• Loner

    PC59 se přestaly vyrábět. Namísto nich se objevily cenově srovnatelné PC 971 o kterých se tvrdí, že jsou od SRAMu, ale já našel že výrobce je œtarý známý SEDIS. Zdá se mi, že díky prolisu vnějších článků jdou až moc ochotně na větší pastorek a nechutně pomalu shazují na nižší převodník. Používáte někdo a co vy na to, jaká je trvanlivost, mám koupit druhý v pořadí nebo si připlatit za nástupce (SRAM PC 970), který jde už k pětistovce? Dík všem, kteří mají něco odzkoušeno a ne jen vyčteno.

    0 0
    • Glum  

      To mě zrovna taky zajímá, zásoba řetězů se mi tenčí. Zrovna včera jsem experimentálně PC 971 nasadil. Otestoval jsem tedy jen ráno 17 km do práce, ale problémy se řazením jsem nepozoroval. Bikestore uvádí, že 971 je nástupce 970, což měl být nástupce PC 69. Mám pocit, že ta PC 971 (a předchůdce 970) se cenově i kvalitou podobá spíš nižší PC 59. Když se proklikne na stránkách SRAMU u PC 970 obrázek, objeví se (překvapení!) stará známá PC-59: www.sram.com/…peed/970.php. Vyrábí žravý SRAM, který slupl původní (německou?) firmu SACHS (ta vyráběla legendární Sedis).

      0 0
    • Jester  

      Nekdo tady psal, ze PC971 je nastupce PC970 pro pristi rok. Takze by rozhodne nemel byt jeho nastupce. Jinak PC970/971 odpovida povrchovou upravou PC59 (dle udaju na webu SRAM). Je fakt, ze ted se objevilo par akci, kde se da koupit PC971 za slusnou cenu – bikezone, koloshop.

      0 0
      • Jester  

        Krucis. Ma tam byt: „Takze PC970 by rozhodne nemel byt nastupce PC971.“

        0 0
        • bajker  

          PC971 je nástupce PC 970 je to model pro rok 2006– objednal jsem si na bikestore PC 59 a toto mi řekli.Nasazovat teprve budu o poznatky se podělím.

          0 0
          • Pijer  

            No a aby v ton nebyl „bordel“ tak jsem koupil v krabičce PC69(no možná to byla 59 už si to nepamatuju) a když jsem jí vyndal, tak se na mne vyloupla 971 :-( Myslel jsem, že to někdo pomotal a proto jsem to šel vyměnit, bylo to takhle ve všech škatulích, tak si vyberte.

            0 0
    • pened  

      Sam ho ted jezdim a jsem zvedavy. Mam pocit, ze hure zhazuje z nejvetsiho kolca. Nahoru bez problemu. K tomu Sedisu – vlastne co jezdim na horaku, tak jsem pouzival pouze retezy Sedis. Ty byly pozdeji nahrazeny Sramem. S temi Sedisy jsem byl opravdu spokojeny, mel jsem pocit, ze byly kvalitnejsi nez Sramy. Sedis delaval retezy pro Sachse, jestli se nepletu.

      0 0
    • mastihuba  

      přešel jsem plynule z PC59 na 971 a žádnej rozdíl nesleduju.

      0 0
    • smith22  

      Chtěl sem si tento řetěz taky koupit a našel sem i prodejce s dobrou cenou 395,– ale pak mě řekl, že to je ta levnější varianta PC 971 a že ta dražší PC 971 stojí 510,–.Nevíte někdo jak to s tímto řetězem je?To jim do toho jako někdo fušuje a dělá napodobeniny PC 971 nebo co?

      0 0
      • Luka  

        teda ja ho kupuju za 395,– a nikda sem se s „drazsi“ variantou nesetkala…

        0 0
        • smith22  

          No a jak mě to v jedné prodejně řekl že existujou dvě varianty tak sem se namátkově ptal v jiných prodejnách a potvrdili mě že sou opravdu dvě varianty ale každej bere něco jinýho.Třeba u Šírera berou jen tu dražší variantu a stojí u nich 480,– Jinde za sten řetě stojí třeba až 510,–

          Možná proto tady někdo tento řetěz hanil jinej zas říkal že mu vydržel docela dost.Asi je to znát na kvalitě.A kde ho kupuješ za těch 395,– jestli se mohu zeptat?Myslim v prodejně nebo z netu?Ptám se protože když si ho objednám z netu tak hovno zjistím co to je zač.

