• Black knives

    Jaké máte názory na funkci v neziskové organizaci? Má být placená? Z čeho? Jaká výše platu? Proplácení nákladů?

    Lze býti ve funkci při zaměstnání? Jaká činnost by měla býti preferencí předsedy? Je možné podnikat v oboru totožném se zájmem neziskovky? Jen takové zmateční myšlenky bez ladu a skladu..ale možnost změny předsedy je, i když malá. Má totiž „mandát“ jako jediný na tři roky…

    Jen uvažju nahlas. Jsem člen čemby, a věřím v její prospěšnost. Ale podle rčení „revoluce ppožírá své děti“ si myslím, že i přes obrovské množství odvedené práce TK pro bikery,se jeho čas pomalu odměřuje. Jen situace se má tak, že takový nadšenec stejného ražení mi není znám. Tedy zatím to vypadá na doživotní titul, něco jako „ser“. Ale TK není DD. A češi nejsou angláni. Návrhy?

    A proč to píšu tady? Asi proto, že je to cyklistické forum. A na čembím foru se neřeší nic. Maximálně se tam objeví oficiální prohlášení Rychlého Honzy, jakožto hlásné trouby osvíceného.

    0 0
    • Karlos009  

      Vážně máš pocit Blacku, že by si se tady mohl na toto téma něco rozumného dovědět? Jsem silně skeptický.

      Akorát tady Tomcat opět dosáhne orgasmu při psaní: „Do blokovaných…“ ;-)

      0 0
      • Black knives  

        Co se dozvím, to netuším. Ale maximálně ze mně tu lidi budou mít srandu pro naivní otázky. Ale na čembím foru tak akorát schytávám negativní body, když napíšu něco kritického. A tady se se mnou alespoň někdo baví.

        0 0
        • kolombo  

          No, jestli jsi chtěl založit další hádací a nadávací vlákno na B-F, tak to děláš dobře, nic jiného z toho nevypadne.

          Nebo si připravuješ půdu na kandidaturu na předsedu ?

          0 0
          • Black knives  

            Abych kandidoval na předsedu, nepotřebuju vlákno na BF. Má to háček. Mám dvě zaměstnání. Nemusím si vytvářet „poptávku“. Jsem docela známý český nožíř, a pro některé lidi i aktivní trailbuilder stezek v mém okolí. Neznám slovo volný čas.

            Předseda by měl mít čas, plynulou znalost angličtiny, a právní povědomí, jakési záklaní právní vzdělání…

            ČeMBA mýma očima má jen „držkovat“, tedy prudit za práva bikerů u státní správy.

            Stavba singlů se podle mně naprosto neztotožňuje s fcí předsedy.

            0 0
            • scoty  

              :-)

              ..a kdo zaplatí „držkování“ schopného předsedy na plný úvazek?

              0 0
              • Black knives  

                A kdo to platí doposud? Sponzoři, kteří jsou. Ale pokud nebudou členové, nebudou ani sponzoři, a konec a zvonec. Proto už měsíce na čemblbím foru volám o větší komunikaci se členy. A nic. Proto píšu sem, tady se se mnou lidi baví. A nevadí mi, když mají ze mně někdy srandu. Celkem si myslím, že už hodně lidí projelo místy, kde jsem něco pro lidi dělal, a má to svou váhu.

                0 0
            • tiru  

              seš superman? – dvě práce + psaní na fórech… kdy prosím tě spíš? :))

              0 0
              • Black knives  

                Druhou práci mám živnost nožíře. Dělám jen tolik, kolik chci, a kdy chci já. Jako živnostník si sám určuju, kolik toho za jak dlouho vyrobím, a kdy.

                0 0
            • Black knives  

              Ještě se zeptám takto. Dejme tomu, že jsou peníze od sponzorů, a předseda, co si prý musí říkat president prý kvůli IMBA, aby tomu amíci rozuměli,tak jaký by jste mu navrhli plat? Za kolik hodin práce denně pro sdružení?

              Jsem strojař, a v mém oboru je vše přesně změřeno a spočítáno na minuty. Takže si neumím dost dobře představit jiné obory. Znám jen pragmatické uvažování strojařů. Tolik a tolik minut vyrábím obrobek, a za tolik jej prodám. Náklady, zisk. Tomuhle rozumím. Ale např. si neumím představit práci vědce. To jen pro příklad. Jako že třeba pět let bádám, a na konci si řeknu, že jsem bádal špatným směrem,tak znova a jinak. Ovšem, těch pět let mně někdo musel platit.

              Scoty se tu ohání tím, že TK si určil plat uklízečky. No, říkám si, to je jeho problém, já svou cenu znám, a pod ty peníze bych prostě nepracoval. Tedy, zase počet financí za počet hodin odvedené práce. Výkaz práce asi píše sám sobě.

              Za osm hodin obvyklé pracovní doby bych já pod dvacet tisíc čistého tuhle práci nebral. Plus náklady na cesťáky.Jaký by jste si navrhli plat vy? Při vizi, že děláte něco pro budoucnost MTB v čr?

              0 0
              • Polka  

                Za takovy penize by to nedelala vetsina lidi, protoze by si hodne pohorsili si myslim. Kazdopadne verim tomu, ze to TK dela nyni v podstate za almuznu, tomu jedinemu snad verim :) Ale dela to s vizi do budoucna, s vizi lepsich a lukrativnejsich zitrku, proto taky to s.r.o. jinak by proste brzo prisel na buben.

                0 0
                • Black knives  

                  Tak si myslím, že plat by každý chtěl, tak, aby mohl žít. A v dnešní době tipuji, že málokterý VŠ by chtěl dělat za dvacet čistého. I když, v nástupu myslím to bývá méně, ale pak plat VŠ stoupá. Dělnický plat v podstatě nestoupá, jen je navyšován max. o inflaci.

                  Předseda čemby by měl mít asi plat na slušné úrovni. Kolik by jste mu navrhli? Já za sebe bych mu např. navrhnul třicet litrů hrubého, tzv. za funkci. Pracovní nasazení už je sporné, kolik práce odvede je patrně nezjistitelné. Tady nezbývá, než věřit, že pracuje pro sdružení přiměřeně. Pokud nebudou sponzoři, pak by to bylo o to horší, neřkuli v pytli. První nemilá věc je na webu čemby oznámena dnes, končí partnerství čemby s Velo. Ale to se dalo čekat. Doufám, že ostatní sponzoři zůstanou.

                  0 0
                  • jan 2  

                    Nezůstanou, nezůstane nikdo, tak jako skončí móda singltreku a přijde něco jiného, módnějšího něco víc in, to je vývoj, to se musí čekat a je to dobře, bajkové ježdění skončí mimo hlavní proud a už se na to těším, hory se vyčistí od plebsu, budou se zas dělat hezký kola a já navrchu potkám jen lidi s láskou k horám

                    chvilku to ale ještě potrvá

                    0 0
                    • Sauvage  

                      Už aby to bylo…vypráskat všechny ty kvasničky, gonzalese a podobny skudce a uzivat si prirody tak jak je, koexistovat s turisty, chodci a dalsimi lidmi podle zasad slusneho vychovani… Tesim se na ty casy.

                      0 0
                      • rbcrx9  

                        Konečně to někdo řekl na plnou hubu, jak to ve skutečnosti má být!

                        0 0
                        • Vegan  

                          Myslim ze Honza729( alias Sauvage) to tady na foru spolu se svymi svatymi spolubojovniky rekl jiz tolikrat, ze to ani neni normalni.

                          0 0
                          • Sauvage  

                            …ale pořád se najdou někteří zarputilci, co stále nemají jasno a nechtějí vidět, že na naše slova právě došlo a dochází…:-)

                            0 0
                            • Vegan  

                              Chtel si rici trebas ja ;) vid… Ja osobne si myslim, ze TK a PS udelali pro ceske bajkovani asi tak 100 000× vic jak ty jen to proste svimi poslednimi kroky (ochrana znamka, atd..) TK trosku zabil, ale verim, ze ne vse je ztraceno teda jeste stale doufam.

                              0 0
                              •  

                                od začátku měl TK jasno, svou obživu s.r.o, povýšil nad zájmy těch pár stovek bikerů co mu věřili, naštěstí většinu bikerů neoslovil a tak ten jeho podvůdek a sviňárny co napáchal se týkají zase těch oveček co mu věřili, naštěstí nestihl ublížit volnému bikování v čechách které nám plno okolních zemí/bikerů závidí

                                0 0
                              • Sauvage  

                                No tak kdyz jsi to tak vztahovacne pojal, tak prosim…

                                Az jednou prozřeš tak jako tví kolegové, a pak si přečteš svou plamenou obhajobu z těchto časů, pak pochopíš…teď je brzo tě jakkoliv přesvědčovat.

                                0 0
                              • scret  

                                trosku zabil??

                                0 0
                              • Sobi  

                                To si děláš prdel ne? :-)))))))))))))­)))))))

                                Že ty sis kousl masa! :-)))))))))))))­)))))))

                                0 0
                  • Jenda  

                    no vidim ze s platem jses dost optimista, za 20 cistyho dela sakra hodne vysokoskolaku celej zivot – namatkou maloktery ucitel se dostane nad, doktor pokud k tomu nepocitas sluzby (cca 150hod mesicne) tak taky spis ne, ve vede ta 20 je taky spis vysnena meta…

                    0 0
                    • Black knives  

                      U nás ve fabrice berou kovoobráběči až 25000 čistého.

                      0 0
                      • goofy  

                        njn.. Jenze mnoho inzenyru takoveho platu nedosahne. A docela paradox je, ze trebas takovy projektant si vydela min nez delnas na stavbe.

                        0 0
                        • tiru  

                          …a já se jim pořád divím, že se na ty školy pořád serou, když ve finále mají kulové :)

                          0 0
                          • soc  

                            No to vis, nekdo to delat musi :)

                            0 0
                          • Jenda  

                            jo jo, castokrat jsme si s kolegama na matfyzu posteskli – kdybych se ja vul hur ucil mohl jsem jit na prava nebo ekonomku… :-)

                            0 0
                  • karliner  

                    Existuje nástroj zvaný „timesheet“ pomocí kterého manažeři vykazují svoji činnost, měsíce nebo týdny jsou rozděleny na menší časová období ve kterých je vykazována činnost a nadřízený orgán potom z informací obsažených v timesheetech hodnotí efektivitu práce manažera. I préza (nemluvě o zaměstnancích) by to mohl (měl) dělat a jeho nadřízený orgán (valná hromada) by měla mít možnost jeho (ne)činnost kontrolovat.

                    0 0
                    • jan 2  

                      tyhle anglické názvy už mi lezou krkem, doufám že jednou přijde pořádná krize , která tohle svinstvo pohřbí hodně hluboko

                      0 0
                      • karliner  

                        OK, tak tedy „pracovní výkaz“ bajkere :-))

                        Jo, ještě bych tedy managera změnil na referenta a efektivitu na výnosnost :-)

                        0 0
                        • jan 2  

                          né to není nic proti tobě, to se mi jen z těchhle věcí zvedá kufr, jen okrajově jsem to zažil na vlastní kůži a doufám že už mne to nepotká

                          0 0
                          • karliner  

                            teď už je pozdě, už jsem uraženej :-), ale myslel jsem, že k prezidentovi spíš patří weltmanská mluva…

                            0 0
                        • pepino  

                          Jj, třeba Electroworld- whitemanager (vedoucí lednic a praček), brownmanager (vedoucí ČERNÉ techniky-TV, video atd..), vrchol je vedoucí skladník – warehouseman. Takhle se tam normálně nazývaj.

                          0 0
                      •  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                    • Sauvage  

                      :-)))))) jsi jak malej…úplně vedle.

                      Za manažera mluví vysledky, vůbec ne to, jak dlouho je v práci a jak se jí věnuje. Probuď se, jsme dvacet let od revoluce, píchaček, výkazů a dalších debilit…

                      0 0
                      • jecnak  

                        Bohuzel to tak stale funguje a prijde mi, ze cim vetsi firma a nebo firma v problemech, tak tim vic se to resi.

                        0 0
                        • karliner  

                          Já taky neříkám, jestli se to má nebo nemá dělat, jen že na kontrolu práce manažerů existuje jednoduchý nástroj.

                          0 0
                  • RomanH  

                    Jsem docela zvedavy, jake bude vyjadreni ve Velu. Podle me jim konecne doslo, ze smer Cemby je mimo a s.r.o. byla posledni kapka. Jen je skoda, ze to nepochopili drive a z Vela odesel TT s Andrem. Ale treba se pletu, uvidime.

                    0 0
                    • Splinter  

                      16.08.2010 | Petr Slavík

                      Česká mountainbiková asociace ukončuje své partnerství s časopisem Velo. Důvodem pro tento krok jsou přetrvávající neshody na formě rozvoje terénní cyklistiky v Česku.

                      Ačkoliv časopis poskytuje ČeMBě prostor pro propagaci, ukazuje se,** že v redakci Vela chybí podpora základních myšlenek činnosti bajkerské organizace.** Protože takové partnerství nemůže nadále plnit svůj smysl, přistupuje ČeMBA k ukončení oficiálního partnerství. Tímto bychom chtěli časopisu Velo poděkovat za dosavadní spolupráci. Tento krok nemá vliv na podporu ČeMBy ostatními partnery.

                      Nj nikomu se to nelibi, akorat tem co na tom maj prilezitost profitovat.

