Zdroj: Maziva cyklistika

Jízda v zimním období je mnohdy doprovázena zhoršenými podmínkami, které si vyžadují pečlivý výběr vhodného mazání nejen řetězu a pohonu samotného. S tím jde ruku v ruce i nutnost častějšího čištění.

FINISH LINE Cross Country

Mazivo určené do extrémních podmínek, založené na mixu syntetických olejů, speciálních polymerů a látek snižujících opotřebení, se hodí hlavně do nepříznivých podmínek, především do deště či bláta. Zatímco je toto mazivo vhodné nejen na řetěz, ale i např. na přehazovačku, naopak se nedoporučuje do bowdenů. Mazivo je nabízeno v praktickém balení o objemu 120 ml, které můžete vozit např. v kapse dresu. Cena tohoto maziva je 193 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.


Weldtite Pure Wet lube

Mazivo Pure Wet od Weldtite je další z maziv, která jsou určena do nepříznivých podmínek, jako je déšť, bláto nebo sníh. Slibuje extrémní výdrž a odolnost při mytí, a je tak ideálním mazivem nejen do extrémního počasí, ale i na dlouhé vzdálenosti. Je vyrobeno na přírodní bázi, a snižuje tak negativní dopad na životní prostředí. Nabízí se v praktickém balení o objemu 100 ml za 148 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.


SKS Wash your bike

Biologicky rozložitelný čistič, který je vhodný na všechny součásti kola a přímo doporučený na karbonové rámy, s pomerančovou vůní a v praktickém balení s rozprašovačem o objemu 750 ml, to je čistič Wash your bike od SKS, který se nabízí za 319 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.




KLS Silicone oil

Mezi součásti kola, které uvítají ošetření silikonovým olejem z produkce slovenské značky Kellys, patří např. těsnění vidlice nebo tlumiče, stejně tak i lanka, bowdeny nebo čepy. Je vhodný taktéž na impregnaci a promazání kůže. Snadnou aplikaci zaručuje balení ve spreji, o objemu 200 ml. Cena 145 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



Cyclon Bike care Instant Polish wax

Ochranný vosk od Cyclon Bike Care je vhodný jako ochrana jak na lesklé, tak matné povrchy, na komponenty hliníkové i karbonové a lze dokonce využít i na odstranění drobných nečistot. Vedle povrchové ochrany dodá kolu a komponentům skvělý vzhled a je dokonce odolný i vůči vodě. Nabízen je v balení o 100, 250 nebo 500 ml za cenu 151, 259, resp. 389 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.


Tunap Sports

Kombinace spreje a jemného kartáčku na konci vyústění se zdá jako ideální kombinace pro aplikaci oleje na řetěz. A právě na tuto vsadil Tunap. Speciálně přilnavé aditivum, které sprej obsahuje, zajistí snížení tření a dlouhou životnost. Vedle kvalitního promazání navíc zajistí i ochranu proti korozi. Nabízí se v balení o objemu 125 ml za cenu 269 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



BikeWorkx Chain clean star

Nejen mazání si pohon zaslouží. Vedle mazání si zaslouží i pravidelné čištění. A právě na čištění pohonu, a tedy řetězu, kazety, nebo i převodníku je ideální populární čistič Chain clean star od BikeWorkx, který je vhodný nejen k čištění pomocí kartáčku, ale je vhodný i do praček řetězů. Je dodáván v balení o objemu jeden litr, za 329 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



Muc-off C3 Ceramic Wet lube

Muc-off patří bezpochyby mezi silné hráče v oblasti čistidel. Nejinak tomu je i v případě maziv. Jedním z těch prémiových je i mazivo C3 Ceramic Wet lube, které je tvořeno patentovaným složením, kombinaci nitridu boru, fluoropolymeru a nanokeramických částic. Balení obsahuje 120 ml tohoto maziva, které se aplikuje kapátkem. Cena tohoto maziva je 559 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



Pro kompletní informace o produktech navštivte, prosím, stránky jednotlivých výrobců/dovozců.

[Úvodní foto: Maziva cyklistika]

report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
Čistění a mazání - základ, který zvládne každý PR článek

Čistění a mazání - základ, který zvládne každý

Znáte ten pocit, když umýváte kolo, vše namažete a zůstanete se na něj dívat ještě dalších 10 minut s úsměvem? Trochu vám k němu pomůžeme a přidáme několik tipů na vhodné doplňky.
Pohon a řazení – očisti, namaž, upgradni PR článek

Pohon a řazení – očisti, namaž, upgradni

Mezi „spotřebáky“ na kole patří i různé části pohonu, některé vydrží kratší dobu, jiné déle. Přinášíme několik tipů, po kterých můžete sáhnout.
keyboard_arrow_up