          0 0
          • Luka  

            kupuju hu u bikestore. vydrzi mi tak ty 1500–2000. uz mam asi 5tej kus a pohoda…

            0 0
            • Luka  

              ted me napadlo… bikestore ma modely 2006… treba 2007 je uz drazsi.. kdovi. to je fuk :)

              0 0
              • smith22  

                No já když sem brouzdal po Eshopech a hledal tento řetěz tak se mě ty cenový rozdíly zdály nějaký moc velky.Tak to je docela možný že je novej model.Zajimavej postřeh.Ale pokud je to jen o tom jestli to je 2006 nebo 2007 tak na kvalitě asi moc rozdíl nebude a tím se vysvětluje i ta cena.To je jak u kol,přijdou nový modely a ty starší už se musí slevnit a to samozřejmě neznamená že nejsou kvalitní.Ještě jednou dík,moc si mě pomohla

                0 0
                • Luka  

                  nemas zac. ps: za tuhle cenu jsem ho kupovala uz loni, takze kdovico to zase je za vtip :)

                  0 0
                  • smith22  

                    :-)) to nebude vtip asi je fakt model 2006 a 2007 Model 2006

                    www.koloshop.cz/index.php?…

                    Model 2007

                    www.finebike.cz/…2...-134.php

                    Aji ty ceny co sem se tak díval tak u jednoho byly od 370–395,– a ty vyšší ceny(asi modely2007) byly od 430–550,–

                    0 0
                    • Glum  

                      PC 971 je jen jeden, zalezi na zpusobu baleni a taky na tom, zda je s ci bez rychlospojky. Kamenaky ho prodaji v zaumne krabicce klidne za petikilo, internetovi prodejci v igelitovym pytliku treba pet pohromade. Aktualne za 340 (bikestore pred tydnem). Pokud jde o tu povrchovou upravu, jde to ovsem od deseti k peti: tuhle jsem z krabicky vyndal vedle sebe zbyly clanky sramackych PC 971, PC 970, PC 59 a PC 51 – cim novejsi retez, tim hur vypada.

                      0 0
            • smith22  

              někdo tu psal že mu taky vydrží těch 1500–2000km.Tak OK a dík

              0 0
            • sway  

              Zatim ho mam asi 1000km a naprosto bez problemu…porad radi perfektne, pokud je dobre promazany…kdyz uz neni moc oleje, tak obcas trosku zakravi…

              0 0
      • Shadow.1  

        a nespletl si to pán v obchodě s 991? ta je ve dvou variantách :-)

        jinak normální cena za 971 je kolem 330 kč

        to jen v HK u Kulhánka si za HG53 řeknou 500 plus práci :-D))))

        0 0
        • blisterexist  

          jednou jsem v nějakém hervisu nebo tak něco viděl hg53 za 700:-D

          0 0
          • Advid  

            No Hervis nevím, ale v Decathlonu mají všechy komponenty předražené jaxsviňa. :)

            0 0
            • blisterexist  

              no já myslím že to bylo sportisimo nebo nějaký takový obchod, ale strašně předražené všchno, v cykloobchodu to koupíš za polovic, a na internetu o dost míň

              0 0
        • Ruprt2  

          datum

          0 0
    • Loner  

      ..po dvou letech uřívání konstatuju – rovnocenné pokračovní PC59 se srovnatelnou výdrží, doporučuju.

      0 0
    • smith22  

      Tak se vracím k problému co sem tady několikrát popisoval a to je lupání nebo takový trhavý pohyb který se přenášel do klik.Celý problém byl v řetězu.A to podotýkám že to dělalo už od koupi kola tzn. řetěz co tam byl (Shimano HG-73) byl buď nějaký šmejd nebo opravdu nesedí na kazetu Shimano HG50–9 (11–32 z.) i když by asi měl.Nechápu jak to mohli dát takhle neodzkoušené do prodeje.Dal sem tam ten SRAM PC-971 který na začátku trochu střílel ale to bylo tím že sem přetáhl kilometry.Ted už si střeli jen sem tam a věřím že přestane úplně.Stím Shimanem se to nedá srovnat,SRAM PC-971 je asi tisíckrát tišší a žádné lupaní v klikách nejde cítit.A fakt se potvrdilo jak tu někdo psal že až moc ochotně leze nahoru ale zas huř dolu,no hůř to je silné slovo,oproti Sh HG-73 je pořád na tom líp.Takže zatím se SRAMEM PC-971 naprostá spokojenost.A Shi­mano už nechci ani vidět.Jo a ještě něco, ten stejný problém tady na bikeforu má někdo taky.A to má stejnej řetěz jakej sem měl já a i stejnou kazetu.Takže HG-73=Bazmek

