• notakale

    Muj problem je, ze jsem vytahl kolo po minulem roce a zjistil jsem ze neni v nejlepsim stavu. Obcasne klepani ve stredu, malinka vule v naboji, rozcentrovane kola… Ja jsem tyhle opravy nikdy nedelal takze si na to moc netroufam, takze bych se chtel zeptat zkusenejsich jestli jako amater se do toho muzu beze strachu pustit nebo to radsi prenechat servisu? A jestli nahodou nevite o nejakych strankach kde je popsane jak se to dela? A nebo jestli nevite kolik bych za to zacvakal v tom servisu, pripadne doporucit naky brnensky servis?

    0 0
    • Kohout  

      Pokud na to nemáš pořádný vercajk a nechceš do něj investovat, běž s kolem do servisu. Pokud ale jezdíš více, doporučuji Ti ale nakoupit základní nářadí a dělat si základní údržbu sám. Je to lepší než solit prachy servisu. Když něco nebudeš vědět, zeptej se tady nebo Ti poraděj kámoši. Pokud nejsi úplný tech. antitalent, tak se to rychle naučíš. Např. na http://www.parktool.com/…Qindex.shtml jsou opravy velmi dobře vyslětlené a nafocené. Nebo jsem viděl i nějaké knihy o opravách kola. K.

      0 0
    • McBlacky  

      klepání ve středu, to bude spíš na výměnu, pokud máš stahovák klik a středu, tak je to pohoda, pokud ne, nech to na servisu, vyjde to skoro nastejno jako ten vercajk. (150)

      Náboje utáhneš v pohodě, stačí mít takové ty ploché klíče, co se dřív dávaly jako cyklonářadí, určitě nějaké nejdeš doma. servis (40–50)

      Centrování – centrovací vidlici asi nemáš, takže servis 60–80kč,

      0 0
      • notakale  

        no mam kolo od minuleho roku a v tom stredu to zaclo klepat asi po trech mesicich, jenom kdyz se sunu do velkeho kopce na neumerne tezky prevod, pry to je jen spatne usazena vazelina.. A je na to treba specialni vazelina nebo staci obyc? A promazavate treba naboje nebo stred v nejakych intervalech? Ja jsem minuly rok najel tak 3000, ale akorat tak trikrat jsem premazal retaz, jinak zadne zvlastni upravy..

        0 0
        • kovar  

          co je to spatne usazena vazelina??:-)))))) To ti rekli nekde v servisu ? JInak zapouzdrene a nerozebiratelne stredy se neservisuji, nektere jsou rozebrat,ale vevim, co tam mas ty. NAboje zalezi zase na tom, co tam mas, jestli konusy nebo standardizovana loziska. U kOnusovych pred sezonou vymenit vazelinu a seridit. JInak retez mazes velmi malo casto, mazaci intervaly radsi zkrat.

          0 0
          • notakale  

            Mam vsechno campag. mirage. Jo to s tou vazelinou mi rekli v obchode kde jsem kupoval to kolo.

            0 0
    • Kohout  

      Orientační ceny servisu (Praha) najdeš na http://www.bikecallservis.com/.

      0 0
      • kovar  

        sakris, do ted jsem netusil, kolik penez jde takto usetrit :-) Ale jsou to velmi snadno usetrene penize, servis kola je primitivni a intuitivni, ale jak bylo receno, je treba na neco mit specialni naradi, ale kdyz ctu ten cennik praci, tak i koupe naradi se setsakramentsky vyplati a neni treba spolehat na diletanty a brigadniky v cykloservisech.

        0 0
        • marhi  

          Záleží na tom z jakého roku je sada. U mirage zadní náboj v poho. Je tam prům. lož. a to se seřídit ani nedá. Vepředu bude možná asi kul. lož. a to chce když už ne rozebrat tak aspoň dotáhnout. Dvě sedmnáctky proti sobě a mírně dotáhnout. Lehce promazat kladky u přehazky a ramínka brzd. Jinak to by mohlo stačit. Vyčistit lehce promáznout. Kola si nech vycentrovat, nebo si nejdříve centrování zkus na nějakém vraku. Taková věda to zas není.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.