                      0 0
                      • RomanH  

                        jj, ja to prave cetl pred tim, nez jsem to napsal. Proto jsem zvedavej na to Velo.

                        0 0
                        • Splinter  

                          jo me se to odeslalo driv nez sem chtel..

                          Pral bych TK aby se mu to cely rozsypalo.. TK dela neco pro biking ale hlavne pro sebe. Mel rict na zacatku s jakym cilem a nic by nezacal. Clenove jako ovce byli potreba na zacatku.. Fungujeme rok a uz mame x clenu, zni dobre… Ale vymysleny to ma dobre. Hlavne jak kecal v brne na te prvni schuzi.. Uz tam mi to bylo divny, jak Horst Fuchs…

                          0 0
                        • Medunka  

                          Velo prostě a jednoduše nechápe základní myšlenky a tím pádem si nezasloužilo být partnerem Čemby

                          A vůbec, celé Velo by mělo jít do kytek, když nechápe myšlenku Čemby a hlavní myšlenkou Čemby je „mít kde jezdit“, tak Velo rozhodně nemůže chápat ostatní bajkery.

                          Tedy udělejme bojkot Vela – nechápe nás cyklisty, nebudeme ho tedy kupovat

                          0 0
                          •  

                            do kytek by měla jít a ona půjde Čemba i s hloupými ovečkami kteří nepochopili že si na nich Kvasnička vybudoval živnost, Sobi to tady tvrdil od začátku že to tak dopadne, nakonec ten konec bude rychlejší než kdokoliv čekal, za chvíli odejdou i jiní partneři neb bez dostatečné členské základny to asi nepude, tady už nepomůže změna ve vedení, musí se změnit všechno, president,VV a název, to ošklivý slovo Čemba co tak vehementně mluví za bikery heslem „mit kde jezdit“. Jenže mi bikeři „máme“ kde jezdit, jenom pár oveček to ještě nepochopilo. Kvasničko a spol. jen tak dál, děláte to dobře, čím líp to takhle budete dělat, tím dřív bude v českých luzích a hájích klid.

                            0 0
                          • Excel  

                            chybí ti tam smajlík na konci ;-)

                            0 0
                      • jecnak  

                        Velo proste pro CeMBA neni dost dobre, kdyz nechape zakladni myslenky. Jeste Merida a je tento thread zbytecny.

                        0 0
                        • scoty  

                          …a jakou vizi teréní cyklistiky razí Velo?

                          0 0
                          • jecnak  

                            Zeptej se Vela.

                            Ja si myslim, ze min regulovanou. Popravde si hlavne myslim, ze v tom hraji znacnou ulohu osobni vztahy. Navic Velo je proste mainstream casopis, tedy jde s dobou a „singl“ uz zkratka neni in…

                            0 0
                            • scoty  

                              A co je in? Vždyť všechny kola tam mají nafocený na singlech…

                              0 0
                              • Medunka  

                                nejsou to singlíky postavené Čembou?

                                0 0
                                • scoty  

                                  ..dobrá, tak přírodní stezky do 1m šířky?…;-)

                                  0 0
                              • jecnak  

                                Myslis singlech a nebo Singlech ©Kvasnicka?

                                0 0
                                • scoty  

                                  Jakýkoliv přírodní stezky.

                                  Asi je to jak říkáš…osobní …

                                  0 0
                                  • jecnak  

                                    Jestli i ve Velu neprisli na to, ze takovych stezek je v CR stovky km a neni treba je budovat. Ale ja fakt nejsem mluvci Vela, tak nevim, proc se me na to ptas. Budes si muset pockat na vyjadreni ve Velu, bude-li jake.

                                    0 0
                                    • scoty  

                                      Stezek je spousta…akorát je třeba je objevit, udržovat a dostavět tam, kde nejsou…:-)…nebo už nejsou, kus chybí atd.

                                      0 0
                                      • jecnak  

                                        Vidis a to se dostavame k uplnemu zacatku, k tomu jak se CeMBA k takovym stezkam stavi, jak se stavi k dobrovolnicke praci atd. Ja to ale uz po 150 rozebirat nehodlam.

                                        0 0
                                    • drbo  

                                      bude. plus jsem daval vyjadreni Martina Raufera k tomu rozchodu na cemba forum.

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        je i někde jinde?

                                        0 0
                                        • drbo  

                                          ne

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            aha

                                            0 0
                                          • Thidney  

                                            a mohl by jsi ho prosím dát i jinam? Děkuji :)

                                            0 0
                                            • karliner  

                                              nejspíš je to zatím tajné :-)

                                              0 0
                                              • Thidney  

                                                jsem zkusil trochu rozvést ot tvoje „aha“ , ale očividně to bylo k prdu :)

                                                0 0
                                                • drbo  

                                                  jo bylo :-). hele, nedelam Martinovi sekretarku, na to jsem moc vosklivej. Prihlas se do Cemby a mas pristup na forum, kdyz te to tak zajima. … to byl vtip :-).

                                                  0 0
                                                  • drbo  

                                                    zmena, tak nebylo ;-). prej neni problem:

                                                    Chtel bych doplnit jak oficialni stanovisko CeMBy, tak prispevek Petra Slavika k tomuto tematu. Uz jednou nazval Velo jako potizisty a ted opet mlzi. Zbytecne. Nas rozchod by opravdu nemusel byt „rozchodem ve zlem“ a docela dobre bychom mohli v dilcich bodech spolupracovat nadale, pripadne spolupraci prodlouzit po napraveni soucasneho stavu, coz by dle nas bylo nejlepsim vychodiskem ze soucasne situace.

                                                    Od samotneho zacatku se neshodujeme na tom jak velkou miru cinnosti CeMBy by melo zabirat budovani bikovych rezervaci a jak velkou miru cinnost ostatni. Tento rozpor nam nikdy nebranil ve spolupraci a je lez, ze je to dlouhodoby problem a ze soucasny vyvoj tento krok jen potvrdil.

                                                    Az do posledni chvile, rekl bych az do poloviny naseho jednani s Tomasem Kvasnickou z minuleho patku nic nenasvedcovalo tomu, ze bychom nasi spolupraci ukoncili. Nicmene nas Tomas v prubehu hovoru nechtene presvedcil o tom, ze jeho soukrome kroky (zalozeni s.r.o a pokus o registraci ochranne znamky) poskozuji CeMBu i zajmy ceskych bikeru. Nemame jine prostredky jak na to upozornit, nez nasi spolupraci vypovedet, coz oznamujeme ve Velu, ktere se prave tiskne a kazdym dnem bude v prodeji. Kazdy necht si na to udela nazor sam. Jsem si jist, ze Tomas Kvasnicka tim ceskemu MTB hnuti vyznamne ublizil, coz bud sama CeMBa zmeni nebo to ukaze cas. Ze vseho nejradeji bych se mylil.

                                                    Nicmene na praktiky Tomase Kvasnicky ukazuje jeho dalsi krok – oficialnim mailem vypovida spolupraci on nam z toho duvodu, ze „v redakci chybi podpora zakladnich myslenek bikerske organizace“, prestoze vi nebo pomerne presne tusi, co asi vyjde ve Velu. To je gulas, co? Mlzi, ziskava prostor k bezbrehym diskuzim, temata k odvedeni pozornosti od skutecneho problemu. Ono je to nakonec jedno kdo komu co a proc vypovida driv, je-li driv vejce nebo slepice, nam jde jen o to ve spolupraci dal nepokracovat. To je cele. Smutny pribeh. Diskuze dal podnecovat nehodlame, o nasem kroku mame jasno.

                                                    Pokud je „zakladni myslenkou teto bikerske organizace“ zakladani soukromych spolecnosti a patentovani obecnych vyrazu na soukrome osoby, pak skutecne z nasi strany chybi a hlavne nadale bude chybet podpora!“

                                                    Martin Raufer

                                                    Velo

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    díky za uvedení na pravou míru, těch lživých vyjádření TK či jeho mluvčího bylo už celkem dost a já věřím ve zdravý rozum těch co ještě Čembě vyjadřují svou podporu a toto svinstvo nadále podporovat nebudou, jsem rád že můj oblíbený časopis bude zase bez onoho Béé loga

                                                    0 0
                                                  • Thidney  

                                                    díky ošklivá sekretářko :)

                                                    0 0
                              • Ruprt2  

                                singl tomu, ale říká jenom Čemba.

                                Takové „signly“ se jezdili odjakživa.

                                Jenom se tomu říkalo, stezka, pěšinka, polňačka, lesem, cestou necestou, nebo prostě jen terénem.

                                To co jezdím já tady by se taky dalo prohlásit za singl. A co?

                                0 0
                                • scoty  

                                  Dneska už úzký přírodní stezce říká singl každej druhej…, jo a na fci.živočicha to nemá žádnej vliv…snad..:)

                                  0 0
                                  • Ruprt2  

                                    toš říkej si tomu jak chceš. Ale i kdyby měla Čemba patent na název, tak na to co ten název představuje patent nemá.

                                    0 0
                                • mr.antik  

                                  Stavět singl (pěšinu) za účelem chůze a za účelem poježdění je rozdíl. Asi jako stavět cestu pro auto a bikrosku. Takže pokud se mluví o Čemba singlu, je to něco jiného než cestička vyšlapaná v lese nebo DH trať :-))

                                  To je asi to, co tady většinu štve – že pokud se cesta aspoň trošku nepodobá Čemba singlu, není to ta správná terénní cyklistika (viz. jednosměrky v Krkonoších)

                                  0 0
                                  • goofy  

                                    nechtel jsem tu reagovat, ale nakonec budu. Pod tebe trebas, ale to je jedno. Dle me tak jak jsem to videl na zacatku ja, a mozna i dalsi bylo to, ze se bude sirit povedomi o jizde na horskem kole, bude se snazit a vhodnych mistech potirat zbytecna asfaltova loby, a pri tom se zacaly v lese vyhledavat, cistit a delat singly (trebas Palkovicke hurky). CeMBA mela pomahat s byrokratickym simlem, a treba ja jsem doufal, ze kdyz neco nekde vybojuji, tak na to mesto i nejakou tou kackou prispeje. Ja vim, ze vsude kolem je plno pesinek, ale kolik jich znate? Maximalne nejake v okoli baraku. Ty bys nebyl rad, kdybys prijel, ze byste vedeli, ze tam je treba nejaky 15 kilometrovy okruh, ktery ma vysoky faktor zabavnosti a je aspon obcas udrzovany a procisteny? To ze to mnohdy neklaplo, a pak uz asi ani nebyl zajem jak od clenu (ja sam osobne jsem taky byl ze zacatku na brigadkach, a pak uz jsem nestihal), tak od asi hlavne od vedeni, to uz je druha vec… Tak jsem to videl ja

                                    0 0
                                    • mr.antik  

                                      Já jsem bohužel myslel, že chtějí zastupovat všechny formy teréní cyklistiky. Bez ohledu na to, jestli to budou cesty široké, úzké, polňačky, kamenité, singly velšského typu, singly historické, nově postavené, freeridové tratě nebo třeba dirtoviště.

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        No jasne. Vicemene tak nejak jsem to myslel, akorat jsem zbytecne dlouho blabolil a pak to stejne jeste rekl blbe… Asi se dam na politiku :-D

                                        0 0
                                    • roud  

                                      Já třeba nechápu to vaše pročiš´tování stezek seš na biku ne ? takže pokud neni strom přez cestu myslím že je zbytečný do přírody zasahovat…

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        No nevim. Asi tam mate nejake paradni lesy, ale u nas v lese je celkem bordel. A tak trebas kolem prehrady mame vicemene po celekm brehu pekny singlik, ale kdyz to v lete zaroste, tak je plny kopriv, vetvi, a gdo vi ceho vseho. Mezi tim semtam se rozpadne mostek, semtam se kus vymele… Kdysi to byla relativne pohoda, chodilo tam dost lidi a starali se o to i rybari. Ted na to vseci dlabou, vsechno zarusta a v techto mesicich nez to projedu tak prijdu doskrabany, jak bych potkal medveda. Jednou jsem kousek zkousel cistit, ale jsem vicemene cely tyden v brne, nekdy i pres vikend, a tak neni kdy. Jsem rad, kdyz aspon nekdy sednu na kolo a zajdu trebas opravit trat co jsme delali…

                                        0 0
                                        •  
                                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                          0 0
                    • karliner  

                      Jaká je škoda, že z Vela odešel TT? V životě jsem se z jeho článků nic nedozvěděl, kdyby bylo mistrovství světa v disciplíně naskládat co nejvíc slov za sebou, aniž by dávala jakýkoliv smysl, neměl by konkurenci… Jinak s tebou souhlasím.

                      0 0
                      • RomanH  

                        TT jsem bral po strance testu, Andreho pak ve vypravnych clancich.

                        0 0
                        • karliner  

                          No právě. Ty jeho testy mi přišly děsný. Kdo inzeroval, toho pochválil a zbytek slovní exhibice (můj dojem).

                          0 0
                    • Jituschka  

                      Nepřikláním se ani na jednu stranu, jenom bych ráda upozornila na známou věc, že každá mince má dvě strany a že Martin Raufer z Vela a spol. může mít mnoho různých důvodů k ukončení spolupráce a ne každý důvod se může týkat čemby a jejího počínání. Přijde mi, že když se občas mluví v souvislosti s čembou o „tupých ovcích“, tak se pak spíš chovají právě její odpůrci, kteří jdou slepě za jakoukoliv kritikou, protože se jim zrovna hodí, aniž by přemýšleli nad jejím obsahem a nad důvody jejího vzniku, které leckdy nejsou tak čisté, jakými se zdají býti.