      0 0
    • Advid  

      S kolem koupený řetěz PC-971 je zralý na výměnu. Je PC-991 o hodně lepší? Myslím, jestli mi vydrží dejme tomu alespoň o třetinu déle (neprasím). (http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…)?

      0 0
      • roud  

        řek bych že ne vem 971 v poměru cena výkon je to slušnej držák jezdil jsem na něm pravidelně okolo 2000km většinou i o fous víc…

        0 0
      • Blade  

        Nevím jak 991, ale HG93 + zlatá spojka stojí o 100kč míň a o tu třetinu víc než 971 rozhodně vydrží.

        0 0
      • Maty.dp  

        Tak jsem vyzkoušel 971 a po cca 800 km je zralá na výměnu. Šuplera ukazuje 132,8 mm. Myslel jsem že to bude lepší držák za ty prachy. Takže zase pokračuji v HG53, protože ta vydrží asi tak stejně a za podstatně lepší cenu.

        0 0
        • xshreck  

          mě 971 vyjde o 50kč dráž než hg53 se spojkou…

          0 0
          • Maty.dp  

            Já beru HG53 za cca 200,–Kč a ta 971 mě stála se spojkou 360,–Kč. Myslel jsem že vydrží daleko víc. Já snad opravdu vyzkouším tu C9.

            0 0
            • blisterexist  

              C9 je nahovno

              0 0
              • Butters  

                Proč?

                0 0
                • xshreck  

                  Vyzkoušej, pak poreferuj. Za mě – na bika nikdy víc .)

                  0 0
                • roud  

                  On je padlej na hlavu jeho si nevšímej xD xD xD

                  0 0
                • blisterexist  

                  dal jsem ho taťkovi na kolo, a ten si po párset kilometrech začal stěžovat že mu nějak blbne hazka, tak se na to dívám, a vypadalo to jako nerozhýbaný článek, ale po několikastech kilometrech mi to přišlo divné, tak jsem to doma prozkoumal a prostě ten kroužek byl o něco širší než ostatní a z nějakého blátovitého materiálu, na řetězu jsem jich našel asi 3, takže za mě nikdy víc, výdrž taky není bůhvíjaká, známý ji taky vozil a taky mu to nic nevydrželo

                  0 0
                  • marapara  

                    Možná bude problém v rukách Wojtku :).

                    Jinak na C9 nemůžu říct křivého slova, držák největší. Několikanásobně vyšší výdrž, než ostatní řetězy.

                    0 0
                    • kubad  

                      spíš v hlavě bych to viděl v jeho případě

                      0 0
                    • pepek  

                      Musím se Wojtka zastat, zrovna minulý týden jsem objevil taky zatuhlý širší váleček na C9. (Měřil jsem to značkovou šuplerou – z DX)

                      0 0
                      • roud  

                        jen se ujistím značková šuplera z DX byla ironie že ?

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          jen se směj :-)

                          Já mám šupleru i s certifikací, ale řetěz jí nezměřím :-)

                          0 0
                          • roud  

                            Mno kdybys ji měl s kalibrací tak nic neřeknu ale když ji máš s certifikací tak se budu smát dál :O)

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              mám k ní fešné pouzdro a certifikát kalibrace ;-)

                              0 0
                              • roud  

                                každá kalibrace má omezenou platnost :O)

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  Hmm tak uznávám, že teď jsi mě dostal.

                                  Toto je na beton prošlé :-)

                                  0 0
                        • pepek  

                          Ne proč? :-)

                          Ty třiapůl desetiny byly vidět i okem.

