Výbava do nepříznivých podmínek

Staré zlaté pravidlo říká, že není špatného počasí, je jen špatně oblečený cyklista. Ne vždy ale musí nastat jen špatné počasí. Máme několik tipů pro vhodnou výbavu do méně příznivých podmínek.

Může to být i jiná situace, která nejednomu cyklistovi nepřidá na klidu. Takovou situací může být vedle nepříznivého počasí v podobě větru či deště klidně i jen obyčejná tma.


Fenix BC25R

Jedním z hlavních znaků tohoto předního světla je důmyslně tvarovaný reflektor, který směřuje světlo pouze dopředu a do stran, nikoliv však nahoru, a neosvětluje tak jiné cyklisty, řidiče ani chodce. Světlo má i funkci prodloužení výdrže, kdy při delším svícení pomalu snižuje intenzitu. Světlo tak může být ideální pro dlouhé cesty nebo noční tréninky, ale i vytrvalostní závody. Svítivost 600 lumenů, kapacita baterie 2600 mAh, dosvit až 106 metrů. Cena 1199 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



Craft Active Intensity

Základní vrstva Active Intensity je primárně určená na jaro nebo podzim. To však neznamená, že nemůže být použitá i v zimním období. Pokud i přes zimu sportujete ve vyšších intenzitách, toto triko je právě pro vás. Active Intensity nabízí optimální míru zateplení a odvodu tepla, a to jak díky složení, tak díky chytré konstrukci. Nechybí např. ploché švy, raglánové rukávy či odlehčená struktura v podpaží. Cena tohoto trička je 939 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



GORE C3 Thermo Jersey

Ochranou nejen do chladných podmínek, ale zároveň i za snížené viditelnosti může být zateplený dres s dlouhým rukávem GORE C3 Thermo Jersey, který se vyznačuje použitím termo-strečového materiálu, úzkým lichotivým střihem a dalšími nezbytnostmi, jako jsou např. zadní kapsy, včetně kapsy na zip. Může být použit jako vrchní vrstva, ale zároveň i druhá vrstva, přes kterou můžete dát ještě např. větrovku. Cena tohoto dresu je 2099 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



RockShox blatník

Říká se, že v jednoduchosti je síla. Nejinak je tomu i v případě blatníku na přední vidlici s potiskem RockShox, který ochrání nejen důležité součásti vidlice, ale hlavně jezdce samotného. Součástí balení jsou navíc i čtyři pásky, pomocí kterých bude instalace hračka. Cena takového blatníku je 259 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.





Polaris AM Summit

Designově velmi povedená bunda Polaris zajistí téměř dokonalou ochranu proti vodě, a to nejen díky použitému materiálu, ale i díky voděodolným zipům a podlepeným švům. Důležitá součást, kapuce, však nemusí být vždy součástí a jde odejmout. Bonusem je ochranný protismykový povlak v oblasti ramen a na bocích, který brání opotřebování od batohu. Cena 3149 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



Knog Blinder Mini Twinpack

Jedním z pomocníků proti v úvodu vzpomínané tmě mohou být blikačky Knog Blinder Mini Twinpack. Jde o set přední a zadní blikačky o svítivosti 50, resp. 30 lumenů, váze jen 17 gramů, voděodolností IP67 a možností volby mezi 7 módy. Obojí jako set za cenu 1199 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



CTM BIMU

Cenově dostupné přední světlo CTM BIMU nabízí svítivost 700 lumenů, pevnou hliníkovou a voděodolnou konstrukci, 3,7 V baterii s kapacitou 1400 mAh a dobíjení přes USB. Světlo nabízí hned několik režimů – čtyři režimy svícení (svítivost 25, 50, 75 a 100 %), tři režimy pomalého blikání (25, 75 a 100 %) a taky jeden režim rychlého blikání se svítivostí 50 %. Cena tohoto světla je 489 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



Castelli Pioggerella

Nemusí být hned nízké teploty, aby byla cyklistovi zima na nohy. Mnohdy k tomu postačí „jen“ voda. A právě v takovou chvíli se mohou hodit návleky Pioggerella, které sice nejsou zateplené, ale hlavně jsou vyrobeny z voděodolného elastického materiálu s polyuretanovým povrchem. O ochranu před zatečením z vrchní části návleku se postará kombinace zajišťovacího popruhu a silikonového lemu a nechybí ani voděodolný zip. Doporučený teplotní rozsah je 8 - 18 °C a cena je 1449 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



Vortex Multi C-11

Nepříznivé podmínky nemusí zadělat na problém jen jezdci samotnému, nejinak na tom je i samotné kolo. A právě proto je dobré s sebou vozit alespoň nějaké základní nářadí. Může to být právě tento multiklíč Vortex Multi C-11, jehož název sám napovídá, kolik možností nabízí. Nechybí 7 inbusů (2-8 mm), plochý i křížový šroubovák, “torxák” T25 ani nýtovač řetězu. Cena tohoto pomocníka do nepohody je 219 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



SiS Go Isotonic Gel

Když už nastanou nepříznivé podmínky a projížďka se nečekaně protáhne, může pomoci gel od SiSu, který rychlé dodá potřebné sacharidy a vrátí jezdce zpět do hry. Tento gel je velmi oblíbený jak pro svůj efekt, tak i proto, že má příjemnou chuť a není nutné ho zapíjet. Nabízí se dokonce až v šesti příchutích, v balení o objemu 60 ml. Cena jednoho gelu je 49 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



Pro kompletní informace o produktech navštivte, prosím, stránky jednotlivých výrobců/dovozců.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Co jíst a pít při tréninku?

Co jíst a pít při tréninku?

Jsi závodník, hobby cyklista nebo rekreační jezdec? Neměl bys při tréninku zapomínat správně pít a jíst!
Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Nemoc a návrat do tréninku

Nemoc a návrat do tréninku

Prudké výkyvy jarních teplot, velké tréninkové zatížení a minimální možnost ovlivnit setkání se s patogeny představují i větší riziko onemocnění. Kdy po nemoci zpět do sportovního zatížení? Pravidla, která se vyplatí dodržovat, aby byl návrat k oblíbené sportovní disciplíně co nejhladší.
keyboard_arrow_up