Zdroj: zdroj: projektcfl.cz

Duben si pro závodníky připravil skutečně pestrý mix různých disciplín a náročností závodů. Vyvrcholení přijde závěrem měsíce, kdy o titul zabojují ti nejlepší z nejlepších.

Hradecké silnice, 1. dubna, Vysoká nad Labem

Projekt Ultrabikers „sdružuje“ ty správné blázny, v nejlepším slova smyslu. Hned první dubnový den se v rámci Poháru Ultrabikers uskuteční závody Hradecké silnice. Profil je sice většinou rovinatý, závodníci se ale budou muset popasovat o pořádnou porcí kilometrů. Na výběr jsou dvě trasy - kratší o délce 150km s převýšením 1100 m a delší o délce 175 km s převýšením 1300 m. Ultrabikery provedou mnoha zajímavými místy, napříklady Hradeckými lesy, okolím vodných nádrží Les Království a Rozkoš, či okolo zámků Opočno a Častolovice. Víc informací o závodech najdeš na stránce pořadatele.

cyklisti v lese

Morkovské bajk, 8. dubna, Morkovice

MTB maraton Morkovské bajk prověří kondičku dospělých i dětí. Celá akce se odehrává v lesích v okolí obce Morkovice. Hlavní okruh měří 16 km s převýšením 400 m, závodníci si ale mohou vybrat i delší 32 či 48 km okruh. Kromě tradiční kaštanové aleje se závodníci popasují i se dvěma technickými sjezdy - ke kapličce Strašná a následně do Hoštic. Pro děti je připravený kratší, 8 km okruh, který vede převážně poli. Všechny informace o závodech najdeš na stránce organizátora.

cyklisti na lesni ceste

Bílovecký Bajk, 15. dubna, Bílovec

Další maraton nás čeká už týden později v Bílovci. Bílovecký Bajk je zároveň prvním maratonem ze série BARS, tedy Bajkerské Amatérské Regionální Soutěže. Ať už to bude delší 30 km trasa nebo krátká o délce 16 km, závodníci si užijí vskutku ostré závody, které povedou jako mezi poli, tak i lesem a po asfaltu. Na závěr všechny čeká společná tombola, kde se bude losovat o hodnotné ceny. Naprázdno neodejdou ani rychlé děti, pro ně organizátoři přichystali 800 metrový okruh okolím přehrady. Kompletní propozice najdeš na stránce organizátora.

Chřibská 50, 15. dubna, Kroměříž

Výstaviště Kroměříž se 15. dubna stane centrem nejen výstav, ale i rychlých jezdců. Je to totiž start i cíl MTB maratonu Chřibská 50. 50 a 33 kilometrové trasy, vedoucí srdcem Chřibských vrchů, jsou atraktivní nejen z pohledu jezdců, ale i diváků a fanoušků. Kromě trofejí organizátoři lákají i na finanční odměny, k tomu má každý závodník v daný den vstup na výstaviště zdarma. V samotném areálu proběhnou i dětské závody. Víc informací najdeš na stránce organizátora.

bajker na lesni ceste

Sto mil jarním Třeboňskem, 22. dubna, Nová Bystřice

Silnice a MTB jsou dva různé světy a tyto závody je spojují. Ze zajímavého místa startu, pivovaru v Nové Bystřici, vyrazí závodníci na okružní jízdu napříč CHKO Třeboňsko. MTB trasy jsou v nabídce dvě (163 a 133 km), silniční jen jedna (163 km). Liší se hlavně prostředím, kterým projíždějí. Zatímco “bikeři“ se mohou těšit na rybníky, lesy a pole, „žiletkáři“ se popasují i s kouskem Rakouska a podhořím Novohradských hor. I v těchto závodech je možné posbírat nějaké ty body do Poháru Ultrabikers. Všechny důležité informace najdeš na stránce organizátora.

Decci 8 hodinovka, 22. dubna, Křižany

Jedna z dubnových charitativních akcí se uskuteční v krásném okolí obce Křižany. Je určena jak silničním, tak i horským cyklistům, dokonce i běžcům. Každá disciplína má svůj okruh, který za 8 hodin několikrát absolvuje. Důležitější ale je, že celá výše startovného je určena pacientům, kteří trpí cystickou fibrózou. Víc informací o závodech najdeš na stránce organizátora.

bajker

TopOnTrail Cup Bílá, 22. – 23. dubna, Bílá

První kolo Czech Downhill TopOnTrail Cupu se odehraje už koncem dubna. Sjezdaře přivítají svahy lyžařského střediska Bílá. Na úvod je to však spíš „rozehřívačka“, trať je stavěná tak, aby ji zvládli i méně zkušení jezdci. Na trati, měřící skoro 1,5 km, sestoupí 250 m. Startovné zahrnuje i volné tréninky či vývozy lanovkou na vrchol. Všechny důležité informace o závodech najdeš na stránce organizátora.

Vilémovická 120, 29. dubna, Vilémovice

Trochu jiný příběh nám připraví Vilémovická 120. Na tyto závody je potřeba si vzít stejně zapáleného kamaráda, protože závody fungují na principu jízdy dvojic na 120 minut. Vyhodnocení je jednoduché - zvítězí ta dvojice, která absolvuje největší počet téměř 4 kilometrových okruhů. Systém je štafetový, přičemž počet okruhů musí být ve dvojici vyrovnaný. Pokud tě tento formát zaujal, kompletní propozice závodů najdeš na stránce organizátora.

cyklista na lasnej ceste

GRVL880, 29. dubna, Písek

Pokud holduješ náročným trasám a zároveň chceš pomoct dobré věci, můžeš se zúčastnit například jízdy GRVL880. Jde o týdenní akci, přičemž se pojede z Písku až do Hamburku v Německu. V době cesty budou organizátoři propagovat myšlenku nově spuštěného projektu „Kolo pro radost“. Tím se snaží sesbírat prostředky na nákup dětských kol, která následně věnují dětem v dětském domově Radenín. Všechny informace o akci najdeš na stránce organizátora.

ČEZ Stolové hory, 30. dubna, Machov

Vyvrcholením dubnových závodů je akce ČEZ Stolové hory. Hlavně proto, že kromě hobby cyklistů se tady utkají i profesionálové a odehraje se souboj o Mistra ČR v maratonu. Trasy jsou náročné a vyzývavé, zároveň ale krásné a vedou křížem krážem Stolovými horami a CHKO Broumovsko. Podle chuti si můžeš vybrat 72 km, 42 km, či 18 km trasu. Kategorií je tady skutečne požehnaně, na své si přijdou i děti, na trase C dokonce i e-bikeři. Kompletní propozice závodů najdeš na stránce organizátora.

Z dubnové nabídky to ale samozřejmě není všechno. Pokud navštívíš náš kalendář, najdeš tam mnoho dalších akcí, sezóna se nám už pěkně rozbíhá. Uvidíme se na trati!

[Úvodní foto: zdroj: projektcfl.cz]

report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
LukasHarant 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
Září - škola, práce, kolo

Září - škola, práce, kolo

Září je doba, kdy se děti vracejí do školy a mnoho rodičů si odpočine. Víkendy ale zůstávají volné, tak proč je nevyužít k nějakým závodům?
Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Seriál DATART Valachy tour bude už brzy pokračovat další akcí: v sobotu 16. září vás čeká ve Ski areálu Bílá tradiční závod horských kol Bike Valachy pro dospělé i děti, na nějž v neděli 17. září naváže Den s Moravskoslezským krajem plný aktivit pro děti i dospělé.
keyboard_arrow_up