                          0 0
                      • marapara  

                        Také jsem měl zatuhlý váleček na C9, ale po mém snýtování. Tak jsem pohybem řetězu do stran rozhýbal a bylo to :)

                        0 0
                    • blisterexist  

                      Máš štěstí, zrovna dneska jel taťka na kolo a za chvilu se vrátil, že nemůže jet do kopce že to přeskakuje. Tak jsem to shlédl, A DALŠÍ ŠIRŠÍ KROUŽEK!!!!Takže jsem ten řetěz musel už po 3. roznýtovat, kroužek vyměnit za nový a snýtovat!!!, vyfotím ti ho v porovnání s normálním kroužkem, aby sis nemyslel že si jen vymýšlím, ještě mě napadá poslat řetěz hnojovi na reklamaci:-)

                      0 0
                    • blisterexist  

                      tak, důkaz místo slibů

                      a teď se předveďte

                      http://www.bike-forum.cz/…l-30464.html

                      0 0
                      • pepek  

                        Tak já jsem zatím furt u jednoho širšího kroužku po 900 km. Chytl jsem nerva, že je to všechno měkký a že to postupně odejde, tak jsem podnikl pilníkovou zkoušku: do všech zkoušených kroužků, kromě jednoho, pilník šel: do C9, jiné C9, Sh73 a Sram58. Zdálo se mi, že do tohoto aktuálního asi, snad , možná, šel pilník lépe, ale nevím to jistě. Každopádně to zakalený není, možná nitridovaný. Jediný řetěz, do kterého pilník vůbec nešel byl prastarý ČZ (který ovšem tehdy zase pořádně neřadil).

                        0 0
                        • blisterexist  

                          j, já ten kroužek zkusil zakalit, a malé zlepšení tvrdosti tam je, ale nic rapidního, uvidíme kolik se jich ještě rozlisuje

                          0 0
        • Tehu  

          mam stejne zkusenosti s 971 ma 132,7 po 700km :-(

          0 0
          • tonik666  

            Přestaňte jezdit v bahně, domazávat řetěz bez umytí a po namazání ho začněte pořádně utírat a vydrží dýl.

            971 po 1100 km terénem – 132,6

            0 0
            • Maty.dp  

              Jezdím v každém počasí a to nehodlám měnit. Pouze do totálních sraček a na zimu mám celopevňáka. A co se řetězů týká, tak jsem zkoušel pravidelně prát a mazat, nebo pouze mazat a neprat, a nebo skoro nemazat jen když už se hodně ozýval, různé druhy mazadel atd. Výsledek byl vždycky kolem 800 – 1000 km. Občas byl nějaký úlet nahoru nebo dolů, ale ať to byl jakýkoli řetěz tak prostě nepřekvapil. Akorát jsem nezkoušel opěvovanou C9. Ale i zde nevěřím že na ní dám více než 1500 km. A mám strach, že si oddělám kazetu.

              0 0
              • xshreck  

                +1

                0 0
              • Pijer  

                Tak tu C9 vyzkoušej. Já už nechci nic jinýho. Na PC971 i na HG53 jsem se nedostal nad 700km a u každé C9 jsem přes 2000km.

                0 0
                • xshreck  

                  No právě. … když to má někdo uplně opačně jak ty tak to je pak moc divný :D

                  0 0
                • 666biker  

                  Mne PC971 ukazuje po 1900km 132.7mm, XC jazda v terene prevazne, v zlom pocasi asfalt.

                  0 0
                  • xshreck  

                    Váha?

                    0 0
                    • kubad  

                      302g plná délka s rychlospojkou

                      0 0
                    • 666biker  

                      myslis vaha retaze alebo moja vaha? moja vaha je 70kg + ruksak,prilba,tre­try… :)

                      0 0
                      • xshreck  

                        Myslel jsem tvoji :D jojo, ja mam o deset vic plus bagl s dalsima kramama …

                        0 0
                        • 666biker  

                          a este k tomu mam HT :) ale snazim sa retaz pravidelne cistit/mazat a raz za cas ju zhodim a umyjem celu. Pomaly je to uz na vymenu, tak rozmyslam, ci ist do PC971 alebo skusit nieco ine, 991 asi az tak km neprida na vydrzi

                          0 0
              • škarohlíd  

                Na kole jezdím do práce, řetěz nečistím, mám jiný starosti. HG50 vyměňuju po cca 1000 – 1400 km, C9 jsem zkusil 2×: poprve po 2000 km 132,7 a oddělaná kazeta (2. řetěz), teď na novým kole s lepší kazetou jsem si to pohlídal a 132,6–7 po 1500 km výměna. Závěr: C9 se nevyplatí, představa, že vydrží 4000 km je blbost, navíc vyšší riziko zničení kazety.

