Medzi bicyklami sú v súčastnosti obrovské cenové rozdiely. No jedno je cenovka na pulte a druhé potom samotné vlastnosti v realite použitia, kde už neplatí tak jednoduchá priama úmera.

Tým, čo sa v cyklistike pohybujú už nejaký čas, môže prísť táto téma pomerne jasná, možno dokonca vtipná. Ale mnoho ľudí, ktorí s cyklistikou začali neskôr, prípadne sa nehrabú v katalógoch či komponentoch veľmi často, netuší, kde sú tie hlavné rozdiely a čo vlastne vytvára u bicyklov tie šialené cifry neraz atakujúce cenu auta.


Samotné porovnanie mi už neraz napadlo, keď som videl vedľa seba naše bicykle...teda ten, na ktorom jazdím a ten, na ktorom jazdí Lenka. Samozrejme jeden je celoodpružený a kto má oko, okamžite vidí rozdiel v určení a zameraní. No rozdiel v cene rozhodne nezodpovedá tomu, čo hovorí prvý pohľad, pretože aj cenovo dostupné bicykle už dnes rozhodne nevyzerajú ako nejaké „hrče“. Navyše stačí pár dobre zvolených komponentov a aj takýto bicykel sa dostane na ďalší level.

Vo videu si teda ukážeme, kde sú hlavné rozdiely medzi bicyklom, ktorého cena sa pohybuje okolo 1 400 € a takým, kde sa môže šplhať aj k sume 7 000 € a viac. Rovnako sa pozrieme na to, kde sa oplatí časom investovať, prípadne kde naopak veľmi netreba a na čo sa oplatí zamerať po kúpe nového biku.

A než sa do mňa pustíte, že prečo má moja žena ťažší bicykel, prípadne, že s ľahkým bicyklom to ide do kopca určite samé, potom odporúčam pozrieť jedno naše staršie porovnanie - teda „koľko spravia 2 kg v kopci“. Myslím, že sa celkom hodí na dotvorenie celkového obrazu, najmä ak vám ide v prvom rade o rekreačnú cyklistiku, kde toľko nejde o jazdné vlastnosti v náročnom, či technickom teréne. Pretože rozdiel 2 kg na biku vo výsledku robí doslova tisícky eur.

Ak sa vám video páčilo, pozrite sa aj na ďalšie v našom playliste a nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
Imroman 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné videa

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
Od základu: XC, TR, AM, EN, DH – kde je rozdíl?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH – kde je rozdíl?

Horská cyklistika se dělí na několik disciplín – od běžného lesního/asfaltového ježdění do kopců až po extrémně náročné sjezdy. Které disciplíny známe a jak se jmenují?
Tip na výlet: Bílými Karpaty na ebiku

Tip na výlet: Bílými Karpaty na ebiku

Lesní cesty, polňačky, výhledy, bláto, prudké výjezdy, traily i rozhledny. To vše si můžete na tomto výletě užít.
keyboard_arrow_up