Pace RC38/RC39 vs. WhiteBros XC 1.0

20 nepřečtených
  • Mamutt

    Dovedli byste je porovnat? Pace RC39 pruží vzduchem v jedné noze a pomáhá mu do zdvihu jedna ocelová negativní pružina. RC38 pruží díky dvěma nezávislým vzduchovým pozitivním pružinám + jedna negativní (taky vzduch). Whitebros pruží velkooběmově a nízkotlace vzduchem v obou nohách. Pro Pace mluví hmotnost (RC39 1400g, RC38 1550g X WB 1600g), WhiteBros vychází v testech¨jako jedny z nejtužších vidlic na trhu. Takže.. pokud bržděny véčky, která by měla největší důvběru?

    0 0
    • Mamutt  

      Ještě poznámka: zdá se mi, že v modelové řadě 05 je u Pace model 38 nahrazen právě typem 39, který se mi ale zdá „jednodušší“ (menší možnosti tuningu) – nebo jsem jen špatně pochopil popis?

      Fotka je na http://www.maxcursor.cz info na http://www.wiggle.co.uk/?…

      0 0
    • Mamutt  

      No a ještě jsem zaslechl (jpp ;-) ), že Whitebros utíkají.. nemám představu, co je na tom pravdy..

      0 0
      • tutite  

        Nepřemýšlej a vol RC39, jednoduchost, hmotnost, tuhost, konečně mazání olejem, průběh pružení, vše paráda. Zázemí v Maxcursoru. Jezdil jsem RC38 – potíže se vzduchem, ale to u RC39 odpadá. Ta tuhost je opravdu ohromující, nic pevnějšího jednokorunkového jsem doposud nejezdil. Jen RC40 byla ještě o něco tužší. WB ne, problematický servis. zdar.

        0 0
        • Mamutt  

          Hmmm… ten názor zatí zastávám také (i když mě přemlouvá hlavně ta váha – 1400g při 100mm, nesřezanék krku a zachování tuhosti – LOL ;-)). Díky za negativní zkušenost s RC38, zdála se mi lepší kvůli možnostem naladění třemi vzduch. komorami..

          Jinak já nákup nové vidle chystám až po Vánocích, není kam se hnát.. necháme ceny ještě trošku klesnout.. ;-) No a lištičky jsou také ještě ve hře ;-)

          0 0
          • tutite  

            Cena neklesne, to Ti garantuji, jedná se o UK výrobek, libra není dolar.. A těch vidlí do republiky moc nedorazí, furt to sleduj a otravuj lidi z Maxcursoru, nebo se dovíš, že něco přišlo, ale už je to pryč. A Foxy? Já radši Pace.. ještě pořád vídávám kousky z let 97 a to je celkem slušné. A ta RC39 chodila nasucho fakt dobře. Zdar.

            0 0
            • Air  

              ja jsem zkousel na BVV jednu RC38 na zablacenem zavodnim stroji nekoho z Maxcursoru a ta vidle drhla jako prase… myslel jsem ze je zalockovana, ale po silnejsim pritlaceni se rozchodila na par cm… nevim no… ale nechci to srovnavat s tema novyma s mazanim olejem v otevrene lazni, to zas ne. Nova RC38 ale chodila taky docela dobre (na vystavenem kole).

              0 0
              • tutite  

                srovnáváš nesrovnatelné! Mazání vazelinou je k ničemu, to už PACE taky pochopili. Já jsem jezdil RC40 pružina-olej a bez nejmenších problémů, jako po másle, bez vůle, přidrhávání. RC38 doprodají a konec. Pak RC 39,40,41. Zdar.

                0 0
                • Air  

                  ale vzdyt jsem psal ale nechci to srovnavat s tema novyma s mazanim olejem v otevrene lazni, to zas ne opravdu jsem nemel v umyslu to srovnavat, jen jsem to proste chtel zminit :) tu RC 40 jsem okoukaval a je to fakt lahudka…

                  0 0
            • rb  

              Mám informace,že cena RC38 klesne…

              0 0
              • Air  

                to by myslim mela… kdyz ji maji v maxcursoru jeste porad za 20 000 a to je na mazani vazelinou dost penez. jestli chces, tak na bicy.cz prodavaji starsi RC38, asi pul roku jetou v zavodnim tymu Rocky bikes za 8000, coz neni spatny.

                0 0
                • tutite  

                  chceš-li mít potíže, kup si závodně jeté komponenty.. A ta Rc38 mi pouštěla vzduch, proto jsem šel do RC40

                  0 0
                  • TinkTink  

                    To se neda brat takhle globalne…to je prilis obecna bagatelizace.

                    0 0
                  • Air  

                    no, souhlasim s tinkem. dovedu si prestavit, ze nekteri se k tem vecem chovaji hrozne, ale urcite ne vsichni. navic to je dobre a odborne servisovano a taky zavodnici casto na tom moc nenajezdi… jsou takovi co trenujou celou dobu na silnickach a na MTB jezdi jen zavody…

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.