DUB Ninja pressfit

Přidat foto

Máte prosím vás niekto skúsenosť s týmto stredom na DUB kľuky?

Zaujímala by ma hlavne životnosť a absencia pukavých zvukov.

Vďaka

(vloženo 5.9.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
kondor
kondor

7.9.22 09:27

Tak to netuším, mám verzi pro Shimano a ložiska 4×37×7 v pohodě seženu. Případně se mrkni na

https://cycling.endurobearings.com/ nebo Aliexpress

Reagovat
bimjeam
bimjeam

7.9.22 08:25

Ďakujem za info, to celkom rád počujem, že sa v tom dajú meniť ložiská (otázne je, či ložiská s debilným priemerom 28,99mm vôbec niekto v ponuke má)

Reagovat
kondor
kondor

6.9.22 23:54

Ahoj

Už mám na silníčce druhý, ten první vydržel několik výměn ložisek. Po letech začal praskat i on – vymačkaný plastový futra co jsou mezi rámem a tím hliníkem na dosedací ploše. Myslím, že by se dalo v pohodě nahradit novým materiálem, ale neřešil jsem to, až zase odejde, koupím ho zase. Ložiska se dají měnit krásně.

Reagovat
Kos_CZ
Kos_CZ

6.9.22 14:49

Mám podobný, na Canyonu Ultimate a moje zkušenosti jsou následující: Po koupi kola mi střed začal vydávat „cvakavé“ zvuky, které se zhoršovali – měl jsem kolo asi 14 dní. U kamaráda v servisu jsme to rozebrali a zjistilo se, že ten (na obrázku levý) díl je v zívitu u „korunové matice“ naprasklý. Dle kámoše by se to mělo vyměnit, ale není to akutní. Tak jsem s tím ještě asi 30km najel, než se to celé kompletně rozpadlo (na jedné straně se úplně odtrhla ta korunová část a dvoutác se mi posunul tak, že se šoupal o rám v místě, kde je nalepená plechová ochrana = nic hrozného Ovšem moje víra v řešení středu z nějakého polymeru tím dosti utrpěla. Objednal jsem nový přímo z Canyonu a pak ještě jeden, kompatibilní, duralový, z jednoho obchodu zde v ČR. Nakonec jsme nainstaloval ten náhradní, co mi dali v rámci reklamace v Canyonu a od té doby naprosto v pořádku – žádný problém, skřípání či tak něco. Beru to tedy tak, že jsem měl buď smůlu na vadný kus, nebo ve fabrice při sestavování kola ten střed někdo „přetáhl“ při utahování a on praskl.

Instalace je na pohodu, jen to chce mít dva klíče, z toho jeden momentový.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

5.9.22 21:46

Pánové, mohu vedet jak mu vase odpovedi pomohly?

Nevim jestli typ ktery jsem opravoval byl tento. Ale menil jsem loziska v nejakem stredu Token stejne konstrukce z Focuse a kamarad si na zadne vrzani nikdy nestezoval. Montaz byla v pohode, demontaz nic moc. No a 2 klice mam uz dlouho :-D. Rozhodne mi to prijde lepsi nez klasicky PF.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

5.9.22 16:53

depresy: Ano, k (de)montáži jsou bohužel potřeba dva totožné klíče.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.9.22 10:54

K tomu potřebuješ 2 (Shimano) nebo Sram klíče? Ořechy k ráčnám bývá nutné zabrousit…

Reagovat

Další galerie z kategorie

Livina 13
Reyinstashot 32
gemini 7
Doyle 19
Atilla 46
kubajs mtb 10