Bikeparková sezona začíná - máte všechno?

Sníh už skoro všude roztál, bagry a lopaty opouštějí traily a nás čeká další skvělá bikeparková sezona. Co všechno se pro rychlou jízdu z kopce může hodit?

Bell Super DH Spherical MIPS - 8 699 Kč


Přilba je u gravity disciplín jedním z nejdůležitějších kousků výbavy. Bell Super DH se pyšní několika zajímavými technologiemi. Známý MIPS je tady vylepšený na verzi Spherical, ve kterém je skořepina tvořena dvěma vrstvami, které po sobě kloužou jako kloub. Chránič brady je odnímatelný, což pomáhá hlavně při šlapání do kopce nebo o přestávkách. O pohodlí se stará polstrování X-Static s 25 otvory, korunku systému nasazuje magnetická přezka Fidlock. MOC přilby je 8 699 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu.

Amplifi Salvo Joint Knee - 1 999 Kč


Chrániče na kolena Salvo Joint Knee dobře poslouží jak začátečníkům, tak zkušeným bikerům. Jsou ergonomicky tvarované s cílem zaručit co nejlepší komfort, za použití specificky rozmístěných flexibilních zón. Výztuž z kevlaru zabezpečuje vysokou odolnost materiálu. Lemy jsou ukončeny protiskluzovým povrchem, aby i při šlapání zůstaly na místě. Komfortu při nošení napomáhají i boční vycpávky. Jejich MOC je 1 999 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Dainese HGL Shorts Pro - 2 799 Kč


Dainese HGL Shorts Pro jsou volné šortky, dostatečně pohodlné na celodenní „řádění“ v bikeparku. Vynikají hlavně svobodou pohybu a zároveň jsou velmi odolné. Právě odolnost vyplývá z materiálu - nylonová konstrukce zaručuje pevnost a je anatomicky tvarovaná. Okolo pasu se pohodlně nastavují zapínáním Slide-Fit™, které je šetrné i vůči dresům. Praktickým doplňkem jsou kapsy na zip. MOC těchto kraťasů je 2 799 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Muc-Off Helmet and Visor Cleaner - 149 Kč


Déšť, bláto, prach, nečistoty. Při jarním ježdění se jim nic neschová a právě proto Muc-Off vyvinul čistící prostředek. Při čištění zanechává na povrchu vysoký lesk bez šmouh. Jednou z jeho největších předností je ale univerzálnost. Poradí si s brýlemi, helmami, štíty, ale použít se dá i na displej telefonu, objektivy nebo obrazovky v domácnosti. Kromě toho je šetrný k přírodě, protože neobsahuje alkohol, amoniak, ani jiné rozpouštědla. Jeho MOC je 149 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Alpina Scarabeo - 3 049 Kč


Brýle Scarabeo jsou ideál pro jízdu lesem. Nabízejí široké zorné pole, přičemž velké, sférické zorníky zabezpečují jak ochranu před nečistotami nebo hmyzem, tak i před škodlivým UV zářením. Okolo zorníků jsou strategicky umístěny větrací otvory, které zabraňují zamlžování. Vysokého pohodlí je docíleno trojvrstvými pěnovými vycpávkami a velkou předností je možnost nošení dioptrických brýlí a těchto brýlí zároveň. Jejich MOC je 3 549 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

100% Geomatic - 899 Kč


Celoprstové rukavice 100% Geomatic maximálně ochraňují prsty jezdce. Vícepanelová konstrukce zabezpečuje větší pohodlí při jízdě, zároveň je odolná a nabízí moderní vzhled. Na palci se nachází praktická plocha z mikrovlákna, která slouží na utírání potu nebo nečistot, ukazováčkem je zase možné ovládat displej mobilu. Pro jistotu úchopu jsou prsty potažené silikonovým potiskem, který doplňuje perforace pro lepší odvětrávání. Jejich MOC je 949 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Kellys KLS Rampart - 2 049 Kč


Chrániče KLS Rampart dokáží účinně tlumit nárazy a chránit při pádu. Polyuretanová pěna E3T je sice lehká a pružná, ale při nárazu absorbuje jeho energii. Díky přidaným výstelkám je koleno chráněné nejen zepředu, ale i po bocích. I tak ale poskytují maximální svobodu pohybu a silikonové lemy zabraňují tomu, aby se při šlapání chrániče vozily. Navíc, jejich povrch je pokrytý materiálem, který je odolný vůči oděru. Jejich MOC je 2 409 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Cratoni C-Maniac 2.0 MX - 3 399 Kč


Masivní přilba C-Maniac 2.0 MX v sobě kombinuje vše, co je důležité pro bezpečnou jízdu v bikeparku. Je lehká, vhodná na celodenní ježdění a díky 8 otvorům i přiměřeně odvětraná. V neposlední řadě zaručuje maximální ochranu hlavy, s odnímatelným chráničem brady i celé tváře. Aby na hlavě spolehlivě držela, disponuje trojpolohovým nastavením. Kromě toho se dá k přilbě připnout kamera nebo zadní blikačka. Její MOC je 4 499 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu.

Pokud tě zajímá víc užitečných doplňků pro jízdu v bikeparku, můžeš navštívit náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Barcelona: bikepark La Poma a další cyklistické atrakce

Barcelona: bikepark La Poma a další cyklistické atrakce

Letošní zima byla velice mírná a tak nebyl problém s ježděním v našich končinách. Myšlenka návštěvy Barcelony a nedalekého kultovního bikeparku La Poma mě ale lákala už dlouho.
Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip PR článek

Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip

Jarní podmínky jsou spojeny zejména s promočeným terénem. Na druhé straně jsou zde disciplíny jako trail a enduro, kde je přilnavost na prvním místě. Máš správné pláště?
Dream Hall Valašské Klobouky - ideální místo pro freestyle (nejen) v zimě

Dream Hall Valašské Klobouky - ideální místo pro freestyle (nejen) v zimě

Zima byla letos sice velice mírná a většina z nás už zahájila sezónu. Každopádně, pokud zrovna počasí nepřeje, je zde stále možnost indoor ježdění – alespoň toho freestylového.
keyboard_arrow_up