• Oakey

    Zdarec bikeři a bikerky, co říkáte na to jarní počasí uprostřed ledna? Oprášili ste stroje a jezdíte, nebo ještě věříte, že se vrátí zima a trochu si užijeme zimních sportů?

    0 0
    • favorit.  

      kdyz jeste prijde zima a napadne snih, vydelam si jeste na horach nejakou tu korunu. Kdyz uz je tohle konec zimy, budu najizdet objemovy kilometry ;-)

      0 0
    • pitos  

      je mi to celkem jedno,na horách se jezdit stejně nedá,sezóna pro mě začíná tak v květnu a v lese je bahno.Po asfaltu mě to moc nebaví,takže bych raději sníh,na tom se jezdí lépe.

      0 0
    • cagalam  

      Jezdím celou zimu, takže tohle jarní počasí je milá změna (až na to bláto všude)

      0 0
    • Blabas  

      zákonem schválnosti ( Murphyho ) budu zavřenej v práci dokud se zase neochladí.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Doufám, že mráz ještě přijde. Stačí mráz, sníh napadnout nemusí, aspoň ne v nížině. Jinak by se zase abnormálně rozmnožila různá havěť – už teď je tu spousta hovad. :-)

      0 0
    • Oakey  

      Já taky věřim, že po tý loŇský tragický zimě si letos alespoň pár víkendů zalyžuju.

      0 0
    • Blade  

      Nic moc.. Loni to bylo lepší..

      0 0
      • Blabas  

        Jako cyklista říkám ANO. Loni touhle dobou jsem měl prvních 500 za sebou.

        0 0
    • Lenka.05  

      Všude je tolik bláta, že stejně nejezdím. Po silnici mně to nebaví a v terénu bych se utopila v bahně. Joo o svátcích, to se dalo krásně jezdit – sucho, vymrznuto… A zima ještě přijde, tipuju druhá polovina února:-)))

      0 0
    • hribik A1  

      ja jazdim furt, teda pokial zrovna nevyjde na obidva vikendove dni snehova kalamita, alebo neni pod –10. ale koncom minuleho a zaciatkom tohto roka mi mraz viac vyhovoval v tom, ze sa dalo jazdit aj mimo asfaltovu cestu, coho som nalezite vyuzil. teraz ked je nad nulou a kazdu chvilu prsi, to nejde a tak skoro nepojde, a tak som obmedzeny ciste na asfaltove cesty. tym netvrdim ze po nich vacsinu nenajazdim aj normalne…

      jarnym pocasim by som toto nenazyval, predsa len to ma do jari daleko, skor neskora jesen, prechcane, ani studene, ani nie teple pocasie, a same blato. na druhej strane, ked od zaciatku novembra mohlo snezit, je to zase teraz kompenzacia za to. minula zima bola o inom, tam sa o jarnom pocasi hovorit dalo. tento rok sediva nuda.

      nejake periody ochladenia a oteplenia este pridu do konca zimy urcite. nasnezi, potom sa roztopi, naprsi do toho a znova nasnezi.

      0 0
    • šlapatko  

      Zatím mi to vyhovuje,dá se jezdit.Ikdyž jen asfalt,příští týden dorazím první tisícovku.

      0 0
    • pajik  

      škoda, že jsou ještě zamrzlý skoro všechny vodní plochy, při tomhle větru a teplotě už bych byl někde na surfu :)

      jinak na bika je lepší mráz, kdo má to kolo pořád mejt :-//

      0 0
      • Blabas  

        Připomínáš mi švagříka. Ten taky celoročně. Když je hodně sněhu vymýšlí blbosti typu: Ze starejch lyží a desky základ a do něj píchne plachtu. Potom hurá na louky kolem Bouřňáku.

        0 0
        • pajik  

          jo to bych chtel taky nekdy vyzkouset, i kdyz na snih uz je asi lepsi ten kite…

          0 0
          • Blabas  

            to plánuje, ale nestíhá vydělávat na fůru plachet, co už má a chtěl by.

            0 0
    • Fak  

      sere mne to, ze je opet zima na prd. I kdyz uz vlastne tolik ne, jsem z tohoto sediveho pocasi znudeny, ospaly, … tady v Beskydech byvaly krasne zimy, ale posledni 2 roky to je hruza. Kurna cim to je??? No aspon na kole by se dalo jezdit, kdyby ale furt nechcalo!!! Proste na prd :(

      0 0
      • Blabas  

        Mě deptá, že ať už zima nebo teplo, neni vidět slunce. Do pr… s mlhama.

        0 0
        • Rychlej turista  

          To mi vadí taky. Proto víkendech sedím doma, protože nejsem schopnem se do toho hnusu vytáhnout ven. Takže jezdím jen přes týden. Ale pořád je to mnohem lepší, než břečka na silnici.

          0 0
      • zizu  

        NO to je tím že pan ekonom Klaus řekl že globální oteplování je nesmysl a zbytečná hysterie! Tudíž proto máme v listopadu závěje, v lednu jaro, v červnu tropy a v srpnu podzim.

        0 0
        • Fak  

          no pan ekonom K. by se podle mne mel venovat opravdu pouze ekonomice a nesrat se do toho, cemu nerozumi :) Globalni oteplovani je nezpochybnitelne, ale kurna 2005/06 tady bylo metr snehu v doline a posledni 2 zimy jsou bez snehu. Tak rychle se ani global. otepleni neprojevi, to bude necim jinym… je v tem nejaky fiškus :)

          0 0
          • jirkacv  

            vsak ho Klasu nezpochybnuje, jen rika ze to zdaleka nemusi byt tolik chyba lcoveka jak rikaji media, a vadi mu politizace globalniho oteplovani :)

            0 0
            • Fak  

              no kazdy na to mame svuj nazor, ja taky nemam rad kdyz se GO zneuziva, nasnasim „zeleny ekoteror“ apod., chce to proste rozumne. Priznat si fakta apod. a o tom by mela byt i ochrana prirody atd. Ale to je na delsi debatu, fakt se mi to nechce rozepisovat :)

              0 0
            • zizu  

              no jo, jenže je to hlavně vinou člověka. mě vadí že tvrdí něco o čem nemá ani trošku ponětí a popírá fakta, která mu předložili v době nedávno minule vědci z celého světa.(nemyslím konkrétně mu, ale celému světu)

              0 0
              • Rakosnik  

                To právě je ten problém – předložila to malá skupinka vědců (sice z celého světa) – rozhodně to ve vědecké komunitě není majoritní názor. Nebo alespoň nebýval, dokud se z toho neudělal strašák, politizace a kdokoliv si dovolí vyslovit jiný názor je staven na úroveň popírače holokaustu.