                      Kdyby mě někdo chtěl nazývat „čembistkou“ či tak nějak – celá problematika je mi celkem jedno, na kole stejně už moc nejezdim. To, co udělal tk mě nijak zásadně netrápí a nepřijde mi to tak tragické, podvedená se necítím. Jen nemám ráda tupost.

                      0 0
                      • Vilém  

                        Ja z jeho prispevku nevycet, ze by odchod redaktoru mel nejakou souvislost s cendou.

                        0 0
                      • Ruprt2  

                        Promiň, ale napsala jsi spoustu písmenek, ale obsah je naprosto prázdný. Krom vyjádření tvého osobního postoje.

                        0 0
                        • goofy  

                          A ci jiny postoj by mela vyjadrovat?

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            no to byla ta poslední věta.

                            Ale ty věty předchozí jsou naprosto bezobsažné.

                            0 0
                            • goofy  

                              Tak si poskoc a jeste jednou si to precti. Co bys tam vic chtel? Nejakou rozshlou 40ti strankovou uvahu s 3 vedeckyma rozborama? Napsala svuj nazor, ne?

                              0 0
                        • Jituschka  

                          Mělo to být jemné pobídnutí k zapojení vlastních mozků pro všechny, kteří na to občas zapomínají a to, co vyčítají příznivcům Čemby (stádovist), pak předvádějí oni sami. Možná se mýlím, kdo ví.

                          Viléme, neříkám (ani si nemyslím), že by za odchod redaktorů mohla Čemba.

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            a co teda? :-)

                            0 0
                            • Jituschka  

                              Máš nějaký problém?

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                bože!

                                Co teda stojí podle tebe za tím odchodem?

                                0 0
                                • Jituschka  

                                  Já jsem se k jejich odchodu vůbec nevyjadřovala, za jejich odchodem může stát cokoliv, ale mě je to upřímně jedno, jelikož Velo nečtu, nechápu tvůj zájem o můj názor na toto téma. V prvním příspěvku jsem se vyjadřovala ke vztahu Velo x Čemba.

                                  0 0
                                  • Ruprt2  

                                    tím pádem se vracím k tomu, že to co jsi napsala je bezobsažný blábol.

                                    0 0
                                    •  
                                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                      0 0
                      • mr.antik  

                        Jako zásadní problém v tvém příspěvku vidím v tom „na kole stejně už moc nejezdim“, ale to jen tak na okraj :-)

                        0 0
                        • Jituschka  

                          Nechápu že tam hledáte vůbec nějaký problém…Áchjo.

                          0 0
                          •  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                            0 0
        • Tomcat  

          Pokud máš nutkavou potřebu komunikovat. Pozitivní normální komunikace ti nejde navázat a tak snažíš se vyvolávat konflikt. Byť negativní komunikace, tak aspoň nějaká. Připomíná to jeden z mnoha případů, kdy jedinec dělá ruzné obstrukce na úřadech, jednáních a podobně. Léčí si tím tu nedostatečnost komunikace, vytváří si tím pocit důležitosti ( má pocitméněcenosti) , či hledá ‚zábavu‘. protože není schopen si najít seriózní životní náplň. Tedy zaufalá snaha o seberealizaci.

          Jedná se o téma pro psychologa. Pokud by to, ale přerůstalo v manii je to už na psychiatra . Jinak spousta lidí co jsou chronicky konfliktní má třeba jen problém se štítnou žlázou.

          0 0
          • Vilém  

            Nekdo opruzuje na uradech, nekdo opruzuje s „Davam do blokovanych“.

            0 0
            • Tomcat  

              Neřekl bych. To, že je nad něčí chápání, nebo nechce pochopit co vyjadřuje to mé veřejné prohlášení že to blokuji je věc další.

              Napadá mě jaký máš pocit z toho, že jsou ti kteří to po přečtení blokují a otevřeně to neřeknou? Případně jak si připouštíš to, že někteří jedinci při pohledu na nadpis to ani nepřečtou. Co snima dělat? Návrhne někdo prezenční systém? :-)

              0 0
              • JSt  

                uz jsem nekde verejne prohlasil, ze verejne chapu, co tve verejne prohlaseni verejne znamena.

                jo a ted se du ****** zrovna ;-).

                0 0
              • Internaut  

                Ale Ty jsi pořádný případ! A to už není pro psychologa.

                0 0
              • Ruprt2  

                kdyby někdo dal dotaz:

                „Máte zkušenost s XXX?“

                Ty napíšeš NE? Já nenapíšu nic. Stejně tak když blokuju vyjížďku v Praze nemám potřebu to rozhlašovat a nemyslím si, že to někomu chybí.

                Ale oo to zas tak nevinéé není viď kočičáku?

                Ty máš potřebu to všem natřít a ukázat svou nadřazenost.

                Ale klidně si to piš dál jestli ti to dělá dobře, mě to nevadí.

                Ale nehraj si na neviňátko.

                0 0
                • Tomcat  

                  A ona vyjížďka někde je snad zbytečné kládané vlákno kde by bylo dobré to nějak veřejně komentovat? Dotaz na zkušenost s nějakou věcí také není, důvodem.

                  Ono tam je potřeba aby to vlákno bylo duplicitní , technicky hloupé, flamewar, atd.

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    říkáš to mě, nebo si to obhajuješ, u sebe.

                    Mě je to fakt ukradené.

                    Pokud někde napíšeš tak to podporuješ, i když napíšeš, že psát nebudeš.

                    Jestli si připadáš jako šerif, tak nepiš nic.

                    Ostatní udělají totéž a ti co ne, tak dobře jim tak.

                    Ať si v tom vláknu hrajou.

                    0 0
              • mastihuba  

                máš pocit z toho, že jsou ti kteří to po přečtení blokují a otevřeně to neřeknou? Případně jak si připouštíš to, že někteří jedinci při pohledu na nadpis to ani nepřečtou. Co snima dělat? todle by se mělo taky dát do zlatýho archivu :DDDDD se mám vyjadřovat nebo dokonce číst každou pizdovinu tady na foru?

                0 0
          • RomanH  

            To sedi od blokofila ;-)

            0 0
          • Internaut  

            :)

            A jakou diagnózu má Blokcat?

            0 0
            • Tomcat  

              Akrofobie, ale jen přítomnosti jiné osoby. Kdy si mě někdo ‚ze srandy‘ někam schodil.

              Dyslexie – dysgrafie

              Ale to nemá co společného s blokaci. ;-)

              0 0
              • Internaut  

                No a proč se tady shazuješ sám?

                0 0
                • Tomcat  

                  Nemám pocit, že bych se shazoval.

                  Že bych se shazoval by bylo pokud bych se přidal na stranu odpůrců nebo příznivcu čembi.

                  0 0
                  • Splinter  

                    geniální příspěvek :)

                    0 0
                  • Internaut  

                    V rádiu hlásí:

                    „Na dálnici D1 jede řidič v protisměru, prosíme řidiče aby ho zbytečně neprovokovali a neznervózňovali.“

                    Rádio poslouchá velice naštvaný řidič a nadává:

                    „Jeden? Tady jedou v protisměru všichni.“

                    0 0
                  • scoty  

                    ..řekl bych, že máš pravdu prakticky ve všem, co tady napsals..

                    0 0
      • Tomcat  

        Víš jak by si slušně zakladateli vlákna naznačil, že napsal dementní v lepším případě jen zbytečný dotaz.

        Myslím, že je to jediný zpusob jak se vyhnout vulgarismu. Pokud to nepochopí jeho věc. Jestli jeho příspěvek je jen exhybicionyzmus. Co je větším trestem než vědomí, že nebude ‚viděn‘. Tedy přesný opak toho co chtět dosáhnou.

        0 0
    • nox159  

      muzu mit otazku trochu mimo tema?

      Co by to znamenalo pro me, kdyby čemba zanikla? Pro me by se nezmenilo asi nic jen by na BF ubyly mesičně cca 3 vlakna :) nemam pravdu? :)

      0 0
    • jecnak  

      Blacku, nechal bych to finalni rozlousknuti az k Julimu, ale napad je to dobry. I v tom chaosu co vznikne se najde neco smysluplneho. Ja si to zatim porad rovnam v hlave.

      0 0
    • Thidney  

      z první od boku, ještě si to promyslím, ale to bude chvíli trvat

      s placením bych to viděl jako u starostů – podle velikosti neziskovky/vesnice – placenej částečně až úplně :)

      podnikání v oboru – to se mi moc nelíbí, byť do určité míry by mohlo být tolerováno, třeba pokud prezident bude současně třba majitel obchodu s koly nebo dovozce tak je to asi akceptábl, ale nynější stav se mi hodně nelíbí

      preference činnosti – zviditelňování, péče o dobré jméno, osvěta a lobing u státní správy, budování sítě lidí co jsou ochotní v různé míře lokálně pomoci

      Ještě je možnost mít prezidenta, který dodá jméno a lesk a premiéra, kterej bude makat :)

      0 0
    • Beeda  

      tak a ted si v lese s motykou ani neskrtnes;-)

      0 0
    • karliner  

      A prej, že Čemba nic nedělá

      btw – ví nějaký člen Čemby, co obnáší funkce koordinátorky pro IMBA Europe?

      0 0
      • bochov  

        On TK neni zrovna ideal,ale bohuzel nikdo to zatim nechce delat a to ,ze si zalozil s.r.o a udelal to tajne je od nej hnusne.Ale nejak se zivit musi.Dale je treba se zamyslet nad tim proc Cemba vznikla jestli kvuli singltreku ,anebo s tim ,aby se neomezovalo volne jezdeni zatim to vypada ,ze kvuli singlu a proto hodne lidi odeslo zhnuseno.

        0 0
        • bochov  

          Jiz te tam Blacku zacinaji kritizovat jsi kacir prohlasila svata inkvizice Cemba , jeji bikerske nebe ti bude milostivo drz se.

          0 0
          • Sauvage  

            :-))))

            0 0
          • Black knives  

            Já jsem byl kritický už od prvního setkání s TK. A měl jsem zato, že jsme přátelé. A kritický zůstanu, nerad lezu komukoliv do zadnice. Zkus si pročíst cemblbí vlákna pozpátku, jak tam píšu, že si tam připadám jak u jehovistů. Jen místo Jehova! Jahova! se tam skanduje Kvasnička!(…)

            0 0
      • Flegmatik  

        Mají nějaké jednání a dva týpci tam sedí v kšiltovkách, omg…

        Koordinátorka IMBA E. bude sledovat evropské singltreky a stejné se budou stavět u nás. Jinými slovy – budoucnost bude taková, že všude v Evropě budou stejné stezky :-) Něco jako hranolky. Už žádná pestrost a rozmanitost, bude eurosingltrek.

        0 0
        • karliner  

          Tak asi ne každý tu evropskou koordinaci bere tak vážně jako Čemba a zřejmě tam někteří jeli jen na výlet.

          0 0
      • gumid  

        „trafika“

        0 0
      • Sobi  

        Tak to byl dobrej mazec! To muselo stát ovečky penízků a toho museli zase pánové pořešit a vyřešit :-)))))

        0 0
    • tonik666  

      Moje odpovědi:

      Neziskovka = založena za jiným účelem než je tvorba zisku.

      Takže zaměstnanci mohou být placení jako kdekoliv jinde.

      Záleží samozřejmně na tom, kolik toho dělají. Umím si představut jak prezidenta co pracuje na plný úvazek v Čembě, tak prezidenta co to dělá ve volném čase (a udělá toho méně). Záleží na jedinci. Ale pokud tomu bude věnovat čas a bude shcopen sehnat pro Čembu peníze (sponzoři, dotace, stát, členové), ať je placen. Proplácení nákladů též podle finanční situace a přínostnosti nákladů.

      Podnikání v totožném oboru (stavba stezek) mi nepřijde v pořádku, zvlášť protože původní know-how vzniklo za použítí kapitálu členů. Pokud by ale třeba vlastnil obchod s koly, to mi přijde ok (samo pokud Čembu nebude zadarmo využívat k vlastní reklamě).

      Myslím, že funkce by měla být víceletá, aby se něco dalo stihnout, dva až tři roky zní rozumě.

      Jak jsem tady psal jinde, Čemba by neměla blbnout s horečným stavěním singlů (to ať si dělá singltrek s.r.o.)m ale spíš by měla brát pod patronát dobré stezky, udržovat je, mapovat je, pořádat pravidelné vyjížďky pro dospělé, děti (jejiž rodiče nebajkují) – to platí pro místní organizace, a také dbát o to aby bajkeři neměli zbytečně někam zakázaný přístup – o tom by se starala centrála na základě informací místních.

      Inspirace je v zahraničí dost, a myslím, že vybrat si z toho všeho zrovna stavbu stezek je snadné, ale ne tolik potřebné, jako jejich údržba a snaha zavést nějakou bikerskou etiketu (aby byli bajkeři respektovaná skupina), výchovu a zapojení lidí, co by třeba sami nebajkovali.

      0 0
      • bochov  

        Tak s timto nazorem plne souhlasim.

