Marin 2022: Nabídka trail a enduro biků pro rok 2022

Marin 2022: Nabídka trail a enduro biků pro rok 2022

Dlouholeté zkušenosti a široký sortiment. To je kalifornská značka Marin a její nabídka horských celoodpružených modelů na traily nebo enduro.

Tato značka sice nenabízí karbonové XC rakety, v její nabídce ale najdeme kola určená na ježdění po trailech nebo z enduro segmentu. Ať už vás tedy čeká nějaká RZ, nebo máte spíš náladu na celodenní výlet, v nabídce je velký výběr.


Rift Zone

Model určený na trailové ježdění, stvořený pro příjemné výjezdy i pro zábavu ve sjezdech. Marin má stále v nabídce verzi na 27,5” kolech, ale jen v hliníkovém provedení. Ostatní modely, a hlavně ty karbonové, už jsou osazeny 29” koly. Ceny začínají na 40 438 Kč a více informací o oblíbeném modelu Rift Zone najdete zde.

Rift Zone 27,5 2

Vstupní model řady Rift Zone, jehož základem je hliníkový rám. Použita jsou kola o průměru 27,5” a o pohodlí během jízdy se stará odpružení od značky RockShox se zdvihy 130/120 mm. Za zmínku stojí moderní plnohodnotná sada, tu dodala firma Shimano v podobě Deore ve 12rychlostním provedení. Od stejného výrobce jsou i brzdy. Sedlovka je pak od značky TranzX a její zdvih se liší podle velikosti rámu. Ostatní komponenty dodala přímo firma Marin. Jedná se o rozumně osazený model s kvalitními komponenty a zajímavou cenou 51 163 Kč.


Rift Zone 29 Carbon XR

Na vrcholu nabídky najdeme tento nejlépe osazený model. Základ tvoří velice lehký karbonový rám s konstrukcí monocoque. Zadní stavba je vyrobena z hliníku se systémem odpružení MultiTrac. Pružení dodala firma Fox v podobě vidlice Performance Elite Float 36 se zdvihem 140 mm a tlumiče Factory Series se zdvihem 125 mm. Brzdy jsou čtyřpístkové a stejně jako pohon jsou od Shimana, konkrétně modelová řada XT. Sedlovku dodal TranzX a ostatní komponenty jako řídítka, sedlo nebo ráfky pochází z vlastní produkce Marinu. Za zmínku stojí i použité pláště Maxxis Assegai s ochranou bočnic a směsí 3C MaxxGrip. Rift Zone 29 Carbon XR určitě potěší náročného jezdce, který hledá kolo s kvalitními komponenty a dobrou geometrií. Cena tohoto modelu je 115 756 Kč.


Alpine Trail

Jste náročnější jezdec a hledáte spíš něco ve stylu enduro / all mountain? Marin má v nabídce hliníkové i karbonové 29” modely, stačí si jen vybrat na základě vašich preferencí.


Alpine Trail 7

Základním modelem této řady je stroj postavený na hliníkovém rámu se zdvihem 150 mm. Ten doplňuje vidlice se zdvihem 160 mm od značky RockShox, konkrétně se jedná o model Yari. Tlumič je od stejné značky, model Deluxe Select+ RT, s možností nastavení odskoku a komprese. Pohon je v režii Shimana, v podobě 12rychlostního Deore, stejně jako i čtyřpístkové brzdy. Už z toho je patrné, že tento full je zaměřen na náročný terén, najdeme na něm 203 a 180mm kotouče. Sedlovka je od značky TranzX se zdvihem od 125 mm (velikost S) do 175 mm (velikost XL), takže záleží, jak velký rám osedláte. Ostatní komponenty jsou z dílny výrobce kola. Za zmínku stojí ještě pár údajů ohledně geometrie tohoto stroje. Ve velikosti M máme stack na hodnotě 628 mm a reach 455 mm, které doplňuje hlavový úhel 63,5° a sedlový úhel 78°. Na závěr už jen cena, ta je 70 663 Kč, která je s ohledem na použitou výbavu velmi rozumná. Kolo najdete i v e-shopu MTBIKER za cenu 2799 eur.


Alpine Trail Carbon 2

Vrcholem této řady je tento model s karbonovým rámem se zdvihem 150 mm. Přední trojúhelník doplňuje vahadlo z jednoho kusu, které má za úkol zvýšit tuhost celku a zlepšit odezvu pružení během jízdy. V tomto případě se stará o přední odpružení vidlice Fox 38 Performance Elite se zdvihem 160 mm a tlumič je pak Fox Float DPX2. Pohon a brzdy jsou v režii Shimana, konkrétně řady SLX/XT se SLX čtyřpístkovými brzdami. Sedlovku tentokrát dodala firma Fusion, a to model Manic, přičemž zdvih se opět odvíjí od velikosti rámu. Kokpit je od značky Race Face v oversized provedení a šířkou řidítek 780 mm. Ráfky si Marin dodal sám, jejich vnitřní šířka je moderních 29 mm a jsou obuty do plášťů Maxxis Assegai. Možnost bezdušového použití je samozřejmostí a zvýšená ochrana bočnic napovídá tomu, že se počítá s používáním kola v těžkém terénu. Jestli máte rádi celodenní vyjížďky nebo se chystáte na nějaké enduro závody, tento model vás určitě nezklame. V ceně se odráží použitý materiál a komponenty, činí 107 956 Kč.


Více informací si můžete přečíst na stránkách výrobce, kde najdete celou specifikaci daných modelů a jejich geometrii.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá
keyboard_arrow_up