• Omen

    Zdravím všechny bikery a bykerky .Zajímal by mě váš názor na čembu.Je mi jesné co napíšou všichni členi ,ale co ostatní co rozmýšlíte jako já jestli někomu poslat na příští rok 300 Kč .Co se s nimi stane??Neudělal si někdo z nás bikerů jen dobrý byznys ??Počítám 1000 členů x 300 slušný základ .Po tom co člověk slyší z médií o tom kde a co kdo zpronevěřil máte ještě důvěru poslat pár vedoucím čemby peníze.Je 300 moc nebo málo nebo je to přiměřené ?? Toto jsou myšlenky které mě napadají .Rád bych se zapojil do něčeho co má smysl ale nerad bych přispíval nekomu do rodiného rozpočtu.To co jsem sem napsal jsou jen mé úvahy nikoho se nesnažím obvinit nebo něco podobného a budu rád když přesvědšíte že to má smysl a já se stanu dalším čembistou. prosil bych neposílat mě někam jen jsem chtěl na toto téma diskutovat s ostatnímy.

    0 0
    • hribik A1  

      biznis sa dneska robi v inych sumach! hento na biznis, to by bola ostuda jaxvina za malo penez :)

      inac zaujimave slovo bykerky, predpokladam ze to je naschval :)

      0 0
    • littlebiker  

      nevim,ale prispevek sem poslal,necele 200 za letosek me stoji za to abych si zabajkoval,300 je pro me dost,ale porad ne moc

      0 0
      • hribik A1  

        tristo je dost? a nejakych tych cojaviem 30 tisic za ten bajk to neni dost? :)

        0 0
        • littlebiker  

          se ptej spis omena-ten ma 3 kola a nevi jestli poslat cembe 300kc,me je vzacna kazda koruna

          0 0
          • Omen  

            kola mám 4 (ještě starého tretinga teda jestli to píšu dobře)ale mevím posílat někam peníze jen tak aniž bych věděl kde skončí??Jo beru že cestování na semináře a td asi něco stojí ale 300 se mi zdá dost Vemte to tak kdyby si na vprovoz sehnali peníze od sponzorů či nějaké příspěvky od státu a byl vstup zadarmo myslím že by členů bylo daleko víc a mluvili by za mnohem víc členů.

            0 0
            • hribik A1  

              sponzori sa im bezpochyby sami hrnu, co by asi vedela cemba ponuknut na oplatku im? za reklamu pre tych tisic clenov toho asi moc nenasponzoruju…a ze by sa stat trhal platit si ves v kozuchu…no neviem. ale mozno sa mylim, tak ma kedtak opravte

              na rozhadzovanie nemam ale ze by ma 300 korun za rok odradilo keby som tam chcel ist, pokial by mi ta organizacia bola ideovo sympaticka, to nie. ked ma niekto na bajk za kludne 50 alebo 100 tisic a jeho niekolkotisicovu rocnu udrzbu, tak 300 fakt neni moc

              0 0
              • Omen  

                no to právě je protože po veškeré ůdržbě a dílech a startovném a cestovném na závodech už moc peněz nejni :-)) no a to nepočítám výdaje za psa ale jo asi se přidám jen jsem na pochybách viz výše

                0 0
            • mastihuba  

              300 je na jednu stranu dost a na druhou málo. Pokud jsi někdy něco organizoval a sháněl jsi od někoho peníze, tak možná víš jak je těžký z někoho něco dostat. Na regionální úrovni se snad ještě zadaří, ale na celostátní už je to horší. Musíš cestovat, tisknout letáky, platit, telefony, korespondenci atd. Ze začátku do toho rveš svoje peníze a čas a najednou zjistíš že to tak dál nejde. Máš dvě možnosti buď to zabalit a nebo chtít po lidech pro který to děláš aby se na tom s tebou podílely. Osobně jsem řekl že 2–3 roky do toho vrazím a po této době přehodnotím co se povedlo a co se nepovedlo.

              0 0
            • speedy gonzales  

              ted se do toho vlozim a pokusim se dat objektivni informace… je temer nemozne dostat penize od statu nebo od sponzoru pokud jsi nova organizace, ktera za sebou nic nema.

              kde skonci tvoje prispevky muzes velice jednodusse kontrolovat. zaprve clenum chodi prubezne zpravodaj kde je popsana cinnost i hospodareni. zadruhe je hospodareni velice transparentne popsano ve vyrocni zprave.

              v tuto chvili jdou prispevky pouze na provoz organizace. napr. tomas kvasnicka dela na plny uvazek ZADARMO (!!). to se musi co nejdriv zmenit (uz vcera bylo pozde).

              taky bych byl rad kdyby prispevky byly mensi ale cemba z nich v tuto chvili zkratka zije. spis se budeme snazit aby za ten poplatek clenove dostali nejake vyhody…slevy, akce, apod.

              0 0
              • Omen  

                tohle je to co jsem chtěl slyšet díky po novém roce jsem nový člen

                0 0
                • speedy gonzales  

                  ok, diky. snazime se odvadet nejlepsi praci a doufam ze te o tom presvedcime… pokud si myslis ze nechces jen tisse sedet a sledovat,ze mas cembe co nabidnout (profese, konexe, chut pracovat,…) muzes se ozvat na cemba@cemba.cz

                  0 0
              • Twister  

                Vzhledem k tomu, co všechno Čemba teď dělá, mi 300 přijde v pohodě. Osobně bych dal i 500, i když bych se už musel víc přesvědčovat, že to je na dobrou věc. No, ale teď se teda budu stydět, pač třeba na rakovinu bych 500 jen tak nedal…

                0 0
                • brble  

                  jenom otázka preferencí,když si to prožiješ tak dáš rád jmění.ale 300 na čembu dám rád taky:-)

                  0 0
              • karliner  

                Kde je prosím možno si výroční zprávu přečíst? Na webu čemby ji nemohu najít. Díky.

                0 0
                • Michal.J  

                  Výroční zpráva se logicky zpracovává na konci roku, takže někdy na začátku 2008 by měla být. Bude pak na webu.

                  0 0
              • KubaBajk  

                Těším se,až nám po SL sdělíš,kolik jste nabrali nových členů:)..jen já viděl snad deset..

                0 0
                • Luka  

                  nu byl to hukot, hlavne v sobotu. Habibovi jsme tu slivovici z pulky vypili, ale musim te pochvalit, byla vyborna a jen diky ni jsme se drzeli v bdelem stavu :) Nedele byla jeste vic vycerpavajici, a kdyz ti cinani z leonisu vyprodavali stanek magneziovych a karbonovych ramu za smesnou cenu, sotva jsme byli schopni prilezt a kouknout se, jak uz skoro nic nemaj :D

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    Jsem rád,že vám všem tak „bodla“!:) Habib si mi stěžoval,že jste mu ji skoro celou vyžahli a jemu prý zrovna tak chutnala:)) A nekoupila sis nový rám?Jestli byly za pakatélek..

                    0 0
    • tomfree  

      Zajímavá úvaha,já se připojím,snad je to věkem,ale vše co začíná být organizované mi leze krkem,asi proto že jsem musel do pionýra :-) a je fakt že už to není co kdysi,žádná omezení,na singlu člověk nikoho nepotkal celý den a jestli to bude někdo dirigovat co jo a co už ne tak je na čase najít jiný sport,nejsem moc pro přetváření lesa v nějakou motokrosovou trať.

      0 0
      • hribik A1  

        tjn, len jeden pruser je, ze ked nebudes mat na svoje strane organizovanych profesionalnych lobistov, tak ta o to lahsie pretlacia ini organizovani profesionalni lobisti, vid sk lesny paskvil mimochodom, pri ktorych inych sportoch sa da nestretnut nikoho za cely den a nebyt dirigovany co hej a co uz nie?

        0 0
        • gumid  

          Taky jsem proti „spolkování“ právě po zkušenostech z minulých dob. Měl jsem tedy kocovinku, kdy jsem byl zásadně proti … a jak šel čas, tak jsem „dospěl“ a přijal názor, že se nechci už schovávat za anonymní dav, že jsem slušný člověk a chci stát za svým názorem. Sám nic nesvedu, tudíž, naskytla-li se podobná názorová skupina – jsem jejím členem. Neznamená to však, že se zříkám vlastního názoru a úsudku. Jako vždy a všude, tak i tentokrát se zcela jistě stane, že nebudu souhlasit úolně se vším. A mám možnost – buď vyjádřím svůj názor uvnitř této skupiny a nebo, nepodaří-li se to k mé částečné spokojenosti, mohu z ní vystoupit. Tuto možnost mám vždy. A příspěvek 300,– Kč? Jsem uznalý člověk, chápu, že pro někoho je to dost velká suma. Na druhou stranu, ruku na osrdí, kolikrát vyhodíte podobnou částku bez mrknutí oka – jen to děláte po menších částkách a jaksi mimoděk…

          0 0
          • náčelník  

            Spolkování v Čembě nemá lautr nic společného se „spolkováním v minulých dobách.“ Předsudků je třeba se zbavit, i když chápu, že to může být těžké.

            0 0
      • mastihuba  

        bych se na to podíval z druhé strany. Kolik lidí jezdí na kole po TZ a kolik jich KČT pomůže se značením. Proč nepřispět s troškou do mlýna? Když přijedu někam kde to neznám tak nechci být odkázán jen na síť asfaltek po lese. Taky je možnost jezdit podle podrobné vojenské mapy, ale jízda s podrobnou mapou má taky svoje specifika.

        0 0
        • kryspin  

          to je zajimava myslenka. sam jsem chvili koketoval s podporou KCT, nez jsem na vlastni kuzi v KCT zjistil, jak se stavi k bajkovani. To me nejaka podpora znackovani dost rychle presla. Navic byt znackar pro KCT neni jen tak, ze si clovek vezme kyblik s barvou…Maji na to celkem logicky system.

          0 0
          • Honza729  

            KCT mi prijde jako spolek zarytych dogmatiku.....neco jako stalinisticke jadro KSC vs. Stepan, Mohorita a spol…neblahe pameti :-)))))

            0 0
            • brble  

              já myslel že je to to samý…myslim jádro a uvedeni soudruzi:-)

              0 0
              • Honza729  

                Kdepak…dnes by se reklo, ze to byly ruzne platformy, frakce . :-)))

                0 0
        • tomfree  

          Kčt přispívám každý rok,jelikož taky chodím a jejich postoj k bikingu neznám,ale značení používám a přijde mi celkem prima.

          0 0
          • mastihuba  

            ok souhlas. ČEMBA by měla být partner KČT a jít stejnou nebo podobnou cestou.

            0 0
            • Omen  

              tohle jsou docela rozumné názory určitě by vzájemná spolupráce nebyla marná

              0 0
            • Vsara  

              Nejsem si moc jista, že cyklisti a turisti mají zájma dostatečně stejné, aby si jejich organizace mohly být přímo partnery.

              Jistě mají spoustu zájmů společných … ale leckdes jsem zaslchla … a přečetla, že cyklisti jsou pro turisty spíše obtížným hmyzem. Jistěže ne pro všechny. Ale čert ví který názorový proud zrovna vede v KČT.

              0 0
    • Honza729  

      No, pred nejakym casem jsem si tu dovolil dat svuj pohled na vec a vidim, ze uvaha zakladatele threadu presne potvrzuje to, co jsem tu tehdy psal. A to ten problem, ze Cemba, jakkoliv schvaluju jeji existenci, je proste nyni spolek pro par zasvecenych a nema sirsi zaber, hlavne a predevsim pro hobiky, kde je zakladna daleko nejsirsi. Jsem jen hloupy manazer, delam to uz skoro patnact let, tak o tom moc nevim, ale pokud chci neco postavit funkcni na zaklade dobrovolnosti, musim mezi lidi s jednoduchym,sro­zumitelnym a chytlavym programem. Par pravovernych bikeru (nic proti) situaci nezachrani. A to se muze slecna Luka a dalsi clenove na stancich pretrhnout, ale porad to bude jen uzky spolek. No a pak se nelze divit, ze tu Gonzales pise o nemoznosti dostat od statu/firem nejake vetsi penize, protoze Cemba za sebou dohromady nic nema.....Hlava XXII, zacarovany kruh.....

      Ale co, pred casem jsem tu dostal po papuli za tento svuj nazor, ted dostanu asi taky, tak co tu vlastne pisu… :-)

      0 0
      • mastihuba  

        tak tos s tím manažerováním určitě začínal od nuly viď :)

        0 0
      • speedy gonzales  

        mozna by ses divil jaka je skladba clenu. rozhodne to neni spolek hardcore bajkeru, prave naopak.

        protoze za nami je uz kus prace, ktera se mezi hobikama tak tezko prodava, se pripravuje zajimava spoluprace s velkou firmou. takze doufam ze se nam gordicky uzel podarilo rozseknout.

        PS: ja sem si slibil ze do tohoto threadu budu zasahovat minimalne. nechci vam sahat do svedomi ale opravdu je 300kc moc, kdyz vam neni lito dat nekolikrat za rok petikilo za zavody, kupovat kola a soucastky za desetisice??? nemely by byt na prvnim miste skvele podminky pro jezdeni?? protoze to ze musis nest kolo kvuli rozmrdane lesni ceste na rameni, drahym kolem nedozenes

        0 0
        • Splinter  

          Jo přesně takle… Pod to se podepíšu… Ono stačí zajít na sraz…

          0 0
        • Honza729  

          No tak super, pokud se vam podarilo to, o cem pisete, pak drzim palce a treba pristi rok taky prilozim ruku k dilu :-)

          Tri stovky ja osobne neresim. Je to jedna vecere u nas dole baru.

          0 0
        • BOREK  

          ty voe, ty mas zase recht:), osobne jsem pro batovskou cenu 299 ale to je fuk, stejne bych tu „kacku“ nechal. drsny.net/demo/ba­ta/

          0 0
      • Blabas  

        Tak to se k tobě přidám. Jsem hobík. Chci být součástí něčeho ve znamení pokroku v právech a možnostech cyklistů. My prý erodujeme lesní půdu a tak už leckam nesmíme. Na stejných místech se prohání agroturisté na koních. Kdo viděl jak to po nich vypadá, jistě ví jak je to s erozí. Podobných problémů máme spoustu, ale tvořit organizovaně singly? Bojim se, že jediný efekt, který to bude mít je zákaz ježdění kol na mnohem více místech než je tomu teď, abychom neplašili turisty, koně, houbaře, zvěř,… Záminka se najde. . .ČEMBA by snad mohla bránit bikerský svět, ale zatím nemá moc sílu. Chce to lidi. Hódně členů. Hodně peněz ( viz. agroturisté ). Proč jsem ještě nevstoupil? Nevím jestli se mi to jen zdá, ale nejsou zásadně všechny činnosti a srazy mírně řečeno v pravé polovině republiky? Tedy mé členství by mělo zřejmě jen symbolický význam, jak rozšířit základnu a pomoci tak třeba k těm sponzorům a třeba i ke státní dotaci.Je 300 symbolické? Pro nemajetného hobíka z druhé strany republiky myslím není motivace. ČEMBĚ fandim, ale zatím rozpačitě.Co takhle nějaké jasné konkrétní plány právě pro ty masy hobíků?

        0 0
        • Andrzej  

          srazy jsou tam, kde jsou aktivni clenove, jak muze byt sraz u tebe, kde se nema kdo „srazet“ ?

          0 0
        • Honza729  

          Presne o tom jsem tu psal. Diky za super nazor.

          0 0
          • cabbage  

            Nevšim sem si, že bys napsal „sraz čemby v *****“

            • dosaď název té které končiny…
            0 0
          • cabbage  

            Nevšim sem si, že bys napsal „sraz čemby v *****“

            • dosaď název té které končiny…
            0 0
        • gumid  

          ČEMBA určitě není zázračný a okamžitý všelék. Je to náznak cesty, jak nepřijít o možnost, místo, pro svého koníčka. Poplatek 300,– Kč beru jako symbolickou částku, jako podporu této myšlence. Není přece možné zavírat oči nad tím, jak stát, ten výkonný aparát každého z nás, má tendenci ustupovat penězům lobbistů, jak si „anonymní“ úředníčci libují v porcování práv kohokoliv na cokoliv, jak přerozdělují a nadělují = no prostě a jasně: žijeme ve světě, kde začíná být zvířecímu paskvilu, jež se zove člověk, těsno. Začíná jít do tuhého a pokud na sebe alespoň neupozorníme, běh událostí nás postaví mimo hru. A nikoho to nebude zajímat – těch pár vyřvávajích cyklistů se svými protesty – každý má přece něco a pro každého jsou priority někde jinde…tož tak…

          0 0
      • Michal.J  

        Ono to máš těžký. Pokud se na začátku zaměříš na široký spektrum tak se tvoje činnost rozmělní do miliónu věcí a žádnou neuděláš pořádně. Takže je lepší se ze začátku zaměřit na pár konkrétních věcí a ty se snažit dělat pořádně. A postupně si pak přibírat další témata.

        0 0
        • Honza729  

          No, a to je prave o razeni priorit. Muj subjektivni, pro nektere znovu opakuji MUJ SUBJEKTIVNI, nazor je ten, ze by se mela Cemba zamerit na co nejrychlejsi nabrani co nejvice clenu (abstrahuju nyni od narocnosti a financi) tak, aby v budoucnu, ne nyni mohla prosazovat popsane zajmy (singletracky,a­pod). Jinymi slovy: nevystrilet si naboje ted, s malou clenskou zakladnou, ale trpelive a systematicky nabijet, abych pak v poctu treba i nekolika tisic clenu mohl efektivne „uderit“ a mit silnou vyjednavaci pozici. Ono je totiz pomerne realne nebezpeci, ze Cembu nyni protistrana utře sdelenim, ze bikeru je naproste minimum a ze jednaji v zajmu majority. A svym zpusobem to bude pravda.

          0 0
          • Luka  

            ano… mas pravdu, bikeru je malo, a je malo clenu. a nekde to dole tk nebo speedy pise, ze hodne lidi ceka na sportlife a na novej rok.

            a jak uz tu zaznelo (mozna i od tebe), je to zacarovanej kruh. takze dle meho nazoru, lepsi nabirat pomalu a jiste, nez vubec. protoze na masovou propagandu, billboardy a reklamni televzni spoty proste cemba nema. leda, ze bych chtel zasponzorovat… :)

            0 0
            • Honza729  

              No vidis, my se nakonec shodnem a dohodnem. Kdyz se pise bez emoci, je to hned lepsi, vid ? :-) (ten smajlik neni ironie, proste jen smajlik)

              Samozrejme, ze otazka nestoji tak jak jsi ji ted popsala, totiz ze brat pomalu/nebrat. Po mem soudu stoji otazka takto:

              prosazovat uz nyni napr. singletracky/pockat az budu silnejsi a pak tvrde a efektivne jednat

              0 0
              • blue  

                jak si představuješ „počkat si až bude silnější“?

                0 0
                • Honza729  

                  Pockat, az clenska zakladna nebude pocitana v desitkach a stovkach, ale v tisicich, vybudovat pobocky v krajich, stanovit stanovy :-), strukturu, pravomoci, funkce, povereni (rada z toho uz samozrejme existuje), atd, atd. Proste vybudovat silnou organizaci. Analogie s postavenim dobre strukturovane a fungujici firmy neni naprosto nahodna.

                  btw:uznavam,ze slovo pockat jsem mel nahradit slovem vybudovat :-)

                  0 0
                  • blue  

                    no, konečně vtipnej příspěvek… pobavil si mě, fakt…

                    analogie s dobře strukturovanou a fungující firmou trochu pokulhává, æemba nemá za úkol vydělávat peníze, v čembě (bohužel zatím) nikdo za svojí práci nedostává plat a bohužel se lidi místo konstruktivního přístupu radši rejpou v kravinách a radši čekaj, jestli z toho něco bude, aby se pak teprve v případě úspěchu přidali, případnš si hledaj nejrůznější pseudoargumenty, proč tu základnu nepomoct budovat

                    0 0
                    • Honza729  

                      Jo tak. Tak mi zkus nastinit, jak se postavi dobre fungujici struktura organizace.

                      Jen upozornim, ze jsem par fungujicich siti postavil a venuji se tomu bezmala deset let. Ale protoze jsem clovek, co se rad uci, necham si poradit.

                      0 0
                      • blue  

                        sama se určitě nepostaví a příkazem shora jí asi taky nikdo neudělá

                        0 0
                        • Luka  

                          co to meles… posledni prikaz co shora opravdu fungoval bylo „budiz svetlo“…ne? :D

                          0 0
                        • Honza729  

                          V poradku. Jak bys tedy postupoval ty?

                          0 0
                          • Michal.J  

                            Já to otočím. Ty ses tady prohlásil za manažera, všechno víš líp a jen kdybys mezi tím nárazovým sledováním komodit měl trochu času udělal bys to líp.

                            Takže by mně zajímalo co konkrétně myslíš tím zaměřením na hobíky. Co přesně bys dělal aby ses zaměřil na hobíky. Já si pod tím nedokážu nic představit.

                            Konkrétně píšeš:

                            Cemba, jakkoliv schvaluju jeji existenci, je proste nyni spolek pro par zasvecenych a nema sirsi zaber, hlavne a predevsim pro hobiky, kde je zakladna daleko nejsirsi. Jsem jen hloupy manazer, delam to uz skoro patnact let, tak o tom moc nevim, ale pokud chci neco postavit funkcni na zaklade dobrovolnosti, musim mezi lidi s jednoduchym,sro­zumitelnym a chytlavym programem.

                            Sorry ale to mně přijde jak z nějaký příručky, nebo ze seriálu Jack a Suzy Welschovi radí, prostě jenom taková vata. Navrhni něco konkrétního co bysme měli dělat a neděláme.

                            0 0
                            • Honza729  

                              Tak mozna te rozesmeju, ale Jack Welsch pouziva ve svych knihach vcelku zname a osvedcene, a hlavne FUNGUJICI systemy. Ale to jen tak na okraj.

                              No, podivej se, ja psal o postaveni organizacni struktury. Sem tam jsem tu zahledl prispevek nekoho z regionu a take odpoved nekoho z vas v intencich „jsi v Cembe,vis o co jde, tak pusob“ (parafrazuji, nechytej me za slovo,prosim).

                              To je, dle meho nazoru, sice ne uplne spatne, ale neni to to prave, orechove. Cili: Pokud se stanu clenem (a po mailovani s Tomasem o tom cim dal vice uvazuji), tak bych navrhl toto:

                              Dle regionu a jejich „obsazeni“ bikery ustanovit jakasi centra, kde bude onen biker pusobit jako manazer regionu, u nej se budou soustredit prihlasky bikeru v regionech a na nem pak bude stat sprava regionalnich aktivistu. Tento clovek by byl v tesnem spojeni s centrem Cemby, prijimal a aplikoval do praxe ruzna rozhodnuti centra a naopak by „dodaval“ centru nove informace o regionalnim deni. Ber to, ze to je hodne ve zkratce popis pusobeni, je toho samozrejme mnohem vic.Vychazim z logiky obchodnich siti, kde prave regionalni clovek vi o deni daleko vic, nez clovek v centrale na dalku. Tato pobocka s timto sefem by pak mohla v koordinaci s centrem pusobit i na mistne prislusne statni urady, pobocky turistu, apod.

                              Ver, ze efektivneji v kratkem case organizaci nezajedes a nezpropagujes.

                              Pokud se mylim, jsem pristupny jakekoliv diskuzi, radeji ale asi po mailu, nerad bych na sebe nabaloval „nepratele managementu“ :-)

                              0 0
                              • Honza729  

                                K vyse uvedenemu: samozrejme, ze je tu problem dobrovolnosti vs. placene funkce. To je asi ted problem nejvetsi. Pokud se ma takto naznacena struktura rozjet, je to casove opravdu velmi narocne. Jak uz tu nekdo napsal, pokud by to bylo takto postaveno, nemam absolutne problem dat na prispevku treba 500 nebo 1000 Kc/rok prave na podporu techto placenych funkci.

