• blister

    cafte bikeri, riesim problem: kupil som asi mesiac dozadu Meridu Matts 700. vidla je tam Suntour XCP-75. teoreticky zdvih je tam 80 mm. prakticky mam ale len takych 40–50 a to som skusal uz ozaj vsetko s nou a regulator mam nastaveny na najmensiu hmotnost jazdca. vazim 68 km a nezda sa mi to OK. dneska som bol na garancke a predajca ma odbil s tym, ze ved to je uplne bezne ze to nejde na doraz a ze co vlastne chcem. ja som mu povedal ze vidla sa predsa musi dat aj dnu regulovat (osobne sa v tom prilis nevyznam takze som to doma nerozoberal). on mi urobil prednasku o elastomeri a o tom, ze elastomer chyba na lacnych systemoch pruzenia a ze ked chyba, vidla naraza „zavit na zavit“ a ze keby ho odtial vybrali alebo skratili, islo by to prilis makko a narazalo „na zavit“. a este – je lepsie ked to ide tvrdsie ako keby to islo makksie. mne to ale osobne dost vadi tak neviem co s tym. kedze neboli ochotni riesit to na garancke, pochybujem, ze by mi uznali reklamaciu. da sa s tym nieco urobit? pripadne ak by ste mi vedeli poradit nejaky normalny servis na strednom slovensku… diky

    0 0
    • Sethi  

      Ja tu „vidli“ mel a proste nefunguje. A myslim ze nekde psali ,ze byla cela vadna serie tehle vidli. Zkus se projet na nejakym jinym kole s jinou vidli a uvidis rozdil ( nemyslim kolo z tesca ) A jinak se tady o tom uz strasne moc napsalo, tak zkus vyhledavani.

      0 0
    • kovar  

      TAto vidlice se takto chová standartně. Je to prostě aušus. Pomohlo by trocu vyhodit gumové špalky z pružin

      0 0
    • m-k-1  

      Já mám 75LO, zdvih reálně 7,5. Dosáhl jsem toho tím, že jsem z levý nohy vyndal pružinu (uvnitř je gumovej váleček), ten jsem zkrátil o cca 2cm. Tím jsem jí dostal na doraz, tak jsem zase o,5 cm vrátil a chodí. Jasně že se najde někdo, kdo řekne že nechodí, že žiju v blažené nevědomosti, atd...... ale nemám 8k na jinou, tak musí zatím stačit.

      0 0
    • Santus  

      Mam XCP-75LO a taky jsem vydelal ten gumivej valecek a je to lepsi. Jeste se mi osvedcilo mazat vidlu silikonovym olejem ve spreji a to tak , ze zastrcim pod gumovy tesneni malej sroubovacek a splichnu trochu dovnitr.Nohy predtim dobre ocistim.

      0 0
    • fousac  

      uprimnou soustrast… :/ tahle vidle, to je fakt dilo.. moc toho asi nevymyslis… jak je psano vyse, zkratit (nebo vyndat) ty gumovy spalicky co sou v pruzinach.. nebo v jedny noze zkratit a z druhy nohy vsechno vyhodit… pak sice pujde lip dolu, ale zaroven bude hodne kopat zpatky nahoru… tak bacha..

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Zas nekdo kdo si koupil Trabanta a nefunguje mu vyhrivani zpetnych zrcatek :)

      0 0
    • miťo  

      No mám dojem, že lepší volba než nová 75LO je stará dobrá MG 91. Sice bez olej.tlumení, ale chodí a navíc klidně celou zimu denního ježdění do práce a to bez údržby!(zlatý starý choboty…)Tak jestli ji někde ještě objevíš, mohu ji vřele doporučit.

      0 0
      • McBlacky  

        ještě se někde daj koupit a to jak 91 tak 92ky, cena málokdy přesáhne 1500kč. Taky jsem ji chvíli měl a na elastomerku je to pěkný…

        0 0
      • Pekáček  

        http://www.bike4u.cz/index.php?…

        Tam jsou starý MG 91, taky jí ještě mám, fakt vydrží všechno (ale jsou to jen elestomery, že jó). Ještě si dobře pamatuju jak brácha zápasil s RST Gamma po každým závodě zadřenou a já si pískal s touhle prakticky bezúdržbovou vidlí :o) (pozor! nebrat MG 71!)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.