Přilby a chrániče jako základ bezpečnosti

Kvalitní ochrana v čele s přilbou by měla být neodmyslitelnou součástí každé vyjížďky. Pokud s ježděním začínáte, chystáte se vyměnit svoji starou přilbu za novou nebo přemýšlíte o chráničích, můžete zde najít inspiraci.

Giro Radix MIPS

Trailová přilba Giro Radix MIPS překvapí svou nízkou hmotností (300 gramů ve velikosti M). Na přilbě totiž nenajdete nic, co by její hmotnost zbytečně navyšovalo, a je plná ventilačních otvorů - těch je na přilbě dokonce 25. Co ale chybět nemůže, to je možnost nastavení a dokonalého usazení na hlavě, a to pomocí upínacího systému Roc Loc 5.5. Nechybí ani prvek pasivní bezpečnosti - systém MIPS - ten má za úkol chránit hlavu a hlavně mozek před prudkým rotačním trhnutím při nárazu hlavou pod úhlem. Přilba Radix je nabízena v několika barevných variantách včetně dámských a její cena je 3 149 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Amplifi MKX Knee

Oproti starší generaci se tyto chrániče dočkaly delšího pleteninového základu, takže koleno je ještě více chráněno. Přímo na tento bezešvý pleteninový základ je nastřikován 3D ochranný prvek ve tvaru včelího plástu. Další výhodou těchto chráničů jsou vedle perfektního obepnutí kolene, lehkosti a prodyšnosti i silikonové lemy, které zajistí stabilní usazení. Nabízí se ve velikostech S až XL za cenu 1 949 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Cratoni C-Maniac 2.0 Trail

Německá značka Cratoni funguje na trhu již od roku 1985, a tak nejen u této přilby lze díky zkušenostem nasbíraných za více než 30 let očekávat špičkovou kvalitu a ochranu. Přilba C-Maniac 2.0 Trail kombinuje atraktivní a čistý design s maximální bezpečností a díky svému hlubokému tvaru s 11 větracími otvory zajišťuje pohodlné nošení. Součástí přilby je i síťka proti hmyzu a nabízí se dokonce možnost uchycení zadního světla nebo akční kamery. To vše za cenu 2 649 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu, nebo na stránkách dodavatele.

CTM Molab

Stylová a funkční trailová přilba? To je přilba CTM Molab, která díky své hloubce nabízí zvýšenou ochranu hlavy i v oblasti temene hlavy, avšak i nadále zůstává díky množství ventilačních otvorů vzdušnou. Samozřejmě nechybí možnost nastavení po obvodu přilby i hloubky, a co rozhodně potěší, je, že součásti balení jsou i výstelky navíc, které pomohou k dokonalému nastavení velikosti přilby. Standardní vycpávky lze snadno vyndat a očistit. S váhou 350 gramů a cenou 1 349 Kč patří mezi žhavé kandidáty při výběru trailové přilby. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách výrobce.

Kellys Outrage

Z množství cizích slov, která doprovází tuto přilbu, by se mohla až zamotat hlava. Pořád ale lepší hlava zamotaná než rozbitá. Ale jaká že slova to jsou? Tak například Triple-inmold technologie, a tedy použití celkem tří skořepin, polstrování Coolmax, které zajistí komfortní nošení, vertikální nastavení 3D Fit a magnetické zapínání Fidlock, které zajistí pohodlné a rychlé zapínání/rozepínání. Vedle toho nechybí výklopný štít a klip na uchycení pásu sjezdových brýlí. Přilba se nabízí ve třech barvách - černé, bílé a zelené, za cenu 2 649 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách výrobce.

Dainese Scarabeo Pro Knee Guards

Letité zkušenosti z oblasti motorsportu i cyklistiky samotné přináší Dainese i pro ty nejmenší. Vedle těchto zkušeností se Dainese inspiroval i v přírodě, kde se některé materiály po nárazu rozšiřují všemi směry. A právě proto mají tyto chrániče nezvyklou strukturu, která absorbuje náraz a z něj pak přenáší energii jinam, než právě na koleno. Díky tomu, že větší polovina struktury povrchu chrániče je otevřena, zajišťuje prodyšnost i v těch nejteplejších dnech. Nabízí se dokonce až ve čtyřech velikostech, za cenu 1 199 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

POC Kortal Race MIPS

Prémiová kvalita, prémiový design, ale i prémiová cena, to je nová enduro přilba POC Kortal Race MIPS. Výrobce se pyšní, že tuto přilbu právem používají i špičkoví světoví jezdci a není to jen díky skvělému designu. Je to hlavně díky použitým materiálům nebo vychytávkám jako je ID čip, který v sobě nese zdravotní údaje o jezdci, nebo systém MIPS, který má za úkol eliminovat mikrorotaci mozku v lebce při pádu. Samozřejmostí je množství ventilačních otvorů a nabízí se i harmonická kombinace s brýlemi Devour. Cenovka této přilby je 6 890 Kč a více informací najdete v MTBIKER shopu.


Pro kompletní informace o produktech navštivte, prosím, stránky jednotlivých výrobců/dovozců.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
5 chyb aneb jak se vyhnout akutní blokaci zad

5 chyb aneb jak se vyhnout akutní blokaci zad

Když milovníka kola chytnou záda, tak jediné, co ho zajímá je kdy tato nepříjemnost odezní a bude moct opět naskočit do sedla. Tento stav právě prožívám, tak bych se s vámi chtěl o tuto zkušenost podělit.
Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu PR článek

Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu

Při začátcích s cyklistikou je výborným řešením kvalitní, ale stále dostupný model. Dnes se podíváme na několik hardtailů, které udělají radost i nenáročným cyklistům.
keyboard_arrow_up