Kellys Tygon a Tayen 2023 - nová generace oblíbených e-biků

Kellys Tygon a Tayen patří v rámci segmentu e-biků mezi velmi úspěšné modely. Na sezónu 2023 přicházejí s několika vylepšeními, které z nich mohou udělat doslova bestsellery. Na co se můžeme těšit?

Vše se dozvíte v dnešním představení, kde si podrobně ukážeme všechna vylepšení, která dostaly nové Tygony a Tayeny na sezónu 2023 do vínku. Mimochodem, nový Tygon, respektive jeho dámský ekvivalent Tayen může být váš ještě tento měsíc! Kellys slibuje dostupnost nových modelů u českých prodejců už koncem listopadu 2022.


Kvalitní evropský rám - zapomeňte na Tchajwan a pofidérní kvalitu

Základem nových e-biků je rám s aktualizovanou geometrií, který není (na rozdíl od většiny hliníkové konkurence) vyráběn na dálném východě, ale v Evropské unii. Jednotlivé trubky, včetně krytu baterie, jsou řezané laserem a svařované roboticky, což zajišťuje maximální kvalitu a dodržování přísných výrobních tolerancí. Díky takto precizně zpracovanému rámu a výkonnému motoru se nemusíte ničeho bát, ani pokud náhodou máte nějaké to kilečko, dvě nebo dvacet navíc.


Motor made in Japan - mohutný výkon a kompaktní rozměry

Slovenský výrobce Kellys už několik let spolupracuje s japonskou značkou Panasonic, která kromě audio/video zařízení vyrábí i kvalitní elektromotory. Nejnovějším počinem tohoto výrobce je pohonná jednotka GX Ultimate, která disponuje úctyhodným kroutivým momentem až 90 Nm, což je například víc, než nabízejí top motory konkurenčních značek Shimano nebo Bosch. Výkon ani odpich tedy novému Tygonu rozhodně chybět nebude. Hmotnost tohoto motoru je přitom jen 2,9 kg a mimo jiné disponuje i režimem “auto”, který dopomoc dávkuje plynule, a v praxi tak dostáváte pocit jízdy na režim “boost” s delším dojezdem. Nezapomnělo se ani na asistenta dopomoci při tlačení elektrokola.


Nejlepší baterie ve své třídě

Asi se shodneme, že výkonný motor vyžaduje i pořádnou baterii. Tou je nově lithium-iontová baterie s gelovým chlazením Kellys Re-charge V10 s velmi slušnou kapacitou, která se při hmotnosti 3,7 kg a kapacitě 725 Wh může pyšnit nejlepším poměrem energetické hustoty ve své třídě (5,35 Ah/kg). To v překladu znamená decentní design rámu a dlouhý dojezd na jedno nabití. Baterie je samozřejmě integrovaná ve spodní rámové trubce a v případě potřeby ji lze pohodlně vyjmout a nabít - například v restauraci během oběda, který si na svém cyklovýletě dopřejete. Jako bonus je k e-biku přibalená výkonná 4,5 A nabíječka, která baterii dobije za 6 hodin.


Barevný displej - nálož nových funkcí

S novou plnobarevnou zobrazovací jednotkou, která disponuje technologií Bluetooth, je možné spárovat e-bike s chytrým telefonem, a využívat tak prostřednictvím aplikace Komoot / Wahoo GPS navigaci v terénu i na silnicích. Jednotku je zároveň možné spárovat i s aplikací Strava, do které se vám nahrají například údaje o kadenci ze senzoru v motoru. Praktickou výhodou je i nabíjecí microUSB port přímo na této jednotce, přes který si lze nabít mobil, světla, hodinky nebo cokoliv jiného.


Hlavní vylepšení

  • Nový motor Panasonic GX Ultimate s točivým momentem 90 Nm
  • Výkonná baterie s kapacitou 725 Wh a kompaktními rozměry
  • Barevný displej kompatibilní s navigací Komoot a aplikací Strava


Modely a barevná provedení

K dispozici bude celkem devět modelů ve třech stupních výbavy, označené R90, R50 a R10, přičemž pánská verze Tygon bude dostupná jen v 29” provedení a v dámské variantě Tayen je vždy na výběr mezi 27,5” a 29” koly. Aby toho nebylo málo, modely Tayen 10 jsou k dispozici ve třech barevných provedeních (Pink, Sky Blue, White), Tayen R50 ve dvou barvách (Sky Blue a White). Tygony R10 jsou dostupné v barvách Grey a Red, R50 v dekoru Grey a Forrest a nejvyšší modely Tayen R90 a Rygon R90, kromě jiného vybavené i teleskopickou sedlovkou, jsou dostupné jen v elegantní tmavě šedé, resp. černé barvě. Komu by více vyhovovalo praktičtější touringové provedení s blatníky, světly a nosičem, bude mít asi radost z informace, že k dispozici bude i tato verze pod názvem E-Carson a E-Cristy, v závislosti na tom, pro které pohlaví je určena.


Pokud vás nové modely Tygon a Tayen zaujaly, kompletní specifikace, stejně jako ceny, najdete na stránkách výrobce Kellys na tomto odkazu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Kellys E-biky 2024 - na chuť si přijde každý

Kellys E-biky 2024 - na chuť si přijde každý

Dalo by se říct, že slovenská značka přinesla malou revoluci v segmentu elektrokol. Co si pro nás připravil Kellys pro rok 2024?
Test: Kellys Levante - odolná větrovka volnějšího střihu

Test: Kellys Levante - odolná větrovka volnějšího střihu

Větrovka je jedním ze základu šatníku každého cyklisty. Většinou je její materiál buďto odolný a po sbalení objemný, nebo lehký a dobře sbalitelný. Kellysu se u modelu Levante podařilo tyto dvě vlastnosti zkombinovat takřka ideálně, i když pár much na této větrovce přeci jen najdeme.
Představení: Kellys Theos F100 - Nejlehčí plně výkonný e-bike

Představení: Kellys Theos F100 - Nejlehčí plně výkonný e-bike

Kellys představil své nejlehčí, plně výkonné elektrokolo s 825 Wh baterií, 85 Nm motorem Shimano a hmotností jen 20,6 kg. Bude nejlehčím elektrokolem na světě?
keyboard_arrow_up