        0 0
      • Pijer  

        Pijer

        0 0
      • Peslezedirou  

        Moc hezký!

        0 0
      • JakubG  

        zajímavé, teď otázka:

        „původní know-how vzniklo za použití kapitálu členů“

        Čemba vznikla a žije za masivní podpory vlastního kapitálu TK

        Ergo: know-how vzniklo z kapitálu TK

        Mám pravdu?

        0 0
        • JSt  

          ty bys byl idealni vojak :-D

          jo a nemyslim, ze bys mel pravdu ;-)

          0 0
          • JakubG  

            jj, oddaný pěšák :)

            je to názor na situaci. Každý to vidíme jinak.

            0 0
            • Pijer  

              jasně, mám „geniální“ nápad, zlanařím lidi, opřu se o jejich podporu, nechám je platit příspěvky a pak si založím firmu a vykašlu se na ně. Parádní plán :-) No a nakonec je z toho: know-how vzniklo z kapitálu TK :-D

              0 0
        • Black knives  

          Co se týče singltreku, není to nic, co by bylo majetkem TK. Metodika je popsána IMBA, volně k přečtení na Webu.

          www.imba.com

          A co však je know how TK, je ta pakárna, jak vyřídit to martýrium povolování všeho možného, aby to v českých podmínkách bylo možné uskutečnit.

          0 0
        • Vegan  

          jednak TK tomu obetoval opravdu hodne, ale ve vysledku to je stale jen podil, ponevads nebyt clenu nejen ze by nebyli jejich prizpevky, dary (finacni i hmotne), aktivystcka prace (napr budovani vzoroveho singlu, vyjednavani s urady, atd…), ale take by nemela CeMBa clenskou zakladnu jez hrala take jednu ze zasadnich roli pri zhaneni sponzoru (asi tezko by nejaky sponzor dal nejaky vetsi fynacni obnos na uziveni napr jednoho zamestnance obcanskemu sdruzeni o 5 lidech). tzn podil TK jez vykonaval za vlastni penize a nezistne pro Cembu bych pri zohledneni techto faktoru neprehanel, ale take a to je dulezite rici nezlehcoval.

          0 0
          • Black knives  

            Přesně, jak to píšeš, tak to je.

            0 0
          • losna  

            To se nedá číst, takové hrubky jsou do očí bijící. Vždyť je to tvá vizitka.

            0 0
            • Black knives  

              Už bys mohl vědět, že Vegan je dyslektik. A hlupák teda není, myslí mu to velmi dobře. Známe se osobně. Tož, asi tak.

              0 0
              • losna  

                To jsem opravdu nevěděl, v tom případě se hluboce omlouvám a stydím se za předchozí příspěvek v žádném případě jsem to nemyslel jako urážku, že je někdo hlupák.

                0 0
                • Polka  

                  Neni treba se omlouvat, kdyz jsi to nevedel, normal reakce… a takovejch uz tady bylo. Ja vzdycky po Veganovym prispevku ocekavam pokarani hrubek od tech, kteri to o nem nevi, takze se u toho docela bavim :)

                  0 0
                • Vegan  

                  Neni treba se omlouvat, ale diky. Uz jsem si zvyk ;).

                  0 0
                  • losna  

                    Díky, že to tak bereš, opravdu mě to teď moc mrzí.

                    0 0
                • jan 2  

                  :)))

                  0 0
              • karliner  

                Už se to probíralo víckrát. I dyslektik může používat některý z programů na kontrolu pravopisu…

                0 0
                • Sauvage  

                  Taky se tu vickrat probiralo, ze kdo se tomuhle „postizeni“ smeje, je pitomec…

                  0 0
          • Ruprt2  

            s tebou většinou nesouhlasím a moc se mi tvé názory nelíbí.

            Od jisté doby jsem antičembysta.

            Ale to co jsi napsal jsou prostá fakta a pravdivá.

            Dobře napsané

            0 0
    • rainbowone  

      Je naprosto normální že představitel organizace je zároveň majitelem firmy co dělá v oboru.

      Šéf Právnické komory je taky právník a má vlastní praxi.

      President Spracovatelů masa je taky majitel prosperujícího řeznictví tak nevím co je divného když šéf ČEMBY si udělá firmu na stavbu singlů.

      Ta funkce je volená tak pokud panuje v ČEMBĚ nevole, tak si prezidenta odvolejte a na jeho místo dosaďte nějakého Undergounda jako je Olkyč klonovaný s Matkou Terezou a Rockefelerem co bude jezdit na veškerá jednání na kole, veškeré náklady bude platit ze své kapsy a bude k dispozici 247365 dní v roce členům ČEMBY.

      Jen aby jste si tam nakonec nedosadili nějakého pana Štětinu jako má ČSC neodvolatelného človíčka co nic nedělá a jen vše pokazí.

      0 0
      • scoty  

        ..stručně a jasně..to beru..:))

        Bohužel tady si pořád spousta lidí myslí, že podnikání je rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví.

        A přitom si ve fabrice „udělají“ co se dá…

        0 0
      • vojta  

        To, co jsi vyjmenoval, jsou profesni organizace a to bych rekl, ze je prece jen neco jineho. Jsou to organizace zastitujici sve cleny pusobici v danem oboru. Kdyby CEMBA byla spolkem firem budujicich singly – je vse OK. Ale tim ona neni. Osobne mam problem s tim, ze jsem smysl CEMBY videl v jinych oblestach, nez je budovani singlu – napr. viz prispevek tonik666. Navic singly v dlouhodobem horizontu povazuji za potencionalne skodlive az nebezpecne – nejaky „elkretino“ se jich muze chytit a zacit delat problemy s pristupem na ostatni stezky. A to, ze si TK zalozil s.r.o. a hlavne jakym zpusobem to udelal, mne prilis nepresvedcuje, ze jeho hlavnim cilem nebude stavet, stavet a stavet …

        0 0
        • rainbowone  

          Takový pan Janda si v OSE vidělal taky nějaký ten milion a to dokonce oficialně ani neexistovali a peníze vybírali.

          Když se vám nelíbí vedení tak ho odvolejte máte snad v čembě demokracii.

          0 0
      • Splinter  

        President Spracovatelů masa je taky majitel prosperujícího řeznictví

        Na tom mi přijde divný to, že se někdo jmenuje presidentem zpracovatelů masa a po roce si otevře masnu!

        0 0
    • mawerick  

      Predseda neziskovky je normalne placena funkce. Nevim ted presne kdo urcuje vysi platu predsedy ale kdyz se zada o dotace tak se musi uvadet i kolik chces na platy zamestnancu.

      Pritelkyne v neziskovce predsedkyni dela tak se ti muzu zeptat jak to je presne (i s tim soubeznym podnikanim ap.)

      0 0
      • karliner  

        To já ti můžu říct rovnou. Pokud se žádá o grant, tak se do žádosti napíšou nějaké platy na úrovni průměrné mzdy a zbytek se dohání různými konzultacemi, posudky, analýzami atd. zadávaným nezávislým firmám. Netvrdím, že to tak je v Čembě, protože za dobu mého členství (rok a kousek) nebylo k nahlédnutí hospodaření.

        0 0
      • Black knives  

        Díky, a poptej se.

        0 0
    • Black knives  

      Pročetl jsem si příspěvky,a jsem rád, že se pokoušíte reagovat věcně. Já prostě mám pocit, že president čemby by měl jít také hlavně naprosto vším příkladem minimálně členům, neřkuli ostatním bikerům. Co se týče náplně práce presidenta, mám pocit, že pracuje na plný úvazek jen na potížích na singlu pod Smrkem. A na zbytek republiky zákonitě nemá čas. A pokud mu vyjde plán na 150km stezek, tak má práci na zbytek života. Ta údržba je nikdy nekončící cyklus.

      No, a singl pod Smrkem má zase návaznost na jeho s.r.o. Já každému přeju úspěch v životě, a k tomu patřící dostatek financí. Bez nich nebudeme mít na ty své hračky k trávení volného času. Ale jak říkají u nás v práci, čas je měřitelná veličina, a je jen stoprocentní. To znamená, že nelze pracovat na sebe, a současně pro neziskovku v jednom časovém údaji. Lze čas pouze dělit. Např. hodinu pro čembu, deset hodin pro sebe. Ale jedním zadkem lze dobře sedět jen na jedné židli. Na dvou to jde, ale nejni to vono.

      Založení firmy Singltrek mi nevadí vůbec. Ale vadí mi, že se tak děje způsobem, jakým je to prezentováno.

      Vadí mi elitářství, vysoké členské příspěvky,a nevyužívání zdrojů v členské základně. Prostě, kdo není z Jablonce, a nechodí s TK na pivo, neví nic. A rétorika „plaťte, když jste si mně zvolili, a držte hubu“ mi vadí velmi. A protože TK před cca dvěma měsíci prohlásil, že jemu zálezí na dobrých vztazích s subjekty jednání. Ale členové že jsou nepodstatní. To mně pěkně namíchlo. Vyplývá z toho, že čím méně členů mu do čehokoliv kecá, tím to má vlastně jednodušší. A když presidentovi jsou členové fuk, tak co je to za presidenta.

      0 0
      • karliner  

        Řekl bych, že až si tohle přečtou šéfové čemby, tak si od tebe pes kůrku nevzeme :-)))

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • JakubG  

        Vysoké členské příspěvky?

        To snad nemyslíš vážně Blacku?

        Včera na večeři s mladou sem nechal roční příspěvky za 2 lidi. Jezdím na kole za příspěvky na 30 let, sedím u PC za příspěvky na 10 let…

        Takže příspěvky jsou z mého pohledu naprosto srandovní a tvoří kosmetickou část celkového financování čemby.

        Způsob informování od TK je spíš nijaký než nějaký, ale na to má tiskového mluvčího, ne?

        0 0
        • rbcrx9  

          A na co má taková malá skupina lidí mluvčího? Nejsou to zase zbytečné peníze? To neumí sám TK mluvit s médii a lidmi v Čembě?

          0 0
        • Black knives  

          Můžu na to mít svůj názor, že? Představ si modelovou situaci, kdy kolo je luxus, a přesto jej biker pořídí. To, že tady mají lidi drahá kola nic neznamená. Já znám ve svém dělnickém okolí lidi s minimem peněz. A přesto by třeba myšlenku čemby podpořili. A nyní příklad z praxe. Mám kamaráda, ten má dva syny bikery. Znamenalo by to pro něj místo 300 hned 900kč. A to je moc. Pokud jsem pochopil, ještě nejsi ženat, nemáš děti. Nemusíš např. živit rodinu sám, když druhý partner nemá práci. To se ti to potom žije. Rád na ta léta vzpomínám, ale je to pryč, a dávno.

          0 0
          • Ruprt2  

            přesně tak. to kdybych si řekl o všem tak umřu hlady a nemám kde bydlet o mých dvou dětech a ženě nemluvě.

            0 0
          • JakubG  

            Pochopil jsi to dobře :)

            (ženat nejsem, rodina jen dvoučlenná)

            A to je třeba důvod, proč máme na některé věci jiný názor.

            Když se vrátím k otázkám:

            1. Neziskovky obecně v čr jsou pračky na love živící se ze státních

            peněz generování a následném řešení virtuálních problémů. Buďmě rádi, že je aspoň jedna řešící „náš“ pseudoproblém a né integraci hnědočechů do tříd vašich dětí…

            1. Jestli placená? Většina podobných organizací, prakticky všechny, mají

            nějakou formu členských příspěvků. Když budou externí finanční zdroje dostatečně silné, příspěvky se můžou ponížit viz názor víše.

            3)Struktura financování je na schopbostech vedení, sponzoring, reklama, dary, projekty, granty. Co se domluví, každá kačka dobrá.

            1. Jestli chcem od vedení odvádět kvalitní práci, musí být placená. Ve

            vlastním volnu se na to po čase každý vysere.

            Výše platu adekvátní místním podmínkám, v Praze jinak jak v Brně… V určitém věku, kdy člověk pošilhává po rodině, to chce pracovní perspektivu.

            1. Proplácení nákladů jak v každé firmě, minimálně cesťáky.

            6)Funkce při zaměstnání,hmm, asi by bylo těžké být ekologem a stavitelem dálnic zároveň, ale ve chvíli kdy si podnikatelský záměr neodporuje s organizací, proč ne. Když bude mět vedení, přeceda a členové, pocit že se někde práce ojebává, mělo by se jedno nebo druhé místo zvážit. Osobně zatím ten pocit nemám.

            1. Funkce přecedy je dle mě hlavně motivovat lidi kolem sebe, „táhnout

            projekt“ a manažersky ho zaštiťovat, vyjednávat s partnery a pod. Na práci má tým. Tzn: za mě není od kecání na fórech, na to má jiné.

            8)viz bod 6

            A teď za mě:

            Doba kdy bylo všechno všech a zadarmo skončila (bohudík). Na 100% dobrovolnou práci se můžu ******, když (jaks správně řekl Blacku)neuživím rodinu. Život je prostě otázka priorit a ty se s časem mění.

            Osobně jsem rád že čemba aspoň něco dělá z viditelných věcí Rychleby (A teď mě neukamenujte za to, že to úředně rozjela a staví někdo jiný) a SpS + mrtě neviditelné práce.

            Až tu budou dvě podobné organizace (např jako politické strany) můžeme se bavit, která je lepší dělá víc a pod.