                                0 0
                                • Luka  

                                  no jasne, to je ale hudba budoucnosti. tady se nekteri pozastavili nad 300,–, nazvali to obohacovanim… uz vidim ty prispevky, kdyby zacla cemba s 1000,– za rok… uf… 300 je pakatel, tisic uz parkrat prevratis v ruce…

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Jasne, ale to jsme zase na zacatku diskuze ohledne pruhlednosti penez :-)

                                    Ne, vazne: Myslim, lepe receno, jsem presvedceny, protoze ty zkusenosti mam, ze ten model je funkcni, stabilni a efektivni. A ohledne prispevku: Tak, jak tu sleduji uroven diskutujicich, tak jsem 100% presvedceny, ze 99% z nich by dalo rado i vice nez tri stovky, pokud se jim jasne vysvetli, ze z tech penez budou nektere funkce placene. (z casti, pochopitelne,zbytek sponzorstvi, ale klidne i obchodni cinnost, proc ne)

                                    0 0
                                    • Luka  

                                      ano, ti co uz tam jsou by dali i vice, a ze taky davaji (treba formou koupeni vsech pitomustek co cemba vytvori), ale noveho clena si myslim bude ta vyse zajimat.

                                      0 0
                              • hankah  

                                nojo, ale ono to tak trosku funguje, vis :-) ono totiz kdyz chces, aby se v regionu neco delo, tak musis obeslat vsechny mistni bikery, na ktery prijdes, pozvat je na schuzi, dohodnout ji tak, aby na ni mohlo prijit co nejvic lidi (jelikoz vsichni chodime do prace a mame ruzny povinnosti, tak to FAKT neni jednoduchy sladit), pak se musis sledovat aktualni veci v regionu, organizovat dalsi schuze, organizovat pripadne akce, obcas navstivit nejakeho mistniho urednika… a i kdyz se spousta prace podari rozdelit mezi kolegy, tak stejne to nekdo musi supervizorovat, aby nevznikl chaos… no jako manazer jiste vis, kolik je v tomhle prace a kolik hodin psani mailu a telefonovani. ale pozor, nedelas to ve sve pracovni dobe, ale po vecerech nebo tajne v praci.

                                0 0
                                • Honza729  

                                  No bezva. Takze to posunme dal. Proc by Cemba nemohla byt casem podobna organizace, s normalnimi zamestnanci, jako je napriklad ( v mnohem masovejsim meritku) UAMK, CNFS (jezis, ted to schytam, za Ivanky… :-))) ) a podobne svazy ?

                                  0 0
                                  • Luka  

                                    hm.. protoze je momentalne neuzivi?

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      No, a to je prave jeden z duvodu, proc pisu, aby v co nejkratsi dobe nabrala co nejvice clenu.

                                      A tim bychom mohli snad celou diskuzi uzavrit, i vzhledem ke kratke a jasne odpovedi Speedyho pode mnou.

                                      Pristi rok se budu tesit,prihlasku poslu. :-)

                                      0 0
                                  • speedy gonzales  

                                    bude

                                    0 0
                                  • hankah  

                                    casem… :-) ale jak uz tu zaznelo driv, PRIKAZEM SHORA se to samo nevytvori. ja bych se teda nebranila tomu, kdyby mi nekdo za tuhle cinnost platil.

                                    0 0
                                  • Michal.J  

                                    A jak myslíš že tyhle organize vznikly? Vždycky to bylo pár lidí na začátku.

                                    Navíc zase odbočuješ, kdyby si pořádně četl diskusi (jak sám jiným doporučuješ) našel bys nejeden příspěvek třeba od Tomáše Kvasničky kde vysvětluje že cílem je aby čemba měla lidi na plný úvazek.

                                    0 0
                              • Michal.J  

                                Ale přesně takhle to funguje. jediný rozdíl je v tom že „regionální centrum“ není určený direktivně ale prostě vznikne. Někde je aktivní člověk který na sebe svou aktivitou nabalí ostatní.

                                Ale to jsou debaty o struktuře, jenže z tvých příspěvků to vypadá že kritizuješ. Moc totiž nechápu jak se vytvořením „krajských čembů“ stane ze „spolku pro pár zasvěcených a bez širšího záběru“ najednou spolek „predevsim pro hobiky, kde je zakladna daleko nejsirsi“.

                                Takže si vlastně odpověděl na něco úplně jinýhom a já se znova ptám, co by teda podle tebe čemba měla dělat aby si jí neviděl jako spolek pro pár zasvěcených ale pro hobíky.

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Uz jsem to tu psal nekolikrat…v tomto threadu.

                                  Kdo chce, porozumi, kdo nechce,tak nechce. Pokud neni zajem o know-how, nikomu nic nenutim. Delejte si to jak chcete. :-/ Peknej den.

                                  0 0
                                  • speedy gonzales  

                                    hele ja to ale taky nepochopil a to se snazim sec muzu.. ;-)

                                    0 0
                                  • kolombo  

                                    Možná by jsi to mohl někde shrnout, aby to bylo každému jasné a mohl to pochopit. Tady už je 308 příspěvků a je to poněkud nepřehledné a něco důležitého by mohlo zapadnout.

                                    0 0
                      • karliner  

                        člověče, Honzo729, ty jsi takovej jára cimrman českýho mountainbikingu… co si tak vzpomínám z různých threadů, tak dokonale rozumíš autům, páč jsi byl přijímací technik v servisu, v architektuře jsi taky pečenej vařenej, politické zákulisí máš obšláplé jako malokterý lobbista, kromě toho jsi 15 let manažerem (pravděpodobně úspěšným, páč 300,– jsou pro tebe méně, než nic), také se stavbou struktur různých organizací máš zkušeností habaděj a v neposlední řadě asi i vostrej bitkař, protože jsi mi cosi chtěl vysvětlovat face-to-face.

                        0 0
                        • Honza729  

                          Presne typicka ceska zaprdena reakce :-)))

                          Hele, pracuju dost let na to, abych prosel vsim tim, co jsem napsal. Jestli pracujes x let v jedne firme, tak je to zase tvoje volba. Chtel jsem se neco naucit, nesedel jsem po vecerech po hospodach, tak mam neco za sebou a nevysmivam se druhym, kdyz maji snahu poradit a predat nejakou zkusenost. K ostatnim urazlivym recem se uz vyjadrovat nebudu. V mailu mam za dnesni den 11, slovy jedenact reakci lidi, kteri presne chapou, o cem mluvim, ale nejdou radsi s kuzi na trh, prave presne kvuli takovym reakcim.

                          A ja to tu balim taky. Nazdar.

                          0 0
                          • karliner  

                            no dobrá, tak shrnu svých šest a půl řádky do tří slov: JSI DĚSNEJ PINDAL

                            0 0
                          • gumid  

                            Nazdar „Honzo“. Mám prosbu – můžeš mě prosím, přiblížit některou z těch sítí, o jejichž vybudování výše píšeš? Není to útok proti Tobě. Jen malý laický postřeh – čím větší bude potřeba „získávat“ členskou základnu, tím větší ústupky, tím větší bezbřehost myšlenek a slibů – a najednou tu máme něco jako ČSSD a nebo ODS, Zelenkavé, Bleděmodré apod. Sice „apolytické“ ale obdobně všeobjímající.

                            0 0
              • pos3k  

                //prosazovat uz nyni napr. singletracky/pockat az budu silnejsi a pak tvrde a efektivne jednat //

                tato otazka je jiz vyresena (doufam) a cemba jde za cilem…

                … vzhledem k tomu, ze rucicky na hodinach jsou v blizkosti hodiny dvanacte (zasvecenejsi mohou sdelit napr. na jake strane 12, maji dost podkladu a argumentu)

                0 0
              • Luka  

                ale singl neni spasa! Hodne lidi vklada CeMBe ten singl neustale do ust… to neni primarni a jediny cil… singl je tresinka na dortu, singl je varianta k bezhlavemu asfaltu v prirode… ale nej nej nej je preci pomoct bikerum v boji proti „vysoupnuti“ z lesu… Muj nazor je takovy, ze cemba se zasazuje proto, abychom meli ty krasne cesty (i ty turisticke, znacene) i pro nas… a ne ze turisti maji nazor „kolik jeste cyklistu se bude muset zranit nez jim zakazou se pohybovat po PESICH turistickych trasach?“ … vis, to je jeden z hlavnich duvodu, proc se za cembu biju… a omlouvam se, jestli to nekdy nekomu prijde prehnane, ale jsem znechucena z xenofobnich vystupu nekterych lidi i organizaci. Cemba je tu jedina, kdo uvazuje o tom, ze cesty by se mely sdilet… to je myslenka ktera je desne silna, ale bohuzel, nas narod je trochu pomyleny, a vetsinou funguje ve stylu, ted jsem na ty stezce ja a nikdo jiny tam nema co delat. Cemba musi lidi ucit. a trpelive. A pilotnimi projekty singlu ukaze, ze tohle je vlastne ten singl… par lidi si to zkusi, a najednou i ti mistnimi cool bikery zatracovani cykloturiste budou radeji jezdit od hradu k hradu prirodou nez po asfaltu…

                souhlas ze cemba musi nabrat na hmotnosti, ale na druhou stranu si myslim, ze presvedceny clen, ktery vi, proc to dela, proc vstoupil je dulezitejsi, nez „hura“ clenove, kteri v zachvatu se prihlasi, pak kolikrat ani nezaplati prispevek, a kdyz ho zaplati, tak pristi rok uz ne, protoze to nadseni vysumi… byt v cembe nesmi byt „in“ nebo „cool“ nebo proste jakkoli jinak v mode… musi to byt tak prirozene, jako dychani a jako bajkovani. Pro me byt v cembe znamena zodpovednost. Zodpovednost za to, ze az se me moje deti zeptaji a co si delala, krome jezdeni na kole? Budu moct rict, postavila jsem se proti proudu a rekla svuj nazor!

                0 0
                • zirecek  

                  …tak krásně ženské… :-)

                  0 0
                  • Luka  

                    to vis, hezky vsechny kuratka schovat pod kridla a branit zuby nehty… :) jsem hrda na to, ze jsem baba…nemam se za co stydet :)

                    0 0
                • Honza729  

                  Velmi kratce,uz neni tolik casu:

                  singletracky jsem pouzil jako priklad, dosad si tam cokoliv jineho, cemu se Cemba venuje a bude venovat.

                  K tomu uvazovani o sdileni cest: vpodstate pises, ze chce Cemba ucit lidi slusne se chovat, coz si nemyslim, ze je zrovna to, co by mela delat, ale prosim.Samozrejme chapu,jak to myslis,ale zadna organizace neni vsemocna,toleranci v lidech vychovas jen velmi tezko, a hlavne jinak nez zajmovym sdruzenim Cemby.....ale rozumim ti a chapu.

                  K poslednimu odstavci: vidis, a ja si dokonce troufam myslet si, ze prave ted by mela Cemba prosazovat, ze byt clenem je „in a cool“, pokud pak nezanedba praci se svymi cleny, delegovani pravomoci, povereni k jednani, pomoc na brigadach, atd,atd…z kůlistu mas sanci vychovat zodpovedne cleny. Pokud tam jsou. Pokud nejsou, stale je nebezpeci, ze to zustane jen spolek pravovernych…

                  A s tim stavenim proti proudu zrovna mne nic vysvetlovat nemusis, ani netusis jak moc te chapu :-)))

                  0 0
                  • speedy gonzales  

                    ja bych nerad abych pusobil jako tvuj vychovny poradce ale zase nemas pravdu.

                    vychovavat bajkery ke slusnemu chovani je jedna ze zakladnich veci ktere musime udelat. jednim z hlavnich argumentu ktere se pouzivaji proti bajkerum je totiz model „porazeni babicek s nusi“.

                    kdyz misto vydeseni a ohozeni pesaku bajker zpomali, pozdravi a usmeje se tak nase vyjednavaci pozice bude uplne jinde.

                    jo je to osveta. cemba to dela. kodex bajkera je na mapach shocartu, letacich, ktere se zacinaji distribuovat do obchodu´a na zavodech. ja uz na treba na cembavikendech vidim konkretni vysledky…

                    0 0
                    • Honza729  

                      Na mou prevychovu je sakra pozde :-)))) Ale presto souhlasim, i kdyz jen zcasti. Realita je proste takova, ze i kdyz mas dojem, ze mas cleny super ohleduplny, tak staci nekdy hodne malo, aby takovy uvedomely biker „vyletel“ vzteky a vysledny efekt je vis kde. O tom jsem psal.Kazdy je nejaky a zaklad cloveka nepredelas. Vzpomen si na ten pripad, co tu jeden z bikeru popisoval, ze se skoro popral nekde na ceste mezi chatkami u Cernosic. A pritom z jeho projevu tady jsem mel vsechno mozne, jen ne pocit, ze by nechapal, ze je potreba byt ohleduplny a umet koexistovat. Proste vyletel. A cyklisti tam budou mit i nadale povest raubiru.....

                      Jiny priklad: Jak zajistis, ze ti po singletracku nebudou chodit turisti, houbari apod. ? Nijak. Cedulka na zacatku a na konci trate to nezachrani. Co se stane ? Chodec nebude mit paru, ze jde po singlu, cyklista ho prozvoni/obje­de/nadjede, chodec se lekne a vznikne konflikt. Cyklista po pravu bude argumentovat tim, ze jede po "sve"trase, chodec bude po pravu rikat, ze je v lese, kde se muze po cestach volne pohybovat. Bude hadka, a vysledek ? Chodec si bude myslet, ze cyklista je bezohledny. A kdyz si tenhle houbosberac pujde navic jeste stezovat, je hodne casu a prace v p…i.

                      Cili s chovanim jako takovym nic neudelas, myslim, ze uplne staci mit ty body, o kterych pises, popsany nekdy v „manualu spravneho bikera“, neco jako Desatero, ale fokus je potreba mit spise na osvetu navenek. Ne az tolik dovnitr.

                      0 0
                      • Luka  

                        Nu, Kudlanka si tehda za to mohl sam, tot muj nazor. I kdyz mistni jsou konfliktni opravdu hodne, tak jsem tam nikdy nemela problem. jedu pomalu, zdravim,usmivam se a davaj najevo, ze v tom miste nemam sice co delat, ale jsem tak ohleduplna, ze tam na kole jet muzu… tuk tuk, z 99% slusnost zarucuje prujezd.

                        nebudes nic zajistovat. singl je pro vsechny. o to, o co je hravejsi, o to vic dokaze spomalit rychleho cyklistu a tim dat cas pesakum na unik… a opet, staci kouzelne slovicko s dovolenim, dekuji a ono to funguje. :)

                        0 0
                      • speedy gonzales  

                        fakt te nechci chytat za slovo, me uz je skoro blbe te furt opravovat, ale ted se trochu ukazalo ze nejsi v obraze o tom co cemba prosazuje, ackoliv ji radis kde muzes

                        singl je sdilena stezka, zadne houbarum a pesim vstup zakazan…

                        0 0
                        • Honza729  

                          Ale to ja preci vim. Ale ten houbar to nevi, ale umi udelat konflikt......

                          0 0
                          • treatt  

                            „Jak zajistis, ze ti po singletracku nebudou chodit turisti, houbari apod. ? Nijak. Cedulka na zacatku a na konci trate to nezachrani. Co se stane ? Chodec nebude mit paru, ze jde po singlu, cyklista ho prozvoni/obje­de/nadjede, chodec se lekne a vznikne konflikt. Cyklista po pravu bude argumentovat tim, ze jede po "sve"trase, chodec bude po pravu rikat, ze je v lese, kde se muze po cestach volne pohybovat“

                            Tak v tom pripade nechapu, co teda houbar nevi…jak jako po „sve trase“, jak ze houbar nevi o tom, ze jde zrovna po singlu? Co teda potom vis? A co nevi ten houbar? Sorry, ale totalne si protirecis…

                            0 0
                    • TinkTink  

                      Priplacnu to sem :)

                      Ceka nas jeste velmi velmi velmi dlouha cesta..rok, dva nic nespravi…pro dost lidi se bude cemba jevit jako absolutni odpurce asfaltu a cehokoli co neni bajk, ale tak to neni…

                      0 0
              • Lišák  

                Jak chceš čekat, až bude ČeMBA silnější, když nebude nic dělat?? Ty jsi např. zářný příklad takového váhavého střelce, co čeká, jak se situace vyvine. Taky se ptáš, co vlastně ČeMBA dělá, co už udělala, kam jdou peníze… Myslíš, že když bude tady na B-F baner ČeMBA, tak se lidi pohrnou? Baner ČeMBA tady je-a ty ses stejně do ní nepřihlásil. Jako mnoho dalších, vyčávajících…

                0 0
                • Honza729  

                  Krucifix, naposledy tu pisu, ze NIKDE JSEM NEPSAL? ZE MNE ZAJIMA, KAM JDOU TY PENIZE. Je vam to jasne ????

                  A precti si znovu, co jsem tim chtel rici, vytrhavat vceci z kontextu proste nejde.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Dobrá, nebudu to číst celé znovu. Tak ty peníze vynech. Ostatní (v době psaní mého příspěvku) bylo pravda, ne?

                    0 0
          • zirecek  

            Přispěl bys ruku k dílu, říkáš návody, ale nemáš čas? Kolik času zabere diskutování tady, s ostatními, s Lukou? Čemba se mi líbí, nechystám se být členem. Dodružuju její pravidla, znám její náplň, líbí se mi velmi. Raději vkládám čas na stavbu Singlu sám, případně se přidám např.: k Šelasportu, který opravuje traily na trase svého závodu ve vzoru Čemby. Plkat umí každý, ale hoď si pytel přes rameno.

            0 0
            • Honza729  

              Zirecku, tak pro tebe specielne jeste jednou prekopiruji prispevek o par cm dal, ano?

              Styl me prace je narazovy, sleduji urcite obchodni veliciny a podle nich obchoduji dal, ve dvacetiminutovych pauzach session mrkam sem, ale to sem nepatri, aspon tedy doufam, ze tu nejde o lustrovani uzivatelu :-)

              Znamena snad, ze i kdyz nejsem clenem, ze nemuzu pomoci radou, podiskutovat ???? Co to je za nazory ???

              Diskutujes treba o politice ? Jakto ? Copak jsi clenem nejake strany ???

              0 0
              • zirecek  

                O tvých 20 minutových pauzách jsem nečetl. Má chyba; nelustruju tě, :-). Diskuze už není o Čembě, to už je spíš na pohodový večerní pokec k vínu, svařáku. O politice nediskutuju. A taky nemám rád ekonomy, managery, a psaní interpunkčních znamének opakovaně za sebou, :o)).

                0 0
    • kryspin  

      v cembe jsem, tezko rict jestli navzdy budu, to bude zalezet na moc vecech. zatim jsem a budu i pristi rok. Osobne mam pocit, ze k verejnym vecem bych se mel vyjadrovat, pokud na ne mam podlozeny nazor a chci je ovlivnovat (coz nekdy chci, nekdy ne) tak ze pokud pokud jde o neco mne blizkeho jako jsou bajky, tak mam pocit, ze neco zanedbavam, pokud na situaci okolo kaslu. Tak ze Cemba je pro me prijemne reseni, kdy se okolo toho staraji lide, kteri to umi lepe nez ja, delaji to poradne a je je muzu podporovat dokud s nimi a hlavnimi myslenkami souhlasim. No a kdybych se na to dival ciste po financni strance, tak jsem vyhodil penize za mnohem vetsi blbosti. (nechci ani vzdalenen naznacit ze cemba je blbost, proste 300,– za rok jsou jen penize, ktery clovek nemusi dvakrat resit a pokud ano, tak jsem si jisty, ze ma dotycny uplne jine starosti nez je nejaka cemba a bikovani :)

      0 0
      • Honza729  

        V mem pohledu na vec jsou tri stovky uplne zanedbatelne drobne. Spis bych asi,jako predstavitel Cemby, udelal neco jako motivacni program pro cleny a pot. cleny…kdo privede sponzora, ten bude mit..... Sestra je clenkou lyzarskeho klubu a dva z clenu jejich spolku privedli sponzory-majitele firem, u kterych jsou zamestnani. Odmenou jim byla permice na pet let zdarma, volne vstupy a dalsi features.....a oni meli samozrejme co odepisovat a sve tri syny kam posilat do klubu.

        Nejak takhle bych si skromne dovolil navrhnout jednu z moznych cest.......

        Az mne budete kamenovat,tak prosim rychle a presne trefit, at to tolik neboli..... :-)))

        0 0
        • speedy gonzales  

          ano,opravdu pripravujeme vernostni program pro cleny…ale jako manazer vis ze to je hodne prace;-)

          0 0
          • Honza729  

            No aby ne..... :-/

            ze ja blbec sem psal toho manazera :-))))))) v nasi branzi je manazer kazdej,kdo ma do p… diru :-))

            0 0
        • cabbage  

          Žeby proto, že čemba neni klub(dokonce to neni ani hospoda:-P) ale spíše lobbistické sdružení?

          0 0
          • Beeda  

            pokud by se transformovala do politicke ci cirkevni goupy, pak by byly i prispevky, desatky, uplatky a poradnej lobing :-)

            0 0
        • kryspin  

          neber to prosim jako rejpavou poznamku, ale proc se do toho nepustis? zjevne o tom neco vis, a asi i vis jak to udelat. lhostejny ti to asi taky neni, soude dle diskuze tady..

          0 0
          • Honza729  

            No ja bych rad, jenze cas......jsem prikovany u compu a musim den co den sledovat pohyby cen komodit, v lednu by mel prijit dalsi kolega, tak bude snad volneji......k tomu mam jeste dalsi aktivity. Pokud bych se do toho dal, tak bych to nechtel delat polovicate, to ja neumim.

            0 0
            • mastihuba  

              takovejch,… jenže,ale,snad,kdy­by…(já to čtu: nejsem ochotnej dat kousek svýho času) Když někdo není ochotnej věnovat čas a přesto by rád, tak má možnost podpořit věc finančně. Tady máš bezpochyby volnou parketu.

              0 0
              • Honza729  

                No, tak presne takhle pitomou odpoved jsem cekal…

                0 0
                • Luka  

                  presne takovouhle pitomou odpoved jsem cekala. nezlob se na me. ale i kdyz se snazim drzet prsty od klavesnice a nenapsat neco jadrneho, tak tohle uz neokomentovat neslo. Kdyz nemas cas ani chut dat prispevek, tak nevim proc to tady tak rozpatlavas. Kdo pomoci chce, zpusob si najde. Kdo nechce, jen hodne keca. howg

                  0 0
                  • Honza729  

                    Luko, chut mam, ale s casem jsem do konce roku na tom dost spatne. Znamena to snad, ze nemuzu mit vlastni nazor a treba si tu o svem nazoru a nazoru jinych povidat ? Precti si PORADNE, o cem me prispevky jsou a zjistis,ze jsi se ted poradne upsala...... Navic, pokud ma Cemba zajem o nove cleny, tak s takhle utocnou retorikou jich tedy moc nesezenes… :-/ Skoda, zajimalo me to.

                    0 0
                    • Luka  

                      nemyslim si, ze jsem se upsala. pisu tu svuj nazor, stejne jako ty. A zaroven si o lidech ten nazor delam. Nezalezi na tom, ze nejsi v cembe, ale o stylu, proste z toho, co si napsal smrdelo cosi, co vypada hodne podezrele (polopaticky receno „ja vam chci pomoct, ale vy mi nedavate sanci“).. proto na tebe reaguju.

                      Z tohodle threadu, az na par lidi, kteri napsali relativne slusne sve domenky a dotazy, je tu prakticky snuska reci typu „pekne si nahrabete, kam ty prachy jdou, brambora k brambore audi je na dvore“ atd. Ja chapu, ze hodne lidi se potrebuje presvedcit, kam jejich penize jdou, ano, to je spravny. Ale neni lepsi se zeptat „Co pro me udelate, kdyz vam ty svoje tri stovky dam“ nez „a neni to nahodou vybirani penez, aby si nekdo nahrabal“? Treba me se to osobne dotklo.

