• Tomcat

    Kolo na dálnici

    No motivoval mě k jeden smutný příspěvek, ale pozdravuji magora , ****** a dobytka co jel na po Liberecké dálnici ve směru Liberec u exitu Mladá Boleslav – Bezděční na silničním kole!

    Kolo bylo černý duralový Autor s Červenými plášti

    0 0
    • Pá-dlista1  

      To je jen silnice pro motorova vozidla :) Ale taky posilam pozdrav :)

      0 0
      • Milenius  

        Tak dneska pri navratu z Krakatitu smer Praha na R4 silnicar ve svetle modrem, nejel v odstavnym pruhu,  ale v pravem pruhu asi 1m od krajnice.

        Nemam k tomu jine slovo nez – KRETEN

        0 0
    • martt  

      asi sa na mna vrhnete ako osi ale imho je dialnica bezpecnejsia na bikovanie ako mnohe okresky.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Jak to muzes vedet? Vzdyt tam zadnou nemate. Ale ve statistice zranenych cyklistu vychazi dalnice lepe. To je pravda. Jen nevim jestli to nebude necim jinym.

        0 0
        • visby  

          musim sa martta zastat… dost casto je v rakusku a tam uz nejaku dialnicu maju:-)

          a nebud taky zly, uz stavame dialnicu… sice uz asi 20 rokov ale raz to bude:-)

          0 0
      • hribik A1  

        no, take uzke, klukate okresky s hustejsou premavkou a dohladnostou miestami 30 metrov v zatacke, kde sa jazdieva este rychlejsie nez na jednotkach, 90–100 (proste typicka cesta 2. triedy), teda bezpecnymi cestami rozhodne nejsu! dialnica neviem, tam som nesiel a nechystam sa, ale jednotky s dvojmetrovymi megakrajnicami mi vyhovuju a rozhodne mi pridu menej nebezpecne nez spominane okresky

        0 0
    • Glum  

      Vcera jsem potkal borce na neosvetlenym kole na D1, v pul desaty vecer, na nosici vezl televizi. Ale verim, ze dojel, silenci maj stesti.

      0 0
      • pepino  

        No jestli tam vez naležato plazmu a foukal vítr,tak z toho měl éroplán:-)jinak za jízdy se na televizi nemá koukat:-)

        0 0
    • Excel  

      No, asi před rokem jsem u Vyškova na dálnici potkal borca, co si to hasil ožralej(asi) na starém černém arabovi v protisměru v předjížděcím pruhu. Já jel tehdy asi tak 100 a koukám na chlapíka jak se ke mně blíží se sveřepým výrazem v obličeji. Dalších 20 km jsem jel osumdesát než jsem to zpracoval a ostatní řidiči to samé. Věřím, že ten blb dojel v pořádku

      0 0
      • Darkson  

        ale opilej kolista jedoucí v protisměru na dálnici přecijen způsobí ostatním menší škody než ožralí kamioňáci, co jezděj tamtéž také v protisměru s tirákem

        0 0
        • zichis  

          navíc jízda po dálnici s kolem v protisměru je bezpečnější než normálně. Zvýšení potkávací rychlosti ze 130–20 na 130+20 je celkem nepodstatné, důležitější je že si vidí do očí a můžou se oba připravit na úhybný manévr aby nedošlo ke srážce, jak dokazuje sám Excel.

          0 0
    • wroum  

      Obcas potkam par silenejch ziletek treba na Jizni Spojce v Praze a ne ze by jeli v odstavnym pruhu. Az je nekdo sejme, ja je sbirat nebudu.

      0 0
      • cabbage  

        tak je hlavne nezajed.

        0 0
        • DyEm  

          každej víkend v Brně směr Mikulov potkáš na dálnici minimálně 50 cyklistů. Není jiné cesty, ale moc je nechápu, zvláš? když jedou prostředkem pruhu

          0 0
          • jonti  

            Ist prostredkom pruhu je bezpecnejsie nez ist na kraji, aspon ta nikto uplne nevytlaci.