            Zatím mě ovšem torpédování práce čemby připadne spíš jako „****** si do vlastního hnízda“

            Takže tak to vidím já Blacku

            Bajku a nožům zdar

            0 0
            • Polka  
              • proc bych mel byt proboha rad, ze nekdo resi nejakej bikerskejpseu­doproblem? A jeste na to prispivat? Proc proboha? To mi hlava faktnebere.
              • na zacatku snad nejen me oslovil sirsi zaber, velke plany (v Brneprodlouzeni naucne dale na druhou stranu udoli Melatina), zajem o temaneasfaltovych cyklostezek, u nas se „resila“ napr. cyklostrategi­ejihomoravsky­ho kraje. Ale pak? Ticho po pesine a zajem pouze o singltrek,sin­gltrek pod Smrkem. Pro mnohe cleny urcite zmena oproti ocekavanim, pro jineprimo podvod (s.r.o.)
              • za me z myho pohledu udelala Cemba ofiko treba pro Brno uplny hovno.Funguji tady co vim, tak pouze dobrovolnicke aktivity nekterych clenu / neclenuv podobe upravy cesticek / stezek, obcasnou ocistu ostatne provadime i samitaky na vyjizdkach, ale jinak se zde nedeje absolutne nic.
              • nakej Smrk na druhym konci republiky me jako Brnaka absolutne nezaujal.

              (hlavne kua nikdo nepiste, at se sbalim a jdu neco pro ty brnensky cyklisty udelat. Ja na to nemam cas, proto zde byla podpora ve forme clenskeho prispevku)

              0 0
              • Vegan  

                Tak trebas todle ja povazuji na typicky nazor „ukrivdeneho“ Brnaka. Ono mnoho Brnaku ( nastesti ne vsichni ) maji pocit, ze jim furt nekdo krivdi a nikdo pro ne nic nedela at uz to je ze strany Prahy, ci v tomto pripade CeMBY. Ja ziju v CR a z tohoto pohledu chapu, ze nejdriv je potreba si na nejakem projektu udelat respekt a renome a toho pak vyuzit celorepublikove. Prijde mi silene detinske rikat neco ve stylu, ze nekdo dela na projektu tam a ne u me a to me sere. Jsem z Olomouce a to ze stavi singl NMpS me nechava naprosto klidnym.

                Nemyslim to nijak osobne, ale rikat ze, kdyz to se zrovna nic nedeje tam kde bydlim tak to neni nic pro me je blbost to by si pak to same mohl rict kde kdo z horni dolni a co si budem povidat ono je jedno jestli se jedna o Plzen, Brno, Prahu, Olomouc, Horni dolni… vsecko je to CR a CR jako takova je tak prtava, ze to nehraje zadnou roli pac jsme takovej vetsi mestkej stat. Nehlede na to, ze Cemba muze byt jen tak aktivni jak moc aktivni jsou mistni clenove.

                0 0
                • Black knives  

                  Aleši, s tím rčením „čemba může být aktivní jen tak, jak jsou aktivní její členové“ mně neser. My byli několikrát na Ostravsku sejmuti, že na nás nikdo nemá čas, protože jsou k řešení „důležitější věci“. (asi vznik firmyTK)

                  0 0
                  • Vegan  

                    No jasne tak to bylo mysleno primo na brno kde ze zacatku aktivyty bylo dost a na prehlizeni ze strany vedeni si nemohli stezovat, ale jaksi prislo vystrizliveni ze s urady je to na dlouho a najednou nikdo nemel chut.

                    A o tom ze problemi pri praci s regiony byli a jsou vim moc dobre take jsme se kdyz jsme byl ve VV s tim snazil neco delat.

                    Nic mene i v ostrave nebyl nikdo moc ochotny pokud vim jit na urad a dlouze do nich hustit tak jak to udelali plzenaci pripadne jsme se o to ja pokousel u nas na kraji.

                    Nic mene predstav si kdyby CeMBA zadne zamestnance nemela opravdu by to bylo jen na clenech. To, ze zamestnanci jsou preukolovani, protoze delaji praci kterou by podle meho delat jen tak nemeli a, ze se nam z predsedy stal spise specialista a predsednickou cinost jiz moc nedela je vec kterou zpochybnovat neminim a ani nebudu.

                    0 0
                • Ruprt2  

                  No vidíš, já to vidím hodně podobně jako Polka a to jsem ze Zlína.

                  Navíc tady Singltrek je IMHO dost nepotřebný.

                  A proto, že tu existuje nějaká organizace, která dělá něco pro naši věc je pěkné, ale ona nejen, že to dělá kdesi, kde ani nevím kde, ale ona celá megaakce Singltrek mému regionu nijak neprospěje. Takže z mého pohledu už to není organizace zastřešující MTB, ale zastřešující singltrek.

                  Od jisté doby už jen Kvasničkův singltrek.

                  Navíc to co jsi napsal se dá i otočit a říct, že když je to celorepubliková organizace, tak Smrk není celá republika.

                  0 0
                • Polka  

                  Je to nevidim vubec jako ukrivdenost, ale jako zdravy egoismus. Kazdy prece do jiste miry musi kopat za to svoje. Nevidim na tom nic spatnyho kdyz vim, ze jinde v republice zas jini koupou za to svoje, zadny problem proste. Jinak ja jim to ve Smrku nebo jinde preju, ale proste pro me to neni, ja mam rad Brno a jeho okoli a vsichni vime, ze moznosti na upravu / vyrobu peknych singlu by se tady naslo hodne.

                  0 0
              • Black knives  

                Napíšu to pod tebe, ale není to na tebe. O mně je myslím dostatečně známo, že jsem blázen, co se rozhodl zadarmo udřít na údržbě stezek pro MTB. Jsem rád, když sem tam někdo pomůže, ale nečekám to po nikom jko povinnost. Ani od čemblbouna ani od bicyklisty. Proto si myslím, že makat na oblíbené stezce můžeme i tak. Ovšem, čemba měla býti zastřešující, tedy lépe řečeno, měla být šance se lépe a snadněji domluvit mezi sebou na brigádkách které vlastně děláme pro sebe. Letos mi kluci pomohli na Skaličáku. Je to fajn, ale já makám skoro každý den cca dvě hoviny na čištění stezek, a nestačí to. A domluvit např. jednu brigádu měsíčně se mi zatím jeví jako utopie pro nezájem lidí. Jsem rád, když něco proběhne tedy alespoň jednou ročně. Přitom jsem konrétně na čičtění stezek vymyslel speciální vyžínací kosičku. Je na mém webu ve videích na YouTube. A ve středu jdu o té kosičce točit S TV Prima šot do Receptáře. Když bude možnost, zmíbím se o bikerech, a lesních stezkách.

                0 0
                • Black knives  

                  Jestli mně na tomhle foru něco štve, tak to, že nemůžu spětně opravovat své chyby v textu. Tak sorry, nejsem dislektik, jsem debil.

                  0 0
                  • Polka  

                    Opravovat muzes, ale jen behem 2 minut po vlozeni prispevku.

                    0 0
                • pepek  

                  Jestli nechceš furt kosit, tak si tam vysaď jeleny, fumlony, daňky, nebo jak se ta verbež jmenuje. Já mám tady za barákem asi 30km+ pěšinek a tito býložrafci mi to tam pěkně čistí – ani travička. (jenom pár kopřiv) Na začátku odvalíš pár stromů, uklidíš pár větví a pak už můžeš furt jen jezdit. Dobří jsou na to taky zahrádkáři, chataři, psíčkaři, obyvatelé sídliště, myslifci apod.

                  0 0
                  • Black knives  

                    To kosení a vyžínání je hobby, můj koníček. Troufám si tvrdit, že jsem na to expert, a mnohé nářadí přímo vyvíjím, a vyrábím. Sledudu toto napříč celým světem na netu, co kde mají, a s čím se maká jinde. A umím cokoliv z toho vyrobit. Však jsem nožíř.

                    0 0
            • Black knives  

              Díky za příspěvek. To se dá číst. Má to hlavu a patu, i když mám ledeacos názor jiný.

              0 0
            • Sauvage  

              „asi by bylo těžké být ekologem a stavitelem dálnic zároveň“

              Tak tohle je mistrně shrnutý problém českých ekologů, přesněji ekologistů. Protože až ekolog pochopí, že dálnice je lepší pro životní prostředí než síť silnic prvních a druhých tříd, pak z něj bude skutečný ochránce přírody, kam patří i člověk. Až ekolog pochopí, že nejekologičtější jsou jaderné elektrárny a jaderná energie vůbec, pak z něj bude ochránce přírody, kam patří i oblasti postižené těžbou hnědého/černého uhlí a oblasti postižené exhalacemi z tepelných elektráren.

              A tak by se dalo pokračovat dál a dál…zatím jsou zelení ekologové jen bandou kašparů :-)

              0 0
              • Vegan  

                Koukam dalsi specialista na vsecko :) Ja mam energetiku vystudovanou (ne ze by to melo jakoukoli vahu pac se tim nezivim ani zivit neminim) a byt jsem k jadernym elekrarnam neutralni nikdy v zivote bych si nedovolil rict, ze jsou ekologicke spis bych tvrdil pravy opak :). Na druhou stranu je treba rict, ze je to obor energetiky s nejprogresiv­nejsim vyvojem a tudis do budoucna opravdovou ekologicnost nelze vubec vylucovat v soucasne dobe to ale neplati ani z 5% :). To jen tak naokraj. SRY za OFF TOPIC.

                0 0
                • Sauvage  

                  OK, každý máme jiný náhled na věc…tak proč hned ty invektivy :-)

                  Zkus se na to podívat takto:

                  Pálíme v elektrárnách hnědý uhlí, což je celkem vzácná surovina pro chemický průmysl. Pálíme ho v elektrárnách a emisemi škodíme zdravím desítkám tisíc lidí. Černé uhlí to samé, i když to zas tak vzácná surovina není. Ale emise také. Notabene Bursík svého času při antiatomovém blounění dokonce schválil a podporoval výstavbu dalších tepelných elektráren…

                  0 0
                  • Vegan  

                    To nebyli invektiva, jako spis narazka na to, ze kazdy keca do vseho. Z vlastni zkusenosti totiz vim, ze nektere ekologicke organizace maji ve svych radach mnohdy hodne znale experty trebas arnica je zdarny priklad.

                    K hnedemu uhli je to vicemene jak pises a hnedouhelne elektrarny jsou opravdu horsi jak jaderne z kratkodobeho hlediska 100%. Z dlouhodobeho zalezi jak moc to posuzujes, kdyz se podivas na to jak dlouho je nutne udrzovat jaderny odpad v idealnich podminkach ( predepsana vlkost, teplota) tedy, ze se jedna o nekolik desetileti trajici udrzbu kvuli nestabilite takoveho odpadu tak zjistis ze naklady jen na to uskladneni jsou finacne silene i z nergetickeho hlediska ne jen bezpecnostniho. Kdyz k tomu vsemu pripoctes jakym zpusobem probiha tezba surovin a jak moc energeticky je narocne jeji zpracovani tak ti vyjde ve vysledku, ze uz to zdaleka neni tak vyhodne. Narozdil od samotneho uziti kdy dochazi k pouziti paliva jez je, ale jen zlomek casu vuci tomu v jake casti procesu se palivo nachazi.

                    0 0
    • jan 2  

      Jakákoliv organizace v jejimž čele stojí člověk jehož funkci nazvou PRESIDENT je pro mne podezdřelá a asi bych uvažoval i o duševním zdraví člověka kterej si v čele skupiny lidí , která hají zájmy bajkerů jak tvrdí, nechá PRESIDENTEM nazývat.

      President je slovo samo o sobě tak vážné, že jej spochybňuju i se jménem Klaus natož tak nějakej člověk , kterej šéfuje partu lidí jezdícíh výhradně po lesních cestičkách.

      Celé toto taškaření kolem ČEMBA je směšné, většina turistů na kolech ani netuší, že někdo hájí jejich zájmy :)

      0 0
      • Vegan  

        Zeby to bylo TIMTO (druhy radek) ??? a tim ze president se psalo jen kvuli Imba EU ? na webu vsude vidim predseda

        0 0
    • mr.antik  

      Ten plat je prostě podezřelý a já bych třeba řemeslníka za 20 Kč na hodinu nevzal :-) Prostě se tim buduje jistá nenahraditelnost, protože za tyhle peníze to nikdo jinej dělat nebude. I když je mi jasný že v neziskovách jde o zisk, ale v jiné formě.

      S výší příspěvku nemám žádný problém, ale členem nejsem. Mám pocit, že to, co prezentují a co bych od své organizace očekával, nedělají na 100procent a věnují se něčemu jinému. Až uvidim výsledek třeba v Krkonoších, možná změním názor.

      0 0
      • Black knives  

        Napíšu to sem…Já jsem řemeslník, a moje cena je 250 na hodinu. V tom mám hrubý plat, a náklady na živnost. Pokud TK dělá za plat uklízečky, tak nevím, jestli za to nechce býti svatořečen. Ale slovy mé účetní je to nesmysl.

        čemba má např.600 členů. krát 300 za příspěvky. Máme tři zaměstnance. Plat uklízečky tam kde dělám, je deset tisíc čistého. Kdybych já bral deset litrů na výplatu, beru to jako vedlejšák, ne hlavní činnost. A to by znamenalo např. i to, že bych pracoval čtyři hodiny denně. Protože pod stovku na hodinu nedělá ani řemeslník v čisté mzdě. Kolik bere P.Slavík a H.Hermová také neruším, ale podlehierarchie vedení předpokládám, že méně, než předseda?

