Co je dobré mít v záloze?

Jednou je to skřípající řetěz, jindy technický problém, toulky přírodou či cestu do práce vám ale může znepříjemnit třeba i počasí. Podívejte se, co se může vždy hodit a co je dobré mít, jak se říká “v záloze”.

Weldtite All-weather lube

Suchý, vrzající řetěz dokáže vyjížďku doslova otrávit. Jenže jak se vyznat v široké nabídce olejů? Co tak vybrat ten univerzální, do každého počasí? Přesně takový je Weldtite All-weather lube, který obsahuje i teflon, a slibuje tak kvalitní a dlouhou ochranu před nepříjemným skřípáním. Nabízí se dokonce v balení od 100 přes 400 až po 1000 ml, to o objemu 100 koupíte za 122 Kč a více informací zjistíte na MTBIKER shop nebo na stránkách dodavatele.

microShift XCD RD-M865M

Ne všichni vozí na svém MTB nejnovější “standard”, a tedy 12 rychlostí. Alternativou vedle nejpoužívanějších značek může být pro majitele jedenáctirychlostních kazet přehazka od microSHIFT, která svojí konstrukcí zajišťuje přímější vedení lanka, což by mělo zajistit konzistentní reakci při řazení kteréhokoliv pastorku. Přehazka je určena pro kazety s rozsahem 11-46 zubů a je plně kompatibilní se Shimanem. Vedle bikerů se tak může tato přehazka hodit i příznivcům gravelu. A její cena? Ta je 1749 Kč. Více informací zjistíte na MTBIKER shop nebo na stránkách dodavatele.

Sram PC XX1 Hollow pin

Pro majitele jedenáctirychlostních kazet tady máme ještě další důležitý komponent, a tím je řetěz. Řetěz je navržen speciálně pro majitele pohonu 1x11 a slibuje maximální pevnost a odolnost a taky kvalitní povrchovou úpravu, která má prodloužit životnost řetězu. O spojení řetězu se stará rychlospojka Powerlock™, hmotnost řetězu při délce 114 článků jsou 252 gramy a cena je stanovena na 1299 Kč. Více informací zjistíte na MTBIKER shop nebo na stránkách dodavatele.

Craft Essence Light

Lehká bunda Craft Essence Light bezpochyby překvapí svojí nízkou hmotností, skladností, a hlavně funkčností. Vždyť gramáž je pouhých 43g/m2 a celá bunda se dá poskládat jen do kapsy, která se v pohodě vejde i do kapsy cyklodresu, takže tuto bundu můžete mít pořád u sebe. Nechybí ani prodloužený zadní díl nebo jemný fleece z vnitřní strany límečku. A její cena? Ta je stanovena na 1899 Kč a více informací o této bundě zjistíte na MTBIKER shop nebo na stránkách dodavatele.

Kellys Doubly Pro 10

Neznáme cyklistu, který by alespoň jednou v životě neměl defekt. I takovému se v tu chvíli může hodit minipumpa z produkce slovenské značky Kellys, Doubly Pro 10, která dokáže vzduch natlačit přes všechny ventily, a to až do 100 PSI/7 bar. Foukání ulehčí ergonomická rukojeť ve tvaru T a určitě potěší její nízká hmotnost 129 gramů a cena 269 Kč. Více informací o této šikovné pumpě zjistíte na MTBIKER shop nebo na stránkách dodavatele.

Crankbrothers F10+ a F15

F10+ a F15 je kompaktní multiklíč s deseti nebo patnácti funkcemi “schovaný” v elegantním kovovém pouzdru. Multiklíč je spojen s pouzdrem magnetem, takže se nestane, že by vám jen tak vypadl. Samotné pouzdro poslouží jako otvírák na láhve, a u multiklíče s patnácti funkcemi dokonce i jako nýtovač. Mimo nýtovače a otvíráku v sobě skrývá i inbus 2, 2,5, 3, 4, 5, 6 a 8 mm, křížový a plochý šroubovák a torx klíč T25. Cena vychytanějšího multiklíče je 1099 Kč a více informací zjistíte na MTBIKER shop nebo na stránkách dodavatele.

Ravemen CR800 + TR30

Set předního a zadního světla od Ravemen se může hodit jak na silniční cyklistiku, tak dojíždění např. do práce. A co nabízí tato světla za cenu 2049 Kč? Tak například nízkou váhu, LED diody, jednoduchou montáž, dálkové ovládání, nabíjení přes micro USB, nebo dokonce možnost napájení z jiného zdroje, např. z powerbanky. Nechybí samozřejmě možnost volby intenzity svícení a jak přední, tak zadní světlo mají dokonce paměť naposledy použité intenzity. Více informací o této sadě zjistíte na MTBIKER shop nebo na stránkách dodavatele.

Vortex Bugout

Sada pro opravu bezdušových plášťů bez nutnosti použití lepidla či sundání kola, elegantně zakomponovaná do oboustranné rukojeti, která se vejde do každé kapsy. Překvapí zpracování obalu této sady, rukojeť je zdrsněná, takže nehrozí prokluzování při manipulaci. A určitě potěší i její cena, která je 269 Kč. Více informací o tomto pomocníkovi do nepohody zjistíte na MTBIKER shop nebo na stránkách dodavatele.




Pro kompletní informace o produktech navštivte, prosím, stránky jednotlivých výrobců/dovozců.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up