nahrada presmykace Shimano E type

6 nepřečtených
  • BB

    pro vlastniky fullu, ktere musi pouzivat E type presmykac (Klein Palomino, Scott Genius atd.). Me Shimano E type moc nevyhovuje, protoze je to top swing a po roce jsem mel pul centimetru vakl. Zjistil jsem, ze existuje adapter od Mavericku a potom lze pouzit silnicni presmyk Dura Ace, nebo Ultrega. Jednak z me neznameho duvodu maji silnicni presmyky silnejsi pruzinu a lepe funguji, kdyz je retez v tahu. Navic je to vyhodne i pro gram honice, protoze adaper a silnicni presmyk je o 120 g lehci, nez E type. Mailem dam vedet, ve kterem prazkem cykloshopu budou adapter mit.

    0 0
    • jihra  

      Řekl bych, že silniční přesmyk ti s horským trojtalířem nebude moc dobře fungovat. Každopádně bys měl ten silniční přesmyk koupit ve verzi pro silniční trojtalíř, a? ti dobře spolupracuje s horským řazením – je ale otázka, zda bude délka „kroku“ řazení korespondovat s délkou „kroku“ přesmykače. Já jsem zkoušel opačný případ – na silniční trojtalíř jsem namontoval horský přesmyk a horské řazení. No – šlape to, ale musel jsem si trochi pohrát se seřízením a přesmyk jsem musel hrubou silou trošku „přihnout“. Dále – tvar vodítek na silničním přesmyku bude trošku jiný, než bys potřeboval na horský trojtalíř a to už nemluvím o zakřivení vodítka – průměr největšího silničního převodníku je větší, než průměr největšího horského převodníku, tudíž vodítko silničního přesmyku bude míň zakřivené a nebude kopírovat obvod velkého převodníku, což zase zhorší funkci.

      0 0
    • butcha  

      Cestný prešmyk použi? nepojde, pretože má zakrivenie klietky na prevodník s 53 zubami. Prešmyky na MTB majú zakrivenie klietky na max. 44–46 zubov, čiže cestný prešmyk nikdy na bajku nenastavíš, aby radil dobre. Zdar!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.