Test: Tričko CTM Bruiser - všestrannost jako tajná zbraň

Tričko na kolo, hory, sport i do města? Možnou volbou může být právě CTM Bruiser.

CTM je slovenský výrobce kol a doplňků. O to více mě potěšilo, že jsem mohl otestovat právě tričko Made in Slovakia.

První dotek

Při vybalení trička z igelitového pytlíku mě na první dotek zaujal materiál. Na dotek je velmi příjemný. Při pohledu na štítek s materiálovým složením jsem zjistil, že je ze 100% polyesteru, což zaručuje i dobrou funkčnost a příjemný pocit i v teplejším období.


Střih trička mi padnul do oka. Nemám rád upnuté věci, což s tímto tričkem určitě nebudete řešit. Je hezky volné a prodyšné. Zadní část je mírně prodloužená přesně tak, že při cyklistickém posedu kryje celá záda, ale při běžné chůzi zbytečně nevlaje.

Pohled z Donnerkogel do údolí.

Kdy a kde ho využijete?

Většinu funkčních triček a dresů poznáte hned na první pohled, ale u trička CTM Bruiser tomu tak není. Tričko používám už pár týdnů, a když v něm jdu po městě nebo na nákup, neřekl bych, že vyčnívám mezi lidmi s běžným oblečením. Téměř nikdo by si ani nevšiml, že mám sportovní tričko. Což je dáno i decentní volbou střihu, barev (trička jsou jednobarevná) a jednoduchého stylu. Mimo jiné tričko využívám i na turistiku, a kdo má obavy, že se mu triko zničí od popruhů, tak zatím nevidím jakékoliv výraznější opotřebení.

Ani těžký batoh není pro tričko problém.

Funguje vůbec?

Ano, použitý materiál zajišťuje velmi dobré vlastnosti odvodu potu a vysychání, takže pokud se někde zapotíte ve stoupání, stačí chvilku vydechnout a tričko mezitím rychle prosychá. Pokud zvolíte černou variantu, jako mám i já, musíte ale počítat s tím, že sluníčko dá občas zabrat. Ani materiál není z těch nejtenčích, ale jak jsem říkal, funguje velmi dobře a neztrácí svoje vlastnosti. Cestovalo se mnou jak na cyklo vyjížďkách, tak i na horských túrách v Alpách, a i po celém dni v úmorném horku jsem se v něm cítil dobře.


Barvy a velikosti

Tričko CTM Bruiser se vyrábí ve 3 barevných verzích, a to: červená, zelená a černá. Každá barva s sebou nese i trošku jiný design. U červeného provedení najdeme na přední straně siluetu hor a na zadní straně nápis CTM, což mají trička společné. U zeleného provedení na přední straně najdeme nápis CTM v rámečku.


A u černého najdeme na levé straně nápis CTM v krásném provedení Oil Slick, takže na sluníčku je o zábavu postaráno. Všechna zmíněná trička se vyrábí ve velikostech S, M, L, XL, XXL.

Oil Slick jen září.

Co se mi líbilo

  • Možnost využití na sport i na běžné nošení
  • Prodyšný a rychleschnoucí materiál
  • Vyrobeno na Slovensku
  • Důraz na detail

Co se mi nelíbilo

  • Menší výběr barevného provedení
  • Trochu silnější materiál


Co na něj říkám po tom všem?

Tričko jsem využíval opravdu aktivně a na všechny aktivity, abych zjistil, jestli bych si ho sám po této zkušenosti koupil, nebo ne. Pro někoho může být cena 29,99 euro (cca. 750 Kč) zanedbatelná, pro jiného je to dost peněz. Já nerad vyhazuji peníze za levné a nekvalitní věci, proto jsem se snažil zjistit, zda nabídne za tu cenu kvalitu, a ano, jako celek na mě tričko působí dobrým dojmem, a i když má trošku tlustší materiál, tak to kompenzuje pohodlnost a funkčnost, i v horkém dni dobře větrá a nijak extrémně se nepotíte. Taky je kladen důraz na detail.
info
Testy a představení produktů se realizují s produkty a materiály zapůjčenými od dovozce dané značky nebo z MTBIKER shopu. Jejich obsah a závěr je subjektivním názorem autora.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Spodní trika Craft: správný výběr spodní vrstvy se vyplatí

Spodní trika Craft: správný výběr spodní vrstvy se vyplatí

Větu “venku je zima, pořádně se obleč” slýcháme už od dětství asi všichni. A samozřejmě je to pravda. Nikdo se nechce vracet domů promrzlý.
Test světel KLS: kolik lumenů je potřeba?

Test světel KLS: kolik lumenů je potřeba?

Dny se krátí, ale chuť jezdit je pořád. Je však potřeba to trošku vychytat a na cestu vidět. A taky být vidět. Co nás může zajímat při výběru světla nebo blikačky? Pár světel a rozdílů mezi nimi si ukážeme v tomto testu.
Test: Alé Riparo - když nechcete mrznout

Test: Alé Riparo - když nechcete mrznout

Zimní cyklistické oblečení je pro ježdění v nižších teplotách nezbytnost. Pokud nechcete mrznout, jsou zimní kalhoty a bunda kousky výbavy, do kterých se určitě vyplatí investovat. Jak se osvědčila Alé Riparo R-EV1?
keyboard_arrow_up