• kankrlicek

    Protože jsem přesvědčen, že lidé jezdící na kole se rekrutují ze všech společenských i profesních skupin, tak se ptám tady. U nás v Pardubicích máme najednou novotu. Vyhlášku o psech. Ačkoliv jsem psa přihlásil hned, jak jsem ho dostal, platím pravidelně výpalné, tak teď se naše vrchnost rozhodla, že je to málo a že se musím znova registrovat, uvést plemeno, jméno, pohlaví, barvu, bydliště – prostě to, co už jednou mají. Ježíš já jsem nasr…j! Vyfasuješ známku a když tě chytnou měšťáci bez známky, máš to za 500, pes musí být na vodítku, (náhubek nevím). Teď ten dotaz: Z laického podání vím, že občan může být omezován ve svých právech pouze zákonem. Jakou mám šanci na výhru v případném soudním sporu s městem, když jim těch 500 nedám, nebudu mít psa na vodítku? Pro vysvětlení: Pes je jorkšír, fena, v neznámém prostředí se mě drží jak veš kožichu, když bude na vodítku, tak se nevysere, nebo budu běhat za ní po posraným trávníku (já hovna sbírám). Děkuji velmi za fundované odpovědi. mk

    0 0
    • Kubiczech  

      Omezovan ve svych pravech nejsi, protoze pravo nevest psa na voditku neexistuje. Paklize to vydis jako omezovani svobody, tak si neporizuj psa. Podle meho nazoru by pravo na tve strane rozhodne nebylo.

      P.S.: Kdyz hovna sbiras, tak pro nej stejne musis bezet po posranym travniku, ne? (:

      0 0
      • kankrlicek  

        Právo nevést psa na vodítku opravdu neexistuje. Existuje právo vést psa na vodítku? Nebo povinnost? A o to mi jde – kdo tu povinnost může stanovit.

        0 0
        • elbi  

          Pohyb psů na veřejném prostranství může regulovat obecní vyhláška což je třeba i ta povinnost mít psa na vodítku.

          0 0
      • kankrlicek  

        A co se týče toho trávníku. Asi si to nedovedeš představit, ona běhá sem tam, pro mě naprosto beze smyslu, pak si něco vybere, kde to udělá. Já mezitím stojím na chodníku, ostřížím zrakem vyhlížím, jestli ji to už upadlo, pakliže ano, opatrně pro to dojdu. Takže z mého hlediska je to opravdu rozdíl.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Jo, u Barči to probíhalo stejně. Na vodítku nic, na volno velký vybírání vhodnýho místa. PS: měli jsme od veterináře potvrzení, že na vodítko nemůže. V deseti letech byla na operaci krční páteře a obojek, ani kšandy (taky zasahují na krk) nemohla kvůli hrozbě dalšího poškození. Měšťáci to brali v pohodě. Nechci Tě nabádat, ale…

          0 0
        • Kubiczech  

          Dovedu, ver mi. Necekal jsem, ze je to az tak vazny thread. Omlouvam se… (:

          0 0
      • kankrlicek  

        A ještě: tohle za fundovanou odpověď nepovažuji.

        0 0
    • elbi  

      Potom záleží zda je vyhláška psána v souladu se zákonem, ale předpokládám že Pardubice na to mají svůj odbor a jejich právníci jim to připravili tak aby to nebylo napadnutelné. Chápu Tě že malý jork prostranství neznečistí, ale vyhláška nemůže rozlišovat plemena psů. Je to o lidech, když bude mít městský policajt rozum a jork bude cupitat vedle Tebe tak by neměl být důvod Tě zrovna pokutovat. S těmi vyhláškami je to docela složitý, města a obce vyhlášky potřebují, ale řada zákonů jim to dost komplikuje. Zrovna včera jsem se dozvěděl že musím zrušit obecní vyhlášku, protože pohyb domácích zvířat nemůže regulovat vyhláška, ale je to dané zákonem. Můžeme pouze vydat vyhlášku o regulovaném pohybu psů na veřejném prostranství. Vodítko nebo náhubek smysl má, ale známku vyžadovat nebudeme, to je spíše v zájmu majitele.

      0 0
    • jecnak  

      Jedine, ze by vyhlaska byla s necim (ustava, zakon, vyhlaska ministerstva) v rozporu. Necetl jsem ji, takze nevim.

      0 0
      • kankrlicek  

        Já to taky nečetl, jen jsem přišel nasr.. z arogantního jednání s úřednicí, tedy arogantní jsme byli asi oba :), ale dlouho jsem se tak nevytočil.

