Představení produktů Finish Line

Vždy jsem se řadil mezi cyklisty s cílem sportovní jízdy na bajku a bez rozdílu terénu. Mezi mé limity nepatří počasí, roční období, ani nálada. Jezdím na suchých površích, ale tak stejně projedu bahenní lázeň v lese, případně nějaký horský brod.

V neposlední době jsem si pořídil jako další své kolo silničku, se kterou se nestydím i do deštivých dnů. Jako kosmetiku pro jízdní kola se mi do rukou dostalo několik základních produktů od Finish Line, jež jsem měl možnost několik měsíců používat a zjistit, které jsou pro jakou situaci optimální.


Široké portfolio do každé dílny

V celkovém portfoliu najdeme několik základních kousků, které se skutečně vyplatí mít nejen doma, ale ono i samotné kolo nám péči o něj vrátí v podobě čistého a fungujícího stroje. Z nabídky si vybere naprosto každý, jistě i zapřisáhlí „wédéčkáři“. Nyní si představíme 12 konkrétních produktů, které pravidelně používám a které by neměly být přehlíženy.

Bike Wash, 1 l - rozprašovač

Prostředek určený k pravidelnému mytí celého kola. Je velmi šetrný k povrchům kola, jako je hliník, karbon, titan i ocel. Hlavním plusem je, že tento Bike Wash je šetrný k životnímu prostředí, což znamená, že není nutné přemýšlet nad tím, kde právě provádím očistu kola. Přípravek je vodou ředitelný, ale je možné ho použít už ve stavu, v jakém je. Jedná se o velmi účinný čistící prostředek, jelikož ho vytváří pětice různých čisticích látek dohromady. Kovové povrchy pak ochraňují dva různé oxidační inhibitory a zabraňují korozi po umytí. Použití je velmi snadné. Nanést na jakoukoli část kola, utřít hadrem, nebo smýt vodou.

MOC: 299,- Kč


Speed Clean, 550 ml - spray

Jedná se o nejsilnější čisticí prostředek z nabídky Finish Line. Je určený pouze na kovové části kola, jako jsou převodníky, kazeta či řetěz. Díky jeho složení není nutné povrch omývat vodou, veškerá špína a mastnota se po aplikaci prostředku prostě odpaří. Proto je velmi vhodný i k odmašťování rotorů kotoučových brzd. Je však třeba být obezřetný! Prostředek Speed Clean neaplikovat na rám, lak a jiné další povrchy, jelikož může dojít k jejich poškození.

MOC: 299,- Kč


Citrus Degreaser, 590 ml - sprej

Citrus BioSolvent™ je silný odmašťovač, který si hravě poradí i s černou špínou a mastnotou řetězů, převodníků a pastorků. Omyté části je nutné opláchnout vodou. Přípravek je netoxický a rozložitelný. Pozor! Při použití neředěného koncentrátu může Citrus BioSolvent™ poškodit některé gumové, plastové a karbonové materiály. Vždy konkrétní povrch nejdříve raději otestujte. Pro běžné čištění můžete ředit vodou. A jak napovídá samotný název, je příjemně cítit po citrusech.

MOC: 259,- Kč


Disc Brake Cleaner, 295 ml - sprej

Tento Disc Brake Cleaner rychle a jednoduše očistí povrch brzdových kotoučů a destiček a zbaví je všech nečistot a mastnoty. Špína a olej na těchto brzdných plochách může omezit brzdný účinek, zkrátit životnost brzdových komponentů a také může způsobovat nepříjemné zvuky při brzdění. Při pravidelném používání udržuje tento rychleschnoucí čistič kotoučové brzdy ve špičkovém stavu a spolehlivě odmastí všechny brzdné plochy. Dále nezanechá zbytky a je šetrný ke komponentům pohonu. Takže pomocí přiložené trubičky aplikujete kdykoli a zabere to jen chvilku.

