Unboxing: Cannondale Habit 4 - zábavný trailový „Amík“

Trialové kolo, které podle výrobce lehce stoupá, dobře udržuje rychlost na rovinách, na cestě z kopce je zábavné a nekompromisní. Jak je vybavené? Podívejme se na to.

Hliníkový rám s moderní geometrií a konstrukcí s vnitřním vedením lanek pracuje se zdvihem 130 mm. Sekunduje mu vidlice se zdvihem 140 mm, která svírá s hlavovou trubkou úhel 65,5°. Úhel sedlové trubky 77,5° podporuje vaši pozici ve stoupáních, kde si lehce poradíte díky 12 převodovému systému. Habit 4 se vyrábí ve velikostech od XS po XL, přičemž nejmenší velikost XS je osazená 27,5” koly a zbytek je 29”. Velikost M si nyní detailněji představíme.

Specifikace

  • Rám: Habit SmartForm C1 Alloy, zdvih 130 mm, odpružení s proporcionální odezvou a geo, 55 mm řetězová linka, ISCG05 úchyt, BSA závitové středové složení, post mount úchyt zadní brzdy, kónická hlavová trubka, DirectLine vnitřní vedení lanek, UDH patka
  • Hlavové složení: Integrovaná utěsněná ložiska, kuželová
  • Vidlice: RockShox Recon RL, 140 mm zdvih, Solo Air vzduchová patrona, 15x110 mm pevná osa, kónický sloupek, offset 42 mm
  • Tlumič: RockShox Deluxe Select, DebonAir, nastavitelný odskok
  • Pláště: Maxis Rekon, 29x2,4"
  • Ráfky: WTB STX i25 TCS, 32 děr, příprava na bezdušové použití
  • Náboje: Shimano MT400, 15x110 mm pevná osa/Shimano MT410, 12x148 mm pevná osa
  • Špice: Nerez, 14 g
  • Řazení: Shimano Deore M6100, 12 převodů
  • Přehazovačka: Shimano Deore M6100
  • Kliky: Shimano, FC-5121, 30 zubový převodník, 55 mm řetězová linka
  • Kazeta: Shimano Deore M6100, rozsah: 10 - 51 zubů, 12 rychlostní
  • Středové složení: Shimano BSA 73 mm
  • Řetěz: Shimano Deore 12 rychlostní
  • Řidítka: Cannondale 3 Riser, 6061 hliník, 15 mm zdvih, 8° upsweep, 4° backsweep, šířka 780 mm
  • Představec: Cannondale 3, 6061 hliník, průměr 31,8 mm, 0° zdvih
  • Gripy: Cannondale
  • Brzdy: Hydraulické kotoučové SRAM DB 8
  • Brzdové páky: Hydraulické kotoučové SRAM DB 8
  • Brzdové kotouče: SRAM Centerline 180/180 mm
  • Sedlo: Cannondale Ergo XC
  • Sedlovka: TranzX, teleskopická, vnitřní vedení, průměr 31,6 mm, zdvihy: 130 mm (XS - S), 150 mm (M - XL)
  • Geometrie



    Unboxing

    Z krabice putuje Habit rovnou do montážního stojanu. Obalové materiály tvoří karton a ochranná papírová páska, která, „naštěstí“, nezanechává stopy lepidla.

    Krabice CannondaleOchrana kola v přepravě

    Tradičně první zastávkou je montáž kokpitu. Řidítka se šířkou 780 mm i 30 mm představec pocházejí od samotného Cannondalu. Průměr komponentů je 31,8 mm.

    Cannondale Riser 3 - kokpit je široký 780 mm
    Přední kolo upevníme do vidlice RockShox Recon RL se zdvihem 140 mm pomocí pevné osy s rozměrem 15x110 mm.

    RockShox Recon RL
    Zdlouhavějším procesem je montáž teleskopické sedlovky TranzX se zdvihem 150 mm. Je potřebné zkrátit bowden a zapojit lanko vnitřního vedení, sedlovku založit do rámu a následně se opět přesunout ke kokpitu kvůli zapojení lanka jejího ovládání.

    Teleskopická sedlovka má zdvih 150 mma ovládaná je z riadidiel

    Všechno je zapojené a funkční, nezbývá nám nic jiného než kolo Cannondale Habit 4 zvážit. Hmotnost pro velikost rámu M je 15,82 kg.