                      Vlastni nazor samozrejme mej. Kdyz ten tvuj nazor bude znamenat pro Cembu pokrok, at uz v tom, ze ti da za pravdu, nebo se pouci od tebe samotneho, pak je ten nazor i hodnotnej a potrebnej… to preci nikdo nepopira. Ale styl „tvoje utocna retorika odrazuje nove cleny“ ten si prosim nechej na nekoho jinyho. Zaznelo tady par veci, ktere jsem prekousla, a ver, ze nebyt toho, ze nechci aby bylo povazovany to co ja napisu za slova cemby (opravdu ne, jsem jen clen, a jeste vcelku neuzitecny prave kvuli malu casu), tak bys teprve videl, co to je nastvana bajkerka pisici vsemi prsty co ji panbuh nadelil…

                      Budes se divit, ale tuhle diskuzi jsem cetla cele rano, a myslim ze poradneji nez ledacos jinyho… a to, co si z ni odnasim, to je znechuceni…

                      0 0
                      • Honza729  

                        Unika ti jeden detail: Ja jsem nikde nepsal a nerozebiral, ze si nekdo dela z Cemby business. Zkus tu diskuzi tedy precist jeste jednou, especially me prispevky :-)

                        0 0
                        • Luka  

                          a pisu ja nekde, ze si to snad rekl TY?… a diky ze si me doporucil precist si hezky po tobe dvakrate az trikrate. asi to vazne potrebuju, jen jsem si to jeste neuvedomila. Priste vsechno vickrat cist. Nebo se rovnou z fora odhlasit. :///

                          0 0
                          • Luka  

                            ale nastavim dohodu: budu ignorovat tebe, a ty ignoruj me. Nic cembovniho v tom neni. jen a jen osobniho. diky.

                            0 0
                            • Honza729  

                              No vidis. A ted mi povez, jestli mas dojem, ze tohle je vystupovani profika, ktery stavi organizaci a dba o to, aby ta organizace byla vstricna a otevrena pro nove prichozi......a ze ten nove prichozi bude moci v te organizaci svobodne projevit svuj nazor, a to treba i jiny, nez je v te organizaci vetsinovy....­..uvedom si, ze to tu nectes jen ty a ja.

                              0 0
                              • Luka  

                                prave to si uvedomuju. zduraznuju, ze nejsem ani mluvcim, ani budovatelem. Vadi mi styl nekterych lidi, a omlouvam se za vyraz – jen kvuli tomu, ze jsem clenem a ze verim jejich filosofii i lidem, kteri to delaji, si nenecham srat na hlavu od kdejakyho radobychytraka (to si nemusis vztahovat na sebe). Koncim debatu. Konkretne tuhle vetev debaty. Rada si o cembe pobavim, ale nejak mam dojem, ze tvoje prispevky vetsinou konci osobnim napadanim… at uz to je v tomhle, ci v jinych threadech.

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Ale Luko, v cem te napadam ? Pokud sledujes tok nasi debaty, tak do osobni roviny to neustale stacis ty. A uplne zbytecne. Ja tu hovorim o veci, bez jakychkoliv osobnich zajmu, sympatie, antipatie. Jen jsem tu napsal par prispevku o stylu komunikace. Podivej se: I kdyz sam taky nesnasim rejpaly, kteri kdyz nekdo nekde udela neco zasluzneho,tak se do nej hned pusti, ze to je tovarna na prachy, tak i presto proste povazuji tento dotaz za relevantni. Proste ho tu nekdo nastolil a ja jako normalni slusny clovek ocekavam odpoved od nekoho z Cemby ve stylu: hele, je to tak a tak, na webu, v kancelari, na lamparne je prehled hospodareni k nahlednuti. Tim by celou vec utnul a thread by mel dva, tri prispevky. Ten treti by byl neco jako Diky za info, pujdu se podivat. Protoze ale zakladatel threadu byl okamzite napadnut, a to nejen cleny Cemby, tak se tu strhla uplne zbytecna diskuze a protoze jsme v Cesku, tak kde konci argumenty, naskoci hned osobni napadani.

                                  Zbytecne, jalove, k nicemu.

                                  Proto naprosto nechapu, znovu opakuji, utocny styl nekterych, i tvych, prispevku.

                                  0 0
                                  • speedy gonzales  

                                    honzo tak ted te musim navest spravnym smerem zase ja… precti si prosim cely thread. vzdyt je tady jasne napsane nekolikrat dokola za co se utraceji penize a bylo to tady napsane okamzite!!! je ale nemozne rozuctovat jednotlive telefonaty jak se nekdo dozaduje. prosim o strizlivost…

                                    samozrejme ze tvoje uvaha o idealnim prubehu threadu „tri prispevky“ je trosku smerem k luce podpasova, protoze jiste sis vsiml ze takto to na BF proste nechodi.

                                    a v osobni komunikaci mi zakladatel tohoto threadu, omen, sdelil, ze mu tento thread a nase odpovedi pomohly v utrideni myslenek a ze je to ok. takze kde je problem v komunikaci. to ze se clenove biji za „svou cembu“. neni to tak spravne?

                                    0 0
                                    • chodec  

                                      jen dodam, že flame není ani českým vynálezem ani specialitou. Z takto loženého základu byl nevyhnutelnej od začátku – možná mohl Omen thread po zjištění potřebného zamknout, protože lepší už to asi v tomhle vláknu nebude ;-)

                                      0 0
                                      • Luka  

                                        kazda debata je flame… a dokud to neco prinasi, mel by plapolat… a kdyz nekomu pomuze objasnit a vytribit duvody proc vlastne chce, a nebo nechce Cembu, tak je to dobre.

                                        jeden ne cembista s dobrym duvodem mozna lepsi dvou „aliku“, kteri at reknes co reknes, stejne hodi do placu to svoje ALE. A kdo chce neco udelat, hleda reseni, jak by to udelal, a ne prekazky pro to, proc to nedelat…

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          Zejmena s tou posledni vetou souhlasim a jsem rad, ze jsi ji napsala. :-)

                                          0 0
                                    • Honza729  

                                      Diky za reakci.

                                      Prosimvas, nejen Speedy, ja nikde nepsal o podrobnem rozuctovavani, to jste si mne spletli s jinym uzivatelem, ja smyslim podobne jako vy v tomto ohledu. Ja jsem si jen dovolil napsat neco o stylu, ktery mi proste nesedl. A z prubehu diskuze mam dojem, ze lidem i po odpovedich toho zas tolik jasne neni…ale OK, nechme toho, nic tyto reci neresi.

                                      Jen tak na okraj: Proc se to Omen stydi napsat sem? :-) Vzdyt prave tim, ze by napsal, hele OK, mluvil jsem se Speedym, moje podezirani je rozptyleno, jsem v klidku…by utnul vsechny spekulace, ktere se tu vyrojili. (ja zadnou nepsal :-) ).

                                      Speedy, problem techhle psanych diskuzi je, ze psane slovo malokdy prenese to, jak majitel problematiku citi. Jsem si jistej, ze u piva bysme si porozumeli a pokud bychom neco resili, tak predevsim vecnou stranku problemu.

                                      Timto zdravim, jdu neco delat :-) Caues.

                                      0 0
                                      • speedy gonzales  

                                        vyjadreni omena tu napsane nekde je, hledej to uctovani je v navaznosti na styl o kterem mluvis, takze je to na tebe smerovane spravne;-)

                                        0 0
                          • Honza729  

                            Ne, nepises, ale je to povesene pode mnou, proto jsem predpokladal, ze to bylo mireno na mne. Pokud ne, tak se omlouvam, taky se mi nekdy stane, ze odpovidam a rec se mi stoci obecneji.

                            Promin.:-)

                            0 0
                    • kolombo  

                      Asi to s tím časem nabude tak hrozné, když můžeš připisovat reakci za reakcí … Já myslím, že kdo vstoupit chtěl, protože té myšlence věří, tak vstoupil. Kdy na tom hledá nějaké mouchy a tím si zdůvodňuje, proč právě on to vidí tak rozdílně a je to tak nepřekonatelné, že vstoupit nemůže, tak v tom má taky jasno. A přesvědčovat někoho, kdo se projevil jako třeba ty, aby vstoupil, to nás ani ve snu nenapadlo. Jenže my, co jsme u toho od začátku jednou budeme moci říct: tak tohle jsem já začínal a podívejte, kam až jsme to dotahli … Ty si řekneš co?

                      0 0
                      • Honza729  

                        Styl me prace je narazovy, sleduji urcite obchodni veliciny a podle nich obchoduji dal, ve dvacetiminutovych pauzach session mrkam sem, ale to sem nepatri, aspon tedy doufam, ze tu nejde o lustrovani uzivatelu :-)

                        Co bych si rikal? Ze jsem tehdy docela vazne uvazoval o vstupu a uplatneni nejakych konexi a vedomosti, ale ze mne styl vystupovani nekterych clenu, kteri na uplne jednoduchy dotaz jednoho z kolegu neumeji odpovedet jinak nez utocne, docela odradil. To je cele. Jsme svobodni lide, ne ?

                        0 0
                        • mastihuba  

                          hele fakt mi nesedí způsob tvýho vystupování. Kdo je ochotnej podat ruku, tak nevystupuje tak jako ty. Férový je přijít a říct já nabízím svoje konexe a svý nouhau. Mám tyto možnosti… Berte nebo neberte. Místo toho jen zaznělo „Já bych,kdybych“

                          0 0
                          • Honza729  

                            Uz me unavuje psat porad dokola, aby sis precetl CELOU diskuzi a snazil se pochopit, o cem tu pisu a jaky mam pohled na vec.....

                            0 0
                            • mastihuba  

                              hele já si přečet jak to funguje u vás v lyžáku, přečet jsem si taky že se spoustou věcí souhlasíš a přečet jsem si že od ledna budeš snad mít víc času. Tak trošku popřemejšlej jestli jseš nebo nejseš ochotnej pomoc nabídnout. Věř tomu že ji nikdo z ČEMBY neodmítne.

                              Zdar.

                              0 0
    • kesu  

      zajimavej nazor.Ja to beru tak,ze se mi to celkem nelibi.Uz se tady zacinaj ukazovat obrazky prvnich singletracku,podle meho nazoru-cim vic se o tom bude mluvit tim drive prijde zakaz jezdeni mimo vyznacene stezky,zvlast kdyz tyto stavby nebudou probihat se svolenim majitele.Ja proste zastavam nazor ze bika mam proto abych se dostal do prirody a k tomu umelej singletrack nepotrebuju-naopak,radsi jedu po polni ceste s vedomim ze ta tam neni kvuli me.A organizaci ktera by hajila „moje“ nazory vlastne nepotrebuju.Me se libi zakladni myslenka cemby-a to eliminovat vystavbu asfaltovejch cyklostezek ktery sou vicemene dalnice prirodou.Ale misto stavby novejch singletracku bych uvital treba lepsi znaceni v prirode,popripade klidne dalsi projekt tipu spicak,to je sice taky umely ale v pripade kdy to slouzi v takovymto provozu jako sjezdova trat tak to udrzbu potrebuje.Pro me rozhodne ne.

      0 0
      • mastihuba  

        „Ale misto stavby novejch singletracku bych uvital treba lepsi znaceni v prirode“

        nevim jak u vás, ale v Brně se právě todle děje. Je spousta pěknejch cest, který stačí pouze navázat na současný značení a dohlídnout jen na to, aby nevedly od nikud nikam.

        0 0
        • kesu  

          ja se vsim oc se tyka cemby souhlasim,az na vystavbu singletracku.Kdyz cesta nikma nevede-co se da delat,klidne se vratim nebo projdu.Ale spis nez to znaceni-to sem ais napsal ponekud nepresne,mi vadi takovy ty zluty znacky cyklostezek ktery vedou po hlavnich silnicich.Tako­vejdle vejlet si podle meho dokaze normlani clovek naplanovat sam.Ale kdyby byly turisticky znacky malinko casteji tak to bych ocenit dokazal

          0 0
          • Polka  

            Jo s tema TZ mas recht! To me dokaze ******, kdyz naplanuju vejlet po neznamejch znackach a pak celej den jen vytahuju porad dokola mapu :-(

            0 0
            • Omen  

              no jo ale kde by jsme bez tz značek byli zaplat pánbů za ně a to čr a sr má jednu z nejhustších sítí značených cest na světě

              0 0
      • Black knives  

        ÆeMBA-členem,a je to je stanovách,podílíš se na lepší budoucnosti pro sebe,i druhé. Za ty peníze dáváš najevo svůj aktivní postoj,a chuť něco změnit. Nebo zase budeme čekat,až to zařídí „ONI!“.A to jako kdo? Muži v čermém? Nebo vyšší moc? My jsme bikeři,my chceme jezdit,a bavit se. Napíšu něco za sebe. Mám kolo jako jeden z prvních v republice. Hned,jak se objevilo MTB,věděl jsem,že tohle chci dělat. Toulal jsem se po republice,něco po Alpách. Až mě to omrzelo. začal jsem mít pocit,že to nějak není ono. Pořád,jako bych byl někde navíc. Samo,jezdil jsem po značkách KTČ. Ale ty traktorové cesty(mnohdy) mě začaly nudit,až štvát. Tak jsem si říkal,co dál. Pořídil jsem si pevné enduro kolo,a začal blbnout po lese. Pak DH kolo. Je na sjezdu naprosto super,že je to trať jen pro horské kolo,a navíc těžká. Vlasně,taková extrémní forma singltreku. A komu to nedochází,tak pro méně chápavé opakuji. Singltrek je velmi pestrý,ale než budu stavět legálně těžké tratě,musím začít na lehkých,pro MTB nešiky…Až to společnost přijme,může to být až tak,jako slavné dva kosočtverce na North Shore. A kdo tohle legálně chce prosadit? ČeMBA. Každý si najde svou obtížnost,na kterou má.Jako na sjezdovkách. A nyní si řekněte,když už nechcete nic udělat pro jiné,co takhle si říct,že to děláte pro sebe????? ČeMBA-mít kde jezdit…

        0 0
        • kesu  

          to je prave ono,ja nemam pocit ze potrebuju aby za me nekdo neco zarizoval.stavjici stav me vyhovuje.Rad se svezu necim narocnym ale klidne si vyjedu jen tak abych se dostal ven.Pro me je podstatny aby mi nikdo nezakazoval jezdit kam chci a to pude jen pokud se o tom nebude moc mluvit.

          0 0
          • Black knives  

            Naseru tě,ale tohle je názor egoistického osla. Alibismus až to bučí. Když ti ilegální jednání vyhovuje,jezdi,a doufej. Třeba dožiješ důchodu,a nikdo ti nebude znepříjemňovat na kole život. Anebo ne,a budeš lovená škodná. A to já už nechci.Chci do lesa s tím,že mi to právo a zákony umožní.a ty musí někdo prosadit.

            0 0
            • kesu  

              asi si me nepochopil,nepisu tady o ileglanim jezdeni.Napsal sem,ze je pro me podstatny aby mi to nikdo nezakazoval-tim nikdo mylsim zakon.Pokud v tom prispevku vidis neco co by naznacovalo ze chci jezdit ilegalne tak si kup brejle.Nicmene sem to tu uz nekde napsal ale tady ne

              0 0
              • Black knives  

                Máš právo na názor. Vyhovuje ti stávající stav. Mě ne,ani náhodou. Já už docela hodně singltreku postavil,a mám konkrétní představu,i zku­šenost,o kolik víc se na něm bavím. Tobě zbývá doufat,že na čím dál rozbitějších traktorových cestách v lese nenecháš zuby. To pro mě není zábava,ale pěkná otrava. Když budeš mít pocit,že ti bikování jde,zajeď si s nějakýma FR bikerama na výlet.Ale ti pojedou po něčem,co je zatím nelegální. Takže,hodně šťastných kilometrů..

                0 0
                • kesu  

                  diky,tobe taky

                  0 0
                • tomfree  

                  Nevím jestli si myslíš že jsi první kdo měl mtb v čr a první jsi pochopil to pravé bikování,ale asi jsou lidé které nebaví furt jezdit po hurkách na hraně kdy si rozbijou hubu,je to taky o tom něco vidět,projet se s přátely a vůbec.

                  0 0
                  • Black knives  

                    Zkresluješ,co jsem napsal.Jak chceš, Na Hůrkách,když je znáš,víš,že to není nijak o hubu,naopak mi Bob vyčítá,že jsem to mírně rozšířil.Ale to je fuk. Taky rád jezdím na kole i po hradech a zámcích. A co? To ti nikdo nebere,dál jezdi,kde jsi jezdil. Singltrek buje ten to navíc. každý se rozhodne,jestli jej projede,nebo pojede jinudy. Co je na tom nejasného?

                    0 0
                    • tomfree  

                      Nejasné mi je jen to že kesu napsal názor určitě mnoha lidí,kteří si myslí totéž jen nemají odvahu to napsat a ty ho nazveš egoistickým oslem,pro mně to není sport,já mám pohybu v práci dost,pro mnohé z nás je to možnost odpočinku.

                      0 0
                      • speedy gonzales  

                        chlapi ale singl je prece alternativa a vylepseni moznosti jak si pekne zajezdit…spouste lidi, kteri se jinak do lesa boji, jeho udela jizda po singlu lehke obtiznosti pekny zazitek z prirody. jinde tezky obtiznost okoreni jinak nudnou lokalitu.

                        ok, nechces jezdit po singlu, mas moznost jet zapadanou lesni pesinou a nikdo te nebude otravovat. to je pravo volby. ale je tu spousta lidi, kteri vi co singl prinasi a cekaji na nej…

                        0 0
                        • hribik A1  

                          mam jednu offtopic podotazku, nad ktorou sa zamyslam uz dlhsie: nebojite sa toho, ze tych par singletrackov by bolo az prilis kapacitne pretazenych, ked sa na ne nahrnu vsetci rekreacni cyklisti, hlavne v taku slnecnu nedelu? nemyslim to ako blbu narazku, chcem na to serioznu odpoved ako to ako cemba vidite

                          0 0
                          • Black knives  

                            To je smšť,tak to má být. Konstruktivní hádka je vždy lepší,než soudružské přitakávání. Tohle je otázka na Ty dva pány,co jsem zmínil níž..

                            0 0
                          • Karlos009  

                            Nejsem součástí managementu Čemby, ale pokud se tak stane, bude to jenom důkaz, že čemba jde správným směrem a že opravdu lidi tento způsob ježdění na kole chtějí. A bude to silný argument při jednáních o podobě dalších rekreačních cyklostezek.

                            0 0
                      • Black knives  

                        Já tady píšu za sebe,ne jako představitel čemby. To je buď TK,nebo Rychlej Honza. A tobě nikdo nebrání(zatím),jez­dit v mezích zákona,kde se to(zatím) smí. Ale jistě uznáš,že těžké kořenové ůseky na trasách KTČ je dobré projet,když jsi tam sám.Když proti tobě půjdou turisti,ani nestihneš zastavit.Až hubou o strom.To se mi téměř stalo na sjezdu po značce do Komorní Lhotky.Prostě,žij,jak umíš. Člen čemby,to je výsada. Pokud ti to nedocvakne,žij bla­ze.

                        0 0
                        • tomfree  

                          Pro mne je výsada žít a moci se ohlédnout zpět a proto budu žít blaze.

                          0 0
            • Tušnak  

              tak to sedí! zrovna od tebe o ilegálním jednání, vždyť skoro všechny singly co jsi postavil jsou ilegal! to může člověk dělat i bez čemby…

              0 0
              • Andrzej  

                vsak to taky delal bez cemby, davno pred jejim zalozenim.....

                0 0
                • Tušnak  

                  to jo, ale i teď jsou třeba ve fotkách singly, teré vznikají teď v lesích, kde o tom majitel nemá páru…

                  0 0
                  • Andrzej  

                    kde ve fotkach?

                    0 0
                  • Black knives  

                    Ty jsi majitel onoho lesa, nebo jen další webový křikloun? Prd víš, co dělám, a co pro to dělám, aby nebyl konflikt. Mám dohodu, ale není na papíře, no a? Jednám tak za sebe. A dělám tím pro hodně bikerů docela mnoho. Cos dokázal pro bikery Ty? Kritizovat umí každý.

                    0 0
              • Radek Broz  

                Lidi jako ty naprosto miluju – dělají, s prominutím, hovno a tu hrstku lidí, co něco dělá, silácky napadají na netu. Skvělej přístup! Občas je vhodnější na tu klávesnici radši nesahat.

                0 0
          • Splinter  

            Hodně naivní názor…

            0 0
          • jerrry  

            Kesu – no to snad nemuzes ani myslet vazne :-(

            Ac ve svym veku nemam chut se nekde extra sdruzovat a 300 kacek bych dokazal prohyrit jinak, vidim Cembu jako docela klicovou vec. Protoze po zkusenostech z tyhle zeme mam temer 100% jistotu ze casem nejaka skupina bude potrebovat abychom z lesa vypadli. Duvody mohou byt ruzne, nicmene dozajista budou ekonomicke = tzn. oni budou vyborne organizovani. Penize byvaji organizovane a to dobre. A pokud jejich jedinym protivnikem budu ja tady, Splinter tamhle a dalsi Kesu nekde v tichym lese – jsme proste v prdeli. Protoze slovo jednotlivce proste nema zadnou vahu. Pokud chceme opravdu hajit sve zajmy (kazdy z nas muze mit trosku jine, ale podstata je spolecna), potrebujeme nekoho kdo by nas za nas vystupoval. A aby mohl za nas vystupovat, potrebuje nas prvne dat dohromady. To je asi tak cele kouzlo. Ja muzu diskutovat o tom, zda je 300 Kc moc nebo malo, zda aktivita Cemby je videt dost nebo ne a jestli tohle a tamhle, ale to jsou jen detaily k dalsimu reseni a muzeme to resit my, „v rodine“ – podstatna vec je ale to, ze nase zajmova skupina – bajkeri vubec maji nekoho, kdo je ochoten je zastupovat. Protoze pokud mit nebudeme, vyjebe s nama prvni, kdo to zkusi … A ja opravdu nechci jezdit po lese a hadat se s kdejakym debilem ze to jako nesmim.

            tolik asi muj nazor na vec a to je asi i duvod, proc si hodlam na veletrhu koupit tricko a jit zaplatit moje prvni prispevky :-)

            0 0
      • speedy gonzales  

        musim te zklamat – eliminovat asfalt neni zakladni myslenka cemby (!!). cemba proti nemu vystupuje pouze v konkretnich pripadech, kdy je asfalt vylevany do krajiny opravdu nesmyslne.

        zakladni myslenkou cemby je zachovani prava jezdit v lese.

        nektere stavby singltreku neprobihaji se svolenim majitele??? proto je tu cemba, aby prave tuto administrativu, projekcni cast zastitila.

        udrzba a znaceni stezek existujicich stezek vhodnych pro bajkery je jednim z cilu cemby. na nekterych mistech se rozbihaji konkretni projekty.

        dle meho skromneho nazoru, ktery ale nemusi byt spravny se dockame zakazu jizdy v lese spise z duvodu: a)az se rozmrdaji stavajici cesty ktere nejsou pripravene na turistickou zatez (podlehaji erozi, vedou po spadnici) tak nekomu dojde trpelivost, chytnou se toho odpovedne zajmove skupiny..zamin­ka…sup…bajker z lesa ven

        1. az lesem povede asfaltova stezka za 100milionu tak se rekne proc byste meli jezdit lesem kdyz je tu pro vas postavena stezka za 100milionu.

        myslis nerealne? podle me to dava mnohem vetsi smysl nez tvoje obava ze bajkeri na sdilenou (!!), prirodni, udrzitelnou stezku – singl

        0 0
        • kesu  

          hm pekne napsany,to mi trochu otvira oci.S tim druhym duvodem doslova souhlasim ale ze by stavajici cesty nevydrzely par prujezdu kola kdyz vydrzej mnoha desitek tunovou techniku to se mi moc nezda.A pokud si mluvil o stavajicich pesinkach-nestalo se mi mockrat ze bych narazil na znicenou od kol.

          0 0
          • speedy gonzales  

            jo a ale for je v tom ze organy ktere rozhoduji vubec nezajima kdo je znicil. prvni na rane je bajker.

            apropo: cemba v tuto chvili preklada nezavisle vyzkumy z usa, noveho zelandu a kanady, ktere dokazuji ze bajker neskodi prirode vic pesi…je to sice silena prace ale je to skvela vec proti sikane bajkeru, ktera tady casto od ochranaru probiha.

            0 0
            • kesu  

              jo to je pravda,ochranare bych neresil,to je kapitola sama pro sebe.Spis mi jde o „spokojenost“ ostatnich uzivatelu cest-mam na mysli chodce.Aale zde jsme na vine i my.Kdyby kazdej biker podekoval kazdymu chodci vztahy by se taky zlepsily..