        Ovšem, je to jen účetní spekulace. Ale co vím jistě, nikde se nedozvím, kolik práce denně naši tři zaměstnanci odvedou. Vím jen, že mi bývá naznačeno „hodně!“ a drž hubu.

        0 0
        • jan 2  

          Řekl bych že si žiješ velmi dobře, když řešíš kolik má President Čemba

          0 0
          • Black knives  

            Ano, děkuji, jde to. Ale abych něco málo vydělal, makám jak šroub. A musím dokladovat i v práci i u živnosti svým zákazníkům přměřenost cen. Po nikom přeci nechci, aby dělal cokoliv zadarmo.

            0 0
            • tiru  

              …jak to dokladuješ?

              0 0
              • mr.antik  

                třeba tím, že vidí výsledek?

                0 0
              • Black knives  

                Ve stojařině pracujeme podle norem.Tedy přesně víš, kolik toho máš za šichtu vyrobit. V nožířině mám spočítány vstupní náklady na materiál, plus spotřebu brusiv, elektriku. Vím, kolik hodin tu zakázku vyrábím, a sečteno, stanovím cenu. Pokud zákazník souhlasí s cenou, mám zakázku. A po třiceti letech, co dělám kudly se mi začalo dařit až letošní rok. Bude někdo z vás ochoten čekat 30 let, až se mu začne trochu dařit? Já jsem veliký zarputilec. Tedy sleduji, jak moc bude „zabéjčené“ i TK. Protože nářky, za jak málo peněz pracuje mně nechávají klidným. Já roky prodělával na nožířině obrovské částky. Prostě jsem dělal pod náklady, za pusu. Moje volba, ale proč to píšu? Vím, co to je dělat zadara, ale mít vizi. A pokud do TK nevyhovuje, není nic snazšího, ať to nedělá. Anebo má vizi, věří tomu, a pak je na něm, jak málo mu stačí.

                0 0
        • Jenda  

          no vidis leckerej zacinajici vedec nema ani tu 100 cistyho, o ucitelich nemluve.

          Ono resit vysi platu a vykaz prace u cloveka jehoz naplni je predevsim myslet je trochu ptakovina – proste ty mas normy ale tezko nekomu nanormujes kolik toho ma vymysleta vyridit za hodinu.

          ale k tvoji otazce na primerenost platu – myslim ze 20 hrubyho + cestaky, ubytovani a podobne je uz plat za kterej by to i leckdo jinej sel delat.

          0 0
          • Ruprt2  

            co se té intelektuální čínnosti týče, tak to není žádná záhada a je to velmi podobné.

            Typicky se to dělá tak, že řekneš, že na toto potřebuješ tolik a tolik času. Což pravděpodobně nevyjde, ale to si pak obhajuješ, že to trvá dýl protože. a tak budeš potřebovat tolik a tolik času.

            Když jde o práci, kdy to na začátku vůbec není jasné. Tak se to dělá tak, že si řekneš mám např. týden abych zjistil co to obnáší a pak si řekneš kolik to bude trvat.

            Takovým způsobem se dělají výkazy a reportuje se.

            Co se týká toho vědce, který tu práci skutečně počítá třeba až na roky, tak ten si tu práci rozseká do menších celků a opět se to řeší jako předtím.

            Máš nějaký rozpočet nějaký grant a někomu se zodpovídáš.

            Takže po roce když ses v bádání dostal někam. tak tvůj sponzor (mentor, šéf, katedra, zaměstnavatel) se rozhodne, jestli má smysl pokračovat nebo ne.

            To, že často třeba po letech nic není a je třeba začít znovu není až tak pravda. Resp. stává se to, ale není to tak, že by z toho nebylo nic. Zjistí se postupy způsoby a znalosti, které mají hodnotu. Stejně tak, státní instituce a akademické, které něco zkoumají často nedělají ziskové výzkumy, což se z laického hlediska dá říct, je blbost a vyhozené peníze, ale mnohdy tímto způsobem přijdou na věci nečekané, na které by se jinak nepřišlo a pak se tak vychovávají věděčtí pracovních, kteří právě třeba díky „zbytečnému“ výzkumu v budoucnosti přijdou na lék na rakovinu vymyslí motor bez emisí, pošlou člověka na Mars apod. A TO NENÍ MÁLO

            0 0
    • cabbage  

      111:-)

      0 0
    • Beeda  

      otazka proc to neresis na cembim foru? to nikdo nereaguje, boji, blokuji se?

      to jsou ovecky tak pos..ny uz?

      0 0
      • Sauvage  

        Vždyť to tam jasně píše…

        0 0
        • Beeda  

          a krom „nic se neresi“ pise vic?

          0 0
          • Sauvage  

            No já nevim, ale mně to jako důvod úplně stačí. Ty bys psal někam, kde ti buď nikdo neodpoví, nebo je všem jedno co píšeš ??

            0 0
            • Beeda  

              ale ja vim, ptam se na priciny a postrani jevy…nezajimaji me jen nasledky…

              0 0
              • Sauvage  

                Příčina je v tom, že tam nemá odezvu, aspoň tak to chápu já z úvodního postu.

                Jinak samozřejmě rozumím, o čem píšeš, ale to už tady bylo probráno milionkrát s nulovým výsledkem…

                0 0
                • Beeda  

                  no s tvoji registrci za 3 dny to asi milionkrat neprestes, takze nejsi novy?! 2.nick?, sorry nejsi pro me duveryodny, zkus se predstavit… ale k veci nikdo otevrene nenapslal, ze CF nekdo neco napise a je vyhozen nebo smazan, ano na FB to bylo i s trapnym vysvetlenim, deje se to na CF? to si to nechavaji libit?

                  0 0
                  • Sauvage  

                    Ty budeš asi zarytý Čembofil… :-))

                    0 0
                    • Beeda  

                      a ty budes vystrasena ovecka;-)

                      0 0
                      • Black knives  

                        Tož, a klid tu bude, nebo vás rozsadím do jiných lavic děcka.

                        0 0
                      • Sauvage  

                        Nesmíš věci vidět černobílou optikou :-) Svět se nedělí na Čembisty a vystrašené ovečky :-) Svých oponentů by si měl každý myslící člověk vážit, protože ho posouvají dál. Ne se jim vysmívat pro jiný názor…

                        Mysli. Dá to sice práci, ale vyplatí se ti to.

                        0 0
                        • Beeda  

                          neboj u ocare v pohode a vidim u tebe i kratkou pamet, nebo delit jsi zacal ty;-) jinak, dneska jsem byl na singlu pod smrkem, pekny prijemny svezeni, kazdopadne jde o biznis – vyhodny pro lesy cr.+eu dotace klasika, ale prezident+sro ( provedeni a podstata to je uz bouda na ovecky)

                          tak a konec meceni:-)

                          0 0
                  • karliner  

                    Nemá hrdost.

                    Nejmíň milionkrát do těch vláken sám přispěl, byl vyhozen dveřma, vlezl zpátky oknem, byl vyhozen oknem, leze zpátky komínem…

                    0 0
                    • Jenda  

                      takze je to on? zatim se ale projevuje prekvapive kultivovane.

                      0 0
                      • karliner  

                        To je jen otázka času…

                        0 0
                      • Sauvage  

                        To máš tak: Já s každým jednám slušně. Do té doby, než se začne do mě navážet a otírat se o mě. Přesně jak ten nad tebou.

                        0 0
                      • Ruprt2  

                        To si piš, že je to on.

                        0 0
                        • bochov  

                          Co se tyce prezidenta Cemby a teto organizace je treba otevrit oci hlavne po posledni cause s Velem ,ze nereformovatelne nejde reformovat.

                          0 0
                          • jožin2  

                            Co se týče těch vláken ohledně ČEMBY – mně vždycky udivuje nezájem kohokoliv z hlavounů Čemby nastalé situace nějak vysvětlovat, obhajovat. Konkrétně tohle vlákno s názvem Prezident ČeMBA – nechce se mi věřit, že to TK nečte nebo mu to někdo nedonese. Proč tedy žádné reakce?

                            0 0
                            • Splinter  

                              protoze bfko bylo dobry akorat tak na nabor :)

                              0 0
                            •  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                              0 0
    • jerrry  

      Blaku, Tve otazky jsou zajimave, ale imho zbytecne. Protoze pokud se od Cemby/TK odvratilo Velo, je to znakem ze je neco spatne a ze uz se o tom proste vi. Velmi podobna reakce se da casem cekat i od jinych sponzoru. Priznejme si, ze sponzor sponzoruje neco, co mu v ocich verejnosti prinese „kladne body“. Cemba v posledni dobe vzbuzuje tolik kladnych emoci, ze o „kladnych bodech“ nemuze uz byt reci … tedy vetsina sponzoru z tak problematicke aktivity odejde (a nezalezi na tom kdo ma ci nema pravdu). Takze Velo ted, Merida za chvili.

      Pote co odejdou sponzori, zbudou cleni a jejich odpustky – nevim kolik jich je – tipnu tak 300. To krat prispevek (nevim kolik je, tipnu 400) = 120 000. To vse pri jakemsi min platu 20.000 dela 6 mesicu a to vse bez dalsich nakladu. Tedy me osobne vychazi, ze CEMBA zadneho zamestnace brzy neuzivi, protoze nebude z ceho. Tak nejak vse…

      0 0
      • jerrry  

        echm chybka se vloudila – nemelo to byt „tolik kladnych emoci“ ale „zapornych emoci“ … kua ..:-/

        0 0
      • Polka  

        Presne tak jest. Tupe ovce, ktere to maji sanci „zavcas“ zmenit, to ovsem asi vidi jinak.

        0 0
        • Ruprt2  

          Proč zrovna tupé ovce?

          Takové označení je pěkně debilní a hodně svědčí i o tom, kdo ho používá.

          Např. znám asi 2 lidi (jenom o kterých to vím), kteří jsou členy. Tzn. platí příspěvky.

          Ale o čembě toho mnoho neví a neřeší. To, že je to malá organizace, která zmůže jen málo asi ví. Ale podporují ji, protože je to organizace, která má jako předmět zájmu jejich oblíbený koníček.

          To, že existuje nějaké vedení nebo TK a mluvčí a bla bla ani neví.

          Když jim někdo řekne o Smrku, tak řeknou, že to je fajn.

          Podle tebe jsou to tupé ovce.

          Podle mě ne.

          Odhaduji, že takových členů je většina těch zbylých.

          0 0
          • jerrry  

            priznejme si, ze pokud nekdo plati za neco o cem ani nevi zda to je vubec to, o cem se domniva ze to je ( :-))) ) pak je tupa ovce … a to nejni urazka

            na druhou stranu … vetsina z radovych clenu proste nema cas ani chut se rypat v detailech … proste veri tomu, co jim tehdy nakukali … trebas ja – ja proste pred x lety uveril nejake vizi a vstoupil a platil .. a teprve az byl cas, zacal jsem se zajimat jak to jde. A nestacil se divit. Tak uz neplatim. Ale chapu ty cleny co stale plati pod presvedcenim ze podporuji neco dobreho .. proste nemaji cas ani chut se zajimat o vsechny ty detaily, sro, handky, obvinovani …

            chapu je, ale priznejme si, jsou to, uprimne, tupe ovce. Bez urazky. Podobnym zpusobem platim i ja sve ucty od O2 – proste jim verim ze to co mi fakturuji je OK. Nemam cas ani naladu se v tom hrabat. Je toho proste hodne. A ja mam jine zajmy a jinou praci. Takze lepim co mi poslou. Ale pokud platim neco navic, zbytecne a podvodne uctovane, pak jsem „tupa ovce“ .. co jineho bych byl ????

            0 0
          • Polka  

            Proc zrovna tupe ovce? Prave pro tohle:

            Např. znám asi 2 lidi (jenom o kterých to vím), kteří jsou členy. Tzn. platí příspěvky. Ale o čembě toho mnoho neví a neřeší. To, že je to malá organizace, která zmůže jen málo asi ví. Ale podporují ji, protože je to organizace, která má jako předmět zájmu jejich oblíbený koníček. To, že existuje nějaké vedení nebo TK a mluvčí a bla bla ani neví.

            To ti prijde normalni a netupe?

            0 0
            • Ruprt2  

              toš, když to tak oba zaobalíte, tak tomu rozumím, ale nic to nemění na tom, že když řeknu Petrovi, že je tupá ovce, tak je to prostě urážka.

              Což si podle mě nezaslouží.

              Ono máš tři úrovně.

              1. Někdo jezdí má to rád a organizace jako je Čemba ho oslovuje. Aktivně

              se na ní podílí.

              1. Někdo jezdí má to rád a přijde mu fajn, že existuje organizace jako je

              Čemba, která to může přiblížit dalším lidem. A že např. jeho děti budou moci dělat za 20let to samé a stejně kvalitně.

              1. Někdo jezdí má to rád a na ostatní sere.

              Podle mě je biker 3 horší než biker 2. V tomto sporu 3 stojí mimo a tak je to OK, ale 2 je tupá ovce. Přitom toho udělal mnohem víc než 3 možná kdy udělá.