                0 0
              • Karlos009  

                Ach jo, on to zatím ale nikdo nedokázal, že je to hlavně vinou člověka, jak píšeš, nebo snad ty? Jediný FAKT, který „vědci z celého světa“ zatím předložili je, že za posledních 100 let stopla průměrná teplota celosvětově o 0,6 stupně. Všechno ostatní jsou jenom hypotézy a prognozy. Navíc není ani zdaleka sám s tímto názorem, ale bohužel to není oficiální náboženství a tak se ho někteří snaží ukřižovat. Ale nemám ti tvé bláhové názory za zlé, když mi byly 3 roky jako tobě, taky jsem o tom věděl prd. ;-)

                0 0
                • zizu  

                  no vidím že ty tomu asi rozumíš, jestli považuješ fakta za bláhové názory. je to nepopiratelný fakt. mi teda vysvětli čím to je? je jasné že země se nachází v teplotních cyklech (doba ledová a meziledová) kdy se teplota přirozeně vychyluje. jenže teď je tolik faktorů které teplotu ženou nahoru nad rámec přirozeného cyklu které nejdou zpochybnit (to asi kdybych rozepsal tak bych to dnes nedopsal). ale já ti nebudu brát tvé bláhové názory ono v 15 asi tomu ani nemůžeš rozumět. jen ať se netočíme kolem global. oteplovaní, najdi si ještě ve slovníčku jeden fenomén současnosti, ze kterým nemá příroda nic společného a to je globální stmívání. To je téma o kterém se vůbec nemluví, a když tak jen minimálně a široká veřejnost o tom nemá vůbec ponětí.

                  0 0
                  • tri3lobit  

                    to by ma zaujimalo co to je ked mas na to globální stmívání nejaky dobry link tak pls hod ho sem…

                    0 0
                  • Radek Broz  

                    Pokud dokážeš, že je to „nepopiratelný fakt“ pravděpodobně získáš Nobelovu cenu.

                    Tohle je přesně ten náboženský přístup k okologii.

                    0 0
                    • zizu  

                      Nejsem sektář, tudíž nepovažuji ekologii za náboženství. jen nemám rád když někdo zpochybňuje dopad civilizace na životní prostředí. jo Nobelovku tu bych rád dostal a pokusím se o to.

                      0 0
                  • jirkacv  

                    a kdo rika ze je to nepopiratelny fakt, kde je to psano, a podlozeno dukazy? posli link

                    0 0
                      • Radek Broz  

                        Pokud dobře vidím, tak tam o tom, že je to způsobeno lidskou činností, enní ani slovo.

                        0 0
                        • zizu  

                          www.enviweb.cz/?…

                          tak snad toto?

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            Vždyť je to pořád dokola to samý:

                            Porovnají se měření teploty/objemu ledovců/srážek/roz­lohy poště atd. s předešlými hodnotami (které se ale zaznamenávají po tak krátkou dobu, že to samo o sobě moc smysl nemá), udělá se nějaká trendová předpověď, jak se hodnoty změní, bude-li trend pokračovat a zhodnotí se, kde všude to bude mít dopad.

                            Bavíme se ale o tom, že nikdo není schopen dokázat, čím je to způsobeno. (a ne, ani v tomto článku to není a ani v jiném to nenajdeš).

                            0 0
                            • zizu  

                              jo přesně tak to máš pravdu, není možné dokázat že to je jen a pouze člověk a právě a jen průmyslem. jenže člověk v tom hraje zásadní roli. je neoddiskutovatelné že člověk má negativní vliv na přírodu a je tedy spojen se vším špatným i dobrým.

                              0 0
                              • Tomcat  

                                Jak ale jde tedy spojit že není možné dokázat že to je jen a pouze člověk a právě a jen průmyslem a zároveň člověk v tom hraje zásadní roli Pokud ale nevím jaký procentuální podím na tom má , jestli to může víc než o 50% ovlivnit jak lze prohlásit že to je zásadní?

                                Ale za se neříká to nic o politicko \ ekonomické rovině jetli to je omluvou k tomu že někdo se na tom chce svést.

                                0 0
                            • Blabas  

                              Když si vzpomenu, co jsme se učili na gymplu a co se aktuálně tehdy psalo ve 100+1, tak musím říct, že už jsme tu vůbec neměli být. Pro tentokrát s tebou Radku souhlasím:-)

                              0 0
                              • pepek  

                                Jo to už jsme měli žít na Marsu, jezdit auty na vodu a každý měl mít v garáži aji vrtulník, nebo vznášedlo.

                                0 0
                        • zizu  

                          www.enviweb.cz/?… nebo že by toto???

                          0 0
                    • zizu  

                      www.enviweb.cz/?… www.zmenyklimatu.estranky.cz/…redpokladalo je toho strašně moc tak jen pár a když budeš šikovný tak si spoustu článků, faktů najdeš sám. nejen v češtině. přeji hodně štěstí při čtení a studiu.

                      0 0
                      • Tomcat  

                        „Víme, čím je způsobeno tání a ztráta ledu v Grónsku, ale v Antarktidě opravdu nevíme, proč se to děje,“ přiznal Dr. Wingham. …no tak tenhle ti pro evangelium moc nepomůže :-) Opět tam není kolik % z toho má na svědomí člověk.

                        Ale měl by sis uvědomit že VK nekouká na ten problém ze strany ekologa\příro­dovědce ale pragmatického ekonoma, A narozdíl asi od různých PhDr, DOC, Prof. atd… kteří si nespočítají ani leasing na auto ikdyž ve svém oboru to sou kádři, poukazuje že někdo pod rouškou bohulibé starosti o blaho lidsta, skrývá snahu o mocenské upevnění, monopol atd…

                        VK není v opozici, ikdyž se střetáváte u stejného základního kamene jeho zajímá reálný dopad na ekonomiku státu\světa jako primární cíl. To že někdo má jiný zájem o danou věc neznamená že je v opozici a automaticky vyvrací jeho teori jiného úhlu pohledu navěc.