              0 0
          • chodec  

            To máš pravdu takových cst je minimum, ale vsadím svoje tretry, že až někdo bude chtít kola odněkud vytlačit, tak bude těch několik málo výjimek náležitě zdůrazněno a otloukáno lidem o hlavu. Souhlasím v tomhle s čembou. To že zatím můžeme jezdit relativně v klidu je svým způsobem výjimečnej stav (ve spoustě zemí to není možné vůbec, v dalších je to daleko omezenější než u nás). Každopádně si myslím, že když si bajkeři nedají pozor, tak se dřív nebo později najde nějaká jiná loby, které by vyhovovalo nějaké tužší uspořádání – vlastníci půdy, lesáci, stavební loby, já nevím kdo ještě. Aktivní prevence s cílem zachování „status quo“ je myslím na místě.

            0 0
            • Omen  

              no co jsem slyšel tak někteří cizinci jsou u vytržení že se zde může chodit volně do lesa zbírat houby to u nich nejde a to nemluvím o ježdění na kole

              0 0
              • speedy gonzales  

                jo ale my jsme zase u vytrzeni kdyz prijedem do ciziny. vemem kolo a proste si paradne zajezdime. „pesinka, prava, leva, hups kolem stromu, potucek,jeee tu je kraaasne, nahoru, dolu, frrrrr…“

                kdezto u nas sice muzeme do lesa ale bohuzel casto (treba v lokalitach ktere duverne nezname)… „drrrrr koleje od traktoru, eeee doprde.. zase blato, sup kolo na rameno,sup dolu, 50 metru jedeme, jeee to je ale kopec,sup dolu a tlacimeee…“

                takze ja doufam ze se poucime, podivame se na problematiku v souvislostech, prestaneme hledet jen na ten svuj pisecek a pokusime se sloucit to nejlepsi.

                0 0
                • Omen  

                  jo tak to je pravda no naštěstí já projedu a vyškrábu se skoro všude jezdím i tak kde většina tlačí jen ještě ke stavbe singlů myslím že by dost často stačilo než stavět nové opravit a zpevnit to co už bikeři rozjezdili je to smutné ale je to tak .Jsem z Hluboké nad vltavou a tady už je téměř legendární singl na karlův hrádek jenže jak tam jezdí čím dál víc bikerů stává se nesjízdným a pomalu i pro turysty neschůdným (urřitá místa)a to by myslím pro začátek bylo nejdůležitější opravit to co už je zničené než stavět uplně nové singly.

                  0 0
                  • cabbage  

                    Myslím, že to se navzájem nevylučuje…

                    0 0
                  • speedy gonzales  

                    jo v tomhle samozrejme souhlasim a do velke miry se to i deje. jak tahle prace bude odsypat ale bude vzdy z velke casti zaviset na aktivite mistnich, kteri znaji dokonale teren. diky cembe se to rozjizdi v brne, velky kus prace uz odvedli chlapi pod vedenim Blacka na palkovickych hurkach na frydecko mistecku…

                    0 0
                    • Omen  

                      tak to je rozumné protože rozježděné turisrcké cesty nám dobrou reklamu nedělaji pokud se snaží i toto čemba řešit je to dobrá cesta a určitě by nebylo špatný dát o těchto činech vědět

                      0 0
                      • speedy gonzales  

                        najdi si napriklad na BF thread „palkovicke hurky“ nebo tak nejak…tam je to popsane dokonale. dalsi zpravy jsou samozrejme na www.cemba.cz pripravujeme taky nejakou reportaz z opravenych cest do vela..snad uz brzo, t.taichovi se na vychod moc nechce:-)))

                        0 0
                  • michalondri  

                    mě se konkrétně na tomhle „singlu“ karlův hrádek se to v nějakých místech i zamlouvá bavímě na tom jak je to blbě sjízdný:) ,ale dá se to jet sám sem to jel prvně v mokru a projel v pohodě, z toho kopce to jelo samo jak bylo mokro ,chce to mít jen techniku ale vim že sou tam místa kde by to zas třeba chtělo spravit, na druhou stranu ale tam nechci takovej singl po kterým bys všechno projel v pohodě až přímo tak že bys jen šlapal a nemusel moc pilotovat

                    0 0
                    • Omen  

                      no já to taky sjedu v poho ale koukni se na ten sjezd k potoku jak je totál vydřenej až na kořeny protože se jinak než ve smyku ject nedá .Letos se to za sezonu rapidně zhoršilo to je to co mě štve jak je to zmasakrovaný a uznej že pár míst by se dalo upravit tak aby se to dalo jezdit líp

                      0 0
                      • michalondri  

                        jasný uznávám ale zase nechci aby tam z toho byl takovej singl že bys to projel uplně v pohodě to se mi na tom i zamlouvá že je těžší to sjet

                        0 0
                      • michalondri  

                        prostě bych upravil jen určitý místa ale musel bych to upravovat sám vid když bys tam pustil čembu by ti to tak zpravila že by tam mohli jezdim malý děti a tak lehkej sjezd nechcem

                        0 0
        • jakub  

          jojo o to jde.. .s tím se stotoznuju… co když ale nechci být clenem cemby.. fakt o to nestojím… ale řekněte mi kde můžu pomoct a já to udělám… to je prostě můj názor… Neznám člověka, který čembu založil, ale nemůžu se zbavit pocitu, že odkudsi dorazil k nám nějakej vystudovanej Cechácek, kerej se proste jen rozhodl..udělat bussines s tím co videl u amiku… Moc se omlouvam, ale toto je vec, která se mi nelíbí… prostě z toho mám takovej divnej pocit… Nechci Vás urazit… a rád se zůčastním jaké koliv práce jak jednání, tak i manuální práce v lese ale čembistou nebudu…

          0 0
          • jakub  

            a sorry za ty hrubajzny… dyz to po sobe ctu, tak se stydím… fakt to jsou preklepy…

            0 0
          • speedy gonzales  

            tohle byl docela soud ala lynch… teziste prace cemby – tomase kvasnicky – neni v importu usa specialit ale kazdodenni boj o lepsi podminky pro bajkery… pri jednanich s uredniky sme zdeseni jak je mizerne povedomi o nejake cyklistice. ucime je co je vlastne bajker. jedine tak nam zustavaji sance na vstup do lesa a vyhled ze podminky jezdeni budou lepsi.

            to co ty tak kritizujes jsou desetilete zkusenosti z celeho sveta (usa, anglie, wales, novy zeland......). opravdu zase musime byt nejchytrejsi a prvni vsechno udelat blbe a teprve pak uznat ze nekdo kdo to dela cely zivot mel pravdu??? odmitani zkusenosti jen proto ze jsou odjinud mi prijde omezene…

            proc se nepoucit, a to nejlepsi neprizpusobit nasim podminkam???

            PS: nejtvrdsi jadro cemby jsou lide, kteri maji projetou na kole evropu, ameriku, zeland… troufam si rict ze maji rozhled a zkusenosti, pochopili ze se tady mame jeste co ucit…

            0 0
            • pos3k  

              presne tak, zakladem je „pouceni“ (learning) ze zkusenosti jinde, tj. je system vyhledavani a systematickeho osvojovani a zavadeni nejlepsi zname praxe. Pokud ma cemba zdroje (materialni,lidske) vcetne odhodlani, je blbost pred tim zavirat oci, nedejboze tvorit neco „svetoborneho“.

              0 0
          • tk  

            peta slavik me asi na vnitrni porade placne pres prsty, ale co se da delat. clovek by na sebe nemel nechat plivat.

            me se ti urazit podarilo, jakube!

            ty rikas cechacek clovekovi, ktery se diky vlastnim schopnostem a pracovitosti dostal na dobry skoly?

            ty si opravdu myslis, ze videt jak chodi bajkova politika u amiku cloveku zavira oci a navozuje touhu po penezich?

            obvinujes cloveka, kterej kvuli CeMBe utratil svy uspory, zadluzil se u rodiny a pracuje zadarmo z toho, ze to dela pro byznys?

            mas vsech 5 pohromade? seber se chlape. kde jsi byl ty? kolik zkusenosti o tom jak se lidi obetujou pro bajkovani v jinejch zemich jsi posbiral? kolik jsi vrazil do budoucnosti bajkovani v CR svyho vlastniho premysleni, usili a penez?

            0 0
            • Twister  

              Na tomhle místě bych Ti zase já rád vyjádřil podporu. Právě mi přijde neuvěřitelný, jak se v tom angažujete jen pro dobro věci, z příspěvků by se nezaplatily ani letenky. Zírám, když každou chvíli vidim na webu, že jsi jednal zase s nějakejma zastupitelema, že se skutečně budují úseky singlů, že bude stánek na veletrhu, že čembareklama je na každym internetovym rohu. A to je určitě jenom špička ledovce. Smekám a díky.

              0 0
            • Jaroslávek  

              Nevím proč, ale (asi z nějaký špatný zkušenosti) mu to ujelo, předsedo.

              0 0
            • jakub  

              HE??? co? v prvni rade.. jsi me nepochopil uplne dobre… ja jsem stejnej cechacek jako kazdej tu a fakt se za to nestydim.. naopak… Na tvuj dotaz kde jsem byl, když ty jsi zbiral zkusenosti, ja ti odpovim jen strucne… nejezdil jsem po svete a nezbiral zkusenosti… byl jsem doma…chodil do prace a snazim se zit jako poradny clovek, jsem jenom obycejnej polda, ktery se snazi alespon zustat v ocich lidi jako slusnej clovek, kterej se snazi pomahat…, zacal jsem chodit na vejsku, chodim predcvicovat na Spinning kde se snazim motivovat lidi aby jezdili v prilbach, nebali se jezdit po cestach a uzivali NE vyuzivali prirodu, aby byli ohleduplni vuci chodcum…, otevrel jsem MTB Penzion – kdo mne zna, ví, ze mi jde malinko o vic nez z lidi triskat penize, pripravuju trat na Sudety, aby si par set maniku mohlo v prubehu roku a v zari trosku pojezdit po mistnch lokalitach… ucastnim se jako vypomoc spousty zavodu rocne.. , sam se pokousim poradat sranda mač závod pro veřejnost… proc, protoze me to bavi, protoze chci aby mely mistni akce uroven a bajkeri si uzili. Ja jsem neprojezdil cely svet abych videl co je to singl, to mas pravdu ani nemam takovy schopnosti abych studoval na jinejch univerzitach… jako moc ti tve schopnosti preju a uznavam lidi, ktery dokazou to co ty…
              jsem jenom obyc clovek… co si zde dovolil vyjadrit svuj nazor a v zadnem pripade nechtel nekoho urazit… pouze jsem napsal svou reakci na clanek o tobe, ktery jsem si precetl nedavno ve Velu a ktery jsem takto pochopil..o nic vic nejde… na Sport Life bych se za Vámi rád zastavil a pokecal…
              Jo a pro Vas vsechny co chtej vedet kam tecou penize Vam vzkazuju… jste normalni blazni… copak dneska dela nekdo neco uplne zadarmo?? Nebojim se ze ani TK to nedela zadarmo, byl by blazen… nebo hlupak… preci je uplne normalni za svoji praci si nechat zaplatit… vubec mi nejde o 300,– jde mi o to ze ja osobne nepotrebuju byt soucasti CEMBY…v politice se da taky hodne udelat a taky nejsem politik.. smeju se vetam jako ze se tu nekdo divi, ze Tomas jeste neumrel hlady… no tak vazeni… vzpamatujte se… Cemba je super vec a bez penez to dnes holt nejde…ja jen nemam potrebu nekam patrit a vystacim si sam…

              0 0
              • jakub  

                zatim…

                0 0
              • speedy gonzales  

                chlapi zbytecne to hrotime… jakube stav se pokecat na stanek, v pohode si to vyjasnime, vidim ze na mnoha vecech se urcite shodneme…

                0 0
              • pos3k  

                jj, moc hrotis :)

                Jinak smat se muzes, ale mam pocit ze to napsal nekdo kod zna velmi dobre co, jak a kdy tomas dela a bral to jako poklonu :)

                Me staci sledovat jeho aktivitu. Jeho „denicek“ je natriskanej praci (vlastne zabavou), vysledky jeho prace mame pravidelne na taliri. Jako spravny „general“ si nezada s nasazenim vyborneho managera se vsim vsudy, az na to ohodnoceni. Coz je udel kazde pomahajici prace/profese. Nikdo z nas ho nenuti to delat „na dluh“ a pouze s vizi svetlych zitrku (cyklistickych, zivotnich), je to jeho volba, jeho vize. Muzeme se pridat (podporit) a mit stejne vize. Volba ano-ne, je jen na nas. Nikdo se zlobit nebude, svet se nezbori :)

                Troska neskodne nadsazky : nechceme prece jenom „vycucat“ a pak „zahodit“ schopneho managera :) Vlastne uz jich je vic ;-)

                0 0
    • chodec  

      Co čekáš? Jaké záruky bys potřeboval, abys jim ty prachy dal ochotně? Obávám se, že čemba je ve fázi, kdy zatím neměla s ohledem na dobu existence možnost nějak extrémně demonstrovat svou efektivitu. Takže zatím je to o spíš o důvěře a o tom, že je to jediná alternativa, jak potenciálně podpořit dosažení cílů, které čemba deklaruje.

      Pokud je ti myšlenka čemby blízká, tak již jen zbývá si říct, zda členským příspěvkem zvýšíš šanci na její dosažení nebo ne. Příspěvek je na rok, tak máš rok času na zhodnocení toho, zda to byly vyhozené 3 stovky (v Praze taková slušná večeře, kde je prožeru zaz dva, nebo lahev slušného vína, kterou člověk vymlaskne za večer) nebo zda je dám další rok znova ;-).

      Já to vidím tak, že zatím nemám důvod klukům nevěřit, že to myslí dobře – naopak, nějaké výsledky jsou. Tak pomůžu, jak to půjde. Osobně mám málo času, a tak je příspěvek to nejmenší co zatím můžu doma od stolu udělat.

      0 0
    • vlkouš  

      o vstupu do cemby jsem uvazoval. 300,– nepovazuju za rozhodujici. urcite poctive odrazeji naklady na provoz organizace a povinnost udelat vyuctovani je jasna. ale spis se zamyslim o smyslu. jsem silnicar i biker. rad se toulam, objevuju novy kraje, novy cesty, cesticky, zkousim sjet zatim nesjete. po umele upravenych singlech fakt ja osobne netouzim. vzdyt prirodnich je tolik moc, jen hledat. a par padlejch stromu klidne prenesu. nekdy az histericky a pausalni odpor k jakekoliv asfaltove cyklostezce? proc? klidne at je asfalt jako cyklovypadovka z mesta ven (treba vyton – zbraslav: zaplatpanbuh za ty dary). asfaltovani posoudit pripad od pripadu a ne zatracovat predem. takze zatim vstup do CEMBY asi ne, az jak se jeji cinnost vyvine dal. ale je to muj osobni nazor. v.

      0 0
      • chodec  

        To je srandovní – odpoveď na tenhle příspěvek byla v tomhle threadu už dvě minuty před tím, než si sem napsal příspěvek.

        0 0
        • vlkouš  

          hmmm, no asi jsem to psal dele jak 1 minutu a 49 vterin…to je jak terorie relativity..v

          0 0
      • favorit.  

        nejedna se o zakat asfaltovani za kazdou cenu. Stezky, ktere slouzi na dopravu do prace, skoly, na nakupy muzou byt asfaltovy… Proc ale lit asfalt do lesa, kdyz to neni treba. Je to drahe, neesteticke, neekologicke, nebezpecne,…

        0 0
    • littlebiker  

      a vidim ze na ivelo.cz je uz cemba reklama

      0 0
    • wbiker  

      Abych řekl pravdu, pořád mi není jasné, co je z těch 300 placeno?

      0 0
      • wendak  

        sice nejsem členem, ale je mi jasný, že ty tři kila padnou na náklady, jakými jsou tiskoviny, telefony, faxy, doprava, právní služby, vedení účtů, platby atd. … ty tři kila jsou ještě dost v pohodě :)

        0 0
        • wendak  

          a to nemluvím o do budoucna nutný reklamě „aby si lidi všimli “

          0 0
          • wbiker  

            No já jsem právě třeba žádný tiskoviny neviděl, v podstatě činnost čemby nijak ve svém okolí nepozoruju. Tak nějak mi chybí viditelná ukázka využití těch peněz. Telefony kam? Jaké platby, jaké účty? Beru to podle starého hesla – vemte od milionů lidí korunu, oni si toho ani nevšimnou a vy máte milion korun. (tohle prosím berte s nadsázkou)

            0 0
            • wendak  

              s tím podezíráním už jděte do pr… :)

              0 0
            • speedy gonzales  

              ty pracujes na financaku???? promin ale tohle je uz na me silny kafe vyuctovavat jednotlive polozky. ok, bud muzeme chodit na jednani, lobovat, rozjizdet projekty, nebo muzeme sedet a vypisovat provolane penize… nechci byt zbytecne ostry, trasparentnost je nutna a jiste je nasi prioritou ale tohle je uz pritazene za vlasy,ne???

              podivej se prosim na www.cemba.cz, tam je docela solidni prehled co se dela, kam se vola, atd…

              0 0
              • Omen  

                jo je na druhou stranu pravda přílišné papírování nikomu nepomůže

                0 0
              • wbiker  

                Narovinu, čemba stránky mi nepřijdou přehledný, nejdřív jsem hledal tam a nenašel. Nechci výpis telefonů, jen mě zajímá podrobnější činnost čemby. prostě mi není jasný, kam jdou ty peníze.

                0 0
            • kolombo  

              To asi bude tím, že brožurek se nevydalo tolik, aby vyšly na každého cyklistu v republice. A členové si ještě nenašli čas, aby obešli všechny cyklisty a vysvětlovali jim co se kde dělá. Místo toho, tu čteme tento typ debat … Hele, když nechceš pomoct, tak alespoň přemýšlej, než něco někam napíšeš .....

              0 0
              • wbiker  

                A to je přesně ono, jakmile se vytvoří nějaká skupina, je okamžitě útočná proti komukoliv kdo chce diskutovat. Jen se ptám, na co půjdou případné peníze, které dám ze svojí kapsy.A zatím mi nikdo neřekl, kam jdou. Telefony, diskuse, tiskoviny, to jsou tak obecný položky, že se za tím mlže skrývat úplně cokoliv. nechci nijak podkopávat čembu, jen chci prostě vědět, k čemu jsou ty peníze.

                0 0
                • Andrzej  

                  cekas ze ti nekdo vyjmenuje komu a za kolik volal, kolik stoji znamka na dopis apod. ?

                  0 0
                  • wbiker  

                    Třeba…? To samozřejmě ne. Prostě nechápu, za co čemba „platí“? Nemyslím to nijak ironicky, ani posměšně, jen informativně.

                    0 0
                • kolombo  

                  Řekl bych, že jen já jsem utratil jen za poštovné pro ČeMBu víc, než byl příspěvek na rok 2006. A to jsem rozesílal jen párkrát brožurky a posílal pár doporučených dopisů. Pošlu Ti účtenky, můžeš mi to proplatit …

                  0 0
                  • wbiker  

                    Kam se to třeba posílá? Účtenky pošli, ale maximálně tě poplácám po rameni.:-)

                    0 0
                    • kolombo  

                      Nějaké brožurky šli například na Slovensko, na Sdružení vlastníků lesů a obesílal jsem i jiné úřady, většinou na jejich vyžádání. Ale nenechal jsem si okopírovat obálky s napsanými adresami a s nalepenými známkami, nenapadlo mě, že to budeš chtít vidět.

                      0 0
                      • Honza729  

                        Hele ale presne tenhle ironicky ton zbytecne generuje podeziravost. Kdyby proste bylo jasne receno, prispej 300, budes clenem, mas za to to a to a my pro tebe a tvy zajmy mame v planu udelat to a ono, prijed na sraz tehdy a tehdy, tak je vse vsem jasne a nikdo by se nepidil po podrobnem vyuctovani. Protoze se ale ten kluk tady normalne zeptal a par lidi se do nej zbytecne arogantne pustilo, tak vysledek je samozrejme ten, ze ma jeste vetsi neduveru k nalozeni s jeho penezi.

                        Panove, myslenky Cemby jsou uslechtile, ale komunikace navenek vazne.A to tak, ze velmi.

                        0 0
                        • kolombo  

                          Nevím, co děláš, ale já se pohybuju v podnikání a nikde se neúčtuje na jednotlivé poštovní známky a na jednotlivé telefony. Vlasně vím o jedné organizaci, kde se každý den vypisuje co paní šéfová dělala, komu volala … Jenže ta za to nic, co tam předvádí bere 25 tisíc měsíčně + hrazené telefony, doprava a kancelář. Navíc, většina z nás, co se kolem ČeMBy motáme od samého začátku, tak spoustu věcí platila z vlastní kapsy dávno před založením o.s. Takže pak mě zrovna kecy nečlenů o tom, co s těma jejich 300 Kč určitě uděláme, dost vytáčejí …

                          0 0
                          • Honza729  

                            Zjevne jsi nepochopil, o cem je rec.Ja tady po vyuctovavani znamek nevolam, spatne si pamatujes prispevky…

                            0 0
                      • wbiker  

                        Díky, takhle to stačí. Asi jsem zbytečně nasadil moc útočný tón. Mě prostě nesedí přístup „zaplať, my se o tebe a o tvoje peníze postaráme a ty se starat nemusíš“ No a když jsem se tady zaptal, tak to bylo odbytý těma obálkama, telefonátama atd. zase se mi nechce věřit, že obálky a telefonáty stojí 108000 (600*180), tak se zajímám, kam dál jdou ty peníze.

                        0 0
                        • Luka  

                          tak napriklad: kdyz chces oslovit politika/radnici atd, a neudelas to osobne, abys neplatil cestovne, tak musis poslat doporucenej dopis (na ten jedinej je ti ourednik povinen odpovedet)… telefony: Urady, politici, jine sekce cemby, sponzori, atd… web taky neco stoji provoz… potrebujes takove malickosti i treba jako pitomy razitka, poplatky za ucty. Neco musis investovat, treba do reklamnich predmetu, coz se ti pak zase vrati, ale chvilku to trva, abys mohl nekoho oslovit, musis mit v ruce nejaky papir. Papir barevny, prehledny, s obrazky (jednoduche urednicke jedince nic jinyho nezajima), to taky neco stoji. Musis ty letaky dostat i do dalsich sekci cemby, ne je mit jen na jednom miste… atd atd… boze… videl jste nekdy provozni naklady cehokoliv jinyho? Ja se jen porad divim, ze jeste TK neumrel hlady.

                          0 0
                        • tk  

                          wbikere, nejde o ton, ten zvladnem. jde o obsah, toho cos rikal. urcite jde i o duveru, kterou je tu potreba vystavet, to chapu.

                          ale lidi opravdu spatne snasej, kdyz delaj neco zadarmo, respektive za svy vlastni penize, a ostatni je malem obvinuji ze zpronevery, tak se kolombovi nediv.

                          na ucte je ted okolo 100 tisic.

                          ale ted se ve spojitosti se sportlifem hodne rozhybe: trika, nasivky, brozury, letaky, tisk prispevku, cestovny vsechno neco stoji, i kdyz z vetsiny pujdou penize zpatky do kasy.

                          kam jdou penize: telefon, 4G internet predsedy, posta, cestovny vykonneho vyboru,

                          nejaky odmeny za praci, i kdyz ji lidi pro nas delaj z lasky k bajkovani

                          merchandise, tiskoviny

                          a do budoucna plat zamestnancu

                          0 0
                          • chodec  

                            lidi klid, s tímhle nic nenaděláte – když přesvedčíte wbikera, tak se za 15 minut najde další, kterej vám bude podsouvat to samé a nedá si ani tolik práce, aby si přečetl tenhle thread.

                            Jediný smysluplný způsob, jak tady na to reagovat, je vyhodnotit si, zda je požadavek legitimní a využít třeba tohoto threadu a jednoho příspěvku v něm k nasměrování lidí na příslušnou sekci stránek. Pokud chce někdo vědět něco víc, tak ať se stane členem a pak ať si na schůzích a komunikací s vedením hlídá, kam jsou jeho peníze, to je v pořádku.