              0 0
              •  

                tak to máš drtivou bikerů horší kvality neb teď už asi tak Čembu ofiko podporuje tak 150 kousků platících tupých oveček, hrozně se mi líbí kategorizace na lepší a horší bikery, u mě máš 1+

                0 0
                • Ruprt2  

                  toš neříkám, že to co jsem napsal, je na Nobelovku, ale myslím, že myšlenka je zřejmá.

                  150? ještě minulý týden to bylo 450.

                  0 0
                • mr.antik  

                  Na webu píšou 535 členů.

                  0 0
                  •  

                    vzpomeň si jak to bylo začátkem roku, tam jim taky trvalo než to sečetli, vono ještě plno lidí asi není obeznámeno se současným stavem co se u nich děje, tipuji že úbytek bude značný, i když už je to asi jedno, sebedestrukce TK je něco co je jen tak nevidí, už se těším na nový Velo

                    0 0
                • Luka  

                  hele, myslím, že to, jak vnímáte členy už víme, (bééééeééé).

                  Co tohle už dále nerozpitvávat, zase z toho vznikne téma o ho***, protoze jeden bude druhého napadat, kdo ta ovce je, a kdo ne.

                  (A vůbec ohledně těch vašich lepších a horších bajkerů: ze všeho nejhorší jsou trpajzlíci, ty potvory vám vlezou všude, tak na to bacha! ;)

                  0 0
                • jerrry  

                  150 ? Ted jsem koukal na web Cemby (uz se zase rozjel) a vidim zpravu, ze clenu je uz pres 500 … tak nejak nevim … to uz spis uverim JP, ze bude prednaset na Harwardu, nez ze se odnekud zjevilo cca 200+ novejch poplatniku :-) MOzna uz se za clena a bere kazdej kdo projede SpS :-)

                  0 0
                  •  

                    už se rozjel, koukal jsem že už vyzmizíkovali Velo, chtěl bych vědět, nahlédnout pod pokličku co se děje na jejich pidifóru, jestli osvícenej dostává za své aktivity posvěcené VV čočku od oveček

                    0 0
                    •  

                      doporučuji si přečíst http://www.cemba.cz/clanek.shtml… kde hlásná trouba čemby vysvětluje že TK vznikem s.r.o. vlastně chtěl ochránit bikery aby nevznikali někde díla/sigly podobné těm co vybudovali pod Smrkem, takže jednoduše řečeno si chtěl vytvořit takojej monopol, nevím jak mu může ještě někdo věřit, no nic uvidíme nakonec kdo z koho, každopádně těm ktěří chtějí něco změnit přeji hudně úspěchu v boji s molochem jménem Tomáš Kvasnička alias samozvaného zachránce bikování v čechách

                      0 0
                      •  

                        do pr…, těch chyb, to zas bude den

                        0 0
                      • mr.antik  

                        Podle toho, co je tam napsáno, by se měla Čemba „distancovat“ (nevim lepší slovo) od aktivit ohledně singlu pod smrkem (a všech těch organizací okolo) na stejnou úroveň jako od Rychlebek. Oba to jsou dobré projekty různých skupin. Oba jsou pro terenní cyklistiku zajímavé a nejde říct, který je víc vhodný pro Čembu a který míň.

                        Nadále může podporovat oba (a samozřejmě i další) po marketingové stránce.

                        Čemba jim v začátcích určitě dost pomohla nejspíš i z peněz členů a sponzorů, to už teď nemá smysl řešit.

                        0 0
                        • Polka  

                          Je tam predevsim zase spousta mlzeni, no Slavik to umi opravdu dobre obkecat.

                          Napr. s tou ochranou znamkou to chapu tak, ze kdyz kdokoli jiny udela nejaky projekt singlu, a ty singly budou sebelip splnovat metodiku „singltreku“, tak i presto nebudou moci byt nazvany singltrekem. Tedy z toho vypliva, ze „singltrek“ bude pouze to, co bude vybudovano ve spojitosti se Singltrek s.r.o. Tzn. z tohoto pohledu se jedna samozrejme o Kvasnickuv monopol.

                          0 0
                          • Luka  

                            nebo je druhá moznost, ze „to mysli uprime“, a ze jde opravdu o to, aby kazdy vykuk co najde v lese par cesticek od zvere nepodnikal na nich na tema singltrek.

                            Nevim. Myslim, ze to je otazkou pravnich smluv mezi tk s.r.o. a cembou.

                            Ja proti tomu nic nemam, pokud budou vznikat takove bikeparky, bude to prijemne zpestreni. Priznejte si, kdo byste rad nevyrazil na celovikendove jezdeni nekam tady u nas (zatim za takovym bajkovanim se jezdi do ciziny)? A at si jsou treba jen od tk s.r.o… ale at to sype neco cembe, ktera na vzniku teto spolecnosti ma lvi podil, a at to sype nam, bikerum, v podobe kvalitnich a peknych lokalit, kam muzeme semtam vyrazit na ruzne obtizne trasy. Jako dulezite vidim spolupraci mezi cendou, tk s.r.o., rychlebkami, palkovickymi hurkami atd atd… tam by se melo kooperovat a ne si konkurovat, jak mi to pripada :)

                            Ja vim, ze jsem idealista, tak me za to hned neukamenujte ;)

                            Jinak, dnes ve velo vysel clanek o teto problematice a maj ho i na webu.

                            0 0
                            •  

                              rychlebky,smrk,příp jiný bikepark, dobrá, ale registrovat si něco a potom si na to dělat nárok ve spojení s povahou jakou Kvasnička má a jeho sviňárny co napáchal na ovečkách a potažmu partnerech k…a to zavání postupným omezováním volnýho bikování v Čechách a to jistě nechce nikdo z nás bikerů, místo toho abychom chránili co nám v ostatních zemích závidí se najde jeden vykuk kterej se na tom chce živit, jsem rád že se to projevilo takhle brzo a za jeho nekalý aktivity bude náležitě odměněn, jsem zvědavej jestli se mezi ovečkami najde dostatečnej počet členů kteří budou mít tu sílu něco změnit

                              0 0
                              • Luka  

                                já si nemyslím, že histerie ohledně úplného zákazu pohybu po lesích je podložená. Tyhle pohádky jsem už slyšela ze všech možných směrů (turisti nás nechají vykázat ze svých stezek, lesáci nás z lesa vyštvou jen na asfalt, cyklostezky ve městech budou jen pro inline a chodce atd atd.)

                                Já si myslím, že singl, má být alternativa do krajiny, prostě druhá strana mince zvané asfaltové cyklostezky. Aby se obce mohly volně rozhodnout mezi 3m širokou hrůzou a pěknou pěšinkou, šetrnou k přírodě a udělanou tak, aby se o ni muselo starat jen minimálně.

                                Rozhodně souhlas, že se musí ochránit volný vstup do lesů do budoucna, pokud by tomuhle privilegiu něco hrozilo, ale pro to by tu přece měla být čenda (benda, monda, to je fuk), ne?? A řekla bych, že pro to docela dost dělají s tím výsledkem, že je zná jak AOPK,lesy, tak jiné složky co o takových věcech rozhodují.

                                Myslím, že to vidíte strašně „jednosměrně“ :)

                                0 0
                                •  

                                  Napsala jsi: Rozhodně souhlas, že se musí ochránit volný vstup do lesů do budoucna, pokud by tomuhle privilegiu něco hrozilo, ale pro to by tu přece měla být čenda – no vidíš, a nepřipadá Ti trochu že ten nejsvatější TK kterej by to měl všechno zastřešovat se sprostě zaprodal na úkor oveček a příznivců ve vidinu vlastních zisků s.r.o., takže podvodem či sviňárnou na všech těch kteří mu věřili.

                                  Reakce Vela vidím jako větší aktivitu v tom aby se to změnilo, aby byla organizace zastřešující zájmy většiny bikerů, smutný je to že si Čemba neudělala již dříve uvnitř pořádek když nějak dramaticky počet nových členů nepřibýval ba naopak začalo členů ubývat, prostě Čemba od začátku nedokázala oslovit větší počet bikerů (svatý jednosměrný singl a vize prezitenta se nesešli s přáním a potřebami bikerů)

                                  0 0
                            • Polka  

                              Jako ja s tim nemam problem s tim co pises. Ta spoluprace Rychleby x Hurky apod. urcite, akorat tam se obavam uz asi holt hraji roli ty nedobre osobni vztahy s TK. Naopak Black a Pavel H. si asi dobre rozumej. Castecne chapu i pocin TK s tou ochranou znamkou, ale s tim mel prijit hned na zacatku a nebyl by ohledne teto zalezitosti problem si myslim.

                              0 0
                              • Black knives  

                                Tak to je. S Pavlem si rozumíme, a proto také sponzoruju Rychlebky,jak můžu. Mají ode mně darem nářadí na práci na trailech.

                                0 0
                            • vrazdit  

                              Ja si ale myslim, ze kazdy vykuk na to ma pravo, pokud si vsechno obeha a vyridi s lesy a podobne… nechapu, proc by prave TK a jeho singletrek, mel byt jedinou servisni organizaci neceho, co je vsech. Toto je metodika statnich zakazek a podobnych bordelu s tim spojenych. At si delaji svuj singltrek tam kde jim to dovoli, kde si to domluvi, zrovna tak ale si ho muzu treba ja zacit vyjednavat a delat zase jinde po svem. zavadet to do legislativy jako jedine spravne a znemoznit tim cokoli jineho, to podle meho neni nic co by bylo prinosem pro terenni cyklisty.

                              0 0
                              • Luka  

                                (muj nazor:)pokud ten vykuk, se bude ridit jasne danou metodikou, ktera je prave vazana na to oznaceni singltrek (ktera ma zarucit kvalitu, odolnost vuzi pocasi i uzivani), tak at si ji stavi i vykuk. Ale musi pak byt vazan pravidly vystavby. To mas jako s asfaltovou silnici, pokud nebudes mit: iso, proskoleni, metodiku stavby a prokazatelne reference, tak ti nepomuze ani svatej dyndy a nikdo ti zakazku neda, i kdyz mas v bazenu na zahrade pekne teploucky asfalt pripraveny ho nalejt na D1. A jeste ze tak…

                                0 0
                                • Vegan  

                                  S timto presne souhlasim.

                                  Ale to se ostatne resi i jinde …

                                  Ale s timto opravdu 100% souhlas ochrana znamka by mela slouzit jako certifikat ISO a pak to bude uplne OK.

                                  0 0
                                • mr.antik  

                                  Mně se ta ochraná známka nelíbí. Resp. připadne zbytečná, není to ochrana bikerů/uživatelů cesty ale businessu. Tak to prostě je.

                                  Ale na druhou stranu budou všichni vědět, že na Singtrek® nemaj minimálně týden po dešti jezdit…

                                  0 0
                                  • Luka  

                                    promiň, ale ja tam po dešti byla, a tak trochu nechapu histerii ktera se strhla, ze singl „uplaval“ po nějakém deštíčku. To, že se část poškodila teď po povodních, tím by mohl argumentovat jen pakůň, protože proud vody ze stráně odnesl i blízké asfaltky včetně podloží. Mě vcelku překvapilo, že to dopadlo ještě hodně dobře.

                                    0 0
                                    • mr.antik  

                                      já tam po dešti byl taky a nezbyla na mě niť suchá…

                                      0 0
                                      • Luka  

                                        nesmíš se ráchat v brodech ;)

                                        0 0
                                      • Vegan  

                                        jj dopadli jsme stejne, ale verim ze to jsou detske nemoci ktere si sednou a drobnymi upravami se zpravi… pevne v to doufam, protoze podobnymi problemi si prosli i Rychlebky a ted uz je to tam vpohode.

                                        0 0
                                        • mr.antik  

                                          Jste byli u nás? Měli jste dát vědět – na nějaký poježdění v Jizerkách

                                          0 0
                                          • Vegan  

                                            Njn to uz je dele, ale my kousek od Jizerek mame zachytnou stanici #3 (sandriny Rodice ) Takze jsme tam celkem casto a urcite se tam zase brzo vyzkytnem konec koncu ja mam dovolene, ze nevim co sni. Ted v Alpach jsem dobral lonskou takze mam letos jeste 25 dni +5 letosni. :)

                                            0 0
                                    • Polka  

                                      Nene, nekdo (mr.antik zrovna mozna) sem daval fotky jeste pred povodnema a bylo to i tak pry misty sama kaluz. Mno kazdopadne od vyrobce, ktery hlasa o skvele metodice, o skvelem D. Davisovi, jak to stavi, tak ten skutek nejak utek, kdyz tam byl stav takovy jaky byl.

                                      0 0
                                      • mr.antik  

                                        Ano, jsem zvyklý z přírodních cest stavených na žule (i když Nové Město není celé na žule), že po dešti je člověk od špinavej od rozčvachatnýho jehličí a písku, ale že bych někdy měl boty skrz a vodu až v krku (plněno od konce), to si teda nepamatuju…

                                        http://www.bike-forum.cz/…l-24714.html

                                        0 0
                                        • Luka  

                                          Tak očividně, před náma pršelo méně, takže louže byla jen jedna, u skalky, a pak vic vody tam, kde jedeš kolem toho zeleneho zabradli, jak teče potok přes cestu, jinak ok. Takhle fotka je drsná, ale vím, že se na údržbě pracovalo a odstraňovaly se některé chybky (způsobené lidským faktorem, po pravdě, když jsem viděla TO co dodalo město jako pracovní sílu, tak se divím, že se po tom vůbec dá jezdit. ;) řekněme, že pokud na ně někdo dohlížel s bičem, pak to stavěli přesně, jak měli, ale když ses otočil, tak jeli podle směrnice „výkop pro kanalizaci“… samozřejmě to neomlouvá, takové místo musí být opraveno. Souhlas. (ps: a jak vypadaly v okolí lesácké cesty? ;) )

                                          0 0
                                      •  
                                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                        0 0
                            • Ruprt2  

                              jenomže tady jasně píší, že si Čemba nepořeje, aby to kdokoliv kdekoliv budoval, krom Čemby.