                        Je něco čemu se říká teorie trvale udržitelného rozvoje. Vemte to asi tak, že ten kdo do x let vymyslí, auto které bude jezdit na vodu , sice pomůže ekologie, ale taky celoscětovému globálnímu krachu ekonomiky…

                        0 0
                        • cabbage  

                          „celoscětovému globálnímu krachu ekonomiky“ – uf, co to je? imho globální krach ekonomiky může nastat jen v případě, že komunisti vyhrjí volby ve všech státech světa..

                          v souvislosti s autem na vodu je to blbost stejně jako při přechodu z koně na uhlí a z uhlí na benzín..

                          0 0
                          • favorit.  

                            komunisti vicemene volby vyhrali. Cina…

                            0 0
                            • hribik A1  

                              ale vo vsetkych statoch sveta este nastastie nie. kde by bola taka cina, keby jej tam nenastavali ti zli kapitalisti prevadzky svojich fabrik a neodkupovali od nich vo velkom vyrobky? keby boli sami v priestore, boli by v ***. vid kam to dotiahol pomerne izolovany spolok komunistickych statov za 40 rokov v porovnani so svojim nekomunistickym o­kolim

                              0 0
                              • favorit.  

                                bohuzel ale Cina natolik ovlivnuje svetovou ekonomiku, ze je to jako kdyby vyhrala.

                                0 0
                                • hribik A1  

                                  zostava zamyslet sa, vdaka komu ju ovplyvnuje. pretoze keby ju kapitalisticky zvysok sveta bojkotoval, a neodoberal od nej, tak by zas moc obrovsky vplyv nemali

                                  0 0
                                  • favorit.  

                                    no, to mi povidej… :-)))

                                    0 0
                                  • Tomcat  

                                    a tak dokola. Takže vyskakovat z rozjetého vlaku = dát si nahubu. Nejbezpečnější je se ho snažit řídit .

                                    0 0
                                    • hribik A1  

                                      iste. nikde taktiez nepisem o tom, ze vyhlasit zo dna na den bojkot je ta spravna cesta

                                      0 0
                            • zbynek1  

                              Problém je že v čína není komunistická. Teď bych řekl že tam naopak vládne kapitalismus co byl v evropě a americe v 18. století.

                              0 0
                              • zbynek1  

                                oprava 19. století místo 18.

                                0 0
                              • Manas  

                                Kdyz on problem u Ciny obecne je ten, ze nevis jaky hospodarsky vysledky skutecne jsou. Funguje to uplne stejne jako v USSR sveho casu, vysledky byly skvely ale realita kulhala. Napriklad akciovy trh, Cinska burze. To je jedna velka loterie. Nanestesti je to tak velka zeme, ve smyslu penez, ze i kdyby cast tohoto padla tak to ustoji. V tomto smyslu je ta zeme stale jeste komunisticka.

                                0 0
                          • Tomcat  

                            ale notak, myslíš že kdy někdo na trh do 2let dodal auto co jezdí na vodu, nezamávalo by to dost negativně s globální ekonomikou? Ja myslím že jo. Přechod ze salámu na > uhlí > na benzín trval cca xxx let?

                            0 0
                            • Fak  

                              vsak ono se to taky do 2 let nestane, toho bych se „nebal“. Jednak to jeste neni doreseno, ale alternativ jak se objit nebo minimalizovat zavislost na rope uz je dost (palivove clanky, hybridni pohony, atd.). Akorat ze se s tim nemuze vyrukovat najednou, protoze nadnarodni spolecnosti vydelavajici na rope by sly do hajzlu, tzn. any uz si pohlidaji, aby ten vyvoj nebyl az tak rychly… je to vsecko o penezich :)

                              0 0
                            • cabbage  

                              proč negativně? imho dost zásadně a pozitivně – snížení nákladů na dopravu a nutnost nákupu nových technologií pro výrobce automobilů – státy závislé na vývozu ropy už mají většinou i jiné zdroje příjmů, tak co by se stalo?

                              0 0
              • jirkacv  

                no ale nikde sem se nedocetl dukazy ze by to tak opravdu bylo.. je pravda ze sem o tom uz tak dva roky nikde nic nehledal :)

                Tu je jeden clanek ktery sem cetl pred cca tema dvema rokama www.osel.cz/tisk.php?…

                0 0
              • Radek Broz  

                Mě se líbí, jak si všichni myslíte, že o tom víte víc než ten Klaus;-)

                Jak píše Karlos – tohle fakt není, je to doměnka. To, že se na GO podílí člověk nějaký racionální základ má, ale nikdo nedokáže řéct, jestli na tom má podíl 50% nebo třeba 0,5%.

                Klaus ale kritizuje zneužívání ekologie a nepopírá GO, jak se to snaží prezentovat média – kdybyste si něco od něj na tohle téma přečetli, věřím, že s naprostou většinou budete souhlasit.

                0 0
          • dancing dog  

            Ekonomice?! to sotva, měl by se věnovat tak leda krmení holubů nebo venčení vnuků, ale spíše by se měl věnovat sedění v krimu.. :-)

            0 0
            • elbi  

              Krmení holubů je docela věda a alchymie. Holubařím už pár let, ale furt se učím a objevuji nové … :).