                            Ale snažit se argumrenty přesvědčovat jednotlivce na všech možných fórech, co trpí stihomamem ještě, než dali jedinou korunu nemá smysl a nedělali byste nic jiného. Je hrozně jednoduché hodit špínu ve dvou větách a koukat se, jak se snažíte se ospravedlnit – ten, kdo to ale vyprovokoval neudělal pro ověření svého podezření vůbec nic. Wbiker a další nemají konkrétní připomínku, nebyli na žádné schůzi, nepokusili se kontaktovat čembu s dotazem na konkrétní položky, akce, nepočkali si na výroční zprávu, aby se koukli na vyúčtování příjmů a pod. před tím, než sem plácnou ten canc a veřím, že většina z nich neviděla pořádně ani homepage čembastránek – nemyslím, že by bylo potřeba si v takových případech otloukat prsty o klávesnici.

                            Mě naopak jako projev ubohosti a malosti přijde předem podezírat paušálně každého, chce udělat něco nového z podvodu.

                            0 0
                            • wbiker  

                              Tak tohle už se stočilo úplně někam jinam, nemyslíš? Z mé strany rozhodně nejde o žádný stihomam, v podstatě ani tak moc podezíravosti. Rád dám nějakou korunu na dobrou věc, ale musím si být jistý, že je to fakt dobrá věc. A abych to zjistil, kladu ty otázky tady. Možná máš pravdu, že osobní mail by byla lepší forma dotazu, ale když už se rozproudila diskuse tady, zkusil jsem ji využít. Tvůj příspěvek mi připadá, že asi sám nevíš, co se s pěnězi dějě, co konkrétního se díky nim pro bikery změní a aby jsi dal najevo, jak moc jsi čembista, pereš se za ni na všech frontách. promiň, já prostě nebudu slepě dávat peníze a důvěru v něco, v co nejsem přesvědčen.

                              0 0
                              • Luka  

                                inu, proto se ti to tu snazilo par lidi osvetlit, a jestli porad citis neduveru, pak napis ten mailik. tak a konec pretahovani! :)

                                0 0
                              • chodec  

                                nemyslím – jen klid, vždyť jsem tě využil jen jako příklad, abych vysvětlil, že lépe by bylo nesnažit se na tento druh dotazu reagovat jednotlivě a zde – tj. ber to s nadsázkou

                                0 0
      • cabbage  

        Tohle je ještě dobrovolný – já nedávno vypláznul 3litry za DPH a taky mi neni jasný, co z toho mam:-P

        0 0
        • wendak  

          máš z toho svýho fízla, úředníka, rómskou rodinu atd. :-D

          0 0
          • jakub  

            Fízla??? no trosku me to mrzí že takhle mluvíš.. já platím daně stejně jako ty… dělám co můžu a pak men takovejhle inteligent, co se schovává za pulir nazve fízlem… díky, až mne budeš potřebovat.. věř že i přez tvou nesnášenlivot na mojí osobu za práci kterou dělám přijedu a pomůžu ti jak budu nejlím umět… díky za tvou podporu… vždycky mne takovéhle tvrzení moc potěší…

            0 0
            • Lišák  

              Nebuď vztahovačný. Nemyslím si, že wendak myslel konkrétně tebe…

              0 0
            • wendak  

              bohužel, s policisty a zejména s městskými mám víceméně jen negativní zkušenosti, když je člověk potřebuje tak jsou na pumpě a když je nepotřebuje … tak honí pokuty, mám mezi nima i kámoše a ti když začnou vyprávět, ale ono je snažší perzekuovat, tak si to kluci usnadňují a tebe neznám a jestli jsi normální a asi si tak je to v pohodě ;-)

              0 0
              • Volf  

                Černej mor je neštěstí týto republiky. Spolus s pár lidma chceme založit hnutí za odzbrojení černejch strašidel apřejemnování na obecní stráže, s tím, že se jim vrátí původní smysl a původmí pravomoce.

                0 0
      • speedy gonzales  

        jednodusse – chod organizace… tisk, cestovne, telefony, postovne, atd…nevim jak u vas, ale za tohle musi cemba platit.

        desitky jednani (mimojine hejtman, senatori, …), publikacni cinnost, …, ach jo

        zajimavosti, ktera te bude jiste zajimat, je, ze lide kteri pro cembu makaji, to delaji zadarmo, ackoliv tomu davaji spoustu volneho casu i sil…a nechci ani pocitat kolik soukromych penez uz je do toho nezistne vlozenych. to uz bych se dnes fakt nastval…

        0 0
        • wbiker  

          Asi tě dneska naštvu (ač nerad) ale dá se někde zjistit, co konkrétního se děje třeba v oblasti, kde se na kole pohybuju? Mě konkrétně se jedná o jesenicko, Hrubík Jeseník, Rychleby.

          0 0
          • kolombo  

            Dělá se tam, kde jsou aktivní členové. Tam, kde jsou jen kecálkové, tam se jen blbě kecá …

            0 0
          • Lišák  

            ČeMBA funguje zhruba půl roku, má (jak jsem četl výše) asi 600 členů. Myslíš, že je možný, aby makali po celé republice? Těch aktivních bude tak desetina. Já mezi ně nepatřím :-/ Zatím jsem ČeMBě pomohl jenom tím, že jsem do ní vstoupil a přivedl další tři členy. Pokud bude silná členská základna, je vždycky lepší jednání s „protivníkem“.

            0 0
        • jakub  

          jo super.. chci udelat pro Nás bajkery neco zadarmo… fakt klidne a nechci být cembistou…

          0 0
          • Andrzej  

            sam toho moc nezmuzes, jednoduseji to pujde pod zastitou nejake organizace (napr. nevim, co by mi rekl lesak, kdybych zacal opravovat nejakou stezku, kdyz mi to cemba pomuze domluvit tak to jde lepe)

            0 0
            • jakub  

              jo jo máš pravdu,. tak to domluvte a já rád příjdu na brigádu… rád i zdarma fakt… né tedkom jsem to dovedl až k ad absurdu… ale takhle to cítím… díky čembisti že jste…

              0 0
          • speedy gonzales  

            ok, nikdo nerika ze kdo neni v cembe nemuze pomoct… jo treba pomoc na udrzbe chodniku je urcite supr. nedokazu ted rict jestli je v dohledu neco v tve lokalite. jestli si myslis ze je nejaky chodnik ktery by si zaslouzil opravit, pak dej vedet a muzem spojit sily. krome toho me napada jeste jedna vec a myslim ze se ti casem ozvu:-))

            0 0
      • kesu  

        hele a tobe prijde 300kč za členstvi dost?me se to zda docela ok,ono to zase neco stoji,ty penize byhc tolik neresil zvlast kdyz je tu speedy ochotnej rict za co se to asi utratilo

        0 0
    • jerrry  

      teda ta anketa ma debilni odpovedi – je to vicemene k vyjadreni negativnich nazoru :-) Me tam treba chybi „Nejsem, budu a zustanu, dokud bude plnit ma ocekavni“

      0 0
      • Omen  

        no tak příště mě nic lepšího nenapadlo :-)

        0 0
      • hribik A1  

        do styroch moznosti sa vsetkym tiez nezavdacis…kde by sa dalo zvysnych 10 aby tam boli vsetky co by cloveka mohli napadnut? do troch dalsich threadov cemba 2, cemba 3, cemba 4? sak by som sa tu potom citil tajak ked v sovietskom svaze zomrel stalin. v rozhlase stalin, v novinach stalin, v obchode stalin, na ulici stalin, to aby sa clovek bal aj ladnicku otvorit aby tam nebol- stalin. to by bikeforum vypadalo skoro podobne

        0 0
        • jerrry  

          ano, 4 moznosti nejsou mnoho, ale pokud mame jen 4 pak z 4 moznosti by mely byt 2 pozitivni, 2 negativni … ale jinak to bylo spis popichnuti, minene v legraci … pokud to tedy tak nevyznelo pak dodavam :-)))) uz jo ? :-)

          0 0
    • Blabas  

      Singly a singly,… Jistě to není jediná náplň ČEMBY, ale je jak vidím nejviditelnější. Já jsem asi skeptik. Úprava tratí i když legální zvýší počet lidí na kole v lese, to zvýší erozi, to nasere lesáky a nebo vodohospodáře a snaha půjde vniveč. Soukromé lesy? Jasně povolíme, pak nám dojde, že je tam spousta lidí a tak co třeba vybírat vstupné. Koukáme do Ameriky a tak jako tam i tady jde zpeněžit všechno. Že jsou některé tratě rozbité, těžké? No jasně, to je PŘÍRODA! ( Více méně ).Proč jezdíme na kole do lesa a ne po silnici? Chceme aby nás bylo milion? Já to asi radši tak jak to bylo v začátcích, kdy se nám silničkáři smáli, co že to máme za dětský kola, líný mrchy.¡A jezdilo se na pevnejch. My se jen usmívali. I oni už maj biky a na posmívání zapomněli. Teď se předhánímev tom kdo má lepší kolo, vyšší zdvihy,… A uděláme si něco, co se možná za pár let zvrhne v bikeparky, kde se budeme moct pochlubit, co že to máme za kolo a jak jsme dobrý. Tratě budou naplánovaný, předvídatelný, organizovaný. A jako sjezdovky modrý, červený, černý,…Paráda. A ještě to bude příroda? Tolik k ČEMBĚ. Nové tratě ano. Masovost a uměle podporovaný Boom, ne.

      0 0
      • hribik A1  

        neboj sa, taki „veleuspesni“ zase nebudu, ti budu vrazebne radi pokial ustoja ako protivaha polovnikom a podobnym zaujmom

        0 0
      • jerrry  

        boze boze … jezis to sou takovy plky :-(

        no ja jen preju lidem z Cemby at maji pevny a dobry nervy a tyhlety blekoty jim neseberou chut. Ja mam ty nervy asi slabsi, tak nez bych se tu s nekym zhadal, toz to radsi vypnu, dam si cigaro a jdu chrapat …

        0 0
        • Blabas  

          Přeji příjemné pokouření. Já jen vím svý z Krušných hor. Tratě někdo boří a bude to dělat dál. A nepřemýšlí moc o tom, že se kvůli němu zrakvíš. Na Kokořínsku kolem Čápa někdo s oblibou natahává do sjezdů padlý soušky. Že by retardéry? Pravidelně je odstraňuju a ono se to vrací. Nenápadné stezky jsou bez povšimnutí těchhle inteligentů. To jen jako drobná obhajoba relativní neviditelnosti bikerů v lese. Všechno zlé pro něco dobré. Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Tolik k mým dnešním plkům.

          0 0
      • Andrzej  

        snizi erozi! vice viz.: www.cemba.cz/…klistiku.pdf

        0 0
      • speedy gonzales  

        lesni cesty ktere vedou po dvou trech letech uzivani 1,5 metru pod terenem jsou priroda??? (viz foto)

        myslim si ze je pretaze predpovidat ze se kvuli singlu desetkrat zvedne pocet cyklistu a ti kazdou nedeli vyrazi na tech par kilometru singlu… pokud to rozvedeme…abys za singlem prijel musi poskytovat podminky ktere ti ospravedlni tu cestu. ty podminky mohou nastat az s urcitym kritickym poctem kilometru singlu. jestlize bude dost singlu aby te a dalsi lidi lakal tak jeho kapacita by mela stacit na rozumne rozptyleni uzivatelu…

        min km singlu, mensi spadova obast, min lidi, urcita hustata vic km singlu, vetsi spadova oblast, vic lidi, stejna hustota

        ale tohle je samozrejme teorie. kapacita a navstevnost je vec, ktera se musi promyslene resit

        0 0
        • speedy gonzales  

          stav dnes…opravdu prirodni priroda

          0 0
          • Blabas  

            Sorry ale dávat takovýhle fota nemá úroveň. To je těžba. Zažil jsem letos asi 2 km pracnýho přenášení přez vytěžený smrky a to podle značek ČKT. Strašnej opruz. Těžaři se ale nevyhnou cestě jen proto, že je oficiální. Nebo ano? Pokud ano, tak rád vstoupim i za podstatně víc než 300.

            0 0
            • Jirik123  

              singl ti tezari neznicej, protoze se jim tam traktor proste nevejde. tomu ze polozej stromy pres cestu se samozrejme zabranit neda.

              0 0
              • Blabas  

                Tak jo, to je na dýl. Tak teď můžu vytáhnout něco o nimrodech, ekolozích, dobách hnízdění apod. Ale už nechci. Jistě tvorba tratí opodstatnění má. Obdivuju tu dřinu, která Vás čeká. A nemyslim tu manuální v lese, jako tu vysvětlit tlustýmu bohatýmu myslivci, co si rád picne nějakou tu srnku, že mu budete jezdit po lese, ale vlastně ne všude, jen na vyhrazený trati. A čeho se právě bojim, že to urychlí zákaz ježdění kdekoliv jinde.

                0 0
                • Jirik123  

                  nejak nechapu co maji myslivci spolecneho s poskozovanim cest pri tezbe.

                  pokud narazis na stavbu singlu, tak mi ver ze Cembe nejde o vytvoreni tisicu km NOVYCH stezek, casto jde(pujde) jen o upravu/opravu stavajicich stezek. nekdy ta uprava znamena jen proste odhazeni vetvi, nebo prosekani naletovych drevin apod.

                  ano a vzdy se najde nejaka skupina, ktere se nebudou bajkeri libit z toho ci onoho duvodu a pokud dojde k nejake konfrontaci, tak cemba jako organizace s pocetnou zakladnou bude mit urcite silnejsi vyjednavaci pozici nez treba par mistnich bajkeru.

                  0 0
              • MARIN  

                no jo ale to drevo musi taky stahnout nekam k ceste a tim uz nicit budou

                0 0
                • Blabas  

                  Děkuji ti náčelníku, že si se mě zastal.

                  0 0
                • Jirik123  

                  ano dokud nebudeme umet stavet kolem singlu energeticke stity, tak budou ruznymi cinnostmi v lese poskozovany. ale z podstaty toho, jak ma byt idealni singl postaven se po nem stromy tahat nebudou. kolmo pres nej treba ano, ale tim se nezlikviduje do podoby jako na te fotce. Kdyz k nejakym skodam dojde tak nabehnou nadseni dobrovolni Cemba kopaci a stezku opravi:-)

                  0 0
                  • MARIN  

                    Jestli se dostanu v nejblizsi dobe do lesa ukazu ti jak se da zlikvidovat cesta tahanim drivi nakolmo k vrstevnici. Zrovna letos zacali lesaci s novym druhem kaceni. Jeste loni provadely pruseky siroke cca 30–50m a dlouhe kolem 100–200m. Letos provadeji „prorezavani“ a nasledne to nestahuji jednim mistem ale celym lesem.

                    0 0
                    • Jirik123  

                      ale jiste, ale porad to nejsou takovy skody, jak kdyz ti tam vyjedou pul metru hluboky koleje.

                      tomu „novemu druhu kaceni“ se tusim rika probirka;-)

                      0 0
                      • MARIN  

                        no probiraj to opravdu dukladne – jeste 3× a bude po lese :(

                        0 0
                    • zirecek  

                      A kde vidíš problém? Jezdíš po stávajicíh nepůvodních lesích se stezkami, cestami, traily. Ten les vznikl podobným způsobem po zániku lesa jak píšeš. Kde je problém, co ti konkrétně vadí?

                      0 0
                    • speedy gonzales  

                      jak sem psal nize. jde osetrit aby skody byly minimalni. idealni je samozrejme stavet singl tam kde se tezit nebude. kdyz k tomu musi dojit. stahovani pres singl probiha jednim mistem, na to misto se nasklada „polstar“ z klad a vetvi takze oto poskozeni je minimalni. toto je obvykla praxe, dohoda s lesnikama je nutna. TK prubezne jedna na lesnich spravach, pripravuji se schuzky na lesnickych skolach a lesnici jsou strana se kterou se da jednat a muze se to pohnout dobrym smerem. treba v Anglii jsou jadrem IMBA (mezinarodni cemba:-) lesnici (!!)

                      0 0
            • speedy gonzales  

              ukazuju drsne fotky jak vypada casto realita…po takovych cestach vsichni jezdime a tvarime se ze je vsechno krasne a paradni. 10km se trckame v traktorovych kolejich abysme si mohli uzit 300 metru pesinky…

              drtiva vetsina cest po kterych jezdime je lesni dopravni sit. to znamena ze pokacene drevo ma vzdy prednost pred lidma. driv nebo pozdeji tohle ceka mnoho cest.

              singltrek – rekreacni stezka je proti vyraznemu poskozeni tezbou osetrena

              1. planovani probiha nad mapami porostu, stavi se tam kde se neplanuje v blizke budnoucnosti tezba.
              2. existuji postupy na zaklade dohod s lesniky jak singlu pri samotne tezbe co nejmene ublizit, presto je potreba po provedeni tezby chodnik lehce opravit.
              0 0
        • speedy gonzales  

          stav dnes…prirodni priroda

          0 0
        • speedy gonzales  

          stav dnes ve svete…„umely“ singltrek

          chlapi tady si spousta z vas neuvedomuje jednu vec! kazda cesta a stezka po ktere dnes legalne jezdime je umele vybudovana!!! stejne jako ten proklaty singltrek. je jen otazka jaky je zasah do prirody a jak moc dokaze odolavat erozi a zatizeni…a tu ma singltrek diky presne metodice radove uplne nekde jinde!

          0 0
        • Blabas  

          Jo tak tohle je taky názor. Tomu se myslím říká pragmatismus, neboli každý má svou pravdu a na úhlu pohledu záleží. Naprosto nesouhlasím s tvou první větou. Jezdím asi 15 let a občas navštívim i trasy na kterých jsme začínali. Nezměnili se! A jezdí se na nich. No, myslím, že čas ukáže. Tvoje rovnice je teoretická a já ČEMBĚ moc přeju aby vycházela.

          0 0
          • speedy gonzales  

            jasne ze spousta cest je v pohode. me jen nastvala ta predstava ze dnes je vsechno ok:-)

            0 0
            • Blabas  

              Sorry lidi, ale teď jsem si tak trochu uvědomil, že jsem asi zhýčkanej tím, že Krušný hory nejsou chráněný. Cest je dost. Nikdo nás nevyhání. Les skoro u baráku.Jsou i krásnější místa v naší zemi, ale ta jsou chráněná. Pak je jasně dobře zkusit tam vybudovat trasy nějaké, prolustrované, zchválené, než žádné. Nevýhodu mají asi hlavně středočeši, moravané a vůbec všichni, co musí kolo naložit a dovézt do kopců, páč bydlí na rovině A tam bývá CHKO, rezervace apod. Pak ČEMBĚ díky a požehnání za zpřístupnění těchto oblastí a za jistotu, že se projedu.

              0 0
    • goofy  

      Jak ja rikavam, za 300Kc si muzu jit do lesa skvele zakopat! Pekne se odreagovat, ponadavat, nadelat mozoly! No neber to ;o)))

      0 0
    • pegas  

      zatim jen v tenhle diskuzi sbiram informace,vsimam si nazoru druhejch ale ted zkusim prispet jako clovek kterej je treba neduverivej ale rad by se dozvedel vic o cembe a treba se jednou stal clenem…na veltrhu se urco zastavim a kouknu po informacich o cembe a urco i budu sledovat tuhle diskuzi…jen me tak treba napada( muze to i bejt blbej napad)- ale jak sem si vsim tak jsou zde lidi co do toho pudou bez vahani, nekteri sou na vazkach a nektery nepresvedcis ani za prd..slo by treba zkusit ze muze bejt clovek clenem cemby ale neplatit nic( treba docasne- a zkusit timto presvedcit ty co se rozhoduji, dat jim to clenstvi jako na zkusebni dobu) a ti co zaplatili a sou cleny tak zvyhodnit prave nejakymi slevami,bonusy,atd oproti tem co nazaplatili…

      0 0
      • kolombo  

        Na akci ČeMBy můžeš klidně přijít i jako nečlen. A dobrovolnická a neplacená práce pro ČeMBu má své limity a tak si nedovedu představit vedení agendy bezplatných členů na zkoušku … Zkuste si uvědimit, že to, co po nás tady chcete musí taky někdo, pěkně doma po práci, udělat …

        0 0
        • pos3k  

          k posledni vete: prave ze tohle si moc lidi neuvedomi :/ a cpat jim tohle do hlavy je boj s vetrnymi mlyny.

          0 0
        • tk  

          ro rejpaly je to ještě tvrdší, některý lidi to asi těžko zkousnou:

          je totiž potřeba si uvědomit, že ČeMBA může fungovat pouze jako organizace se stalými zaměstnanci. odpolední čajový spolek nemá šanci.

          mj. já jsem už dávno ztratil iluzi, že ČeMBu dokážu táhnout dopředu na hodiny jednoho pracovního úvazku.

          a proto se musí se nafundovat plat těhle zaměstnanců. a ano, celou dobu to tlačim tam, abych já byl první, ale ne poslední z nich.

          takže když někdo říká: udělali si z toho byznys jestli tím má na mysli, práce pro bajkování se jim stala obživou, tak maj pravdu.

          ja si pořád myslim, že je to tak správně.

          0 0
        • pegas  

          to bezplatnych clenu na zkousku ber v uvozovkach…ja treba si treba na veletrhu zjistim info a klidne penize dam,me je to jedno..pokud to bude na dobrou vec,tak to neresim…spis tady z nekterejch prispevku citim ze i kdyby clentsvi v cembe stalo 10kc tak ho nekdo proste z principu neda, pac ma strach kam ty penize pujdou..jak jsem jiz psal, mozna je to blbej napad ale placene clenstvi v cembe se muze zvyhodnit slevami,bonusem,dar­kem nebo kdo vi cim vsim..

          0 0
          • chodec  

            …placene clenstvi v cembe se muze zvyhodnit slevami, bonusem, darkem nebo kdo vi cim vsim.....

            No já tohodle nejsem moc příznivcem. Ty členské příspěvky jsem dal v naději, že se co nejúčelněji použijí na dosažení cílů čemby. Budu mnohem raději, když se utratí za ty letenky, informovanost členů, informovaní veřejnosti, propagaci myšlenky, značení a údržbu stezek, stránky čemby, a rozhodne nikoliv na posledním místě za platy profesionální sekce, která se bez toho nevyhnutelně dřív či později rozpadne nebo prořídne a bez které to celé zajde na úbytě. Nečekám, že za to dostanu čepici nebo rukavice – ty jsem si mohl koupit jinak a bude o to méně peněz na činnost. Pokud se nějaký případný sponzor rozhodne podpořit čembu tím, že nabídne členům slevu tak budiž, ale víc by jí IMHO pomohl, kdyby dal ty slevové prachy na chod přímo.

            0 0
            • pegas  

              ale to zas pochopils jinak,nebo mozna spravne ale pletes tam veci ktere ja vubec nemel na mysli:-)..veskere prispevky at jdou na cinnost,provoz,po­platky,atd-od toho to platim..kdyz se najde sponzor ktery podpori cembu financne,nebo se ztotozni s jejich myslenkou a bude je chtit podporit(respektive podporit cleny) prostrednictvim nejakeho bonusu,slevy na nakup,darku tak proc prave tohle treba neposkytnout tem co plati cembe prispevky…a tim je ,, zvyhodnit" napr.tedka ta akce s trikem…(i kdyz je to vlastni kace cemby)

              0 0
          • pos3k  

            slevy jsou, aktualni (zhavou) je sleva na triko+prispevek na pristi rok. Urcite to nebude posledni cin :) k uvozovkam se uz neni treba co dodavat, vysvetleno dostatecne, diky

            0 0
    • pos3k  

      300,– na rok (tj. 25,– na mesic)snad neni problem i pro studenta :)

      „biznis“ to opravdu neni, za to, ze nekdo „zije a dycha“ za moje zajmy je ta castka stale mala, kdo muze muze byt vedle clena i mecenasem.

      (i tak xlety financovany grantik/projekt by se hodil)

      0 0
      • Macik  

        No ba. Dyk to je jedno pivo za měsíc a takováhle diskuze kvůlivá němu. V této souvislosti jsem se na chvíli zasnil a vzpomněl jsem, co jsme toho piva na škole kdysi vypili. Můj ty smutku. Ani pro študáky to není velká suma.