            0 0
            • hribik A1  

              nejsom isty…ono ked ides prostredkom, si totalne zavisly od toho ci tomu za tebou nejebne v palici, a ci vobec zabrzdi. ked si na kraji, tak sa jazdne drahy teba a auta nemusia vobec pretinat, alebo mas aspon moznost strhnut to dole. tazko povedat, co je celkove bezpecnejsie

              0 0
            • madcat  

              Si myslím, že když je to skupinka aspoň tří nebo čtyř cyklistů, tak je lepší jet fakt v jízdním pruhu a né po krajnici. Nemyslím zrovna roztahovat se přes celej, třeba spíš v jeho pravé půlce, ale po krajnici, která je často plná štěrku, střepů a já nevím čeho, by se mi taky nechtělo. Za předpokladu samozřejmě, že bych se stal na stará kolena po nějakým mozkovým zkratu silničářem :). Dokud se tak nestane, zůstanu pěkně schovanej v lese mezi šutrama a kořeňama :)

              0 0
      • vlasof  

        sory

        0 0
    • Tomcat  

      No obnovuju tenhle thread protože dneska sem tam zase podtkal nějakého ******. Silniční kolo / směr na Prahu / za Benzínou po nájezdu u Hypernovy

      Hádám, že to je ten samej debil co před lety na nájezdu u Bezděčína.

      0 0
    • Tomcat  

      Ja to toho kretena tam potkal zase. 7:40 neco , Bezdecin sjezd od Prahy, kolo podle me ocel , barva divna zelena metaliza.

      Nechce mu nekdo az ho potkate preventivne rozbit hubu , tedy pokud nekdo neroseka nechtic driv autem

      0 0
      • zdenek  

        Proč hned rozbít hubu? Když ho někdo sejme, bude to jeho smůla.

        To by za chvíli mohl někdo preventivně rozbít hubu cyklistovi, že jede po silnici málo u kraje, motoristovi, že špatně parkuje, chodci, že přechází mimo přechod… Zavolat ně něj PČR, dobře, ale někoho mlátit???

        0 0
        • Tomcat  

          problem je ze jeho pocinani je nebezpecne vuci ostatnim . To ze ho auto roztrha na sracky je jedna vec druha ta jesli se diky nemu nekdo nevyboura jezdi se tam 130km/h a on byl v odbocovacim pruhu ne odstavnym . On ohrozuje ostatni a muze skoncit spatne i pro ostatni. Tve priklady nejsou adekvatni. Tohle je jak predjizdeni na dvojity care, jizda na cervnou, nezastaveni na stopce, projeti stazenych zavor a podobne. Je to ruska ruleta a at do toho netaha ostatni.

          Pokud sve pocinani opakuje ale to debil ktery asi nereaguje na jine rozumne pomety takze komunikacni prostredek umerny jeho zabednenosti.

          0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Jak říkáš, je to jako předjíždění na dvojitý čáře, jízda na červnou, nezastavení na stopce atp. Takže by se to mělo hlásitspíš na policii, než na B-F, ne? V našem malém ale hezkém státě máme holt nevýhodu nedůsledných a líných policistů a tím pádem nevychovaných řidičů (účastníků silničního provozu). Jestli ale chceš vzít policajtské břímě na sebe a každýmu za přestupek rozbít hubu, tak prosím :-)

            0 0
          • treatt  

            Vse je relativni…je mnoho stopek, kde nezastaveni (samozrejme opatrny prujezd a pribrzdeni) se vubec nerovna ruske rulete. Znam docela dost mist, kde jsou dane na naprosto prehlednych usecich, kde je videt kilometr daleko a projedou tam dve auta za hodinu ve spicce…

            0 0
      • chupas  

        tvoji otevrenou nenavist naprosto nechapu. nema tam co delat, ale od toho mame organ. to taky muzu rict: „tvuj nazor se mi nelibi, az te potkam tak ti rozbiju hubu, preventivne!“. Jeden cyklista na dalnici je urcite mensi nebezpeci (pro sebe/ostatni) nez kazdodenni provoz na silnicich, kde se to auty a cyklisty jen hemzi. A ti vetsinou maji dost volny pristup k provozu, obcas si daji pivicko atd.

