Ochrana jako priorita - pádu někdy nezabráníte, následky můžete zmírnit vždy

Ochrana jako priorita - pádu někdy nezabráníte, následky můžete zmírnit vždy

O tom, že cyklistika s sebou přináší nemalé riziko pádu, ví většina z nás své. Bohužel jsou okamžiky, ve kterých ani ti nejzkušenější cyklisté nedokážou pádu předejít. Existují však základní nebo spíš nutné doplňky, které mohou aspoň zmírnit následky.

Sportful Giara


Všestranné rukavice Giara jsou navrženy pro trojsezónní využití, vhodné jsou do teplot od 15 stupňů. Uplatnění navíc najdou jak v horské, tak silniční cyklistice. Nevšední design tří dlouhých a dvou krátkých prstů napomáhá k lepší manipulaci s řazením a brzdami, zatímco stále poskytuje dostatečné odvětrávání. Vrchní strana je elastická a perforovaná, zatímco životnost dlaňové oblasti prodlužuje kombinace semiše a síťoviny. Nechybí ani gelové a pěnové polstrování, ani prodloužená manžeta na zápěstí. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1100 Kč. Více informací najdete na tomto odkazu.

Alé MTB Fango


Jak už napovídá samotný název, jsou tyto rukavice určeny především na horskou cyklistiku. Jejich celoprstové provedení totiž zajišťuje ochranu celé ruky. Ani tak se ale nemusíte obávat nepraktického střihu – elastický materiál pevně obepne ruku a ponechá vám dostatek prostoru k manipulaci. Součástí je i povrch ukazováku a palce přizpůsobený ovládání dotykových displejů. Optimálního upevnění docílíte suchým zipem umístěným na zápěstí. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1500 Kč. Více informací najdete na tomto odkazu.

Kellys Tyrion Green


Jednoduchý design, funkční materiál a dostupná cena. Model Tyrion od slovenského výrobce Kellys je určený zejména pro technické jezdce. To potvrzuje i použití lehkého a odolného materiálu, stejně jako absence výstelek v oblasti dlaní. Tou je dosaženo přímého úchopu a bezprostředního kontaktu s kolem. Dlaňová část je vyrobena z perforované kůže se silikonem, vrchní část je prodyšná. Jistotu střihu zajišťuje neoprénová manžeta. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 600 Kč. Více informací najdete na tomto odkazu.

CTM Molab


V dnešní době patří provedením k univerzálním horským přilbám. Důvodem je především prodloužená zadní část, která poskytuje dodatečnou ochranu v místech, která nejsou ohrožena o nic méně. Moderní design se 14 otvory doplňují vnitřní výstelky, rotační mechanismus upínání a poddajné, barevně sladěné postranní popruhy. Přilba je dodávána s odnímatelným štítkem ve dvou velikostních provedeních. Její hmotnost začíná na 350 g. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1300 Kč. Více informací najdete na tomto odkazu.

Giro Havoc


Světový výrobce doplňků a oblečení pro cyklisty má ve své nabídce samozřejmě i rukavice. Model Havoc je speciálně navržen pro agresivnější horskou cyklistiku. Bezešvá dlaň, která je vytvořena z jednoho kusu mikrovláken AX Suede, přináší jistý úchop řídítek a současně adekvátně odvětrává klíčové oblasti ruky. Vrchní část je vytvořena z materiálu Ariaprene s perforovaným vzorem. Klouby prstů jsou dostatečně chráněny TPR panely. Upínání v oblasti zápěstí je zabezpečeno prostřednictvím suchého zipu. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1000 Kč. Více informací najdete na tomto odkazu.

Karpos Rapid


Ať už oceníte zpracování krátkých rukavic, nebo hledáte rozumný kompromis mezi hmotností a funkcí, rukavice Karpos Rapid poslouží v každé situaci. Hodí se především do teplejších podmínek, kdy oceníte prodyšnost vrchního síťovaného materiálu, který je doplněný o syntetickou perforovanou oblast dlaně. Výstelky dlaní zajistí komfort i při celodenních vyjížďkách. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1000 Kč. Více informací najdete na tomto odkaze.

Pokud vás některý z produktů zaujal, neváhejte kontaktovat prodejce na uvedených odkazech.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Zimní rukavice na kolo - abychom nepřimrzli k řidítkům PR článek

Zimní rukavice na kolo - abychom nepřimrzli k řidítkům

Jízda na kole může být příjemná i v zimě, základem je samozřejmě tepelný komfort. Přinášíme vám několik tipů na ochranu rukou před chladem.
Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip PR článek

Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip

Jarní podmínky jsou spojeny zejména s promočeným terénem. Na druhé straně jsou zde disciplíny jako trail a enduro, kde je přilnavost na prvním místě. Máš správné pláště?
keyboard_arrow_up