                0 0
              • Renholder  

                mám úplně stejnou zkušenost, tak nechápu jak někomu může řetěz vydržet i hodně přes 1500km…

                Navíc jestli dám za C9 přes 500Kč, tak za ty prachy mám dvoje jiné obyč řetězy…a to ještě nemám jistotu, že ta C9 ty 2000km vydrží, aby se vůbec vyplatila

                0 0
                • roud  

                  práce navíc proč se ***** s výměnama řetězu každej měsíc když c9 vydrží mnohem víc ?

                  0 0
                  • Renholder  

                    když ho vyměním, tak je aspoň na chlíli čistý:D

                    Navíc s rychlospojkou to je hned…C9 jsem ještě nejel, ale moc se mi té výdži fakt nechce věřit (po zkušenostech s jinými řetězy…ať Sram/Shimano, výdž +/- stejná) :-/

                    0 0
                  • xshreck  

                    radši 2× vyměním srama a najedu 1500 než 1× C9 a litr :)

                    0 0
                    • roud  

                      myslím že seš maličko mimo nvm co děláš špatně ale na 971 najedu ±2 litry na c9 klidně 3–4 :O) takže pro mě je C9 na půl sezóny klid ale nsmí se to přehánět jednou jsem se vysral na měření nechal jsem ji tam víc jak 6 litrů a pak jsem to rovnou vyházel všechno…

                      0 0
                      • Renholder  

                        tak 971 mám teď prvně, ale po cca 800km jde měrka ke třetímu zubu…mám ještě dva kusy, tak jsem zvědav jak dopadnou…ale nechce se mi věřit, že by ten první byl nějaký špatný:D

                        0 0
                        • roud  

                          971ku už jsem min rok spíš dva na kole neměl takže bůhví jak to s jejich kvalitou je teď jsem nahodil nazkoušku XTR a jsem na něj zvědavejch chystám se ho měřit po první tisícovce…

                          0 0
                          • Renholder  

                            XTR nevím, ale XT mě nepotěšil…nějakých 1000 a to jsem ho ještě nedopatřením přetáhl.

                            Pro mě bylo výhodná sada 8SP…po přechodu na 9SP mi přijde, že ty řetězy nic nevydrží…z 10SP mám panickou hrůzu:D

                            0 0
                            • roud  

                              Mno co se 10sp týče tak si taky nedovedu představit kolik to může vydržet :O(

                              0 0
                              • Pijer  

                                Jestli se nepletu, tak ve Velu v dlouhodobém testu testu fullů psali, že zhruba 500km :-(

                                0 0
                                • roud  

                                  jenže velo je relevantní jako např. MTBs kde psali že XTR kazeta nic nevydrží a mě vydrží o několik tisíc kilometrů víc než jim takže tohle neberu v potaz :O)

                                  0 0
                      • xshreck  

                        Mas zazracny pohon, mimo nebudu. Je to realita. Mozna mate v okoli same rovinky a zadny prach, budiz raj pro kazdy retez :) taky mas 70kg?

                        0 0
                        • roud  

                          nemam :D mam 86 a prachu je tu spousta ale málo kopců…

                          0 0
                          • xshreck  

                            Ja s tim jezdim prave furt do prachu a v kopcich, do kterych jezdim co to jde.. Mozna tady bude kamen urazu.proste musime jezdit kolem rek po cistych cyklo a vydrzi vsechno vecne .D

                            0 0
                            • roud  

                              já narozdíl od teeb ale jezdím celou zimu v blátě dešti atd. prostě ve všem a kopce poslední dobou dost vyhledáváma stejnak mi to vydrží ale zas je pravda že nejsem leštič akorát furt mažu řetěz a jezdím…

                              0 0
                              • xshreck  

                                No nechtej abych vytahnul fotkz kde jsou moje zimni nocni vyjizdky, blative vyjizdky, destive vyjuzdky… :) Ja jezdim furt ;)za leden jsem mel uz nejaky litr najeto. Ted uz atakuju pet tisic

                                0 0
                                • roud  

                                  nj když člověk chodí do školy tak má spoustu času na ježdění xD

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    C9 a silnička, tady by mi docela zajímalo, kolik bych na to řetězu dal. To by bylo obrovské číslo.

