Červen - opravdu pestrý program

Červen je období vrcholící cyklosezóny. Během tohoto měsíce náš čekají opravdu různorodé a hlavně velmi zajímavé závody.

DoKola!, 2. – 4. června, Vilémov

Jedna z prvních akcí v měsíci je určena pro pravé vytrvalce, kteří navíc holdují opravdovému dobrodružství. Pro závodníky jsou připraveny dvě alternativy. Delší, pod názvem DoKola!, měří 340 km, při kterých závodníci překonají převýšení 6 300 m. Kratší, nazvaná DoKolečka! provede jezdce 160 km trasou s 2000 výškovými metry. Obě trasy mají společnou jednu věc – nachází se na nich zhruba 20 km, které budou probíhat jako orientační závod. Nebude to ale zadarmo, protože obě tratě mají stanovený časový limit, do kterého je potřeba se vejít. Vše o závodech najdeš na stránce organizátora.

dokolamtb.cz

Pinguin Žernovský Bajk, 10. června, Žernov u České Skalice

Cross-country akce Žernovský Bajk se bude odehrávat na 12 kilometrovém okruhu. Je vedený okolím řeky Úpy různorodým terénem. Každou kategorii čeká jiný počet kol, přičemž rozhodujícím je jednak věk a jednak i typ stroje. Soutěžit mohou kromě bajkerů závodníci s gravely či koloběžkami. Samostatnou trasu mají danou dětské závody, které se odehrají na 1,2 km okruhu. Pro ty nejrychlejší jsou přichystané lákavé finanční a věcné odměny. Kompletní propozice závodů najdeš na stránce organizátora.

zernovskybajk.czzernovskybajk.cz

Malevil Cup MTB Maraton, 17. června, Jablonné v Podještědí

Malevil Cup jsou závody s mnohaletou tradicí a jejich kvalita se odráží i v jejich klasifikaci – spadají pod kategorií UCI C1. V Lužických horách jsou připraveny čtyři různé trati o délce 100 km, 70 km, 50 km a 30 km, které vedou lesními a polními cestami a z části i po asfaltu. Kromě klasických závodů bude probíhat i soutěž dvojic, ta se ale týká jen 100 km tratě. Vypsaná je i kategorie HAND, spadající pod 50 km trať, pro hendikepované cyklisty. Všechno důležité o závodech najdeš na stránce organizátora.

Anna Šíma KopkováAnna Šíma Kopková

Krakonošův cyklomaraton, 17. června, Trutnov

Pro ty, kteří místo naháněček terénem holdují raději asfaltu, je tu Krakonošův cyklomaraton. Přes malebný Krkonošský národní park vedou dvě výživné trasy – delší trasa měří 136 km a závodníci se popasují s 2 501 výškovými metry a na trati budou vypsané až čtyři vrchařské prémie. Kratší, o něco jednodušší trasa měří 91 km s převýšením 1 548 m. Závodit se dá i týmech o minimálním počtu tří a maximálním počtu šesti závodníků. Propozice závodů v kompletním znění najdeš na stránce organizátora.


Broumovský Bike, 17. června, Martinkovice

Broumovský Bike je akce jak pro ostřílené harcovníky, tak i pro začínají maratonce. 52 km trať totiž mohou závodníci absolvovat buď samostatně nebo jako štafetu tříčlenných týmů. Trasa je vedená tak, aby mohli závodníci absolvovat cesty a chodníčky, na kterých pravidelně trénují, ale zahrnuta jsou i místa, kam se běžně nedostanou. Kombinuje pěkné výhledy a zároveň i technický terén, takže na své si přijde každý. Kromě závodů je připravený i doprovodný program pro děti. Všechny informace o akci najdeš na stránce organizátora.

CykloSvítaní, 18. června, Praha

Orientační závody a navíc v noci? Přesně to je CykloSvítaní. Ve 4:00 ráno se před Národním divadlem potká parta odvážlivců, kteří se vydají vstříc kontrolním bodům. Jako pomocník poslouží mapa v rozměru A3, na které budou vyznačeny kontrolní body, přičemž závodníci je musí objet všechny, aby se vyhnuli penalizaci. Co je však nejdůležitější - kontrolní body jsou voleny tak, aby účastníkům ukázaly co nejvíc krás hlavního města. Informace o závodech najdeš na stránce organizátora.

Velká cena Specialized Hansgrohe, 21. června, Brno – Masarykův okruh

21. června proběhne na Masarykově okruhu v Brne první ze dvou akcí pro hobby cyklisty, Velké ceny Specialized Hansgrohe. Těšit se tak můžeme na prvotřídní, hlaďoučký asfalt, nulový provoz a skvělou atmosféru. Na výběr jsou dvě možnosti – buď si zvolíte kratší variantu, tedy čtyři kola (21,6 kilometrů) nebo delší, tedy deset kol (54 kilometrů). Soutěžit je možné jako jednotlivec, ale i v týmech v počtu tří jezdců, přičemž je výsledný čas součtem jednotlivých časů. Výherce čekají poháry, medaile, či šampaňské. Pro kompletní informace o závodech navštiv stránku organizátora.


WOLFman 555, 23. června, Orlické hory

Drsné dobrodružství je přichystané pro bikepackingové odvážlivce v Orlických horách. Ultrazávody WOLFman 555 provedou závodníky oblastí Broumovska a Orlicka, na chvíli se „ohřejí“ i v Polsku. Celou trasu ale musí absolvovat bez podpory a jen pomocí vlastních sil. Kopce budou střídat hravé singletracky, takže o zábavu jednoznačně nebude nouze. Nebude to ale jen zábava pro „drtiče“ na celoodpružených kolech, gravel bude jednoznačne taky dobrou volbou. Všechno důležité o této akci najdeš na stránce organizátora.

Giant Enduro Race Klínovec, 23. – 25. června, Klínovec

Skiareál Klínovec není na poli enduro závodů žádným nováčkem. V rámci české enduro série se tyto závody konají už popáté a poskytují jak technicky náročný terén, tak i množství zábavy. Na třech vrcholech je rozložených hned několik rychlostních zkoušek. Podle vlastních schopností se dá zvolit kategorie a s ní i počet rychlostních zkoušek. Závody je možné absolvovat jak na klasickém enduro biku, tak i na e-biku. Kompletní propozice najdeš na stránce organizátora.

enduroserie.czenduroserie.cz

NOVA Bikemaraton Drásal, 24. června, Holešov

Červen vyvrcholí na slovo vzatou legendou, nejstarším českým maratonem jménem Drásal. Pro ty nejodolnější z odolných je při příležitosti 30. výročí této akce připravena tentokrát až 200 km trať OBR Drásal. Ta se dá ale absolvovat i ve čtyřčlenném týmu štafetovým způsobem. UCI 120 km trasa zase nabízí možnost soutěže dvojic nebo závodění na gravel kolech. Nezapomnělo se ale ani na e-bikery či deti, pro které jsou přichystané vlastní trasy. Všechno o závodech najdeš na stránce organizátora.

Lidka Polišenská
Červen si pro nás připravil pestrý mix disciplín i konceptů závodů. Mnoho dalších akcí najdeš i v našem kalendáři. Červen je období vrcholící cyklosezóny. V průběhu tohoto měsíce nás čekají opravdu různorodé a hlavně velmi zajímavé závody.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
LukasHarant 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
Červenec - slunce, seno, závody

Červenec - slunce, seno, závody

Léto je v plném proudu, sezóna také. Kde všude si budeme moci v červenci ověřit naši výkonnost?
keyboard_arrow_up