              0 0
              • dancing dog  

                myslel sem to neorganisované, to na náměstích a nábřežích či parcích…

                0 0
          • tri3lobit  

            ono globalne oteplovanie neznamena nutne rapidny narast teploty niekde som cital ze za poslednych 100 rokov stupla priemerna teplota cca o 1.5 stupna coz nie je moc ale oteplovanie sposobuje hlavne extremne pocasie, burky, vichrice, zmenu teploty z –10 na + 10 v priebehu par dni, povodne a dalsie to je zatial hlavny prejav oteplovania…

            0 0
            • pajik  

              presne tak, s timhle bych docela souhlasil

              pridal bych k tomu, ze snaha ekologu tohle medializovat je celkem jasna: jestli se ma za pristich X let teplota zvisit, cemuz vsechno nasvedcuje, neni na case zacit omezovat nas vliv (vliv lidsky populace, kterej je urcite nepopiratelnej, at uz je od 0–100%)??

              jinak zasadni vliv cloveka na GO je podle me prostrednictvim CO2 a sklenikovyho efektu, to tu za celou dobu nikdo nezminil…

              docela zajimava „sou“ na tema GO je An Inconvenient Truth – doporucuju shlednout

              0 0
              • tri3lobit  

                ono v podstate globalne oteplovanie = sklennikovy efekt… a k tomu prispevku cloveka k oteplovaniu je to jedina vec co dokaze clovek v sucastnosti ovplyvnit preto musi znizovat svoj negativny vplyv na prirodu a to celosvetovo lebo ak sa nebude o to zaujimat take USA, Rusko, Cina, Japonsko tak my tu v europe s tym nic nespravime… a dufam ze nikto nepopiera negativum globalneho oteplovania to by bolo horsie…

                0 0
        • favorit.  

          take jsem proto, aby se lidi chovali vuci planete slusneji a myslim si, ze urcitej vliv na oteplovani zde od lidstva bude.

          ALE! Vite ze v desatem stoleti vikingove objevili Gronsko (Greenland – Zelena zeme) a take se zde usadili diky priznivym podminkam? Nebyl zde soucasny led a snih. A vite, ze se v Cechach pestovala vinna reva?

          0 0
          • Jirik123  

            a dneska se snad vinna reva v CR nepestuje? :-)

            0 0
            • dancing dog  

              pěstuje, a to nejen na jižní Moravě, ale i v severních Čechách- Mostecko, Litoměřicko, Mělnicko…kousek od litoměřic je snad, myslím- nevím jistě, nejsevernější oblast v Evropě, kde se réva pěstuje, ještě o něco severnějc než v Německu na Rýnu…

              0 0
            • favorit.  

              ja nepisi v CR. Pisi v Cechach. Dnes, pokud vim, se pestuje hlavne na jizni Morave, mozna nekde na Lounsku, polabi. Driv se ael pestovala i jinde. Stredni Cechy,…

              0 0
    • Luka  

      jaro v lednu? klasika, bo mam vidlici v servisu, jakmile prijde, bude pocasi pod psa, ze nepujde vyjet… vsadte se! :)

      0 0
    • dancing dog  

      No, už sem byl si zalyžovat v rakouskych Alpách a čeká mě ještě Livigno, kde je sněhu zatím dost, do toho sem pořád tak nějak v kalupu, že mi to ani moc nedochází..no v zimě se má lyžovat a ne jezdit moc na kole, takže nadšenej nejsem, do toho bahno moc nemusim, takže když tedka náhodou vyjedu, tak na crossu po asfaltě… todleto počasí nemůže vyhovovat snadnikomu, teda nikomu normálnímu..ne mráz ale stejně zima, mokro,bahno, vítr, déšť… doufám, že se zima eště vrátí, rád bych prubnul novou sjezdovku v Potůčkách… a černou na Bublavě..

      0 0
    • dancing dog  

      Jo a jinak na to říkám to,že se náš pan president SEBEMIL LÍBEZŇÁČEK možná tentokrát mýlí…

      0 0
      • Blabas  

        Tomu se říká sám proti celému neobjektivnímu světu.:O)

        0 0
        • dancing dog  

          v tom sou stejný, s olkycem :-)

          0 0
          • Karlos009  

            Nechtěl jsem sem tahat politiku, některým tady to dost vadí, ale když vidím, jak si notujete, tak už to fakt nemůžu vydržet. Můžete mi prosím říct odkud čerpáte, že V. Klaus popírá globální oteplování? Z titulků v Blesku nebo Aha? On ho totiž nepopírá, jenom upozorňuje, že zatím nikdo nedokázal, že je GO výsledkem lidské činnosti a že ho mnozí zneúžívají ke svým politickým cílům a omezování lidských a ekonomických svobod. Nebo už ani to se nesmí?

            0 0
            • dancing dog  

              Ale popírá ho.. nicméně s tím znužíváním bych mu dal za pravdu… neber to jako zatahování politiky, jen taková poznámka k tématu. Jinak-je to **** a zločinec, a jeho názor na oteplování není vůbec důležitej… Typickej příklad prosazování nesmyslných eko pravidel jsou biopaliva, kam to vede je už ted patrný..

              Ale že se klima mění, bych se vsadil.. howgh

              0 0
              • Tomahomo  

                Ale to jsi poněkud přehnal, ne?!

                0 0
              • Blabas  

                s tou impertinencí jsi to fakt přepísknul. Nevím, cos v životě dokázal ty a co umíš ani jaký máš IQ, ale troch méně emocí by neškodilo.

                0 0
                • dancing dog  

                  No, dobře, omlouvám se a opravuji na objektivnější- " já osobně jsem přesvědčen, že je to **** " místo " je to ****" je to můj osobní názor, nikomu to nevnucucju, ale já to tak vidím. myslím si, že je osobně zodpovědný za minimálně 50% toho, co se tu po revoluci nepovedlo, no spíš „nepovedlo“ = velmi této zemi uškodilo… to mi vadí mnohem víc, než jeho současné působení v trafice z nouze…

                  jinak- IQ test sem si dělal jednou v životě, ještě na fakultě, v rámci hygieny, kde měli taky psychologa, dělal sem ho po zkoužce docela koženej, test měl koeficinet na věk, ale až od 25 let, mě tehdy bylo 23, takže mi řekl, že mi může říct, že mám minimálně 130, ale přesně neřekne, když je mi pod těch 25, že to musím přijít jindy na další test. To sem mu odkejval, ale už sem tam samozřejmě nešel, aby se neukázalo, že těch 130 „minimálně“ byla náhoda :-)

                  a co sem v životě dokázal? No, zase nic tak moc mimořádnýho, asi nejvíc se dá cenit ukončení VŠ a po tomto následně několik zachráněnějch životů..nic moc, vim, nicméně sem rozhodně nezpůsobil a neumožnil ztracení mnoha, opravdu mnoha miliard z veřejných peněz.. asi všechno, co sem k tomu chtěl vyblejt.na svém názoru na Líbezňáčka si stojím, ale no flame…

                  0 0
                  • Blabas  

                    Já tě nechtěl napadnout, jen myslim, že člověk tvé úrovně obecně nepoužívá podobné hlášky. Je to extrém, ke kterýmu se snižuju jen když v návalu největšího vzteku použiju emoce jako rozhodovací metodu místo rozumu. A pak mě to samozřejmě mrzí.

