• t_eepe

    Zdravim, mam dojem ze sem mozna sahnul do svych sil hloubejc nez by bylo zdravo abych zacal od zacatku tak uz pres pulrok sportuju pravidelne :

    2× tydne posilovna (hodinova lekce)

    2× tydne spinning (hodinova lekce)

    2× tydne delsi vyjizdka na kolo (3–4 hodiny) + nekolik MTB zavodu za sezonu

    Coz je pohodove trenovani se kterym sem nemel problem, mam nejaka kila navic a jde to dolu, v posilovne necvicim nohy spis kompenzuju ty svaly co na kole zakrnuji… (jo a je mi 25 let)

    Tenhle tyden sem si pridal spinningy, jezdim ted 2hodinovy lekce. Takze pondeli 2hodiny na spinu, utery hodinu posilovna, a vcera 2 hodiny spin. Prisel sem vcera domu a usnul jak spalek, v nohach cejtim unavu vic nez sem zvykly a nejzajimavejsi priznak je to ze kdyz se napiju vody/caje/cehokoli o normalni pokojovy teplote tak me stejne od toho jakoby mrazi na zuby – to sem fakt nikdy nemel , mel jste nekdy nekdo tenhleten priznak ?

    A kdyz uz sem se (asi) takhle krasne pretahnul, jak mam postupovat dal ? Cekat treba do zitrka a jet puvodni program nebo si dat totalni pauzu na cely tyden ? A muze clovek jit treba do posilovny (nohy necvicim) nebo je podminkou totalni klid ?

    Vim ze ‚pretrenovani‘ asi nebude nijak velky ale prece jen znam hobiky/cyklisty co si to nepripustili (krize stredniho veku) a dostali se s tim do vetsich zdravotnich sracek …

    Dik

    0 0
    • mr.antik  

      spíš bych to viděl na nějakou pomalu plížící se chřipku

      0 0
      • Medunka  

        nebo únava po sezóně – 2 –3 týdny odpočinku a pak znova trénink

        0 0
    • Rudyn  

      Taky záleží na tom jak se u toho stravuješ chlapče…

      0 0
      • drtyc  

        videl bych to na navstevu u zubare :) tohle budou iontaky a jiny pitivo s cukrem…

        0 0
    • Smazaný účet  

      pokud timhle tempem jedeš už víc jak půl roku, tak bych se nebál nějakýho silnýho přetrénování.

      prostě do pondělka zvolni. dodržuj správnou životosprávu a věnuj se jen strečinku a velmi lehkým aerobním cvičením (jogging?), pokud se cítíš dobře (jakože na tebe nic neleze), tak bych zkusil si lehce zaplavat.

      dočasná změna rytmu a za pár dní můžeš skočit zas do svýho tempa.

      0 0
    • pesimum  

      Jestli chceš mít pod kontrolu co se s tebou děje doporučuji pořídit sporttester pro sledování tepové fregvence. Ráno po probuzení zůstaň ležet a změř si tepovku.To zopakuj 5 dní po sobě. Sečti poděl a máš průměrnou minimální TF. Při každém dalším měření uvidíš co se děje.TF klesá-pozitivní reakce na tréning TF stoupá-přetrénovaný nastupuje chřipka nebo něco podobného.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.