Srpen - na dvou kolech i v druhé půlce léta

Léto se nám přehouplo do druhé poloviny a úmorná vedra nám nedají pokoj. V lese je ale o něco příjemněji, tak proč si v něm nezajet nějaký maraton?

Segafredo Sahara Race, 5. – 6. srpna, Hradec Králové

Nedaleko Hradce Králové se nachází písečný lom Marokánka, a právě ten se na přelomu pátku a soboty na začátku srpna stane dějištěm neobvyklého závodu, Segafredo Sahara Race. Neobvyklého zejména proto, že málokdy se závodí zrovna na písku, kde kolo často dokáže pořádně “zaplavat” a jízda v něm vyžaduje, stejně jako v náročném terénu, dobře zvládnutou techniku. Kromě tradičního maratonu, jehož výsledky se započítávají i do Prima Cupu, na cyklisty čeká náročný páteční noční závod. Po akci jistě oceníte příjemnou možnost se vykoupat v jezeře. Více informací o tomto pestrém závodě najdeš na stránkách organizátora.

Foto: segafredo.cz

Velká cena KOLA SVORADA Hansgrohe, 10. srpna, Brno

Ve středu 10. srpna bude Masarykův okruh v Brně potřetí a zároveň naposled dějištěm závodu pro hobby cyklisty, velké ceny KOLA SVORADA Hansgrohe. Těšit se tak můžeme na prvotřídní, hlaďoučký asfalt, nulový provoz a skvělou atmosféru. Na výběr jsou dvě možnosti - buď si zvolíte kratší variantu, tedy čtyři kola (21,6 km), nebo delší variantu, tedy 10 kol (54 km). Soutěžit lze jako jednotlivec, ale i týmově v počtu tří jezdců, přičemž výsledný čas je součtem jednotlivých časů. Na výherce čekají poháry, medaile, šampaňské, ale i dárkové poukazy Kola Svorada. Pro kompletní informace o závodě navštiv stránku organizátora.


Izomat MTB Cup – Harrachov, 12. – 14. srpna, Harrachov

Série závodů Českého poháru MTB XCO vyvrcholí svým posledním, šestým kolem v Harrachově. Jde o závod kategorie UCI C1 a jezdit se bude po okruzích, přičemž jejich počet se různí v závislosti na kategorii. Ty jsou vypsané stejně pro každé kolo tohoto poháru a je jich opravdu požehnaně. Spolu s XCO závody budou v místě probíhat i žákovské technické disciplíny, vše v rámci jednoho areálu. Na své si tu tedy přijde každý - více informací už tradičně na webu organizátora.

Foto: poharmtb.cz

Top on Trail DH Cup Liberec, 13. – 14. augusta, Liberec

Při organizování závodů se samozřejmě nezapomíná ani na vyznavače gravity disciplín. Páté kolo poháru Top on Trail DH Cup se uskuteční v bikeparku Ještěd pod přísným dohledem fotogenického vysílače. Jezdce čeká trať o délce 1750 metrů s klesáním 350 metrů, na které se nachází spousta přírodních i umělých překážek a je určená pro sjezdová a enduro kola. Pro všechny kategorie je povinná integrální přilba, kromě kategorie Elite i chrániče páteře, kolen, loktů, stejně jako rukavice s dlouhými prsty. Vše potřebné o závodě najdeš na stránkách organizátora.


NOVA Vysočina Arena Tour, 13. – 14. srpna, Nové Město na Moravě

Druhý ročník tohoto festivalu se uskuteční druhý srpnový víkend. Těm, kteří sledují závody Světového poháru v XCO, budou tyto lesy povědomé - právě Vysočina Arena je pravidelným hostitelem některých z jeho kol a tentokrát se po těchto tratích můžeme projet i my, běžní cyklisté. Kategorií a tras je tu na výběr dost, vyřádit se tu může každý od malých dětí přes pravověrné XC-čkáře až po milovníky gravelu. Z MTB tras je “áčková” zařazena i do žebříčku UCI. Kompletní propozice najdeš na webu organizátora.

Foto: kolopro.cz

Manitou Železné hory CARDION, 20. srpna, Chrudim

Chrudim se letos stane už podvaadvacáté dějištěm tohoto závodu, který se těší velké popularitě. Startuje se v historickém centru města a krátce po startu čeká závodníky tradiční sjezd po Širokých schodech - urban downhill v malém. V nabídce jsou čtyři trasy, 65 a 39 km pro ty, kdo už mají něco naježděno, a 20kilometrová Family trasa pro mladé talenty a trasa NOVA Junior Trophy určená těm nejmenším závodníkům. Pokud by bylo příliš velké horko, na zchlazení výborně poslouží brody, které závodníci budou zdolávat hned na začátku. Více informací najdeš na webu organizátora.

Foto: kolopro.cz

FORCE Rusavská 50ka, 20. srpna, Rusava

„Není důležité, na jakém kole či v jakém dresu přijedete, jde o to, jestli s námi pojedete.“ V duchu tohoto výroku Pavla Mrázka se pod záštitou starosty obce Rusava koná už 19. ročník pohodové akce Rusavská 50ka. O vítězství se ve svých kategoriích mohou poprat jak jednotlivci, tak i jezdci na tandemech. Na výběr je 50 a 35kilometrová trasa, přičemž obě startují i vrcholí v obci Rusava, kde se po závodě na koupališti koná i hudební program. Informace o této příjemné akci najdeš na stránkách organizátora.

Foto: L. Polišenská

Okolo Lysé hory, 27. srpna, Ostravice

Závod Okolo Lysé hory také patří k těm, které mají dlouholetou tradici - svědčí o tom fakt, že letošní ročník je už pětadvacátý. Jde o akci nadšenců pro horolezectví, kteří na chvíli vymění sedáky, lana a karabiny za horská kola. Mají vypsané osobité kategorie, ale zúčastnit se může každý, kdo má chuť - svou kategorii si tu najde každý. Na trase o délce 35 kilometrů s převýšením 1090 metrů závodníci obkrouží celou Lysou horu. Více informací najdeš na stránkách organizátora.

Foto: okololyse.cz
Toto samozřejmě zdaleka není vše z nabídky srpnových závodů - všechny pohromadě najdeš v našem kalendáři. Léto vrcholí, děti mají prázdniny, takže společný víkend na trati není nikdy na škodu. Oproti extrémně teplému červenci už snad v srpnu budou teploty na milosrdnějších hodnotách a věříme, že se všichni spolu parádně pobavíme a vyřádíme v závodním tempu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
LukasHarant 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
Červenec - slunce, seno, závody

Červenec - slunce, seno, závody

Léto je v plném proudu, sezóna také. Kde všude si budeme moci v červenci ověřit naši výkonnost?
keyboard_arrow_up