Dvakrát delší Míle a premiéra nové trasy!

Celkem tři trasy jsou připraveny pro účastníky letošního extrémního závodu 1000miles Adventure, který odstartuje v neděli 4. července 2021 v Hranicích u Aše. Závodníky čeká úplně nová jižní trasa, klasická severní trasa a jubilejní trasa 2020 mil k 10. výročí závodu.


Už za několik dní odstartuje 11. ročník extrémního závodu 1000miles Adventure, který letos přinese několik zásadních novinek. Pojede se samozřejmě tradiční závod na 1000 mil z nejzápadnějšího bodu Česka podél severní hranice až do nejvýchodnější obce na Slovensku.


První letošní novinkou je jižní trasa. „Po deseti ročnících závodu jsme chtěli přinést účastníkům něco nového a nepoznaného, proto jsme se rozhodli připravit zcela novou trasu po jižní hranici,” řekl zakladatel závodu Jan Kopka.


Účastníci nové jižní varianty budou mít navíc složitější přípravu a volbu strategie, protože nebudou znát dopředu trasu závodu. „Za deset let je tradiční závod poměrně známý. Abychom mu vrátili alespoň trochu dobrodružství, rozhodli jsme se, že jižní trasu do poslední chvíle uchováme v tajnosti a závodníci budou mít možnost si ji nahrát do navigace až těsně před startem,“ vysvětlil strategii hlavní organizátor závodu Libor Procházka.


Aby toho nebylo málo, je připravena druhá novinka. Závodníci, kteří budou mít chuť, dostatek sil a odhodlání, mohou po absolvování závodu na 1000 mil po severní trase v Nové Sedlici na Slovensku pokračovat zpět jižní trasou na západ do Čech a dát si rovnou 2020 mil.


„Toto jsme připravovali už pro loňský jubilejní 10. ročník, ale kvůli pandemii Covid-19 jsme odložili tuto výjimečnou a speciální trasu až na letošní rok,” uvedl Libor Procházka a doplnil: „Závod na 2020 mil je mimořádnou a jedinečnou záležitostí. Zatímco nová jižní trasa pravděpodobně zakotví do závodu natrvalo, trasa 2020 mil se pojede pouze letos.”


Start závodu proběhne tradičně první prázdninovou neděli, tedy 4. července 2021. Startovat se bude z náměstí v Hranicích u Aše. Vše můžete sledovat v pravidelných reportech a rozsáhlých galeriích na webu závodu http://www.1000miles.cz a na sociálních sítích 1000miles Adventure!
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
PetrMazura 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Peggy – zklamání na Mílích, nové výzvy i ten nej závod

Peggy – zklamání na Mílích, nové výzvy i ten nej závod

Peggy je známá mezi cyklisty a dobrodruhy. Víme ale o ní vše? A co pro ni bylo nedávno zklamáním ale naopak i překvapením a co je pro ni výzvou i snem?
Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
keyboard_arrow_up