uzemi. Negde sem to cetl myslim v tydeniku Euro.

          0 0
          • Vojtíšek  

            To sedí, až už tam leta bude Madarsko, Polsko, tak pak se mozna za pár let dočkáme i my :-))

            0 0
          • xstefi  

            monitoruje :))) toho se asi nedoziju

            0 0
    • RomanH  

      Ja jsem kupoval-nekupoval. Zvitezil jsem minuly tyden v aukci na e-bay.com (ram GF Ziggurat), vse by teoreticky probehlo bez problemu, kdyby doprava ramu do CR nestala 700$ (bylo to z Kanady). Web na ebay.com je dobre udelanej a docela dobre Te vede. Z Nemecka by to melo byt OK (myslim ta doprava), jen dej pozor, od koho nakupujes (reference), aby jsi nenaletel.

      0 0
    • kandik psi zub  

      kupoval jsem na nemeckym ebay, ale primo v nemecku, byl to naboj onyx, mavicy, naslapy scott,sedlo flite ......

      prubeh hladky, zbozi v poradku, je treba si davat pozor na reference a o jakou cenu bojujes – jestli je v ni postovny (incl. Versandkosten, nicht incl./excl. Versandkosten) – to totiz u levnejsich dilu neni malej podil

      0 0
    • radak  

      Zdar mam problem : kdyz vyhraju aukci muzu se ji vzdat nebo musim zaplatit?

      0 0
      • martt  

        ked sa prihlasujes na e-bay podpisujes, ze budes dodrziavat pravidla, takze by si mal zaplatit. ak ale napises jasny mail predavajucemu, tak sa vacsinou da dohodnut po dobrom, prinajhorsom dostanes zle hodnotenie (spravodlivo).

        Vacsi pruser vidim v tom ak Ti niekto posle po dohode (resp. v zmysle podmienok) dobierku a tu nepreberies – potom to predajcu stoji kopu (fakt kopu) penazi.

        Moj osobny nazor je, ze prave taky ludia, co drazia a potom hraju mrtveho chrobaka celej myslienke e-bay skodia.

        0 0
        • Kotěnočkin  

          Souhlas, přesně tak to je. Také je dobré si přečíst Všeobecné podmínky eBay, tam je to popsáno i výjimky, za kterých je možný obchod odvolat. A kromě špatného hodnocení může eBay vyloučit dotyčného z účasti na aukcích. Dobré je se dohodnout s prodávajícím.

          0 0
          • radak  

            tak abych neposkodil ebay, tak zaplatim. vydrazil jsem GT I-DRIVE 2001–2002? za 280£. celkem solidni ram zda se :)

            0 0
    • Kotěnočkin  

      Kupoval jsem pár věcí (mj. software, kočár, mp3player) naprosto v pohodě. Problém je jen platba, ta to dost prodražuje (př. eBanka, dispozice OUR = 500,–Kč), drsné:-( Skoro se vyplatí zajet za čáru do německé banky a zaslat to odtud. Někdy je možnost pro to dojet a zaplatit cash (u zboží je Barzahlung). Poštovné a balné záleží na způsobu a velikosti. Lehké věci zaslané poštou je otázka 4–6,– EUR, zásilky spediční firmou mohou být 20 – 30,– EUR. To se dá ale předem vykomunikovat­.Dodání zboží bylo vždy do 3 dnů! Já mám opravdu jen ty nejlepší zkušenosti.

      0 0
    • Vrci  

      na překlad je dobrý tohle http://www.worldlingo.com/…nslator.html

      0 0
    • visby  

      ja som uz kupil par veci…

      vzdy kupujem od ludi co maju aspon od 30 dobre hodnotenie a nemaju ziadne zle… neutralne si vzdy precitam o co ide…

      ked vydrazim, tak postovne platim ja a on plati ebay poplatky…

      vzdy mi to doslo v ocakavanom stave… len raz sa stalo, ze mi poslal typek zle cislo uctu a ja som to musel dva krat prevadzat, avsak ani nepipol ked som mu dal zaplatit poplatky za prevod…

      moja skusenost je velmi dobra, nakupil som vyhodne a to co som chcel…

      0 0
    • peetrys  

      Koupil jsem tak nový bike.Normální cena 2 500 Euro, já jsem ho vydražil za 999 Euro. s prodávajícím(ru­šil obchod) jsem se domluvil anglicky na osobním převzetí a pro kolo jsem si zajel do Berlína autem. největší pakárna pro toho, kdo neumí německy je registrace na E-bay, samotný nákup je pohoda.

      0 0
      • Alibaba  

        Já jsem kupoval asi osm věcí (fototechnika) přes Com i De, zkušenosti bohužel i negativní (cca 30%), takže je to fak o tom napřed dlouho pozorovat, hlavně si všímat referencí a i 98% kladných, není zárukou dobré koupě. Tovar za nízkou cenu se většinou kvůli poštovnému nevyplácí, dražší věci ze zámoří zase hrozí DPHčkem a clem.

        0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.