                              takže nám bajkerům z toho nevyplyne, spousta pěkných míst na bajkování a taky z toho neplyne zisk Čembě, kterážto z povahy své organizace žádný zisk negeneruje a ani nemůže.

                              PS jasně napsal, že to bude mít zisk pro TK, který se o zasloužil o singl pod Smrkem a jeho společnost. Takže případný další zisk bude jeho a snaží se pojistit, aby byl jen jeho.

                              Tak kurňa lidi nebuďte svině a přejte mu to.

                              jen tak mimochodem vlastně obvinil Černonožáka z čecháčského chytráctví. A vlastně sebe taky. Ale to jen tak bokem.

                              0 0
                              • mr.antik  

                                Když okouknu jak se ten singl staví (tj. parkrát se po něm projdu/projedu/na­fotím), dokážu se dohodnout s městem, majitelem pozemku, pomoci při zpracování o žádosti pro dotace, ukočíruju stavební práce, udělám nějaký marketingový humbuk, věřím, že se tam lidi přijedou i když to nebude označený jako „S“ v kolečku a bude se to jmenovat třeba Rumcajzovo stezky.

                                Myslim, že se okolo toho dělá zbytečná věda.

                                0 0
                                • Black knives  

                                  Je to tak, není to nic až tak světoborného, ani těžkého. Chce to cit pro krajinu, cit pro jízdu na kole, a schopnost si to uhájit u investora. Potíž bývá s lesáky, kteří často bikery pošlou se stezkou tam, kde oni sami nechtějí být pro špatný terén. To znamená potíže se stavbou. Např. hodně vyvěrajících pramenů spodní vody. Atd.

                                  0 0
                                • Ruprt2  

                                  to je absolutní pravda, ale pokud by bylo možné zavolat do Čemby a ti ti řekli, nikam nejezdi nic nefoť. Stáhni si u nás materiál a pokud něco nebudeš vědět, tak mi ti poradíme. Připrav se na to, že budeš mít pravděpodobně při domlouvání problém s tím a s tím…

                                  A pak když to dostavíš, tak dojedou a řeknou paráda to se ti povedlo, jenom si dej bacha na to a to místo, při větším dešti se ti to povolí apod.

                                  Ale je supr zveřejníme to u nás na stránkách a forech a v hospodách. No a protože jsi to dělal podle naší metodiky, tak jestli chceš, tak si dej pod název Runcajzovi stezky, logo singltreku, který má ČEMBA jako organizace registrovaný a je (nebo snad bude) to určitá značka, která by mohla mít váhu.

                                  0 0
                                  • mr.antik  

                                    Teď jsi mě zaskočil, myslel jsem, že značku má zaregistrovanou TK, čili není zde záruka kontinuity…

                                    0 0
                                  • Black knives  

                                    Byla to moje představa, jak naložit se singlem po republice. ČeMBA dá komukoliv info, co potřebuje, aby stavbu mohl vykonat. Která povolení, co dělat tehdy a tehdy, co později. Prostě pomoci s rozvojem stezek. A pokud by byly postaveny dobře, dostaly by něco jako známku" Polreich doporučuje, uvařeno dobře". A to je volný trh. Ať potencionální tvůrce ukáže, jak to umí postavit. A lidi sami řeknou, co se jim líbí, a co ne.

                                    Dál, čemba měla podporovat údržbu stezek v okolí bydliště. Ale to není tak, že to zařídí. pokud lidi nechtějí přijet makat, tak údržba prostě nebude. Já to dělám z 99% sám, nikdo nemá čas ani chuť.

                                    0 0
                                    • Evilcleaner  

                                      ač je to k pláči, byl jsem včera poprvé letos po skaličáku jezdit, nahoře na začátku singlu ten padlý strom máš proti motorkářům nebo ho chceš odstranit? kdybys vymyslel zase nějaký termín na arbeit tak by šlo udělat něco s tou rýhou kterou z vrchu vymílá voda, nebo já nevím co. nebudu ti do toho kecat, sám víš nejlépe co tam potřebuje servis. já jsem v situaci, že na vlastní iniciativu nemám čas ale kdybys to nějak dal dopředu vědět, snažil bych si ho udělat a určitě nejen já, vždyt minule se nás tam sešlo relativně hodně;)

                                      0 0
                                      • Black knives  

                                        Ti motorkáři jsou bezmoc. Ale piš mi do vlákna Skalica Hill, tady je to o něčem jiném.

                                        0 0
                                  •  
                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                    0 0
                                •  
                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                  0 0
                        • goofy  

                          No nevim, ale co vim, tak CeMBA moc do Rychleb nemluvila. Co jsem se bavil s klukama, tak se tam nad tim diskutovalo, ale nelibilo se jim, jakym smerem to chtela CeMBA vest a udelali to po svym a s CeMBou uz nemaji nic spolecneho. Myslim ze se neshodi s TK na podobe a obtiznosti stezek a dobre udelali :o) Tim nerikam, ze singletrack po jedli je spatny. to urcite ne, ale tam je to zase neco jineho a jsem za to rad ;o)

                          0 0
                          • Luka  

                            ja bych rekla, ze pravda je nekde v puli cesty. Cemba do rychlebek dala z pocatku opravdu hooodne usili, a hooodne do toho dali kluci okolo Rychleb. To, ze se spoluprace nakonec vyvijela jinak, to je fakt, ale na druhou stranu to dopadlo vice nez skvele, ne? Je to dobra protivaha ke Smrku. Rychlebky jsou pro bajkery, kteri radi techniku, Smrk je pro nas ostatni, co tu techniku nemame, ale bavi nas pohoda a les :)) Jeste by to chtelo neco mezi… jak vzdalenosti od meho domova, tak „obtiznosti“ :) Pokud oznacim jako lyzari Smrk jako modrou a Rychlebky jako „fialovou“, tak ja chci modrocervenou :)

                            0 0
                            • goofy  

                              Jasne. Kazdopadne jsem rad, ze Rychleby mam relativne kousek od baraku, a rad bych se mrknul i na ten singl, ale to je pres celou republiku, tak to si radeji zajedu nekde jinde. Mozna kdyz budu nekdy nekde pobliz… :o)

                              0 0
                        • jecnak  

                          Zda se mi hlavne, ze neziskovka by nemela mit za predsedu nekoho, kdo podnika v prime spojitosti s cinnosti te neziskovky. Od toho se vsechno ostatni odviji.

                          Dalo by se dlouho polemizovat, zda ten predseda vyuziva ci vyuzival tu neziskovku ke svym cilum. Neda se ale moc diskutovat o tom, ze vuci clenum, sponzorum a sympatizantum je to dost podivna kombinace zavanejici stretem zajmu, vyuzivanim cizich prostredku, podvodu nebo tomu rikejme uplne jinak.

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            jenomže střet zájmů se řeší, až na úrovní státní a politických organizacích, protože to může poškodit stát jakože zákonotvůrce a nás všechny jakožto občany.

                            Střet zájmů v jedné směšné organizaci poškozuje akorát tu organizaci.

                            Jinak PS v tom článku který tu je jasně napsal, že TK šel už do čemby od samého začátku se singltrekem, takže polemizovat se nedá. Oni se k tomu doznávají, akorát to pasují na standard.

                            0 0
                            • Luka  

                              napiseme li i druhou stranu, tak je nutno dodat, ze si toto smerovani taky nekolikrat obhajil tim, ze dostal hlasy na valnych hromadach…

                              0 0
              • Polka  

                Neboj se, taky jsem byl chvili tupa ovce :) Tupa ale z toho duvodu, ze jsem naletel, ne ze bych se nezajimal o aktivity, nevedel o vedeni apod. Bohuzel jsem akorat v te dobe netusil, ze prispivam na rozjeti TK-singl-bussinessu :)

                Ty tvy tri body jsou jen takovy spekulace/domnenky bych rekl.

                Biker c.2 toho totiz v realu nemohl udelat mnohem vic, protoze ta organizace tak jak je nyni nastavena proste skodi, skodi bikerum obecne, misto aby je ztmelovala, tak mezi nimi zbytecne vytvari rozkoly. Pisu organizace, ale vime, ze trnem v oku je TK a par blizkych kolem nej. Podle me musej mit napr. v KCT z Cemby totalni prdel.

                0 0
                • Ruprt2  

                  OK

                  0 0
                • mastihuba  

                  podle mne TK šel do čemby s jednoznačnou orientací na singl a Dafyda D. to bylo patrný už na těch prvních zchůzkách. Pak už byl vývoj jakej byl. Viz. příspěvek Zdenek B.

                  0 0
              • jan 2  

                JSEM HRDÝ CYKLISTA č.3

                0 0
          • scret  

            tak to promin, ale podle mne ANO… plati, ani nevi za co… nevedi co se v organizaci deje… slepe neco pochvali… ja si teda premyslejici lidi predstavuju trochu jinak…

            0 0
    • jecnak  

      Precetl jsem si v poslednim Velu clanek popisujici celou situaci. Veskrze dost opisuje a klickuje a snazi se nepouzivat presne ta slova, ktera by pouzit asi mel, takze je treba cist mezi radky, jak se k tomu casopis vlastne stavi.

      K tve otazce Blacku – jaky by mel byt prezident CeMBA? Jiny nez ten aktualni. Clenove CeMBA by se meli nejspis dobre zamyslet, zda za stavajici situace neni ohrozena duveryhodnost CeMBA, zda je schopna si tato udrzet sponzory a partnery a najit dalsi.

      0 0
      • Pijer  

        Snad se děje něco zásadního , když se ve vláknech o Čembě začínají objevovat „ztracení“ jedinci.

        0 0
      • drbo  

        Jecnaku, casopis se k tomu stavi v zasade v duchu tve odpovedi Blackovi. To uz je dnes verejnym faktem.

        Tomas Kvasnicka samozrejme odvedl spousty prace pro Cembu, to je obecne zname. Nicmene Tomas Kvasnicka zalozenim Singltrek s.r.o. a registraci ochranne znamky na fyzickou osobu manazersky i moralne naprosto selhal a troufam si tvrdit ze Cembu i sebe vyznamne poskodil. Ja nezpochybnuji potrebu zalozeni expertni organizace ani potrebu registrace ochranne znamky ale vadi mi jak se to stalo a jakou formou. Neni mozne aby voleny predseda neziskove organizace vlastnil jako fyzicka osoba ochrannou znamku a zaroven mel vetsinovy podil v expertni organizaci, ktera ma jako hlavni predmet cinnosti v zasade to same co Cemba. To mi prijde jako moralni zumpa a selhani ktere zminuji vyse. Na druhou stranu si dovedu predstavit expertni organizaci, ktera nadpolovicni cast sveho zisku daruje Cembe avsak za predpokladu, ze vlastnik expertni organizace nesmi byt predsedou Cemby a VV, clenem VV ano. Nevim jestli to podobne Tomas Kvasnicka nemyslel/nepla­noval, pokud ano, potvrzuje se muj nazor ze selhal manazersky.

        Je jasne ze nikdo uceny z nebe nespadl, bohuzel vnimam tyto kroky jako vyznamne poskozeni sdruzeni za ktere je autor zminenych kroku zodpovedny.

        Pro me jako radoveho, doposud ticheho clena, je nutnou podminkou pro prodlouzeni clenstvi v Cemba odstoupeni/odvolani Tomase Kvasnicky z funkce predsedy sdruzeni a predsedy VV Cemby. Spolupraci Tomase Kvasnicky a Cemby si vsak i nadale dokazu predstavit.

        Jsem svojim hlasem clena Cemby ochoten podporit v zasade “jakehokoli” kandidata na predsedu sdruzeni krome Tomase Kvasnicky. Pokud Tomas Kvasnicka i nadale povede Cembu, moje clenstvi na konci roku 2010 zanikne.

        Tot muj nazor.

        PS: pro me v tuto chvili neni kritickym problemem smerovani Cemby, singltrek, kdo co dela ci nedela, medialni obraz, komunikace ci nekomunikace, i kdyz problemy to samozrejme jsou

        0 0
        • Pedro RB  

          Vystihl jsi to přesně. A s členstvím to mám taky úplně stejně..

          0 0
    • Beeda  

      diskuse Cembaku jsou na BF uplne zbytecny…najednou je zase bf dobre:-).. zacnete konat, jinak se vam TK smeje do salase…

      0 0
      • Black knives  

        Je to moje vlákno, a jsem rád, že si tady lidi povídají, a to celkem slušně. Tedy, pokud máš pocit, že já toho dělám málo, tak o mně málo víš.

        0 0
      • Lišák  

        Možná sis toho nevšimnul, ale tohle vlákno je po dlouhé době jedno z mála, co založil někdo z čemby.

        Čembavlákna tady v poslední době zakládali této organizaci ne příliš naklonění uživatelé B-F.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.