        Takže zbývá jen si každej zhodnotit, jestli náplň činnosti Čemby hájí i jeho zájmy. Věřím, že si lidičky postupně uvědomí, že ano. Nemyslím si,že je nutný čekat, až dopadneme až na Slovensku.

        0 0
    • stan.zak  

      Dávat zbytečně byť jen 10,–Kč mi přijde marnotratné. V případě Čemba bude ale mých 300,– zcela jistě využito smysluplně a myslím, že by mohlo být i víc; podobně, jako platím tady www.laa.cz/index.php?…

      0 0
    • Blabas  

      Už vim, kdo kritizuje ČeMBu. Asi dost lidi, co nemaj potřebu singltreků a bydlej v kopcích, kde to za prvé není potřeba a za druhé prakticky to dost dobře nejde. Z geografických geoplastických či jakých podobných důvodů. Tím jim chybí motivace vstoupit a vlastně je to mrzí až štve.Jako třeba já. Takže sorry, Nic osobního. Kdo zná naše opičí hory, tak ví. Že mí milí Krušnohorci.Když vymyslím jen jediný singltrek u nás, tak rád vstoupim. A tu práci si zkusim dát.

      0 0
      • goofy  

        V Krusnych horach nemate les? Kopce? Co ti tam chybi?

        Osobne vim, ze se daji udelat pekne traily i tam, tak nevim v cem je problem…

        0 0
        • Blabas  

          V Krušných horách je spousta super možností. Rychlýma šotolinama protkaný kopce od shora dolů. Není to ale zrovna pěšina/singl. Vejde se tam auto. Mezi nima se dají najít pěšiny, ale jejich problém je, že vedou prakticky kolmo dolů ( nebo nahoru ). Něco sjízdné. Něco vůbec. Vrstevnicovej singltrek je ten problém. Skoro všude vysoký lesy. Terén po více než 200 letech opakovaný intenzivní těžby a opětovnym zalesňování je samej vývrat, kořen, klacek, kláda. Tvořit tam pěšiny by byl extrémismus. A byly by to spojky mezi právě těma lesáckejma šotolinama, kterých jsou stovky km. Mám to tam rád, ale za singltrekama, úzkýma technickýma pěšinkama musim jezdit nejblíž za Úštěk a dál na východ až do Českýho ráje. KH jsou buď na chrtění nebo na DH/FR. Najít něco mezi je docela obtížný. Nestěžuju si. Jen jsem dumal, jak a kde budovat u nás opravdový singly a moc jsem toho nevymyslel.

          0 0
          • MARIN  

            sakris a ja si prave myslim ze budovat je tady jako vrstevnicovy cesty by slo paradne ale samozrejme to bude drina

            0 0
            • Blabas  

              Chlape ty jsi z Meziboří? A co jelení obora, Flájská oblast, Rašeliny apod? Tak to už jsme dva, co se teda asi fakt UDŘEM. Ty ale asi myslíš svahový lesy bezprostředně nad obcema, no možná…

              0 0
              • MARIN  

                No to mi povidej obory nam byl cert dluznej. Letos si primo nad Meziborim zprovoznili lesaci novou v malem vydani. Na singliky myslim opravdu prave svahy nad obcema. Na druhou stranu jsou zrovna tyhle mista protkany lesackyma cestama. Urcite by ale nebyl spatny treba singlik zacinajici nekde u Ryzumburku (nad Osekem) po vrstevnici by se probvlekl nad levou stranu Domaslavickeho udoli porad po vrstevnicich na pravou stranu udoli nad Krizanovem by pokracival do dasliho udoli a ....... no uz jsem se zasnil moc. Proste me singliky v Krusnych horach chybi, tak uz jsem premyslel kde co a jak ale rodina a posledni dobou i prace zabyraji neskutecne casu

                0 0
                • pos3k  

                  jelikoz to mam kousek, tak pokud budete chti neco spachat, tak jeden osamoceny cemmbista manualne pomuze a rad.

                  0 0
                • MARIN  

                  teda cist to po sobe je hruza :(

                  0 0
                • Blabas  

                  Jo tam to znám. Domaslavku jezdim dolu. Od Rýzmburka se dá jet dolu na Salesiovu výšinu. Místy těžší, ale s drobnou úpravou? Domaslavická je údolí s potokem, udělat něco naštorc mě nikdy nenapadlo, vzhledem k prudkosti svahů. Mrknout se na to neni od věci.

                  K tématu: Jak zjistim kolik má ČeMBA členů? a Důležitější, jak najdu ty ze svého regionu. Nebudu přeci spoléhat na to, že přijede s lopatou někdo z Moravy.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Členů je v tuhle chvíli 600, je to přímo v tomhle vlákně napsané. Domluvit se pro tvůj region můžeš v diskuzi na stránkách Čemby, každý region tam má svoje vlákno pro lokální věci.

                    0 0
                    • Blabas  

                      Díky, díky,

                      0 0
                    • goofy  

                      Cerstve info ze Sport Lifu:

                      momentalne uz k 650 ;o)

                      0 0
                      • blue  

                        jen ať platěj ovečky, zrovna včera si mi TK stěžoval, když se vrátil z osobní kontroly svýho konta ve Švýcarsku, že mu docházej peníze… cituji: „zrovna pripravuju koupel v sampanskym. byl jsem dat lamborghini do servisu a jsem z toho taky unaveny, jeste jsou ty thajsky masaze“

                        0 0
          • goofy  

            A jak myslis, ze se tvorily ty kilometry znacenych chodniku klubu turistu? Spadly z nebe? Jasne, ze ten singl bude treba vytvorit, jasne ze ve vrstevnici, a o tom to je.

            Dle me ty lesy, co jsem tam mel moznost pred par tydny videt jsou k tomu jak stvorene, ale holt je tam treba maknout a to samozrejme samo nepujde…

            0 0
      • Andrzej  

        no ja jezdim nejvic v beskydech, sice musim dojizdet, ale tady v nizine ani nepocitam, ze by se dalo zaridit nejake mtb jezdeni, nepocitam s tim, ze by to cemba zlepsila. Ale v tech horach kde jezdim uz mne to skoro nebavi (stav cest, bordel od lesaku atd…) a to jsou na tom beskydy skoro nejlip v republice (myslim ze srovnatelne s krusnyma horama, ty znam jenom z fotek:), tam se to zlepsit musi, jinak skoro s jezdenim prestanu

        0 0
    • Splinter  

      Tak sem si to tu pročetl a musím říct, že mě fascinují některý názory… Chápu, že každej má jinej, ale některý to jsou perly…

      Věřím, že po SL si hodně lidí uvědomí „o čem“ to je…

      Ono lidi si myslí, tady to tak je už 20let, tady se nikdy nic měnit nebude, jenom jestli to bude pravda, že? Tichá voda břehy mele…

      0 0
    • Luka  

      tak jsem si to tu precetla. a nevim tak uplne co si myslet. Mam chut nektere nakopnout, jine poslat do onych teplych a zatuchlych mist, a zlomit hul nad blbosti. Nastesti se mi opet rano naskytla moznost slyset jednu z mych hodne motivacnich pisnicek, kde se pravi:

      Jó, kdyby zdál se smutnej svět
      někomu z vás, koho snad lidská hloupost trápí,
      já pochopil: nic nejde hned,
      co zkazíš za chvíli, to spravuješ pár let.
      A nemyslím si, že bych extra chytrej byl,
      já každou vlastní blbost draze zaplatil,
      tak když tě hňup naštve jak hrom,
      nezlob se, nekřič, vezmi rýč a zasaď strom,

      jó, když tě hňup naštve jak hrom,
      nezlob se, nekřič, vezmi rýč a zasaď strom!

      a to by melo byt heslem nas vsech… to by byl z republiky za chvili prales!

      0 0
      • Twister  

        Autor? Werich? Suchý?

        0 0
        • Luka  

          Samson Lenk… clovek by nerek, ze v dnesni dobe jeste vznikaj kvalitni texty i s myslenkou :)

          0 0
          • rock  

            Tak tahle dnešní doba už je bohužel taky minimálně 15 let pryč :-/ …

            0 0
      • hankah  

        Luko, mě taky z některých příspěvků chytá vzteklina. Btw. jaktože sis ještě nevyměnila v profilu fotku? :-)

        0 0
        • Luka  

          :))) no, snazim se krotit :D

          jakto? ja ti ani nevim :D jdu na to :)

          0 0
    • warzone  

      hoci som zatial neprispel,zrejme tak urobim(spolu s kupou tricka),na to ze chalani(a dievcence samozrejme ;) funguju tak kratko uz je o nich celkom dost pocut,fakt po nich vidno kopu prace a obrovske dik im aj za podporu v nasom boji s politikmi,hoci si ten zakon aj tak presadili…V ta­kychto situaciach sa naviac ukaze potreba takejto organizacie,du­fam,ze sa to nestane aj u Vas…

      0 0
    • jerrry  

      no ac priznivec Cemby a jeji budouci clen bych na jistou obhajobu skeptiku (ale jen nekterych :-) dodal, ze trosku chapu jejich neduverivost. V tyhle zemi uz vyjebal kdekdo s kdekym a lidi uz jsou proste neduverivi. IMHO trosku k tomu prispiva i „tajuplnost“ Cemby na jejich webu. Kdyz jsem zjistoval o co vlastne jde a zvazoval zda byt ci nebyt clenem, nenasel jsem moc informaci.

      Na webu jsem zjistil jen ze se poplatek zveda a to celkem o dost (neresim tu absolutni vysi, ale relativni skok), ale opravdu uz jsem se nedozvedel nic o tom na co ty $$ jsou. Me osobne stacila vira a pocit ze ty lidi jsou ferovi. Ostatnim mozna ne. Stacilo by mozna jen zakladni vysvetleni k cemu jsou ty prachy potreba a proc uz nestacilo to co bylo. Vim, ze to mozna lidi z cemby co to mysli dobre muze i urazet, ze je nekdo podezira, ale vetsina lidi je proste nezna. Myslim ale ze par informaci ze zakulisi by rade diskutujicich zde usetrilo nervy a cas. Dale, nedozvedel jsem se ani pocet clenu, byt orientacni. Az tady. Mozna jsem se jen blbe dival.

      Na webu je hodne textu o singlech. Az to vypada jako ze o nic jinyho nejde. Singl je OK, ale pravda je, ze ne kazdy citi singl jako svoji nejvyssi prioritu. Podle me (a opravte me jestli se pletu) je mnohem dulezitejsi ukol cemby vytvoreni organizace, ktera muze a bude legitimne zastupovat zajmy velkeho poctu lidi – svych clenu.

      Protoze, a to je doufam kazdymu jasne, jednotlivec (at sebevic nadseny ci presvedceny o sve pravde) ve vetsine jednani nezmuze nic, nebo dokonce ani neni pro takove jednani partnerem. A je jedno, zda jen chcete schvalit od hajnyho novej mostek pres potok na vasi oblibeny ceste, nebo pujde o aktivni obranu pri mozne budouci snaze zmenit dosavadni zneni lesniho zakona (to je zatim velmi priznive, ale staci trocha tlaku a nebudem se stacit divit).

      Jednotlivec proste neznamena nic a z toho vychazim. Ale nekdo kdo zastupuje nekolik set nebo radeji nekolik tisic lidi je uz proste sila, se kterou se musi pocitat. Imho by tedy Cemba mela trosku zduraznit svoji ochotu hrat tuto roli. Mozna je to tam nekde napsany – na me proste jen pusobilo ze ne dost durazne.

      Je mi jasny, ze lidi z cemby maji i takhle dost prace a predstava ze by meli plodit dalsi, mnohdy podle jejich nazoru i zbytecny informace, je asi desi nebo stve, ale cim vic informaci o sobe svetu daji, tim min blbych dotazu ci utoku se pozdeji objevi.

      Jen muj nazor .. :-)

      0 0
      • Luka  

        good nazor!

        0 0
      • Michal.J  

        On se příspěvek nezvedá, ale protože Čemba vznikla v květnu tak byl příspěvek za rok 2007 menší protože nebyl za celý rok. Pořád to je cca 25 korun za měsíc.

        0 0
        • jerrry  

          pak je to typicka toho jak jedna chybejici informace hnedle vyplodi blbou poznamku (tim myslim tu moji). Me tohleto proste nedoslo a jediny co me napadlo bylo „a uz se zdrazuje …“ :-)

          A pritom by stacilo napsat … Prispevek se nezveda protoze … a hnedle by bylo o jednoho remcala min :-)

          0 0
      • speedy gonzales  

        pekne napsany a ja souhasim. urcite se z toho muzem poucit.

        0 0
      • pos3k  

        ja kdyz si rozkliknu na webu: " O ČeMBě " tak tam vidim dost zajimavy text… ty „chybejici“ informace, ktere tam jsou (tj. opravuji Te :)

        Za ten cas co koukam na cembu, tak vetsina aktualit, tj. cinnosti cemby, je ruznoroda (singl je spise v mensine).

        0 0
        • jerrry  

          ja rikal (a vlastne i vim) ze to tam nekde urcite je .. proste me ber jen jako priklad typickeho navstevnika stranek … precetl jsem to, a odnesl si nejakej dojem … nebyl kompletni zda se … A vzhledem k diskuzi co se tady rozproudila a ktera byla v nekterych prispevcich dost uhozena bych rekl ze si rada lidi proste nezapamatovala nebo neprecetla to podstatne …

          takze mozna by jen stacilo neco preformulovat, neco posunout, neco zvyraznit, neco napsat vicekrat .. Pamatuju si jak jsem x-krat preformulovaval firemni materialy, prospekty atd .. jen aby to pochopil i ten nejposlednejsi debil. Vim ze jsem si x-krat rikal to prece neni mozny, dyt to tam maji napsany, jaktoze to furt nevi, ale co si myslim ja (autor) neni podstatny – podstatny je co si mysli ten pro koho text pisu.

          0 0
      • MlokCZ  

        Poplatek se vůbec nezvedá. Na rok 2007 byl menší pouze proto, že to byl příspěvek pouze za část roku, protože Čemba oficiálně vznikla až během roku.

        0 0
        • goofy  

          Presne

          0 0
        • KubaBajk  

          už je to řečeno výše:-)

          0 0
          • Michal.J  

            Některý věci je dobrý opakovat několikrát:-)

            0 0
          • MlokCZ  

            Njn, četl jsem celý thread a to trošku trvalo. Na mojí stránce ta reakce ještě nebyla, budu muset refreshovat thread ještě před odpovědí (to se tu ale stává minimálně, že by to bylo třeba, proto jsem to nikdy nedělal).

            0 0
    • Omen  

      teda netušil jsem co jsem spustil přišel jsem k pc po práci a za těch x hodin to naskákalo, hodinu jsem se ted probíral na konec.Každopádně co jsem četl mi stačilo a doufám že to pomohlo i někomu dalšímu, přemíšlím že to raději zamknu

      0 0
      • KubaBajk  

        Toť otázka…mně třeba to pomohlo,ale prokousat se..no jednoduché to nebylo. V jednom stojím u toho manažera Honzy a to v tom,že nebyl pochopen.Nic špatně nemyslel,jen diskutoval,já jsem v jeho příspěvcích nic coby/kdyby,rýpavého ani nic jiného nenašel…podle mě opravdu jen diskutoval.Reakce na něj byly zbytečně ostré,vždyť tu diskutujeme a on nikoho nenapadal. Každý to cítí,tak jak je mu vlastní,třeba já se do čemby přihlásím,předtím si o ní míním pokecat přímo na SL a bude to přátelský rozhovor.

        0 0
        • speedy gonzales  

          tesime se

          0 0
        • Omen  

          no mám taky naplánováno se do Brna podívat a stánek určo navštívím .Taky jsem se tohohle věčnýho napadání na b-f trochu bál né každej se umí perfektně vyjadřovat jak co myslí a né každý to taky pochopí no jo to je život

          0 0
        • Honza729  

          Dekuju. Aspon nekdo, kdo umi premyslet pri cteni…

          Nicmene z ucasti na BF mne tohle vylecilo. Mejte se.

          0 0
          • Blabas  

            Před pár lety jsem z B-F úplně vyletěl, jak se nepovedli některé diskuze, ale co naděláme. To je tím, že jsou všichni relativně anonymní, schovaní za klávesnicí. Časem vychladneš.

            0 0
        • cabbage  

          Malá korektura: „..Nic špatně nemyslel,jen diskutoval,..“ ⇒ ..Nic nemyslel,jen diskutoval,.."

          0 0
          • Honza729  

            Tak tohle uz je opravdu moc.

            Aby mi tohle predhazoval jedenadvacetilety kluk, co ma zkusenost tak akorat ze skoly, to chce uz opravdu silny zaludek.

            Prosim mistniho admina o smazani meho profilu a nicku, tohle opravdu nemam zapotrebi

            Dekuji a vsechny, kdo mi psali mailem o podpore zdravim a dekuji. Uvidime se na kolech.

            Honza

            0 0
            • goofy  

              No tos tady moc dlouho nevydrzel… Nic proti, ale tohle opravdu neni reseni, maximalne obycejna zbabelost.

              Nechapu co tek rozcililo? To ze s tebou hned kazdy nesouhlasi? No tak na to si panecku asi budes muset zvyknout.

              0 0
              • Honza729  

                Ne, zadna zbabelost. Jen opravdu nemam zapotrebi tady snaset invektivy od lidi, ktery za sebou nic nemaji a jen potrebuji druheho urazit. Ja jsem v tomto threadu chtel ukazat jednu z variant, ale opet se tu ukazala „sila stada“, ktere se vyplasilo, jamile tu nekdo ukazal jine nez "schvalene a stadni " mysleni. Do nikoho jsem se nenavazel ani z deseti procent tak, jak jsem tu celil rypani ja. Kolega Kubabajk je jeden z tech, kteri pochopili, ze diskuze je predevsim o rozhovoru nad tematem, ne o tom, ze nekomu s jinym nazorem vynadam, napadnu,zostudim, atd..... Navic od nekoho, kdo ma jeste, jak se rika, skorapku u ******.

                Proto tu koncim, pac diskutovat tu je predevsim o odrazeni osobnich utoku.

                0 0
                • cabbage  

                  milan1, honza729 – podoba čistě náhodná… :-P

                  0 0
                • Beeda  

                  to vis nekdo ma Dalika a BF ma Prudizelice(fuj:-D)…

                  me osobne neni cemba sympaticka, trochu jako spolek brontosauru z mesta… taktez ma poznamka nad pravidly vyse, ktera prosla bez k memu prekvapeni bez povsimnuti :-)…

                  B.

                  0 0
                • jerrry  

                  Jene, zustan v klidu … ja si vzdycky myslel ze nejhorsi je moje nasrana manzelka kdyz prisla na dalsi moji kamaradku … ted zjistuju ze nejhorsi je nasranej inet diskuter s urazenou dusi … tyhlecty vasnivy diskuze jsou povetsinou trosku zkresleny .. navzajem se nevidime, navzajem se nezname … tohlecto vsecko vytvari zvlastni koktejl plny trosku utocnych emoci … pravda je opacna – my vsichni jsme tu v podstate kamaradi – nicmene manager s 15-letou praxi by uz mel byt trosku otrlej, nicht war ? :-))) (to byla legrace, nemam duvod ani zajem te nastvat :-))) ) Proste si dej pivo, doutnik, kamaradku (podle chuti) a zitra nashle v dalsi zurive diskuzi :-))

                  0 0
                  • cabbage  

                    Buď v klidu – ikdyby ho Admin smáznul, tak stejně jako milan1 do měsíce přileze a přestože tvrdil, že už sem nikdy nepáchne, bude dělat jako že nic..

                    0 0
                    • OCG  

                      Cabbage, sorry, ale ty fakt nejsi soudnej. Někdo má jinej názor a ty ho začneš urážet? Buďto si tady kvalitně mastíš svoje závodně-cyklisticko-technický jednadvacetiletý ego nebo jsi prostě jenom jarin, co není schopnej pochopit, že když má někdo jinej názor, tak to nezenamená, že je to debil. Každopádně tvoje chování o něčem vypovídá. Říká ti něco slovo RESPEKT???

                      To Honza: divím se, že se necháš vytočit takovejma „chytrákama“ natolik, abys to tady zabalil. Když si pročteš zdejší fórum, zjistíš, že někteří jedinci mají co říct ke všemu (a nejvíc k off topicům), většinou to však nemá valné kvality. Honzo, buď v klidu, myslím, že kritickej hlas, jako je momentálně ten Tvůj, může ČEMBě jenom prospět.

                      0 0
                      • littlebiker  

                        cituji OCG z jineho threadu-reaguje na muj prispevek: mno nemusim vedet: stací videt WHITE power a je mi jasný, že tu jednám s vymastenym blbeckem. U tebe te tak trochu omlouva vek, ale jen doufam (jak tady rika Vilem), ze z toho tak za rok a pul vyrostes. A vis co? Zkus si zahulit, mne to ve tvym veku docela probralo ;o) ty me neco budes rikat?ty?neni ti to blbe ****** me za muj nazor a pak nedokazes snest ze nekdo nekoho urazi za svuj nazor?no udelal sem si o tobe pekny obrazek

                        0 0
                        • pepek  

                          On soudruh třeba neví, že whitepower je firma na tlumiče, on Tě třeba považoval za rasistu? Musíš příště po lopatě…

                          0 0
                          • littlebiker  

                            no uz bych to nerad resil,nejde ani o to ze jsem whitepower,ale o to ze OCG nevi co mluvi:)

                            0 0
                            • Splinter  

                              Na ocg opatrně:-D Mohl by se rozzlobit:)

                              0 0
                              • OCG  

                                mňo, tak fakt jsem jenom čekal, kdy se tady objevíš TY! No netrvalo dlouho a kde se vzal, tu se vzal, Splinter zas cos naškrábal… :o)

                                0 0
                        • OCG  

                          nemám problém s názorem jednoho člověka, tedy s tím, že řekneš A, ale já si myslím B. Mám jednoduše problém s rasistickými a xenofobními lidmi, ke kterým tě jednoduše řadím. A to jen z toho důvodu, že WHITEPOWER není tvůj názor, ale jak sám píšeš – je to tvá víra. A já tuto „víru“ považuju za společensky velmi nebezpečnou a myslím si, že ji vyznávají jen vypatlaní blbečci. Všem ostatním je jasné, o co jde: ať totiž překládám, jak překládám, ono to white power velmi smrdí rasismem…

                          0 0
                          • littlebiker  

                            ja to s tebu resit nehodlam:)nejsi prvni komu se moje vira nelibi…

                            0 0
                            • OCG  

                              a přemýšlel jsi někdy nad tím, proč se lidem tvoje „víra“ nelíbí? ;o)

                              0 0
                      • Honza729  

                        Dikes.......stejne jako dikes tem, ktery mi psali mailem. Vubec vas neznam,ale jsem fakt prekvapeny, ze mam v mailu tolik podpory.Fakt si toho vazim.

                        OCG:

                        OMG,ja vytoceny nejsem…ja v jejich letech nebyl jinej :-)

                        0 0
                      • Pebe  

                        možná by to chtělo trochu klidu tobě. Kibic je kibic a holt kibicuje. na druhou stranu Honza v ostatních vláknech má klávesnici plnou narážek, hloupejch poznámek a snaží se to maskovat smajlama a když se to KONEČNĚ dotkne i jeho (cizí narážky) tak planě vyhrožuje odchodem a „skutek utek“ ;-)

                        0 0
                        • Honza729  

                          Pro hlupaka kazdy hloupy, ze ? (citat :-) )

                          0 0
                          • Pebe  

                            tenhle citát znám, přiznám se ale, že netušim, co jsi tim myslel ty? Peníze nesmrdí! (výrok:-))

                            0 0
                            • Honza729  

                              :-))) To se nedivim.