        0 0
        • Tomcat  

          to ze to nechapes je jasny . Protoze pak chces nazvat to ze pokud das jednu staroceskou nekomu za to ze pravidelne a vedome ohrozuje okoli nenavisti. Hm zajimava definice.

          Ten zbytek v tve obhajobe je bagatelizovani. Kdyby to nebylo nebezpecny, nebylo by neco takoveho jako i nejnnizsi povolena rychlost, krome te maximalni povolene. Takze hemzit se to muze ale pravdepodobnost a dusledek neni totez. To sami rozdil rychlosti dit to je jen o 40 vic dela taky moc.

          0 0
      • Tomcat  

        No tak jsem vo tom říkal v práci …a že prej už o tom slyšeli a někdo to naprášil do radia ať si na toho „sebevraha“ dávájí bacha.....

        0 0
      • jecnak  

        Hm, tomu rikam inteligentni pristup. Co takhle zvednout telefon, zavolat 158 a rict co mas na srdci. Od toho je policie placena z nasich dani, aby delala svoji praci.

        Misto takovych ramenatych kecu na B-F bych byt tebou nejdriv popremyslel sam nad sebou. Treba se zkusit realizovat nekde jinde nez schovany v tune plechu za volantem a nebo za monitorem pred klavesnici.

        Pouziju-li podobnou analogii, tak by ti nekdo nekdy mohl dat pres drzku, az blbe zaparkujes a nebo prejedes plnou caru. Taky tim potencionalne ohrozujes ostatni a zaslouzis si trest.

        0 0
        • kajis  

          Tak nevím. Zas tak ramenaté kecy to podle mě nejsou. Ono, když někoho přejedeš (jako že úplně), tak je to sice primárně jeho smůla, ale pro tebe jako řidiče to taky není zrovna důvod k oslavě a řekl bych, že to na tobě zanechá dost velké následky, i když vůbec za nic nebudeš moct.

          0 0
          • jecnak  

            Jde mi spis o to, ze misto toho vezdejsiho placani, mohl zavolat ty policajty.

            0 0
            • Tomcat  

              Ne nemohl za jízdy autem netelefonuji (nemám a nechci mít handsfree) a až ca cca 15minut zastavím je volat orgány na h… , tohle sem píšu  a) aby někdo viděl jaký volové i mezi sportovcema sou  b) aby si tam dali bikeforisti pozor c)  a třeba protože mne to děsně vytočilo abych se z toho vykecal.

               
              0 0
              • jecnak  

                No ja myslim, ze muzes zavolat i pozdeji a pekne to vysvetlit – ten clovek tam ocividne jezdi casto a cca ve stejny cas. Proste aspon bych to zkusil.

                0 0
                • teepeex  

                  nebonzovat, davat pozor

                  zbytek je karma pratele

                  0 0
                  • jecnak  

                    A rozcilovat se tu uplne zbytecne na BF jaky to ma smysl? Policie je tu od toho (ac to tak obcas vubec nevypada) aby nas chranila a slouzila, jestli teda v dobre vire jak rikas „nabonzuju“ nejakyho troubu, ktery ohrozuje nejen sebe ale i ostatni mi prijde rozhodne smysluplnejsi, nez se tu zbytecne rozcilovat.

                    0 0
    • Milenius  

      Pred asi 3 tydny jsem potkal nejakyho magora na nove dalnici u Tabora. Ale ono to neni jen dalnice – treba hlavni tah Praha – Budejovice, tam clovek potkava cyklisty na silnickach porad, treba jedou dva vdle sebe a bavi se, jak kdyby sedeli v hospode, tyhle lidi fakt nechapu. Pritom tam kazdy rok nejaky cyklista zarve, coz se ani nedivim pri tom provozu, spouste kamionu a uzke silnici.