        0 0
        • elbi  

          Někdy to třeba není arogance ale jistá forma asertivity, nechci se úřednice zastávat (možná protivná byla), ale když Ti přijde denně vynadat 50 lidí tak to s úsměvem těžko přejdeš. Jak říkám nechci se jí zastávat, ale vidím to z té druhé strany.

          0 0
          • kankrlicek  

            Přišel jsem tam sice už vnitřně napružený :), ale navenek jsem se choval slušně. Je to velká místnost, kde bylo uděláno ze stolků a nízkého nábytku více takových kukaní. Šel jsem k té, co mě byla označena jako ,,psová" a neodhadl jsem, kde až má výsostné území. Vyhnala mě slovy ,,Zůstaňte za přepážkou!" a od té doby ta napruženost začala vylézat nahoru :) Ale čemu opravdu nerozumím a co bylo tou prapříčinou: Oni mají všechny údaje, které jsem tam znova musel stvrzovat s občankou v ruce! Nepamatoval jsem si kolik jí je (feně) a ona si to našla na PC! Buzerace. Ale teď už se tomu jen směju a musel jsem tam způsobit velký smích – samozřejmě až po mém odchodu. :)

            0 0
            • Jenda  

              zaradim svoji odpoved sem i kdyz by se hodila na vicero mist s problemem ti neporadim ale tvoji nasranost plne chapu. Myslim ze jeden velky problem je v organizaci mestsky policie – u nas na Kladne postavaji desitky mestaku rano u prechodu (fajn ale to muzou delat i dobrovolnici z rad duchodcu jako uz se to nekde deje) ale celej den je potom nevidis. Kdyz uz nahodou nejakyho v miste bydliste potkas tak je to pokazdy nekdo jinej. Kdyby existovali okrskari ktery clovek bude znat a oni tak nejak od videni budou znat jeho tak myslim ze i s tim vodenim psu na voditku to bude jiny – verim ze velmi rychle se rozhovorem s mistnimi duchodci dozvi kde je jakej problem, kdo ma agresivniho psa a kdo sbira ci nesbira hovna a tak. Jenze to by i celkova uroven strazniku musela byt vyssi (mam obavu ze cast z nich nedosahuje ani prumerneho IQ). K te casti s buzeraci a shanenim udaju – otec je doktor a ma i soukromou ordinaci – neveril bys ze pri kazdem obnovovani smlouvy s pojistovnou temer vsechny pojistovny vyzaduji kopii diplomu, registrace a ja nevim ceho jeste vseho – odhaduju ze vsechno to maji uz minimalne 10× a taky s tim nic nenadelas – dokud budou urednici chodit do zamestnani a ne do prace tak se asi nic nezmeni:-( P.S. debata o telemarku me fakt pobavila:-) P.P.S. ted mame taky stene yorka a resim problem ze kdyz ho vencim za tmy obcas se mi venku to mikrohovno nepodari najit:-(

              0 0
              • kankrlicek  

                Taky se mi to hov.. v noci nedařilo. Tak jsem ten problém obešel. Potmě tam pro něj nejdu, za světla seberu třeba tři do jednoho pytlíku. Ale to cizí – studený, to je ti divný :)

                0 0
        • wendak  

          to je jasný, platíš je ze svejch daní a ještě dělají ofuky :-D

          0 0
    • wendak  

      nech ho ****** doma, jorkšír ti udělá malej bobeček :))), v pohodě to sebereš a pak ho vem ven na vodítko …:-)))

      0 0
    • honza.hk1  

      ještě k té vyhlášce…doporučuji vyhlášku respektovat a poplatky platit :-). Musíš brát to, že když jim nedáš 500,– a ještě nebudeš mít psa na vodítku, tak porušíš hned vyhlášky dvě :-). Za to, že nebudeš mít psa na vodítku porušíš vyhlášku…no nevím jak jí mají přesně nazvanou, ale předpokládám, že to bude o veřejném pořádku nebo pod. a tím, že jim nedáš 500,– tak porušíš vyhlášku o místních poplatcích. Tak ještě neplať za odpad a případně za hrob pokud je na městském hřbitově a je to :-). Tak jako tak při nezaplacení poplatku stanoveného vyhláškou je správce poplatku povinne využít všech dostupných prostředků, tedy od srážky ze mzdy, účtu, až po exekuci majetku. Když tě chytí se psem bez vodítka, tak ti dají pokutu 500,– a tu budou také vymáhat. Doporučuji tedy vodítko i platbu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.