                    0 0
                    • dancing dog  

                      V poho, jen ses ptal a já odpovídal, jako napadení to nevnímám… jasně že se tu vyjadřuju hruběji než někde mezi lidma + sem zpruzenej s dalšího dne ztracenym v práci, nicméně já na něj mám skutečně vztek/jak Ty píšeš/ a je to skutečně můj názor na něj, je to člověk, kterej mi postupně ukradl jakoukoliv radost ze změn po listopadu 89, a nepřemýšlel jsem se toho skutečně dost a s chladnou hlavou a rozumem, o kterém taky píšeš..

                      a že sem to tehdy prožíval, jako každej, komu v 11/89 bylo 17… rozhodně tohoto jeho označení nelituju, pro mě to tak prostě je…!! no flame!!!

                      0 0
                      • Blabas  

                        Taky už jsem asi pátý den v práci a hned ten první byl o zmršenym systému a vyhořelosti, kdy jsem bezmocně přihlížel jak se z mladého člověka díky časové prodlevě a blbýmu operačnímu programu stává dárce orgánů. Chudák RadekBroz to pak odskákal v jinym vlákně.

                        0 0
                        • dancing dog  

                          Co myslíš s tím Radkem, dej odkaz, to by mě zajímalo.. .-) a už se, prosím, na mě nezlob, prostě to tak vidím… co děláš?

                          0 0
                          • Blabas  

                            No Radek ví a já z toho nemám zas tak dobrej pocit, abych dával link. Prostě jsem trochu moralizoval a oponoval na téma „správnej biker“ Ale myslim, že ten link byl o kole z ordinace ( TV ).Byl jsem hrozně nasranej a ještě jsem to nevydejchal ( myslim ten problém v práci ). Nějak pořád nemůžu vyhořet a docela mi to občas komplikuje život, že nejdu s davem. Co dělám? Zrovna poslední týden jsem chodil za záchranky na Emergency a zpět. Doma včera večer a už jsem tu zas. Už jsem dneska stihnul i bourat ve výjezdu. Naštěstí jen plechy. Ale protože nás potkal náklaďák plný dlažby, tak jsme vlastně rádi, že tu jsme.

                            0 0
              • cabbage  

                za co že by měl sedět?

                0 0
                • dancing dog  

                  viz přepřed a předposlední řádek toho nad Tvým dotazem..

                  0 0
                  • cabbage  

                    „Co myslíš s tím Radkem, dej odkaz, to by mě zajímalo.. .-) a už se, prosím, na mě nezlob, prostě to tak vidím…“ – tyhle?;)

                    0 0
            • Fak  

              jasne, ale Klaus je okenom, tzn. uvazuje ekonomicky – vytriskat ze vseho zisk, proc se omezovat (tezba/doprava a ja nevim co) kdyz to slape a ekonomika jde nahoru. O tom, ze lidska cinnost ma na GO vliv snad neni potreba mluvit, to je kazdemu normalnimu cloveku jasne. Mira toho vlivu uz je na delsi debatu, ale kdyz mi nejaky sasek bude tvrdit, ze clovek GO nijak neovlivnuje, no tak si o nem myslim sve

              0 0
            • zizu  

              právě to je ta chyba! člověk na to má neznepochybnitelný vliv! na tom se shodli vědci z celého světa při konferenci na Bali. Tak nechápu proč vykládá takové nesmysli když tomu nerozumí! Pro něho asi fakta neznamenají nic

              0 0
            • Blabas  

              Jenže jestli je GO způsobeno člověkem a my budem nadále postupovat laxně, tak nezbyde ani nikdo, kdo by řek: Já vám to říkal.

              0 0
    • Biker jak Pes  

      Co děláte, tady je 10°C, sem tam vysvitne sluníčko. Ideální počasí na kolo. :D Víte, jaká to je radost najíždět v tomhle počasí než v mrazu a ve sračkách … :)

      0 0
      • dancing dog  

        No u nás je právě všude spousta sraček.. teda bahna..mnohem lepší je aspon pro mě jezdit v zimě a na zmrzlym neblaátivým terénu…

        0 0
        • Biker jak Pes  

          … mluvím o silnici … :D Bika se mi nechce do toho bahna tahat … kdo to má pak pořád umývat :)

          0 0
      • hribik A1  

        ono idealne pocasie na cestu to je, akurat ze LEN na tu cestu, mimo nej to uz tak idealne neni

        0 0
      • RedAce  

        najíždět?! vždyt merida jezdí na běžkách :-))

        0 0
        • Biker jak Pes  

          omg :D

          1. Já nejsem Merida, ti si jedou třeba do Alp a tam ať třeba staví sněhuláky. :)
          2. Tohle jsem nikdy neřekl, napsal jsem, že běhají. Běžky napsal někdo jiný. :)
          0 0
          • Radek Broz  
            1. Všichni víme, že jezdíš s Lancem za Discovery;-)
            0 0
            • favorit.  
              1. Lance, trenuje i na na stedrej den. A Alpy si najizdel, kdyz Meridaci byli na bezkach ;-)
              0 0
            • Biker jak Pes  
              1. Lance už nejezdí, když už, tak jenom společné vyjížďky. :)
              2. Discovery taky už není, momentálně se nemůžu rozhodnou, kterou nabídku od tolika prestižních týmů vzít.

              :)

              0 0
    • prodi  

      mohlo by být ještě teplejc…:)

      0 0
    • Pavel  

      Právě jsem se vrátil z hradu… Ech teda vlastně z kola.:-) Super, teploučko, 13 st, lehce sluníčko, pohodových 60 km, konečne mi nemrzly prsty na nohách:-) jen to blatíčko to kazilo…

      0 0
    • madcat  

      Takhle jak byla zima dneska se mi to líbí, klidně i tepleji… akorát by nemuselo tolik pršet, aby se dalo i do lesa :-).