      Bohuzel dneska uz kolo na silnici nepatri, sam jezdim jen po silnicich treti tridy a po lesnich cestach a klidne si zajedu par kilometru navic, abych se vyhnul silnicim 1. a 2. tridy.

      Typicky priklad je silnice Ricany-Uvaly, kde je provoz v podstate jak na dalnici a i tam potkavam (kdyz jedu autem) hodne cyklistu – to jsou fakt sebevrazi. Je to tam uzky, spousta kamionu a dva kamiony se vyhybaji skarpou, neni tam skoro kde predjizdet a do toho jede cyklista, kdyz ho pak predjizdi kamion a vyjede mu tam auto, tak je po cyklistovi.

      Nerikam, ze vina je v cyklistech, ale pokud ma nejaky pud sebezachovy, tak tam clovek s normalnim rozumem nejede.

      0 0
      • zubatec  

        Po té silnici 101 (Říčany – Úvaly)  taky občas ráno do práce jedu. Provoz mi nepřijde nijak strašnej, ale většinou radši jedu jinudy. Možná je to ale tím že obvykle tam jedu kolem 7 h ráno.

        A ještě jeden postřeh z téhle komunikace. Když tam jedu za šera nebo tmy a svítím jak vánoční stromeček (světla, odrazky, reflexní vesta  a návleky na kotníky), jsou řidiči daleko ohleduplnější, nechávají si větší boční odstup a téměř všichni počkají s předjetím, až nic nepojede v protisměru. Jaké jsou vaše zkušenosti?

        0 0
        • mosquito  

          zadni blikacku-oslnovacku (Smart R317) poustim v dobe kdy je videt – tj podvecer a reflexni veci prizpusobuju obdobi a dobe jizdy .. urcite az na par vyjimek jsou ridici ohleduplnejsi – je to asi trosku psychologicky jev, vidi ze se snazim na sebe upozornit tak proste taky hodi blinkr a objedou me obloukem

          0 0
          • Jenda  

            bych rekl ze hlavne kdyz je v zime hnusne a tma tak objizdi vetsim obloukem protoze jet tou dobou na kole muze jenom psychicky vysinutej jedinec a u tech jak znamo nelze moc predpovidat co udelaji – tedy radsi co nejdal od nich:-)

            0 0
        • Milenius  

          Ano to plati obecne, ze za tmy ridici jsou opatrnejsi. Ale zalezi i na tom, jak je clovek osvetlen. Treba kdyz jsem mel jen maly svetylko vepredu nebo za svetla, tak ridici casto nedavaji prednost. Od te doby, co tam mam 20W halogen nebo 10W Xenon HID, tak nikdo nevi, jestli je to kolo nebo motorka a vsichni poslusne cekaji.

          Takze zasada: za tmy vypadat jako motorka a cyklista ma hned respekt a neni povazovan za zajice, ktery pobiha po silnici.

          0 0
        • jecnak  

          Uplne stejne. Vcetne hodnoceni te silnice.

          0 0
        • kámen úrazu1  

          K druhé části… Mám stejný zkušenosti. Ale je to znát i při jízdě ve dně, když mám na sobě jasně žlutozelený dres nebo bundu, většina řidičů mě předjede s větším odstupem a pomaleji. Když si vezmu běžný dres, je to hned jiný.

          0 0
    • kubiik  

      Pridavam dalsiho exota – pondeli 28.7. na Strakonicke, mezi Malou Svatou a Voznici.

      0 0
    • Pi†el  

      No ono v tom vasem Liberci to mate dost debilni. Ja tam jel na kole asi pred mesicem a potreboval jsem se dostat kus od centra. Prijel jsem ze smeru od Jestedu a hledal jsem ceduly se smerem centrum. Nasel jsem, jedu, jedu, jedna krizovatka, druha… prd a sem na dalnici. Nikde zadny skurveny upozorneni nebo tak neco. Az pred najezdem cedule znacici dalnici, bo co to bylo.. Moc velkou radost sem z toho nemel, ale uz sem na ni zustal, nez se dalo sjet, do setmeni moc casu nechybelo a hledat neco potme neni uplne optimalni..

