Horké letní dny jsou tu - jak si usnadnit vyjížďky

Přestože už za sebou máme několik parných dnů, léto nám oficiálně začíná až teď. Pojďme se společně podívat, co by nám v tomto počasí nemělo na vyjížďce chybět.

SiS Go Isotonic Gel 60 ml

Každý z nás už určitě někdy na vlastní kůži zažil tzv. „hlaďák“ neboli náhlý pokles hladiny cukru. Dobrou prevencí je v tomto případě i tento gel od výrobce SiS, který už má na trhu s energetickými doplňky stabilní pozici. Výhodou tohoto gelu je rychlá stravitelnost, která zaručí okamžitý účinek. A díky příjemné chuti ho ani není třeba zapíjet vodou. V nabídce je pět příchutí - ananas, třešeň, černý rybíz, citron s limetkou a jablko. Cena za jeden kus je 44 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Craft Core Essence

Ne každému vyhovují cyklistické kalhoty se šlemi. Proto švédská značka Craft přináší svůj model Core Essence, který se vyznačuje příjemným pružným materiálem Lycra Sport Energy plus, zakončeným měkčí elastickou manžetou se silikonovým potiskem. Ze přední strany je v pase pružná manžeta a na zadní straně je pružná guma, co znamená větší pohodlí pro břicho. O pohodlí se stará vložka Craft Infinity C3 s antibakteriální úpravou a certifikátem nejvyšší kvality Oeko-Tex®. Jejich cena je kolem 2 150 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

KLS Flash

Hydrovak je oblíbeným společníkem zejména terénních cyklistů, k vidění je ale i u nejednoho běžce či turisty. Všichni mají stejný problém - hydrovak je potřeba pravidelně čistit a vysoušet, zvlášť když do něj lijeme ionťák. Ideálním pomocníkem je sada určená přímo pro tyto účely, v tomto případě od značky Kellys. Zahrnuje speciální kartáčky na čištění hydrovaku, hadičky i náustku, ale i věšák, který zajistí, že se stěny hydrovaku neslepí a dostatečně vyschnou. Cena tohoto setu je 319 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

CamelBak M.U.L.E. 12

Opět se dostáváme do sfér MTB. Na vyjížďky do hor je zkrátka potřeba pořádný batoh, kam se vejde vše potřebné. Objem CamelBak M.U.L.E. je tak akorát - z 12 litrů zabere 3 litry vodní rezervoár Crux™ a brýle, doklady, klíče, svačinu či pláštěnku si můžete vložit do jedné z mnoha vnitřních kapes. O odvětrání se stará zádový systém Air Support a prodyšný hrudní a bederní pás. Myslelo se i na bezpečnost bikerů, kteří se vrací domů pozdě večer - na batohu najdeme nejen reflexní pás, ale i poutko na blikačku. Cena je 3 099 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Alé PR-S Garden

Cyklistika samozřejmě není výsadou mužů. Pro dámy, které mají navíc závodní ambice, může být správnou volbou dres Alé PR-S Garden. Utkaný z látky Rap Dry s karbonem a vybavený třemi klasickými kapsami a jednou na zip, bude vhodným společníkem na dlouhé výjezdy v horkých dnech. Technologie Body Mapping zajišťuje, že dres perfektně přilne k tělu, díky čemuž lze očekávat dobré aerodynamické vlastnosti. Cena je 2 899 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu nebo stránce dodavatele.

CTM Trice

O tom, jak důležitý je v létě pitný režim, snad ani psát nemusíme. Značka CTM se už dávno nespecializuje jen na výrobu kol, přináší ale i šikovné doplňky. Třeba tuto lahev Trice o objemu 0,6 litru. Hodit se bude zejména k tmavším rámům, protože je vyhotovena v nenápadné černé barvě. Nespornou výhodou je velký náustek a samozřejmě i to, že je „BPA-free“ (tj. že k její výrobě nebyl použit bisfenol A). Její cena je 99 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

OTE Hydro

Cyklistika je velmi náročný sport, přičemž pít jenom vodu mnohdy nestačí. Hydrotablety slouží na hydrataci a doplnění stopových prvků, vitamínu a minerálů. Tablety OTE Hydro jsou rozpustné ve vodě a obsahují elektrolyty jako sodík, hořčík či draslík, důležité pro správnou činnost svalstva. V jednom balení se nachází 20 tablet s přírodní příchutí černého rybízu. K dispozici jsou i jiné příchutě a dokonce i variant s kofeinem. Cena balení je 229 Kč a více informací najdeš na našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Giro Agilis

Aby nedošlo k přehřátí organismu, je v horkých dnech důležité myslet i na odvětrání. Přilba Giro Agilis se svými 32 větracími otvory a technologií Wind Tunnel™ zajišťuje výbornou cirkulaci a proudění vzduchu. Z hlediska bezpečnosti si zaslouží plusový bod za prodlouženou ochranu zátylku. Můžete ji tak použít nejen na silnici, neztratí se ani v terénu. Pevné upnutí zajistí systém RocLoc®. V nabídce je také provedení s technologií Mips. Cena této přilby je 2 249 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



Pro kompletní informace o produktech navštivte, prosím, stránky jednotlivých výrobců/dovozců.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up