                              0 0
                              • Pebe  

                                škoda že fakt neplníš sliby :-( a doufám, že za těch 6 let, co mi chybí do tvýho věku, nezblbnu na tvojí úroveň :-(

                                0 0
                                • Honza729  

                                  :-))) nevztekej se…

                                  0 0
                                  • Pebe  

                                    já se nevztekám, možná ti v tvojí záplavě uniká význam jednostlivých smajlů :-( = smutný smajl :-\ = vzteklej smajl

                                    0 0
                                • cabbage  

                                  „Škoda řečí s bláznem“ (citát) Lepší na něj nereagovat, pokud zase něco nepřekroutí – pak je jeho tezi lepší uvést na pravou míru, aby nemistifikoval ostatní čtenáře…

                                  p.s. Doufám, že jsem to „vykomunikoval“ pochopitelně.

                                  0 0
            • Volf  

              To neřeš, jsou tady prostě témata, kdy pokud jsem proti, tak je zle. Třeba to že Author je shit a podobně. A kdyý jezdíš na kole, tak musíš podporovat Čembu :-)

              0 0
              • KubaBajk  

                Ty chceš někoho ******,ře jo?:-D Lidi,proč to tady tak prožíváte všechno?Proč do sebe ryjete,vždyť dneska je tu tolik hádek a pro hovadiny… …vždyť je to jen BF,nejde o život.

                0 0
                • pos3k  

                  asi inverze nebo co :D

                  0 0
                  • Omen  

                    taky tohle nechápu a cabbage já jsem při zakládání pasal že chci diskutovat nic o tom abys někoho urážel každý může říct res. napsat co chce a měli by se tu všichni trochu respektovat

                    0 0
                • Volf  

                  To byla nadsázka a právě upozornění na ty hádky a bezmyšlenkovitou podporu něčeho. Mně osobně je myšlenka cyklistického sdružení celkem sympatická / až na to, že občanské sdružení je nejmíň průhledná právní forma /, ale nelíbí se mně to, že se profiluje pro jednu ,, větev,, cyklistiky. A z minulosti dobře víme, jak dopadá preference jen určitý části společnosti. Podle mého by měla zastřešovat celou cyklistickou populaci a ne řešit jen singeltrack, protože prostě není samospasitelnej a na druhou stranu tato iniciativa spíš uškodí, protože nažene do lesa další a další lidi a nakonec se z něho stane ,, klasická ,, cyklostezka jen s jiným povrchem. Můj názor je, že by se mělo postupovat spíš cestou ochrany cyklistů obecně. Nejsem nikterak odvázanej z asfaltování stezek, ale proč by třeba v okolí měst nemohl vzniknout propojený systém bez aut, který by byl podporován. Dalším cílem by mohlo být třeba to, že by se vytvářel ,, tlak ,, na to, aby se stavěly ,, venkovní,, okruhy, které by zase nebyly asfaltovány, ale používaly se třeba drti válcované do jílu nebo něco v tomto smyslu. Mně tam prostě chybí cíl, který není podle mého singeltrack, ale ,, ochrana pohybu ,, všech cyklistů.No a proto nejspíš nikdy nebudu v Čembě.

                  0 0
                  • Luka  

                    tak, sice to uz tady jednou je, ale znovu:

                    cemba neni proti asfaltu, je proti zbytecnymu asfaltu, takze asfalt ma byt tam, kam patri, jako rychla a bezpecna moznost jak se dostat do prace bez klickovani mezi auty atd.

                    singl je jen perlicka… tresinka na tortu…

                    orientuje se jak na cykloturisty, tak na hardcore bikery. Hlavnim jejim cilem je spokojeny cyklista… at uz na treku nebo na biku.. hlavne se snazi zajistit, abysme meli kde jezdit. takze ne, ze nas vystrkaj natvrdo na asfalt o siri 4m, a zadny odpocovani… uz? :)

                    0 0
                    • martt  

                      Preco mate na tricku „make love no asphalt“?

                      Na mna to skutocne posobi, ze cemba sa koncentruje hlavne na boj proti asfaltu. Aspon tu na bikefore to tak vyzera. Nastastie na webstranke cemby su tieto nazory ovela menej radikalne.

                      Ako som tu uz viackrat napisal, imho by bolo idealne infiltrovat bud do KCT alebo CZC a posobit odtial.

                      0 0
                      • speedy gonzales  

                        to je bohuzel naprosto nerealne. obe organizace maji problemy samy se sebou. nejaci bajkeri jim jsou u pr… to malo pozitiv ktere vidis, nemuze vyvazit kopu problemu, ktere by to v realite obnaselo.

                        0 0
                        • martt  

                          infiltrovat znamena, ze ked im pribudne zrazu 600 clenov, a navyse budu aktivni, tak tito uz budu mat urcitu vahu ovplyvnit celkove smerovanie organizacie. Zaroven ma ta organizacia vybudovane vsetky potrebne struktury a je znama.

                          0 0
                          • pos3k  

                            je to skoro k nevire :), ale v soucasne a pravdepodobne i nasledujici dobe existuje spoluprace Cemby a KCT. Tj. jednani, ktere bude vyhodne pro obe strany.

                            Jsou lide (cembiste), kteri se toho neboji (neboji se rady vcei) a jdou vyjednavat/spo­lupracovat/ha­jit zajmy cyklistu.

                            O teto spolupraci vi samozrejme aktivni cembiste, a v ramci faze, ve ktere se spoluprace nachazi, je otazkou casu, kdy bude vydana oficialni zprava.

                            0 0
                          • Michal.J  

                            KČT má asi 40 000 členů. Kolik lidí by muselo vstoupit aby to ovlivlinili? Podle mně je tohle nereálný. Na druhou stranu to stojí za pokus, není přece problém být v čembě i kčt.

                            0 0
                            • martt  

                              vacsina clenov KCT je tam zo zvyku a kvoli roznym vyhodam (lacnejsie chaty, lyziarske vleky atd.). Ambiciu nieco organizovat alebo menit ma len malokto z nich. Takze niekolko schopnych dravcov by dokazalo tu organizaciu presmerovat. Stacilo by sekciu cykloturistiky, ved cyklisti, teda my vsetci, vlastne robime presne to, co by malo KCT podporovat.

                              0 0
                          • kolombo  

                            No, jenže tyhle organizace mají tak pevnou organizační strukturu, že prostě vstupem pár desítek členů nejde změnit směřování organizace. A varianta KČT se posuzovala již v začátcích myšlenky ČeMBA a byla zamítnuta proto, že dosti lidem bylo proti srsti vstupovat někam, kde nás nemají rádi a snažit se je měnit.

                            0 0
                            • pos3k  

                              Diky za info. Mebyl jsem uz jisty tema variantama pred vznikem a podobou „organizace“ podporujujici zajmy cyklistu.

                              0 0
                  • kolombo  

                    Asi je zbytečný psát do vlákna s více než 300 příspěvky, aby jsi si našel, co sem bylo napsáno o prioritách ČeMBy. Ale třeba na webu popsána je spousta dalších aktivit, například i to řešení rádoby dopravních tras podél řek. A mimochodem, většina měst má někoho, kdo do dopravní cyklistiky šije a tlačí na zastupitelstva. ČeMBA vyplňuje tu mezeru, které se prakticky nevěnuje nikdo. Takže nevím, proč máme dělat to samé, co třeba Cyklisté Liberecka, když nám hlavně jde o pohyb mimo město.

                    0 0
            • Krys  

              clovece.....bav se trochu, ziskej nadhled, ber veci s humorem, bude se ti zit lip.....vzdyt je to sranda…

              0 0
            • rock  

              Aby mi tohle predhazoval jedenadvacetilety kluk

              Já prostě musím: STÁŘÍ NENÍ ZÁRUKOU MOUDROSTI … a jestliže někdo něco podobného vypustí z pusy (klávesnice), sám se zasortuje …

              0 0
              • Luka  

                no tobe je 33, takze mozna uz mas pravo rict svuj nazor a budes tolerovan ;)

                0 0
                • rock  

                  :-) … jsou věci, který neberu a argumentace vyšším věkem je jedna z nich. Co se Čemby týká: do značné míry sympatizuji, takže na r.2008 mám v úmyslu ji podpořit alespoň příspěvkem – přes moji neskutečnou averzi k organizacím všeho druhu. Aktivní být nehodlám, nemám na to chuť, náturu, odhodlání ani energii :-) …

                  A propos, nemáš v profilu jinou fotku než včera ?

                  0 0
                  • Luka  

                    mááám, stařešino… :) HankaH me konecne k tomu dokopala. to je z cemba-karlovic :) se sesli dobri fotografove, tak na jejich pocest! :D

                    0 0
                  • Jaroslávek  

                    Argumentaci vyšším věkem v něčem beru.

                    0 0
                    • Luka  

                      ano, kdyz sem se zminila ze budu u tebe o SL bydlet, argumentace vyssim vekem byla polehcujici okolnost ]:-))))))

                      0 0
                      • Krys  

                        :DDDDDD

                        0 0
                      • Jaroslávek  

                        Jako, že se bojím mladé divočiny ?.)) Prostě jsem si doma nedup.-) Ale každopádně se stavím, něco mi schovejte.

                        0 0
                      • jonys  

                        Maňas!!!Ona u tebe včil bývá?!Luko,ty u něho včil býváš?!?! :-)

                        0 0
                        • Luka  

                          nebýývááám :))

                          0 0
                          • mastihuba  

                            to je celkem škoda, by zas bylo o důvod víc si do něj rejpnout :)

                            0 0
                          • jonys  

                            A kde teda býváš?Platí Čemba aspoň nějakej Holiday Inn?No ne,aby soudruzi měli jasno,kam jsou ty příspěvky,že :-)

                            0 0
                            • Luka  

                              ja nevim :) kluci me napinaj, ale projistotu mam i spacak takze mozna budu hlidat stanek :D

                              0 0
                              • jonys  

                                Ježišmarjá Iris tak máš řééct!(By sme uvařili něco jiného,nééé).Spe­edyho jsem sice odmít,páč kombinace 2+1 by se mi moc nezamlouvala…ale 1+2,to jo,to jo!!! :-)))

                                0 0
      • kesu  

        hele ja myslim ze to je docela dobra diskuze,dost sem se toho dozvedel a prestavam bejt tolik skeptickej.K stanku na SL zavitam a urcite se podivam.Jinak souhlasim s jerrym.Pro me se cemba rovnala singletrack,nicmene tech par speedyho reakci na me mi v tomhle docela otevrelo oci.Co se meho tyka-kdyby byly stranky cemby vic zamereny smerem treba k udrzbe a hajeni zajmu bikeru nez k singletracku o clenstvi bych uvazoval.

        0 0
        • mastihuba  

          Podle toho jak sleduju vývoj ČEMBY, tak v rámci jednotlivých regionů získávají na prioritě různý body z celkovýho programu, a to v závislosti na složení jednotlivých členů. Nosnej program by měl být samozřejmě u všech regionů stejnej, ale činnost jednotlivejch okresů je určitě dobrý přizpůsobit místní situaci.
          Když přijedeš do míst kde cyklotrasa i TZ vedou po lesní asfaltce a 200m nad ní vede ve stráni pěkná vrstevnice, tak proč ji nevyznačit i pro ostatní, kteří ji neznají. To že oficielní stanovisko KČT nepočítá s jakoukoliv podporou MTB neznamená že v jednotlivých regionech ČEMBA s KČT nemuže spolupracovat na zpříjemnění lesní rekreace jak pro pěší tak pro MTB. Záleží jen na domluvě.

          0 0
    • Buf  

      Mi zatím taky chybí ta vize, co to je za spolek, zatím dobrovolníci kteří upravili pár kiláků chodníčků,…, za rok s.r.o. s několika kopáči na vedlejší úvazek,…. a za dva roky akciovka s dvěma bagry… Tak to je napsáno s nadsázkou, ale opravdu mi tady chybí ta náplň činnosti, je to biková organizace nebo jen sdružení pro budování a údržbu singletracku, nabor lidí jen na kopání bude asi stejně úspěšný jako nábor do dolů … Kam chce Čemba patřit, jsou turisti, sportovci, ekologové, politická agitka, lobby skupina pro stavební firmu… Zatím mi to přijde jako reklamní kampaň na nový produkt a tím je budování singletracku, chybí tam zatím ti lidi pro které to je. Když čistíme a značíme bikemaraton s kolegy, tak vím že to je minimálně pro těch pět set závoďáků, a nikdo za práci zdarma po mne nechtěl tři stovky….

      0 0
      • náčelník  

        Ta vize, co ti chybí, je, dle mého názoru vyčerpávajícím způsobem, popsána v článku 2 stanov.

        0 0
      • zbartos  

        Ahoj Bufe, těší mne, že jsem po cca sedmi letech (tenkrát jsem s Tebou komunikoval e-mailem v návaznosti na diskusi o zrodu Čemby versus vstup bikerů do KČT v el. konf. Velo) zase našel v počítači nějký názor od Tebe. Co se z Čemby stane časem je nejisté, ale určitě je možné, že bude nějak propojena se vším, co jsi nahoře napsal. Koukni třeba na KČT (mapy, ubytovaní, pojištění, mládež, značení, rozhledny atd.). A pro které lidi ČeMBA je ? Copak to můžeme vědět předem, koho program Čemby osloví, či zda tam jde někdo jen proto, že se o o tom píše ve Velu, nebo že je jejím členem také kamarád, příbuzný či vážený bikový GURU jako Ty (myslím tím, že až jednou členem konečně budeš, přidá se i spousta doposud váhajících bikerů Tvé krevní skupiny) ? Čištěni, nebo např. pomístné zpevňování povrchu rizikových míst (viz foto) trasy závodu (Soběšická Mulda – www.czex.cz/mulda ), který pořádám (a Ty zase pořádáš svůj), je ale něco úplně jiného, než vytváření vlivné organizace, která se snaží udržet (či mírně vylepšit) dosavadní právní a faktický stav jízdy na kole po polních a lesních cestách a cestičkách. Ty i já můžeme vylepšovat trasu „svého“ závodu večer i o víkendech, po chvílích, jak se nám zachce. A pracujeme pár kroků od domu. Vedení organizace typu ČeMBA musí pracovat v době, kdy pracují naši partneři či protivníci a to po celé republice příp. po celém světě.. Celostátní problém se nedá řešit aktivitou pár jedinců v jedné obci, po večerech a zdarma...... P.S. Pozdravuj Lídu a řekni jí, že už nám jezdí na Muldě 3–4 veteránky (40+), takže by mohla někdy přijet provětrat pořadí na stupních vítězů a hlavně ustanovit rekord trati v této kategorii, protože v roce 2001 (kdy Muldu jela), jí tato kategorie věkově o rok utekla.....

        0 0
      • Beeda  

        hehe, uz i Bob je na B-Fku :-)

        0 0
    • dancing dog  

      U organisace jako čemba bych rozhodně chápal její „oprávněnost“ a smysl. 300kc podle mě rozhodně není náročný příspěvek, pokud tedy je roční a ne měsíční, kdo tvrdí že jo, kecá nebo je extrémně lakomej, tak moc, že je to na psychiatra- snad vyjma nevydělavajích studentů… Předpokládal bych ale, že členské příspěvky by měli být menší částí příjmů, nějak bych si myslel, že snaha o sponzoring by měla přijít hlavně od výrobců a prodejců bajků…dost možná se ale pletu a realita je jiná.

      Plně se ale neztotožňuju s tím drajvem na ty singletreky- v naší zemi mi přijde, aspoň prozatím, jejich budování jako zbytečné. Stále tu máme mnoho rozličných oblastí, na „kulturní“ Evropu divoké a ± liduprázdné a plné různých cest / např. ve srovnání s Beneluxem / a bez častých závor přes cestu s nápisem Private property.. kde se dá hodně, hodně, hodně jezdit…chápu potřebu budovat singly ve walesu, kde v lesích cesty nejsou nebo jsou přehrazované, chápu to i v poušti v israeli, ale u nás? 1 z aspektů MTB je podle mě něco vidět a někam se dostat a ne jezdit po 1 trase , třebas přenádherné, pořád dokola 20km tam a zpět… no, prostě to je podle mě vynakládání zbytečné energie a námahy.. alespoň zatím.. snad sem to vyjádřil „dostatečně nezmateně“ Co se týče myšlenky, že by si v Čembě z „toho“ někdo dělal business, tak to považuju s prominutím, za pitomost…

      Sám bych možná vstoupil, ale byl bych její ostudou, vážím kolem metráku, do kopce funím a roční průměrku mám pod 20km/hod., možná i pod 18…

      0 0
      • Jirik123  

        >Sám bych možná vstoupil, ale byl bych její ostudou, vážím >kolem metráku, do kopce funím a roční průměrku mám pod >20km/hod., možná i pod 18…

        To prece neznamena, ze nemuzes vstoupit. Cemba rozhodne neni zadne bajkerska elita. To bych tam taky nemohl bejt:-)

        0 0
        • dancing dog  

          no, myslel sem to s nadsázkou…ale už společná vyjížďka na nějaký akci čemba by byla velkým propadákem…

          vážně: já vím, že by mě snah nevyhnali ale sem ted tak rozlítanej, že už 2 měsíce ani nejezdim, natož bych ted řešil vstup kamkoliv, doufám, že do jara se oboje změní .-)

          0 0
          • hankah  

            společný vyjížďky na čemba akci se nebojte. jedou tam i normální lidi :-)

            0 0
        • kolombo  

          Taky jsem si nevšiml, že by se dělaly prověrky fyzické a jízdní zdatnosti a když někam jedu s Tomášem, tak jsem stále na chvostu. Ale kolem metráku naštěstí ještě nemám, zatím jsem stále pod …

          0 0
      • speedy gonzales  

        na partnerstvi se intenzivne pracuje. mozna uz po sportlifu to bude venku.

        argumentem proc budovat singl muze byt to ze je to rekreacni stezka. tedy je vymyslena tak aby ta rekreace na ni stala za to. narozdil od toho po cem ted jezdime.ty jsou vymyslene tak aby na nich stalo za to stahovat drivi… vzdycky mas moznost jet si kam chces, ale proc si jednou za cas neuzit poradneho jezdeni???

        PS: ja u sebe uz dlouho nevidel prumerku vys nez 17kmh ;-)

        0 0
        • dancing dog  

          Přál čembě fakt dobrýho „partnera“, to určitě!

          nic proti singlu, to ne, jen že mě to moc nedochází, což neznamená, že je to špatné… možná sem ovlivněnej tím, že jich je u nás v krušných horách celkem dost i bez budování..

          s tou průměrkou- asi jezdíš ve větších kopcích av těžších terénech než já .-)

          0 0
      • elbi  

        Buď v klidu, taková ostuda jako Ty popisuješ už tam v mé osobě je :))

        0 0
      • Vsara  

        Uf … já mám určitě přes metrák a ani na chvilku by mne nenapadlo přemýšlet z tohoto hlediska nad členstvím. (ostatně přihlášku jsem poslala a příspěvek zaplatila).

        nemyslím si, že čemba … členové čemby musí nutně být sportovci. Dokonce si nemyslím že nutně musí být cyklisti. (bajkeři). Myslím si že členstvím prostě jen podporuji činnost. Dávám najevo, že s tím co dělá souhlasím a že prosazuje to, co bych prosazovala já sama … ať už pro sebe samu a nebo třeba pro mládě … přátele ..

        0 0
      • dancing dog  

        Tak já si časem ještě něco prostuduju a snad časem rozšířím / myšleno symbolicky i doslova../ řady čemby…

        0 0
      • kankrlicek  

        Domnívám se, že singl má největší smysl u velkých aglomerací a v návštěvnicky atraktivních místech. Dělat a udržovat singl v místech, kde si ho projede pár místních, občas někdo přespolní…, to asi nebude průchodné. Ale v rekreačním středisku, kde bych na TZ neustále brkal o pěšáky a pouze se přesunoval – tady bych s radostí jezdil po singlu a ten hospodský by taky asi přispěl na údržbu singlu, na propagaci.

        0 0
        • KubaBajk  

          Přesně tak,tady to má smysl…kolem turistyckých center. A vůbec bych se nebál stavět je tak,aby byly dělané hlavně pro krosová kola.

          0 0
          • KubaBajk  

            pardon…turistic­kých.

            0 0
          • Omen  

            no to bude super na krosovích kolech jezdí lidi co nemaji žádnou techniku a ty by měli jezdit po širokých lesních cestách a ne po singlu

            0 0
            • cabbage  

              dobrý předsudek:-)

              0 0
            • burnout/syndrome1  

              No jasně, přesně tak.Zprvu singly jen pro fully se zdvihem nad 150 vepředu i vzadu,poté bajkový KKK a hořící kříže před barákem crossistů a trekingáčů,poté soudce Lynch,oprátky na větvích dubů kolem singltreků pro skutečné bajkery!!

              0 0
              • Omen  

                zase zbytečně napadáte já jen vím co na trekigách potkávám jak na závodech tak kdekoli jinde jsou to většinou lidi kteří by do těžího terénu jezdit neměli a co jsem viděl příklady singlu na webu čemby tak na krosové kola to nejni a já ještě jednou opakuji je to diskuze a né napadání názorů druhejch a vlastně krosová kola nejsou určená do terénu ale na ciklostezky a lesní cesty a těm jsou singli na hony vzdálené tak děte do pr s vašima odpovědima typu linčování atd.

                0 0
                • cabbage  

                  Myslim, že soudruh vyhořený jen dál rozvíjel tvojí teorii o singletracku přesně v duchu tvých předsudků..

                  0 0
                  • Omen  

                    beru to tak kdo chce jezdit v terénu si stejně koupí mtb a kdo si koupí krosové kolo asi stejně po ůzkým klikatým singlu jezdit nebude

                    0 0
                    • burnout/syndrome1  

                      Zkusil jsem to s ironií a průhlednou nadsázkou,prostě neúspěšný pokus.Samozřej­mně,že máš pravdu,ačkoliv já osobně bych řekl,že záleží jen na každém jednom singlu a každém jednom jezdci,na čem se na něj vydá. Za nepochopitelnost mého přízpěvku se omlouvám

                      0 0
                • blue  

                  na který fotky singlů ses díval? máš pocit, že třeba tenhle je nějak extrémní a nedá se projet na krosovym kole? picasaweb.goo­gle.com/t.kvas­nicka/070708_da­_singla

                  to je pořád dokola… nikdo netvrdí, že singl musí bejt extrém, kterej zvládne jen pokročilej bajker s 15 cm zdvihu vepředu a vzadu… název singltrek nic neříká o obtížnosti, singltrek je alternativa k asfaltu a obtížnost singltreku může bejt různá a člověk si pak musí sám vybrat, kudy pojede a co zvládne…

                  0 0
                  • cabbage  

                    picasaweb.goo­gle.com/t.kvas­nicka/070708_da­_singla/photo#509616413­5637015954 obzvláště sem bych si netrouf ani na karpielu:-)

                    0 0
                    • Michal.J  

                      To je na integrálku! Hlavně aby to neviděl Máša, dočkali bysme se Adrenalinových jezdců 2:-)

                      0 0
                    • Omen  

                      jo to jsou singli které se v poho daji na trekingu ale já mluvil o tom že na těchto kolech většino jezdí lidi které by terení chodník alias singl ani nelákal a co jsem se díval na ostatní fotky tak tam jezdí borci i v chráničích na holeních a už vidím jak se nějakej strejda co má trekinga plácá po stejné cestě tenhle tip ciklistů co maji terkingová kola lákají pohodlnější široké cesty než klikatý sing.A mimochodem není to čemba náhodou zkratka česká mountainbiková asociace?A co je to moutainbike??(samo se tím nesnažím naznačit to že lidi na trekingových kolech tam nepatří ) Jen si myslím že treking nepatří na singl ale na lesní cestu ale at si každej jezdí na čem chce nakonec kdo zvás jezdí do lesa (na singl(na trekingu určo jich budou zástupy .

                      0 0
                      • blue  

                        samozřejmě… protože takovejch upravenejch stezek asi zatím moc není, tak je nemá co lákat a nevěděj, že se dá jezdit i jinak, než po lesní dálnici…

                        hlavně si myslim, že zbytečně moc řešíš nějaký vykonstruovaný problémy… byl jsem teď v krátký době dvakrát po sobě v javorníkách a možná bys byl překvapenej, kde lidi na trekingu jezděj a evidentně s tím nemaj problém

                        a zase do toho motáš nějaký chrániče… před chvílí jsem ti jasně řekl, že singl nemusí bejt plnej lávek a skoků jen pro lidi s chráničema a ty už s tím opět s prominutím jako tatar argumentuješ… zkrátka kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod…

                        0 0
                        • Omen  

                          já nejsem žádnej sjezdař jen se tu snažím vysvětlit že většina lidí co má treková kola stejně po singlu jezdit nebude stejně tak jako většina lidí co mtb nebude jezdit tratě pro dh .Už to chápeš?? ale tím netvrdím že se nedá jezdit na trekingu po singlu stejně jak že se nedá dh nebo fr trat ject na mtb jen na to ty kola nejsou určený.