    Hmotnosť Cannondale Habit 4 29”, veľkosť M
    Kolo k nám do Hrádku přišlo v černém lesklém provedení. Celkově plnou černou barvu „narušuje“ jen bílý nápis Cannondale na horní rámové trubce, šedé popisy na spodních nohách vidlice a stříbrný řetěz s kazetou. Černou se nedá nic pokazit a platí to i v tomto případe. Habit působí elegantně a šik. Pokud máte raději spíše živější barvy, Habit 4 je k dispozici v našem e-shopu MTBIKER i v červené barvě.

    Cannondale Habit 4
    Vidlici jsme si už představili výše, proto se nyní podíváme na tlumič. Pochází od stejného výrobce, tedy RockShox, označený je Deluxe Select s nastavitelnou regulací odskoku.

    RockShox Deluxe Select, Debon Air
    Dvanáctipřevodový systém je kompletně v režii sady Shimano Deore.

    Kľuky patriace do radu Shimano M6100 sú osadené 30-zubovým prevodníkomKazeta má rozsah 10 - 51 zubov, reťaz je rovnako z radu Deore

    Spolehnout se budete moci také na brzdy SRAM DB8. Schválně píšeme, že spolehnout, protože tyto brzdy otestoval i náš kolega Adam a ten je rozhodne nešetřil. Víc se dozvíte v tomto odkazu. Ještě zmíníme, že jsou to první SRAM brzdy, které jsou naplněné minerálním olejem a ne brzdovou kapalinou DOT.

    Brzdové kotúče Centerline majú priemer 180 mmDB osmičky sú prvé SRAM brzdy plnené minerálnym olejom, čo zjednodušuje ich údržbu

    Kola jsou vypletená na ráfcích WTB STX i25, připravených na bezdušový provoz a nábojích Shimano MT400, resp. MT410 vzadu. Jsou v provedení „Boost“. Obuté jsou do trailových plášťů Maxxis Rekon s rozměrem 29x2,4”.

    Trail bike by zniesol určite aj 30 mm vnútornú šírku ráfikov, osadené WTB majú 25 mm

    Galerie fotografií

    Spodná rámová rúrka je chránená gumovým chráničom

    Kazeta a reťaz farebne „rebelujú“ voči zvyšku bicykla

    Sedadlo Cannondale Ergo XCNa tlmiči sa dá manuálne nastaviť odskok

    Cannondale Habit 4 na 29” kolech je stvořený pro jízdu na trailech. Jeho primární funkcí je hlavně zábava, ať už pojedete po rovině, do kopce, nebo z kopce. Jeho doporučená maloobchodní cena je 81 899 Kč, ale výhodnější ceny vám nabízíme v našem MTBIKER e-shopu. Pokud nemáme právě tvou velikost, neváhej si ji vložit do wishlistu a po naskladnění budeš hned informovaný.

    Využij služby showroomu Bratislava a MTBIKER centra - Bikefitting a doručení kola

    V našich kamenných prodejnách máme profesionální vybavení pro nastavování a optimalizaci posedu s názvem Bikefitting. Jedná se o službu, která na základě individuálních fyziologických vlastností každého jezdce určí správné nastavení posedu. V případě, že se rozhodneš využít této služby, detailní informace o způsobu objednání, druzích měření, cenách a slevách až do výše 100 % najdeš v sekci Bikefitting na tomto odkazu.

    Pokud si objednáš kolo v našem e-shopu nebo osobně v prodejnách, je několik možností, jak ti může být doručeno. Jednou z nich je osobní odběr v showroomu v Bratislavě nebo v MTBIKER centru s poskládáním a garančním servisem zdarma. Při ceně kola nad 1 000 € můžeš využít možnosti našeho bezplatného doručení k tobě domů. Více informací o dalších formách doručení najdeš na tomto odkazu.
    Zdroj fotografií: archiv redakce
    report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
    redakcia 

    Podobné články

    Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

    Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

    Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
    Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

    Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

    Moderní XC kolo by mělo nabídnout víc, než jen rychlost. Technicky náročné tratě vyžadují moderní geometrii i vyšší zdvih. Splňuje tohle všechno Fourstroke LT ONE?
    Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratonec v elektrice

    Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratonec v elektrice

    Stoupat s lehkostí do kopců, projet hřebenovku a potom si užít sjezd. Je jedno, jestli to budou závody, trénink nebo výjezd s partou. Je Orbea OIZ M11 ideálním kolem?
    keyboard_arrow_up