      0 0
    • cagalam  

      Tahle diskuse se opět zvrhla v něco (viz. Klaus) pro kterou nebyla založena. Tady na tomhle foru chybí moderátor…!!! Přidávám do blokovaných.....

      0 0
    • marapara  

      Dneska to bylo fajn, jsem dal přes 53 km po silnicích na biku i po lesních asfaltkách a ani nebylo moc bordelu. Akorát ten vítr nemusel tak foukat. Ale na leden, 12–13 stupňů, docela hezké počasí, i když dopoledne ještě pršelo, tak docela luxus :). Běžky mám rád, ale když už je takto, tak se docela teším na jaro a hlavně na léto. Letní vyjížďky s atmosférou podvečerního a večerního do lesa s osvětlením mají své velké kouzlo.

      0 0
    • Splinter  

      Lepší jaro v lednu než zima v srpnu…

      0 0
    • Krys  

      Niečo pre amatérskych špecialistov na globálnu klímu: osel.cz/index­.php?clanek=2574 Zaujímavý je tam ten graf teplôt za posledných 450 tisíc rokov osel.cz/popisek­.php?popisek=5159&im­g=1175875177.jpg

      0 0
    • minikin  

      Nezvyknem pouzivat vulgarne slova, ale toto je uz kua privela aj na mna! Miuly rok som si povedal: „cerstve huby na vianoce alebo 15. januara, cudne, ale moze byt.“ Ale vcera znova! Dalsia uspesna hubacka! Aj ked ma niekto predbehol a ostali mi len zvysky, na hlivovu ryzu to stacilo. Takze ziadam o pridanie do ankety este jedneho hlasu za mna pre moznost: „V zimě má bejt sníh a mráz!!!“

      Archiv z minulych rokov: 24.12.2006: www.bike-forum.cz/…ostatni.html?…

      15.1.2007: www.bike-forum.cz/…ostatni.html?…

      0 0
    • Lukecz  

      Čekal jsem flejm jako řemen a sem rád ,že sem se dočkal :)
      Nikdo z lidí na Zemi totiž neví jestli se s klimatem vůbec něco děje (myšleno z dlouhodobého hlediska, a 100let není dlouhá doba) a i kdyby, tak neví proč :)
      GO je dneska dobrý strašák na lidi ale v první řadě je vodou na mlýn společnostem zabývajícími se „obnovitelnou energíí“ apod blbostma. Neříkám tím serme na prostředí a vypouštějme sra*ky do vzduchu to v zádném případě. Ale všecho s mírou. Snižovat exhalace, emise halogenů a těžkých kovů to ano, protože na této kouli jsme jenom na návštěvě :),ale ne za cenu fanatické ekologizace a zeleného teroru. Třeba takové Slunce na nás každý den flustne tolik energie, co vyrobíme za uherský rok,ale ekologové to nééééé to človéééék, všechno může člověěěěěk :) Toš tak

      0 0
    • stepa  

      Dovolím si ještě doplnit alespoň slovně ten graf teplot za posledních cca 600 tisíc let.

      Vědátoři v ledu měřili koncentrace CO2. A hodnoty vynesli pod teploty. Bylo zajímavé vidět, že koncentrace CO2 má všude v minulosti časový skluz za teplotou, a dokonce ještě nějakou dobu roste i když se teploty lámou do nové doby ledové.

      Je tedy otázkou co ovlivňuje co a jaká je přirozená hladina CO2 pro přirozeně rostoucí teplotu. V Jednom z posledních čísel NG tento graf byl přetištěn. Přirozenou hladinu bych odhadoval na cca 280 jednotek. Maximální teploty byly ve všech dobách meziledových vyšší než dnes (a práve na konci doby meziledové jsme).

      0 0
    • norman  

      Katastrofa.Mám z toho deprese.V zimě má bejt sníh,led,–5stC a azúro.A když vykouknu z okna, mám vidět Tofanu a/nebo Cristallo.

      0 0
      • burnout/syndrome1  

        Koukám, že tu dancing dog nejspíš nechtěně spustil lavinu plamenné diskuze :-) Jinak to vidím úplně stejně jako ty.V zimě se má lyžovat,sáňko­vat,bobovat,snbo­vat,bruslit a hrát hokej.V zimě se má člověk prostě probudit někde ve Flachau nebo na Sella Rondě,azůro,mi­nimálně metr sněhu,do – 10oC a bez větru, a skipas na stole nebo v kapse

        0 0
        • Radek Broz  

          Nejsem proti, ale v ČR to rozhodně bejt nemusí – tohle mi maximálně vyhovuje.

          0 0
      • hribik A1  

        ale tak zase lepsie toto nez –10, vietor, zamracene a kazdy den snezenie. pravda, sneh a potom dva tyzdne azuro, to by som bral. toho bolo tuto aj minulu zimu prachmalo, take dni by sa spocitali na prstoch jednej ruky, teda v nizinach. tu ked aj nasnezi, je potom hnusne.

        0 0
    • Krys  

      Všetci čo tvrdíte, že v zime sa MÁ lyžovať, by ste male správne tvrdiť „V zime sa najradšej lyžujem“.

      Lyžiari nech si postavia lyžiarske haly alebo lyžiarske štadióny. Lyžovanie v súčasnej podobe je neekologické. Kvôli lyžiarom sa devastujú obrovské plochy hôr. Ak chce niekto postaviť DH trať alebo veľký motorkársky okruh, má problém. Ak chce niekto postaviť lyžiarske stredisko má to v suchu. Je to privilegovaný šport, podobne ako futbal.

      A vôbec, zima je zlo, zvieratá nemajú čo jesť, teplota je nechutne nízka, spotreba automobilov je vyššia, je nutné vykurovanie organickými palivami atď atď.