MOC: 219,- Kč


Max Suspension, 266 ml - sprej

Přípravek vám pomůže dostat z vašeho odpružení maximum. Nastříkejte kluzáky vidlice a tlumiče, dle informací od výrobce je to vhodné provádět před každou vyjížďkou, ale optimální je to udělat ihned po vyjížďce. Jednak z důvodu “konzervace”, za druhé pak máte kolo připravené na další jízdu. Max Suspension zaručí plné využití zdvihu, citlivost na menších nerovnostech a také ochrání gumové těsnění a prodlouží životnost vidlice. Zde obecně platí, že při aplikaci přípravku zároveň zamezte možné kontaminaci brzdových kotoučů a destiček, nejlépe hadříkem.

MOC: 259,- Kč


Pedal and Cleat Lubricant, 150 ml - sprej

Ten pocit, když je kolo kompletně namazané, naleštěné, po servisu a stejně jsou slyšet ty zvuky, zase a znovu. Na co se rádo zapomíná, je kontakt zarážky tretry s pedálem. Nášlapné pedály a kufry proto potřebují pravidelnou péči. Přípravek Pedal & Cleat Lubricant obsahuje DuPont Teflon, který na povrchu vytváří velmi kluzký film, a přitom nelepí nečistoty. Odstraní nepříjemné vrzání, usnadní nacvaknutí do pedálů a prodlouží i jejich životnost. Vhodné na všechny druhy MTB a silničních pedálů, schváleno značkou Speedplay. Doporučuji aplikovat cca jednou za 14 dní, pokud není deštivé počasí, v opačném případě samozřejmě i dříve. Po zaschnutí zanechává na pedálech bílé mapy - obvyklá reakce.

MOC: 239,- Kč


E-Bike Cleaner, 415 ml - sprej

V dnešní době jsou moderní a stále více se objevující e-bajky. Ano, pořád se jedná o jízdní kola, nicméně si žádají i svou speciální péči. E-bike Cleaner je čisticí prostředek speciálně navržený pro elektrokola. Odstraní veškerou špínu a zabrání nežádoucí kontaminaci důležitých elektrosoučástek a motoru. Přípravek vytváří silnou pěnu, kterou naneste na elektrokolo i jeho součásti a po chvíli opláchněte. E-Bike Cleaner je silnější čistič než Bike Wash.

MOC: 229,- Kč


E-Bike Chain Lube, 120 ml - kapátko

E-bike Chain Lube je mazivo speciálně navržené pro řetězy moderních elektrokol, které jsou vystaveny daleko větším silám, než je tomu u klasických kol. Hlavními podněty jsou stále progresivnější motory a mimo jiné i neduhy cyklistů, kteří využívají stále ty nejtěžší převody. Mazivo chrání řetěz proti korozi a prodlužuje jeho životnost. Konzistence maziva je řidší.

MOC: 269,-


Krytech, 120 ml - kapátko

KryTech™ je skvělou volbou pro cyklisty, kteří vyžadují naprosto čistý řetěz. Mazivo na bázi vosku pronikne v tekutém stavu do čepů řetězu, zaschne a vytvoří na povrchu kluzký film Krytox od značky DuPont™. Řetěz je tichý a na povrchu naprosto suchý – nešpiní a odpuzuje nečistoty. KryTech je nutné aplikovat častěji než ostatní maziva Finish Line, ideálně před každou delší vyjížďkou či závodem v suchých podmínkách. Mazivo má řidší konzistenci a řetěz není nutné mýt.

MOC: 219,- Kč


Teflon Plus, 120 ml - kapátko

Teflon Plus™ je univerzální mazivo do terénu i na silnici. Obsahuje lehké syntetické oleje s mikroskopickými částicemi teflonu. Díky řidší konzistenci snadno proniká i do špatně přístupných míst, kde zasychá a vytváří kluzký film. Teflon Plus skvěle odolává tlaku a smytí, a přitom na sebe nelepí nečistoty. Výrobce uvádí, že je vhodný i pro čepy přehazovaček a do bowdenů. Mazivo se hodí spíše do suchých podmínek.

