Zdroj: Kola Cadex

Cadex je jeden z lídrů na poli technologicky špičkových komponentů, které jsou ultralehké a precizně vyrobené.

Nejzajímavějším produktem, který nám nově Cadex představuje, jsou karbonová zapletená kola primárně určená na gravelové ježdění. Ráfky jsou v provedení hookless, neboli bez patek, což ušetří hmotnost, a zároveň je ráfek odolnější. Pro tento typ ráfku ale musíme použít tomu odpovídají plášť. Celý set zapletených kol váží 1270 gramů, což je úctyhodné číslo na kola, která by měla vydržet i hrubší zacházení.

Jejich revírem je štěrk, šotka a rozbitý asfalt.

Náboje

Kola jsou kompletně v režii Cadex, a to včetně nábojů, které jsou osazeny keramickými ložisky a ořechem o 60 zubech s odolnou plochou pružinou, což zajišťuje takřka okamžitou reakci na šlápnutí do pedálu.
Vedoucí produkt marketingu Jeff Schneider dodává: “Jsme nejvíce hrdí na naše nové náboje a na to, co přináší do gravel disciplíny. Kompletně jsme přepracovali vše od těla nábojů až po ozubení v ořechu a dostali jsme něco, co je neuvěřitelně citlivé a maximálně optimalizuje přenos energie. Řídili jsme se heslem: Effort in. Speed out.”

Další vlastnosti

Ráfky nových zapletených kol se vyznačují vnitřní šířkou 25 milimetrů, což je hodnota, kterou můžeme ještě dnes běžně vidět u cross country kol. Takováto vnitřní šířka ráfku umožní obout široké pláště při zachování vlastností a bez borcení pláště při nižším tlaku. Výrobce uvádí rozmezí vhodných plášťů mezi 28 a 45 milimetry. Na kolech jsou použity karbonové dráty a dynamicky vyvážený výplet, což ještě více zvyšuje tuhost celku a umožňuje maximalizovat přenos energie.

Pláště

Cadex má ve své nabídce také pláště, které jsou ideální pro použití na jejich nových kolech. Jedná se o gravelové pláště s jemným vzorkem, které nabídnou 170 TPI a jsou vyrobené z kevlaru a karbonu. Nabízí dvojitou ochranu boků proti proříznutí. Pláště jsou určené pro gravelové ježdění na nezpevněné a prašné povrchy. První z plášťů je s označením AR-S. Pyšní se skvělou trakcí a rychlostí. Lze jej zakoupit v rozměru 700x40c, váží 425 gramů a je určen pro bezdušové použití. Druhým je GX-S, který je určen pro širokou škálu podmínek a měl by být více doma v těžkém terénu. Výsledkem je váha 445 gramů při rozměru 700x40c. Oba pláště jsou dvousměsové a liší se použitým vzorkem.

Hladší plášť AR-S s béžovým bokem...... a rychlejším vzorkem

Ceny

  • CADEX AR 35 DISC přední kolo = 25 499 Kč / 999,00 €
  • CADEX AR 35 DISC zadní kolo = 33 499 Kč / 1 299,00 €
  • CADEX AR plášť 700x40 = 2 099 Kč / 79,90 €
  • CADEX GX plášť 700x40 = 2 099 Kč / 79,90 €

Plášť GS-X určený více do terénu...... bláta a náročnějších podmínek.

Závěr

Produkty značky Cadex rozhodně nepatří mezi ty nejlevnější, ale můžeme je zařadit mezi ty nejlepší, co na trhu dostanete. S jejich výběrem rozhodně neprohloupíte, pokud vás zajímá, co vše výrobce Cadex nabízí, najdete to na jejich webových stránkách.

[Úvodní foto: Kola Cadex]

report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rychlý a flexibilní

Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rychlý a flexibilní

Lehký rám, možnost přizpůsobení rozvoru kol a mnoho dalšího. Pokud se neumíš rozhodnout, zda chceš na cestu nebo do terénu, Revolt „bere“ obojí stejně dobře.
Unboxing: Titici ALL-IN - i hliník může být exkluzivní

Unboxing: Titici ALL-IN - i hliník může být exkluzivní

Hledáš něco, co nemají všichni, něco, s čím se neztratíš v davu? Pokud máš rád ruční práci a ceníš si netuctového přístupu k technologiím, podívej se na tento gravel.
Unboxing: BMC Kaius 01 THREE - závodní „štěrkolet“

Unboxing: BMC Kaius 01 THREE - závodní „štěrkolet“

Toto kolo bylo vyvinuto a postaveno s jediným hlavním účelem - aby bylo tím nejrychlejším kolem na nezpevněných cestách. Podařilo se v BMC tento cíl naplnit?
keyboard_arrow_up