      0 0
      • Tomcat  
        • no jednak né  můj\náš Liberec, ale Boleslav a tzv. „Liberecká dálnice“ silnice pro motorova vozidla :-)
        • ale vím co myslíš. Jo to je to místo co tam důchodci jezděj po dálnici v protisměru
         
        0 0
    • hribik A1  

      ked uz sme pri tych dialnicach, neviete niekto ako je to s cestou pri zvolene v useku medzi budcou (po ktoru vedu od ziaru trojky subezne s R1) a kovacovou (od ktorej sa zase da po dvojkach – trojkach)? ten kilometer medzi nimi je dialnica (resp. cesta pre motorove vozidla) alebo obycajna cesta? a da sa to niekade obist inac nez cez ostru luku kde sa pre 1 kilometer urobi asi 15 a z toho polovica po prvej triede? na mape nijaka subezna cesta pri tomto kilometri vyznacena neni. neni to sice oblast kde bezne jazdim, ale keby som tam nahodou niekedy siel…

      je to konkretne tu

      0 0
    • mastihuba  

      U nás takovejch šampionů máme taky dost. Včera se mi jeden známej chlubil že jezdí Husovickým tunelem na kole. Druhej si to dával po D1 od Kývalky až k Rohlence. Další dva už jsou poučení bo je smetlo auto jedním vrzem při výjezdu z Ostravské směrem na Řípskou.

      0 0
    • Jirik123  

      evidentne se to nevyplaci:((

       

      http://www.novinky.cz/…dalnici.html

       
      0 0
    • rigby  

      <span style=„font-size: 9pt; font-family: "Arial“,„sans-serif“;">Ke střetu osobního vozu Citroën Xsara s cyklistou došlo v úterý 30. září okolo čtvrt na dvě odpoledne na rychlostní silnici u benzínového čerpadla v Příšovicích. Profesionální hasiči z Turnova po příjezdu na místo nehody podle mluvčí Ivy Michalíčkové zjistili, že cyklista utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Hasiči zabezpečili havarovaný vůz proti vzniku požáru a do příjezdu policistů řídili provoz v místě nehody. Podle vyjádření policistů bylo muži osmdesát let, přestože cyklisté nemají na rychlostní silnici co dělat, vjel do rychlostního pruhu ve směru od benzínové čerpací stanice s tím, že snad chtěl dálnici překonat postupně ve všech čtyřech pruzích. Jedna z vyšetřovacích verzí je, že muž byl v podnapilém stavu. Jestli to ale tak bylo doopravdy, odhalí až pitva. Vyšetřování pokračuje.

      0 0
    • carlosplzen  

      Vzhledem ke svojí práci se s cyklisty na dálnici potkávám poměrně často. Vyjímkou nejsou ani noční vyjížďky. Řešil už jsem n­ejmenovaného spor­tovního komen­tátora ČT, sku­pinu ruských cy­kloturistů, mongolskýho podivína, hro­madu zahranič­ních dělníků, a­le i spoustu silničářů (u těch jsem to chápal úplně nejmíň). Je fakt, že cyklistu jsem na rozdíl od chodce rozšmelcovanýho nikdy neviděl, ale asi je to jen otázka času, vzhledem k nárustu vandrujících zahraničních dělníků po dálnici (ať už na kole nebo pěšky), kteří zřídka mají nulovou hladinu alkoholu v krvi. Nejvíc mě ale pobavil polskej řidič kozího dechu, kterej byl hrozně překvapenej, že na něj musí mít papíry a že nesmí jet po dálnici. Naštěstí byl aspon střízlivej, což u jeho krajanů není zvykem. Vyřešila to „exekuce“ svíčky a vykázání na polní cestu:-). Hrozně by mě zajímalo, jak to tenkrát těch 50 km dotlačil. Pro pobavení sem dávám foto pořízené kolegou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.