Mistrovství ČR v cross-country: tituly jsou rozdány

O titulech mistrů republiky v XCO se o víkendu rozhodovalo v Bedřichově. Jak vše proběhlo a kdo si odvezl medaile?

V Bedřichově se závodilo v několika kategoriích, čelo některých závodů bylo vyrovnané (například u mužů, díky neúčasti Ondřeje Cinka), v některých se vítězilo stylem start – cíl. Právě tak proběhl závod v juniorské mužské kategorii, který nekompromisně ovládl Ondřej Notovný (Dukla Praha). V juniorské ženské kategorii zvítězila Eliška Hanáková (Hanák Sisters).


Závody kategorie Elite a U23 měly společný start, zkušenější se tak na trati utkali s mladými. A výsledky mohou být překvapivé – jak mezi muži, tak mezi ženami se absolutními vítězi stali závodníci kategorie U23. Vypadá to, že se v budoucnu máme na co těšit.


V ženské U23 se bojovalo o místa v reprezentaci na mistrovství světa. O prvním místě v této kategorii nemohlo být pochyb, vítězkou se stala Adéla Holubová (Rouvy Specialized), která jela většinu závodu na čele s elitní Jitkou Čábelickou a nakonec se stala i absolutní vítězkou závodu. Na druhém místě mezi U23 skončila Simona Spěšná (jb Brunex Superior) a na třetím Aneta Novotná (Aspire Opportunity Brno).


Mistrovský dres ale může obléknout pouze závodnice kategorie Elite a mezi ženami se tak mistryní republiky stala Jitka Čábelická (GAPP System Kolofix) před Karlou Löffelmann (Česká spořitelna Accolade) a třetí Janou Czeczinkarovou (Berria Vittoria).


Závod mužů byl, co se výsledku týká, podobný. I tady se absolutním vítězem stal závodník kategorie U23 Jan Zatloukal (Nutrend Specialized Racing), který v samotném závěru překonal Marka Rauchfusse (Česká spořitelna Accolade). Adeptů na vítězství mezi muži bylo díky zmíněné neúčasti Ondřeje Cinka hned několik, závod byl ale do značné míry ovlivněn defekty a dalšími technickými potížemi, které z čela odsunuly například Lukáše Kobese či Jaroslava Kulhavého.


Kategorii U23 tedy ovládl Jan Zatloukal (Nutrend Specialized Racing) před Filipem Konečným (Nutrend Specialized Racing) a Janem Sáskou (Massi), v elitní kategorii si titul odvezl Marek Rauchfuss (Česká spořitelna Accolade), druhý skončil Jan Škarnitzl (GAPP System Kolofix) a třetí Jan Vastl (Rouvy Specialized). Uvidíme, jak často budeme moct potkat Marka Rauchfusse v mistrovském dresu závodů XCO, když jeho specialitou jsou v tuto chvíli spíše maratonské závody.



Kompletní výsledky naleznete zde.

Držme všem závodníkům palce v přípravě na mistrovství světa, které se nezadržitelně blíží.
Zdroj fotografií: Radek Kašík
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
ZuzaChol 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Světový pohár v Andoře – co mě zaujalo?

Světový pohár v Andoře – co mě zaujalo?

Alchymie s plášti, kola, novinky nebo zajímavé příběhy v rámci cross-country scény. Náročné podmínky ve vysokohorské Andoře jich přinesly dostatek...
Enduro Trutnov Trails 2024

Enduro Trutnov Trails 2024

O víkendu 27. a 28. dubna se konal klasický otvírák enduro sezóny, Enduro Trutnov Trails.
Rohálovská 50: Jarní srdcová záležitost

Rohálovská 50: Jarní srdcová záležitost

Jedním z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších bikemaratonů ve Zlínském kraji je RAAB FORCE Rohálovská padesátka.
keyboard_arrow_up