                          0 0
                          • Beeda  

                            tos nakej peknej 5m vysafaltovanej singl bez aut by sem si dal libit:-D

                            0 0
                          • Michal.J  

                            Nejsem si jistej jestli to tu už někdo nepsal, ale Petr Slavík měl v Karlovicích takovou pěknou prezentaci co je vlastně singltrek, jedna část byla o tom že singltrej je pestrý (nemůžu si pomoct ale od tý doby si vždycky představim toho papouška.-) a tam je to na co asi narážíš. Singltrek je široký označení, něco jako sjezdovka, a stejně jako máš modrou nebo černou sjezdovku tak by měl existovat modrej nebo černej singltrek.

                            Takže ten člověk s trekem si vybere lehkej singltrek a bude mít jistotu že to celý púrojede, že tam nebude těžkej úsek. No a ten kdo se na to cítí si to vezme po černým singltreku kterej bude náročnější.

                            On v tý prezentaci měl vysvětlený i proč sme vybrali slovo singltrek, zjednodušeně řečeno je to pro odlišení od cyklostezky nebo pěšiny (která je primárně pro pěší).

                            Buďme rádi za singltrek, mohli sme jezdit po bočinách:-)

                            0 0
                      • kankrlicek  

                        Na téma treking a terén jsem už kdysi psal. Na jedněch Sudetech mi dal 16 (?) kluk na trekingu asi hodinu. A to jsem skončil někde v půlce :)

                        0 0
                  • MlokCZ  

                    Přesně tak. A právě větší množství lehčích singlů tady chybí. Pokud už existují singly, tak ve velkém množství případů jsou tam těžké pro většinu běžné populace nesjízdných úseků.

                    0 0
                  • R-B-2  

                    paráda, nádhera..

                    0 0
                • KubaBajk  

                  Ale tady jde o členy. Se podívej na střechy aut,co kolem tebe v létě jedou,když si jdeš koupit noviny,90procent aut má na střeše trekingová/krosová kola. Musíme si uvědomit,že ačkoliv jezdců na MTB je hodně,krosařů je víc,alespoň tady u nás tvoří totální cyklistickou většinu,nevím jak jinde,ale tady by mělo smysl se soustředit hlavně na tuhle skupinu cyklistů.Já a těch pár desítek dalších tady se vyblbneme v pohodě,Chřiby jsou na MTB fajn,ale ty krásnější části těchto lesů jsou na krosu těžko sjízdné.Stejně tak Karpaty,ty jsou pro kros už spíše,řekl bych,až nevhodné. Když krosařům nabídneš možnost si projet krásné lesy bez bahna,šutrů,ko­řenů(ano,bez toho,co tak mi bikeři milujueme),mohli by se této možnosti chopit. Když uvidí,kdo to pro ně dělá,ČeMBA by se mohla divit,kolik členů by mohlo příbýt. A když bude silná,líp bude prosazovat to,co si cyklisté(všichni cyklisté) přejí.

                  0 0
                  • Jirik123  

                    krosu se proda o neco vic nez mtb, ale neni to tak velky rozdil (predpokladam ze treking = vsechno mezi mtb a silnickou):

                    Josef Přib z Asociace výrobců a dovozců jízdních kol a velomateriálu (AVDK) uvádí: „Žádné přesné statistiky, kolik kterých kol se u nás loni prodalo, neexistují. Je zde pouze kvalifikovaný odhad prodejů, a to asi 380.000 kol celkem, z toho asi 50.000 – 60.000 dětských, 120.000 – 140.000 horských, 160.000 – 180.000 trekkin­gových kol a 2000 – 3000 silničních.“

                    0 0
                    • KubaBajk  

                      Nevěděl jsem,jak velký ten rozdíl je. Odhadoval jsem to na pohled,když jdu po ulici,opravdu víc aut veze kros a jezdí na něm víc lidí,MTB moc nepotkávám. I kdyby to bylo tak,jak píšeš(já tomu věřím),pořád je to velmi slušná část cyklistické populace u nás.

                      0 0
                      • kolombo  

                        Dá se na to koukat i obráceně, skoro polovina dospělých kol jsou kola horská …

                        0 0
                        • hribik A1  

                          s polovicou operovat…no neviem, pretoze velka cast z nich su lacne crepy na ktorych normalny clovek v zivote na iny teren nez polnacku alebo udrzovanu sotolinu ani nepojde, niektore za celu svoju existenciu nevidia ine nez mestsky asfalt

                          0 0
                        • KubaBajk  

                          Samozřejmě a čistě hypoteticky uvažujme,že se třeba nakonec 1/10 všech českých bikerů stane členem ČeMBy,protože její program je bude podporovat. Naproti tomu nehrozí,že by se 1/10 českých krossařů do ČeMBy přidalo,pokud se jim ČeMBA nebude věnovat. Říkám to proto,jelikož mám pocit,že souvislost CeMBA-cyklista na krosu není nijak zmiňována,je jisté,že lidi,kteří ČeMBu znají ji vnímají jako organizaci zaměřenou především pro jezdce na MTB…a to by se mělo nejspíš změnit. On už možná trošičku je nešťastný samotný název,který jakoby trochu svazuje. Ale jsou to jen takové moje dohady:-),já věřím,že ČeMBA pošlape dobře a moc jí to přeju.

                          0 0
                          • blue  

                            ten název nešťastnej není, čemba opravdu není cykloturistická organizace

                            0 0
                            • KubaBajk  

                              Nemyslel jsem cykloturistická,ale cyklistická. Větší rozsah – víc lidí. Ale věřím,že bude fungovat i třeba jen s MTB jezdci ve svých řadách.

                              0 0
                              • kolombo  

                                Ještě, že už je to založené, protože takhle by jsme se ještě dohadovali o jméně. Za to jméno můžu já, protože jsem zaregistroval tu doménu a pak už to nešlo přejmenovat :-)

                                0 0
                            • Cryzyy  

                              tereni cykloturisticka organizace ? :)

                              0 0
                          • Michal.J  

                            Ono to tak víceméně je. Sdružení který se zaměřují na dopravní cyklistiku je relativně dost, pro ty co jezdí na MTB se nedělá v podstatě nic a navíc je tady pořád hrozba různých zákazů jízdy v lese atd. Takže ČeMBA je primárně zaměřená na MTB.

                            Akorát že jde o MTB jako styl jízdy, ne MTB jako typ kola. Člověk kterej jezdí na krosu terénem (a je jich dost) tohle pochopí a název neřeší, ostatní by se asi nezapojili i kdyby se to jmenoval třeba ČeKRA:-)

                            A navíc je tu ta doména…:-)

                            0 0
    • wlk  

      kua, jsem se uklepl při hlasování…

      0 0
    • Stancek  

      V ankete Ti chybi kolonka jsem v ni a budu v ni, dokud budu videt smysl jeji existence a dokud budu souhlasit s aspon vetsi casti jejiho programu. Ted urcite smysl ma a 300 neresim i kdyz s nekterymy vecma se tak uplne neztotoznuju…

      0 0
    • JancA  

      tak ja sem asi totalni debil, ale vubec nevim, k cemu ta organizace je atd…muzete sem dat nakej odkaz?nechce se mi cist tech milion prispevku.dik

      0 0
    • JakubG  

      Celej tenhle super pokec me provazi strasna myslenka toho, ze lidi neustale jebou do neceho o cem moc nic nevi. Asi je to trochu prezitek z dob minulych snazit se jakoukoli snahu o to neco zmenit k lepsimu zhazovat, rejpat se v nepodstatnych detajlech a anonymne urazet. Je cas neco delat! Konecne se nasla skupina lidi, ktera je schopna jit si za svou vizi budoucnosti a delat neco pro ostatni. Ti kteri maji dost casu a argumentu tady premyslet jestli je 300Kc moc nebo malo, mj. 300Kc je jedna parba s kamarady, by meli zasednout ke stolum s uredniky, kteri pod pojmem kolo vidi kolo u auta a ukazat jim, ze asfalt neni jedina moznost podpory cyklistu, ze to jde i lip a levneji. Je cas konecne zamerit energii smerem proti utlacovani nas bajkeru. Chci aby moje deti neznaly svet jen jako obrovskou cernou placku. chci abych s nemi mel kde jezdit. CEMBA- mit kde jezdit!

      0 0
      • Jituschka  

        Moc hezky napsáno! Já jsem po dvou dnech na stánku ČeMBy naprosto přesvědčená o tom, že má smysl něco dělat a navíc, že se to ubírá správným směrem. Jsem nadšená z těch nápadu, které se snad v nejbližší době zrealizují a z nadšení jak Tomášova, tak všech ostatních. Stojí za to vidět to na vlastní oči :)

        Všem, kteří pochybují, doporučuji návštěvu stánku na SL 2007 nebo jakýkoliv jiný osobní kontakt s vedením, skutečně to stojí za to. Dobrou noc.

        0 0
    • burnout/syndrome1  

      Já si myslím,že by čemba měla hlavně věnovat pozornost nám,závodníkům,vý­konnostním jezdcům.Ono totiž nějaký to popojíždění,co není na čas a medaili,není skoro k ničemu

      0 0
      • michalondri  

        to jako myslíš vážně? nestačm se divit, můžu vědět proč jezdíš na biku? tebe to jako nebaví? tobě de jen o medjle jo?

        0 0
        • KubaBajk  

          aaa,burnoutovi se povedlo to,co chtěl…vyprovokoval tě!!:)) Tak hodně štěstí!

          0 0
          • michalondri  

            já se tu snim hádat nebudu, to jako schválně píše bláboly jo?

            0 0
            • hribik A1  

              ano

              0 0
            • Omen  

              taky jsem mu naletěl ftipálkovi

              0 0
              • hribik A1  

                naletet mu moze jedine ten, co je na bf kratko, alebo sem chodi raz za turecky rok, preto je to v pripade vas oboch samozrejme ospravedlnitelne. inac kto si precital jeho prve 3 thready, nikdy by od neho nicomu neveril vazne, a hlavne nie doslovne (rozumej: bez toho, aby si to prelozil do uplneho zaporu)

                0 0
                • Omen  

                  přesně

                  0 0
                • michalondri  

                  co to ale je za existenci když píše pořád bláboly, že ho to baví zkrátka si o něm musím myslet že neni normální…zas tak krátko tu nejsem a myslim si že když na někoho reaguju tak kvůli tomu že na něj reaguju si hned o něm nemusim zjist¡ovat všechno(zkrátka nemosim znát každého z x členů bf), a už dávno sem poznal že někteří členové bf se chcou jen hádat věčinou né k věci o které bych chtěl něco vědět, takže mě tenhle přízpěvek už nějak moc nerozhodil

                  0 0
                  • hribik A1  

                    hej, viem ze si tu dlhsie, ale celkove moc casto ta tu nevidam, takze je mozne ze ti „majstrove perly“ unikli

                    proste burnout si tu zo svojho posobenia spravil zabavku (popripade predmet vyskumnej cinnosti, stale mam pocit ze je to psycholog co sleduje ako na tie blaboly kto reaguje), je relativne oblubeny PRAVE PRETO ze zo seba vie robit dokonaleho sasa a citanim jeho threadov sa da zabit par hodin prazdneho casu, co je neocenitelne najma ked ide o cas v priebehu pracovnej doby

                    0 0
                    • Michal.J  

                      Hele, jak můžeš usuzovat z toho že někdo často neodpovídá a nepíše že BF nesleduje? Aha?:-)

                      0 0
                      • hribik A1  

                        neusudzujem tak, je to len moznost. ale keby ho sledoval pravidelne a poriadne, o burnoutovi by vedel dost na to, aby sa nenechal takto nachytat. skor z toho by sa tak dalo usudzovat

                        0 0
                        • Michal.J  

                          kdybych byl ty tak bych ti napsal proč si teda psal

                          ale celkove moc casto ta tu nevidam, takze je mozne ze ti „majstrove perly“ unikli

                          ale protože nejsem ty tak se přiznám že jenom tak prudím:-)

                          0 0
                          • hribik A1  

                            je mozne = je stopercentne iste?

                            kua ze takyto dolezity poznatok som nevedel skor…

                            0 0
                            • Michal.J  

                              ne, ale je to podobný jako bys napsal „je možné že máš červený ponožky, takže ti mistrovi perly unikly“.

                              0 0
                              • hribik A1  

                                bravo, dokazal si si, tak nech ta hreje na dusi pocit, ze si vyhral, ked si vytrhol z kontextu vetu, a dokazal ze je to blbost. len tak dalej, prajem ti dalsie vitazstva v zabomysich vojnach ako je tato

                                keby michalondri bol dotknuty tym ze som to napisal, alebo by chcel uviest veci na pravu mieru, napisal by to on sam, miesto tychto dohadov

                                0 0
                  • gumid  

                    To víš, po „vyhoření“ se musiš občas dostat do formy takovým „cloumákem“.....

                    0 0
        • hribik A1  

          nemysli. zjavne nevies jeho prispevky citat. vsetko totiz mysli inac nez to napise

          0 0
        • burnout/syndrome1  

          Ano,myslím to zcela vážně,navzdory HribikoviA1 psychoanalýse.Bez tlaku na bednu nemá vůbec cenu sedat na kolo

          0 0
          • Michal.J  

            To ale musíš být pod strašným tlakem. Není to frustrující vědět že se tý bedně nepřiblížíš?:-) Ale zase by se tou frustrací dalo ledacos vysvětlit.:-)

            0 0
            • burnout/syndrome1  

              Občas se přiblížím.Frus­ttrujícím to rozhodně není,řekl bych spíše motivujícím.Ne­ustále snižuji svou váhu a zvyšuji výkonost.Také jsem dříve jezdil jen tak,ale kluci tady na B-F mi vysvětlili,že to nemá cenu a smysl.Ještě že jsem prozřel a dal se na tvrdý trénink,který své ovoce jistě přinese

              0 0
      • KubaBajk  

        :-DDDDDD ty jsi nejvíc!

        0 0
      • blue  

        hele, ale nejdřív si mezi sebou udělejte pořádek… když byla čemba na sudetech, tak to nikoho nezajímalo :-)

        0 0
    • Hurka  

      Dneska mne Luka na SL „vysvětila“ (rozuměj přijala za člena:-) – jsem tam taky … akorát to triko jsi mi měla dát větší …

      0 0
      • Jirik123  

        co vsechno bylo soucasti prijimaciho ritualu? :-)

        0 0
        • Jaroslávek  

          Vizuální měření asi neproběhlo v pořádku.-)

          0 0
          • Black knives  

            No,na můj břuch ani triko dnes nebylo.Už jsem mimo cykklo konfekci..ale zato jsem podpořil čembu na příští rok částkou krásných Baťovských 290 korun českých. No,za ty prachy-nekup to. A jistě si i příští rok nadělám mnoho mozolů na stavbě singlů. Práce osvobozuje..

            0 0
            • Jaroslávek  

              Zdravím. Od Karlovic si občas vzpomenu na Tvou zapálenost pro singl („Palkovické brdky“). Ale u Brna se to taky brzo pohne.

              0 0
              • Black knives  

                Je vás v Brně podstatně víc,a jak si čtu na čemba foru,přípravy probíhají velké.

                0 0
                • Black knives  

                  čemba stánek..

                  0 0
                  • hribik A1  

                    v tych dvoch stankoch vedla seba sa este navzajom nepostrielali? :D

                    0 0
                    • Luka  

                      :) byli to fajn kluci, vetsinou kriceli neco ve smyslu „my chceme asfalt!“ a my na ne „Silnicari patri na dalnici, dalnicni znamky pro silnicni cyklisty!“ ;))

                      0 0
                      • hribik A1  

                        ja by som navrhol elektronicke myto. co ked pri tom tlaku na tie uzke plaste nicia cesty viac nez taky poriadny pretazeny camion? :D

                        je velmi zaujimave ze z dialnicneho vyjazdu v povazskej bystrici som uz videl vyliezt troch cyklistov, ale vsetci boli…bikeri!

                        0 0
                    • Radek Broz  

                      Je obdivuhodný, jak můj mozek dokáže sám naprosto odfiltrovat nezajímavé stánky, ale těch silničářů jsem si vůbec nevšiml:o)

                      0 0
                      • speedy gonzales  

                        po vcerejsku je toto pro tebe zapovezeny thread

                        0 0
                        • Radek Broz  

                          :o))

                          0 0
                        • blue  

                          co provedl? jezdil po výstavišti na silničce? :-)

                          0 0
                          • speedy gonzales  

                            neco daleko horsiho

                            0 0
                            • Honza729  

                              Rekl,ze singletrack je blbost ?

                              :-)))

                              0 0
                            • Radek Broz  

                              Už jsem to napravil.

                              0 0
                              • Radek Broz  

                                BTW: Tím se názary členů i při tom počtu v průměru tak o 100% zradikaliovaly a budu vám do toho odteď krafat;-)

                                Ještě jdu přidat ico do sidebaru na webu…

                                0 0
                          • Cryzyy  

                            To by snad bylo jedine dobre ne ? silnicka je to jedine na cem se de jezdit ! :)

                            0 0
                            • blue  

                              jo jo, jen si na nich jezdete, alespon nebude v lese tak narvano :-)

                              0 0
                              • Cryzyy  

                                To je prave ono, driv clovek jezdil celej den po lese, skoro nikoho nepotkal, nikdo neprudil, jezdil kde chtel… Dneska vsude sama znacena cesta a cyklostezka, po kterejch do toho lesa prijede spousta lidi, potom zase nekdo rekne NE, tam na kole NE a je tam najednou zakaz. V lese se porad nekdo mota. Kdyz ho potkam, tak hulaka, cau, ahoj a tak ruzne… clovek uz ani v tom lese nema klid, tak je lepsi si najit nejakej peknej asfalt skoro bez aut a jezdit tam na KOLE :)

                                0 0
                                • blue  

                                  nejlepsi je jezdit v opravdovejch horach :-)

                                  0 0
                                • JIRA  

                                  Pěkný fotka. Konečně sis koupil pořádný kolo, ale k tý helmě se raději zase vrať. Chápu, že takhle je člověk větší frajer, ale přece jen bezpečí především… :) Jestli na tomhle jezdíš po silnici, tak Ti dám ty pláště z Korsiky – to jen poletíš. ;)

                                  0 0
                                  • Cryzyy  

                                    Neboj to (zatim) neni navrat k full HT, to se psal rok 1998 :) Zatim jsem si ani neojel svoje plaste z Korsicy… a vzhledem k tomu kolik tady ted napadlo sneho je uz letos urcite neojedu.

                                    0 0
                            • JIRA  

                              Podle mne jenom teorie .............­...kterou nehodlám ověřit. :)

                              0 0
                              • Cryzyy  

                                Urcite ten cas kdy dojdes k osviceni prijde, zatim jsi se vydal na druhou stranu, ale ver, ze ten cas jednou nastane :)

                                0 0
                                • blue  

                                  to je pravda, ja uz mam o budoucnosti konecne taky jasno :-)

                                  0 0
                                  • JIRA  

                                    Chrom, metalíza a kůže? :)

                                    0 0
                                    • Cryzyy  

                                      Ale ne, takhel vypadala silnicka pred 15ti roky, dneska uz se prece delaji KOLA z toho carbonu… mozna ta kuze na sedle, no bude asi umela, ale bude tam.

                                      0 0
                                    • blue  

                                      na jaře zkusim risknout ten první krok :-)

                                      0 0
                      • hribik A1  

                        to bude tym, ze tvoj mozog sam odfiltroval vsetky nezaujimave stanky, takze aj tamten :)

                        0 0
    • Omen  

      tak už jesm tam a i s tričkem .Tak doufám že mě jejich činy přesvědší k příspěvku na i rok 2009

      0 0
    • Jaroslávek  

      Dneska tam byla poněkud tlačenice.

      0 0
      • Omen  

        to jo holky trocu nestíhali

        0 0
      • Běžec  

        Ha, tys tam byl taky? Kdy? To dlužné pivo mi hryže svědomí, až budeš někdy v rámci dovršení „desítky“ plánovat výpravu na severozápad, dej kdyžtak vědět :-)

        0 0
        • Jaroslávek  

          To si teda piš, že to v prosinci bude velký ! Ale po dnešní prezentaci „osvíceného muže“ autora páně Splinťi, se obávám abych to vůbec zvládl.-)

          0 0
          • pepek  

            Nechci do toho kecat, ale kilometry po asfaltu a po rovině se prý nepočítají…

            0 0
            • Jaroslávek  

              Ano, a do práce se nepočítají, než dojedeš přes Brno do terénu se taky nepočítá, z hospy dom taky né atd.atd.

              0 0
              • pepek  

                Ale to pak nebudeš mít těch :10 000km, ale jenom nějakých umolousaných: 2456km – a to, jak jistě uznáš, na žádnou velkou oslavu není :-)

                0 0
              • pepek  

                Zvlášť když třeba Jane má: 5000 km

                0 0
              • pepek  

                btw: A byls i dnes na biku? bo kdo nebyl, tak není ten správný hard core biker.

                0 0
                • hribik A1  

                  asi som hardcore biker…do piestan do islo v pohode, z piestan po snehu tiez v pohode :D

                  0 0
                • Santus  

                  hard nesu,vyjel sem az prestalo padat.Chtel sem na Kalecnik, pak jsem to zredukoval na Hadek a nakonec jsem byl rad ze sem to na Musce otocil. Cyklistu jsem nepotkal(pry schuzujou na veletrhu), ale jel jsem po cerstve stope(mocny drapak) ktera vedla Muska -Podoli, ze by k nam na lont?

                  0 0
                • Omen  

                  tak jsem asi taky hard core biker :-)) s kamošem jsem se byli včera project bylo to maso po tom co to začlo tát foto je v 9 ráno to byla pohoda

                  0 0
    • Werwolf  

      Mně se stačilo domluvit místním hajnym, ještě někam cpát peníze

      0 0
      • KubaBajk  

        No ještě že ses tak hezky domluvil,určitě to pomohlo i ostatním. Kdyby se měla legislativa nějak změnit,tak můžeš jen doufat,že hajný je s tebou veliký kamarád. A pokud se bavíme o třech stovkách,tak se nebavíme o penězích.

        0 0
        • Werwolf  

          Je pravda, že žiju na vesnici v Orlických horách a lidi jsou tam k sportovcům, turistům celkem ohleduplní, ale dobře, stát vydá paragraf, ale jak chcete právo vymáhat? Cyklistu zastřelit?

          0 0
          • speedy gonzales  

            jedinym trestem v CR za poruseni zakonu je zastreleni? tys nikdy nepotkal pany v uniformach? a co lesnici a ochranari? ty jezdis jen v okruhu 10km od sveho myslivce? jsou to pekne zazitky? a co kdyz vyjedes nekam kde neni tvuj myslivec kamarad?

            0 0
          • KubaBajk  

            Pokud uvažuješ takhle zbrkle,je o to horší to vysvětlit. Doporučuju ti projít stránky čemby. …ale dobře, stát vydá paragraf, ale jak chcete právo vymáhat? Cyklistu zastřelit?..nechá­pu. Čemba by měla vymáhat něco tím,že by střílela cyklisty? To mi nedává smysl.Pochopil jsem tě správně? Naopak,ČeMBA se snaží,aby cyklisty „nestříleli“. Pokud se čembě bude dílo dařit,jednou budeme všichni rádi.

            0 0
    • Radek Broz  

      Těch komentářů cyklošouralů:o( www.nakole.cz/…ze/tema.php3?…

      0 0
    • Sobi  

      Vyhrabuju hrob! :-)))) projížděl jsem staré thready a omylem jsem klikl právě do ankety na položku č.1. což je blbost samozřejmě :-))))

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      •  

        že se nestydíš kopat do mrtvoly :-))))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.