                                    Kdysi jsem měl silničku s devítkovou Campou a C9, dal jsem na tom ani ne 10tis. a když jsem to prodával, tak řetěz byl skoro jako novej :-)

                                    0 0
                        • Pijer  

                          Moc nechápu, proč na základě toho že ti jedna C9 nevyhovovala, tak se snažíš dlouholetého spokojeného uživatele C9 přesvědčit, že je vlastně blb ;-)

                          0 0
                          • xshreck  

                            Jedna? :D dve :) jo, ale musim uznat ze na silnicnich kolech docela drzela :)

                            0 0
                            • roud  

                              na silničnim kole na ni musíš najet aspoň desítku…

                              0 0
                              • xshreck  

                                Je silnicni kolo a silnicni kola :)) na mtb rvu 28" … S mtb kazetou. Ale to nejezdim prudke vyjezdy, takze tam to drzelo.

                                0 0
                          • Ruprt2  

                            protože xshreck :-)

                            0 0
            • Ruprt2  

              v autě na zadním sedáku vydrží desítky tisí km :-P

              0 0
    • Smazaný účet  

      PC971 po cca 600Km na tretim zubu merky:(…superu nemuzu najit…

      0 0
    • Smith10  

      Mam teď nasazen po sobě už třetí PC 971, ty dva předešlé měli oba po cca.850km na šupléře 132,8mm…kurňa jak to děláte, že vám to vydrží hodně přes 1000Km???

      Ať jsem na něj hodnej nebo zlej, po 850km je prostě dead!

      0 0
      • xshreck  

        971 – suplera 132,8. jety jeden blativy zavod, hodne krpalu.

        novy meril 132,4. Najeto 790km

        zkousim hg73 – jezdeny v suchu, vcera po suchem a docela pohodovem zavode. 211km a 132,45, novy 132,35.

        Doufam ze jsem meril ty nove dobre… je tam ± neco. takze ted se uvidi co vydrzi hgcko

        0 0
        • blisterexist  

          vozím Hg 53 a výdrž kolem 1000km, dražší řetěz nemá cenu

          0 0
          • xshreck  

            ;) hg53 byla to největší bláto. ty seš taky poloviční jak já. na test jí tu mám taky

            0 0
    • Smith10  

      Mam nasazen po sobě už třetí PC 971, ty dva předchozí po 850km na šupléře = 132.8mm !!! Kurňa jak to děláte, že na něm najedete hodně přes 1000km? :-)

      Ať jsem na něj hodnej nebo zlej, po 850km je prostě dead! :-)

      0 0
      • ememem  

        uz to tu bolo asi 100× rozobrate. v principe

        1. si tazsi.
        2. jazdis viac silovo jak frekvencne.
        3. jazdis vela na malej pile.
        4. nejak kombinacia uvedeneho.
        0 0
      • marapara  

        PC-971 mi vydržel kolem 2000 km, HG-93 asi o 1000 km víc. Teď vozím C9 a tam se mi výdrže pohybují okolo 7–8 tisíc na HT a cca 5 tisíc km na fullu.

        0 0
    • Sheep-Master  

      Zdravím,

      chci se zeptat jestli se řetěz Sram PC-971 snese s kazetou na které byli odjety asi 3 řetězy HG-53 od shimana. Ještě koukám na PC-991 který je o 200,– dražší, bude tedy lepší respektive mít větší výdrž a řazení?

      0 0
      • marapara  

        Může a nemusí. Otázka je, jak byly předchozí řetězy vytahané a sjely zuby na kazetě. Pokud byly měněny včas, tak není důvod, proč by to nemělo chodit.

        Spíš bych doporučil HG-93, než PC-971. PC vydrží míň a HG o něco líp řadí, kromě větší výdrže HG-93.

        0 0
      • Peter*s2  

        určite se snese, ale pokud je kazeta už dost opotřebovaná, tak může řetěz nějakou dobu „střílet“ než se vytahá a srovná s kazetou…ale to si myslím, že by se dělo s shimano řetězem

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.