      Hej, keby bolo po mojom, tak zruším sneh úplne a definitívne, pán doktor. ;)

      0 0
      • Fak  

        :D

        0 0
      • Lukecz  

        Takovéto zimní skeptiky bych deportoval tak na 5 let někam kde je celý rok hooodně teplo (řekněme Tichomoří) a viděl bys jak by ještě prstíčkem hrabali, aby se mohli vrátit dom :)))) xD

        0 0
        • Krys  

          To by si mi fakt vážne ublížil. :)) O živote v Tichomorí snívam celý život. Na začiatok by mi stačilo aj nejaké morské pobrežie v miernom pásme. Hlavne žiadna zima s bielymi sračkami

          0 0
          • pepek  

            Asi tak, chtěl bych celý život trpět v tom „vedru“ na Waikiki, nebo Bora-Bora a nemět lautr nic na práci jenom furt surfovat, bikovat, surfovat, bikovat a nostalgicky vzpomínat na to, jak vlastně ta bílá sračka vypadala. Skutečně bych si to chtěl vytrpět, nejlépe na doživotí. Ani by mně nechyběla ta drahá česká vlast.

            0 0
            • Radek Broz  

              Jestli nás chce Luke pořád ještě vytrestat, klidně do některé z těchto trestaneckých kolonií taky zmizím;-)

              0 0
              • Krys  

                Mne by fakt stačilo len hen za roh, nech to nemá až tak drahé. Hoci aj na Rhodos. Tam majú okolo 290 slnečných dní v roku. A majú tam aj celkom slušné kopce. Alebo, nech nežeriem, Tunis. Tam je fakt veľmi teplo.

                0 0
                • pepek  

                  Ne, ne, nerozmělňuj to. Řekl tichomoří, tak holt tichomoří. Holt to musíme vydržet, nebuď měkkota :-) (Na Rhodu a v Tunisu bych slyšel furt ty blbé české turisty: „Vaškůůů, vem si čepicíí !!“)

                  0 0
                  • Krys  

                    Tak dobre. Ideme do Tichomoria. Európu necháme lyžiarom.

                    0 0
                    • cabbage  

                      správně! poslat vás na nějakou kupku guana:-P

                      tam byste si „bílejch sra*ek“ užili doslovně;)

                      0 0
                      • pepek  

                        Bysme se přeplavili o kósek vedle, no. (Kupy guana jsou už určo všechny vytěžený a odvezený do Evropy)

                        0 0
                      • Krys  

                        Hovorí z teba závisť. ;P

                        0 0
        • hribik A1  

          zaujimave, ze prve civilizacie vznikali v teplejsich pasmach nez tu, tam kde si ani v chladnejsej casti roka nezmrzol. najprv egypt, india, mezopotamia, cina, neskor stredomorie, este sa da o starej civilizacii hovorit v strednej amerike, napr. mexiko. v nasom podnebnom pasme by normalny zivot nebol vobec mozny bez vykurovania, cize spotreby dreva alebo fosilnych paliv, a kym neboli vykurovacie systemy, prezili tu leda tak barbari obleceni v medvedej kozi. netvrdim ze by som chcel zit v tichomori, ale len preto, ze som sa uz narodil tu, zvykol si zit tu a tu je moj domov. na druhej strane pochybujem, ze keby som sa narodil v tichomori, chcel by som odtial tiahnut aj z inych dovodov nez politicko-ekonomickych

          0 0
          • Krys  

            Presne. Žíť v chladnom prostredí je rovnako neekologické ako používanie toaletného papiera.

            Ešte dodám, aby nedošlo k nedorozumeniam, nie som striktným odporcom tzv. neekologickýcch riešení.

            0 0
        • Lukecz  

          Hrom aby do vás uhodil, celý rok každý den 50 stupňů ve stínu, změna je dobrá :))) Ikdyž na druhou stranu mulatka na klíně, slamák na hlavě, kořalka v ruce…nooo dobře tak jedem xD

          0 0
          • pepek  

            Kdes to viděl? Každý den ráno vylezeš a VÍŠ že bude pěkně. Vlahý vánek od moře a příjemných 30stupňů. Pro nespokojence: Nový Zéland: můžeš si aji zalyžovat. (To sem neměl psát, teď tam budou chtít jít fšichni, aji lyžaři)

            0 0
            • Krys  

              Ne, ne, lyžiarov deportujeme na sever Nórska.

              0 0
              • jirkacv  

                do norska chci, a to sem na lyzich nikdy nestal, dokonce nemam rad zimu :D

                0 0
            • Lukecz  

              Zéland ne nádherný to bez pochyb, ale já sem si ten exil představoval trošku blíž rovníku, ať je trochu sranda :))))

              0 0
              • hribik A1  

                vies, ja by som si zase exil lyziarov predstavoval na sibiri, niekde tam kde bol kedysi lenin :-)

                taky norilsk by sak tiez nebol spatny :-)

                potom ti zavolam a budem sa ta pytat ci tam mate fakt tych –60 a ty odpovies ze niee, mozno tak –20. sa spytam ze ci fakt je vonku len –20 a ty udivene: jaaaj vonku? ja ze vnutri v miestnosti :-)

                0 0
                • Lukecz  

                  Já nejsu lyžař :)

                  0 0
                  • hribik A1  

                    to je jedno, plati pre tych co tu tak obhajuju zimu :-)

                    toto pisem vzdy ked niekto zacne s tym ze by tych co zimu nemusia posielal na rovnik. vzdy mu odpoviem tym sibirom lebo ide v oboch pripadoch o obdobny extrem. akurat s rozdielom, ze na sibiri by bolo zakladne prezitie bez dodavok zvonku este tazsie: dreva na kurenie v urcitych oblastiach poskromne, a vypestujes gulove. tropy maju ine problemy – pokial ovsem nebudes mat smolu na nejaku malariu, prezijes tam dlhsie nez na sibiri

                    0 0
                    • Lukecz  

                      Ale na Sibiř by se tolik lidi nehrnulo. Kdežto kde kdo nadává: V zimě srač*y, v létě hnusně, na podzim větr.....tak jedem do tropů, do „ráje“. Tak říkám jeďte a ještě budete rádi za srač*y v zimě. :))

                      0 0
                      • hribik A1  

                        idealne nemas nic, a preto sa proste nadava, nech by bolo akokolvek. proste sa nadava, raz na zimu, raz na teplo, na klausa, na paroubka, na fica, na dzurindu, na cinanov, na ameriku, vzdy sa na nieco nadavat bude. je to normalna a prirodzena ludska vlastnost…zatial som tu nevidel moc prispevkov seriozne a vazne hovoriacich o tom ze „v tropoch/na sibiri je to URCITE lepsie“. v com som si ale isty stopercentne, je to, ze aj tebe zima moze vyhovovat, ale maximalne tak do prveho vypadku kurenia. keby nastalo nieco take, budes zmrzat a nadavat tajak pohonic, kdezto v subtropickej krajine kde je teraz 15 stupnov by ta to zas tak moc nestvalo :-) tam by ta stvalo keby sa ti v lete pri 40 zlomil slnecnik :-)

                        0 0
          • krhac1  

            Kdy je odjezd?;-)

            0 0
      • hribik A1  

        tak presne to s tymi lyziarskymi strediskami som mal takpovediac na jazyku uz dlhsiu dobu, s tym, ze to napisem, pokial by este niekto niekedy obnovil thread o motorkaroch v lese. neni to o nic ekologickejsie nez ta motorka

        0 0
      • prvniodkonce  

        Musím zásadně nesouhlasit.