MOC: 219,- Kč


Cross Country, 120 ml - kapátko

Cross Country™ je odolné mazivo určené do extrémních podmínek. Díky složení ze syntetických olejů s vysokou hustotou, speciálních polymerů a látek proti opotřebení dokáže skvěle fungovat nejen v blátě, ale i za silného deště nebo při častých průjezdech brody. Cross Country je mazivo vhodné na řetěz, čepy přehazovaček a jejich kladky. Pro svoji vysokou hustotu se nehodí do bowdenů. Ideální použití do blátivých závodů XC a na maratony.

MOC: 219,- Kč


Tubeless Tire Sealant, 240 ml - dávkovač

Tubeless Tire Sealant je dle portfolia přelomový produkt, který boří zažité stereotypy ve světě bezdušových kol. Finish Line představil inovativní řešení, které dává zapomenout na všechny neduhy dosud používaných tmelů. Tmel stačí naplnit pouze jednou při nasazování pláště. Tento tmel totiž nevysychá a nemusí být pravidelně doplňován. Takže jako to bývá u ostatních tmelů, nemělo by zde vadit ani nějaké to pasivní stání kola v garáži. Tím pádem ani nenarůstá hmotnost celého setu o zaschlé zbytky na stěnách pláště. Přitom tmel vydrží aktivní po celou životnost pláště, než ho stačíte opotřebovat, a zároveň je velmi účinný i v boji s defekty. Měl by si poradit totiž s defektem až do velikosti 6 mm a zůstává funkční až do mrazivých teplot –20°C. V pláštích ho mám na horském kole zatím asi 1000 kilometrů a defekt jsem buď nedostal, nebo jsem osobně nezaznamenal. Tlak v pláštích se drží takový, jaký jsem nafoukal po jejich nahazování. Zatím na mě tmel působí dojmem, že je na dobé cestě za tím, za čím si Finish Line stojí. Snadná je pak i samotná instalace tmelu do bezdušového pláště, byť je sám o sobě poněkud hustší konzistence. Lahvičku není třeba protřepávat a tmel lze použít i s CO2 pumpou. Tmel nevyvolává alergické reakce, není toxický ani hořlavý a díky tomu, že neobsahuje čpavek, tak ani nepáchne a neničí ráfek. Tento dávkovač vystačí na jeden pár 29” kol.

MOC: 349,- Kč


Nejedná se zde o kompletní nabídku portfolia značky Finish Line, tohle je několik kousků, které se hodí mít doma a využije je každý cyklista. V začátku článku jsem uvedl, že z nabídky Finish Line si jistě vyberou i zapřisáhlí “wédéčkáři”. Tím chci poukázat, že zde existuje několik přípravků, které jsou jednotlivě šité pro konkrétní situace, na konkrétní komponenty. Váš stroj se vám tak za vaši péči na oplátku odvděčí dlouhodobou a spolehlivou spoluprací.
Více a o dalších produktech Finish Line se dozvíte zde.
info
Testy a představení produktů se realizují s produkty a materiály zapůjčenými od dovozce dané značky nebo z MTBIKER shopu. Jejich obsah a závěr je subjektivním názorem autora.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
Reneks2 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

5 chyb aneb jak se vyhnout akutní blokaci zad

5 chyb aneb jak se vyhnout akutní blokaci zad

Když milovníka kola chytnou záda, tak jediné, co ho zajímá je kdy tato nepříjemnost odezní a bude moct opět naskočit do sedla. Tento stav právě prožívám, tak bych se s vámi chtěl o tuto zkušenost podělit.
Spodní trika Craft: správný výběr spodní vrstvy se vyplatí

Spodní trika Craft: správný výběr spodní vrstvy se vyplatí

Větu “venku je zima, pořádně se obleč” slýcháme už od dětství asi všichni. A samozřejmě je to pravda. Nikdo se nechce vracet domů promrzlý.
Test světel KLS: kolik lumenů je potřeba?

Test světel KLS: kolik lumenů je potřeba?

Dny se krátí, ale chuť jezdit je pořád. Je však potřeba to trošku vychytat a na cestu vidět. A taky být vidět. Co nás může zajímat při výběru světla nebo blikačky? Pár světel a rozdílů mezi nimi si ukážeme v tomto testu.
keyboard_arrow_up