        1. slovem lyžování máš na mysli zřejmě pouze sjezdové lyžování – a to není všechno. Kvůli XC se nekácí žádné plochy lesa stejně jako se nekácí kvůli XC MTB.

        Uznávám ale, že sjezdové lyžování je privilegováno (prachy), teudíž stavba sjezdovek je skoro neomezená :-(

        1. zvěř se má dobře, neboť zimy byly a zřejmě budou tužší, a přesto přežívá a má se k světu (a narozdíl od lidí není rozmazlená).
        0 0
        • Radek Broz  
          1. Ono když tam přijedeš v zimě, tak je tam jen nová bílá stopa, ale věř, že se kvůli tomu taky kácí – i když neříkám, že je to problém.
          0 0
    • jan_hrusa  

      Já bych to tiloval větou, který byla vyřčena ve filmu…" To je hnus velebnosti". prostě toto není zima

      0 0
      • simon111  

        Já nenávidím zimu, takže mi ten stav nad nulou vyhovuje.. :D Ale zase souhlasím, že sníh by prostě měl být..

        0 0
        • Rychlej turista  

          Ale jen v tom případě, že by padal až za příkopy silnic.

          0 0
        • Fak  

          na zime mi nejvic vyhovovalo, ze misto deste snezilo. Kdyz snezi, tak jdes po ulici nebo lesem uplne stejne jako kdyz sviti slunko. Ale kdyz prsi, je to na hovno, tahat se s destnikem/mok­nout/posrany vylet… proste ma snezit a basta. Nebo kdyz uz neni zima, tak at aspon porad neprsi kurna, zitra chci jit na kolo a zas to na radaru a predpovedi vypada na hovno…

          0 0
          • hribik A1  

            mozno pesi je to trochu porovnatelne s normalnym pocasim. ale na biku – ked uz niekde chytim snezenie, je to docela tragedia. snezi mi to rovno do oci, takze dokopy nic nevidim (hlavne na ceste ocenis), a okuliare si tiez dat nemozem lebo mi hned zapadaju. dazd mi v tomto smere nevadi…a mimo udrzovane cesty sa da pri snehu stejne normalne jazdit tak do 5 cm, na cestach bezpecne do 2 cm. pri viac nez 5 cm snehu je to uz podobne ako v blate, snad az na to ze to tolko nezaspinis

            0 0
    • Hell_A  

      Vůbec nechci věřit, že ještě zima příjde, stále věřím, že jaro v lednu bude pokračovat i v dalších měsících:-) Zimním sportům až na běžky a koulování moc neholduji, takže tohle počasí mi naprosto vyhovuje a hlavně, už se ani tak nesolíííííííí!

      0 0
    • hribik A1  

      uz sa ta vasa slavna jar skoncila, u nas napriklad trvala cele 2 dni, a este par dni typu konec bezneho novembra. ako bolo v skutocnosti v tomto novembri, vsetci dobre vieme, tak toto je prosta kompenzacia zan. nevidim na podobnej kratkodobej zmene pocasia prachnic zle. svet neni ciernobiely a su to len urcite zazite stereotypy u tych co si myslia ze zima sa musi rovnat snehu a mrazu V KAZDOM CASE, leto sa zase musi V KAZDOM CASE rovnat slnku a +30. nemusi. taketo spestrenie je uplne normalna vec, ktora nastava skoro kazdy rok, ze je par dni okolo 15 stupnov v zime, dalsich par s rovnakymi 15 stupnami v juli. na tom predsa neni nic nenormalne, ked to neni cela zima, alebo cele leto. a keby aj, jedenkrat za x rokov. a ked nic ine, aspon sa horsky sneh z celej zimy neroztopi naraz v marci, ako byva zvykom, ale cosi sa roztopilo uz teraz, aspon budu jarne povodne mensie :-)

      0 0
    • toNic  

      O vikendu jsme s kamosem dali pekny rallye bahno. Nechapu proc si na nej nekteri stezujete, je to skvely pojezd, o dost narocnejsi, ale zabavny. Staci pridelat blatniky a jede se! Jen to myti potom … ja tim stravil stejnou dobu jako jizdou, bydlim totiz v panelaku a tak bylo treba nejprve nahrubo odstranit bahno a pak az oplachovat to co zbylo. Kazdopadne bahynko je super! Uz se tesim na jaro, nadherna priroda, skvela teplota, spousta vody a bahna … juchuuu :-)

      0 0
      • hribik A1  

        mozno je to tym ze nie kazdy ma rad cistenie. trebars ja nez by som raz jazdil v bahne a stejnu dobu cistil, si radsej za stejny cas zajazdim po ceste ale dvakrat. v prvom pripade mam x hodin jazdy (+) a x hodin cistenia (-), v druhom 2× hodin jazdy (+) a cistenie (-) v rade minut. tebe trebars to cistenie nevadi, ale nie kazdy to ma v oblube :-)

        0 0
    • george.n  

      Jsem nasranej jak nejvic to jde. V sobotu jedu na tejden na bezky do Jizerek a jeslti nepripadne, tak to bude nic moc. Kvuli zkouskovymu ani nemuzu vyuzit teply dny na bike, takze chci aby bylo co nejhnusnejs a nejvetsi zima se snehem.:-D Aspon jsem jednou vyuzil vetru a chvili si zalital s kitem.

      0 0
      • pajik  

        LOL s kajtem, spíš s kajtečkem ;-) ale jo, je to dobrá sranda…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.