Pláště do různorodých podmínek – vsaďte na osvědčené modely

Pláště do různorodých podmínek – vsaďte na osvědčené modely

Výběr správných plášťů není radno podceňovat, zvlášť pokud nejste sváteční jezdec, který kolo ze sklepa vytáhne jen za slunečného počasí na hodinovou jízdu po cyklostezce na kafíčko a zpět. Právě pláště hodně ovlivňují chování vašeho stroje v různých podmínkách.

Pirelli Scorpion XC S 29x2,2


O tom, že Pirelli není jen pro motorkáře, se každoročně přesvědčuje víc a víc cyklistů. V nabídce najdeme například model Scorpion, vytvořený speciálně pro jízdu v proměnlivých podmínkách – od sypkého povrchu až po rychlé úseky. Středové špunty s výrazným tvarováním napomáhají snižovat valivý odpor, zatímco jejich výška přijde vhod v drolivých a nekompaktních terénech. Bočnice jsou vyztužené vlákny s hustotou 120 TPI a směs gumy SmartGrip si dokáže poradit v různých podmínkách. Hmotnost činí 695 gramů. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1550 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

Tufo XC12 TR 29


Český výrobce Tufo, který je známý zejména svými kvalitními galuskami, dokázal proměnit své dlouholeté zkušenosti i v klasických plášťových provedeních. Model XC12 je možné použít i bezdušově a díky vysoké hustotě menších bočních a širších středových špuntů je ideální na maratony a XCO. Zajímavá je konstrukce s vysokým TPI, 210/375. V šířce 2,25 palců a průměru 29 palců je jeho hmotnost 650 gramů. Jde o poctivý kus gumy s „nálepkou” handmade. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1100 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

Kellys Attack 29x2,1


Jestli hledáte dostupný plášť s nižším valivým odporem a dostatečným gripem do většiny druhů terénu a podmínek, může vaše volba padnout i na model Attack od Kellys. Výrobce tento plášť popisuje jako univerzální cross-country plášť, který disponuje kevlarovou ochranou proti proříznutí. Ta snižuje i celkovou hmotnost. Široce strukturovaný profil špuntů napovídá, že kromě jistoty v záběru i při brzdění myslel výrobce i na jistotu v zatáčkách a využívání bočních špuntů. Šířka 2,1 palce zaručí i o něco rychlejší jízdu. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 520 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

Vittoria Barzo 27.5x2.25


Model Barzo je v rámci produktového portfolia italského výrobce Vittoria favoritem. Důvod je jednoduchý – spojitá středová část zabezpečuje nízký valivý odpor, zatímco otevřený profil přispívá k zachování gripu i v nerovném terénu. Takzvaná „V” formace špuntů zajišťuje i odpovídající „samočisticí” schopnost, když přijde na řadu blátivý úsek. Patka je kevlarová, což umožňuje i bezdušové využití. Směs pláště obsahuje grafen, který prodlužuje životnost a zvyšuje přilnavost jeho běhounu. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1300 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

Pirelli Scorpion XC M ProWall


Scorpion XC M od Pirelli se uplatní na tratích vytrvalostních akcí, kde najdete i náročnější terénale nechcete obětovat ani watt navíc. Díky směsi SmartGrip nemá problém s jízdou ve vlhkých podmínkách a podrží na skalách a kořenech. Profil pláště tvoří dvojitá řada středových špuntů, bočnice jsou vyztužené vlákny s hustotou 120 TPI, navíc jsou zesílené ochranou proti proražení ProWall. Plášť je možné použít i bezdušově. Hmotnost činí 720 gramů. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1400 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

MilKit Booster 0.75 L


Skoro každý zkušený cyklista už aspoň jednou okusil kouzlo bezdušových plášťů, mnoho u nich zůstalo už navždy.K instalaci bezdušového systému vám pomůže sada MilKit, která obsahuje vše potřebné. Jde o hliníkovou lahvičku na stlačený vzduch, kterou lze využít i na pití. S její pomocí snadno a bezproblémově doplníte tmel do plášťů, aniž byste je museli zouvat z ráfků. Výhodou je nízká hmotnost, jen 140 g, použití přímo na ventilek a možnost ji přenášet všude s sebou. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1300 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

Crankbrothers Cigar Tool


Značka Crankbrothers při tvorbě účinné a jednoduché sady na opravu bezdušových plášťů vsadila na intuici a efektivitu. Cigar Tool je skladný a váží jen 55 g. Díky možnosti připevnit ho na rám ho budete mít vždy po ruce. Obsahuje nejdůležitější pomůcky, mezi nimiž je knotovač, náhradní knoty, CO2 adaptér a úložný prostor. Díky kovové konstrukci se nemusíte obávat o životnost sady, která je určená k použití s CO2 bombičkami (nejsou součástí sady). Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 750 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip PR článek

Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip

Jarní podmínky jsou spojeny zejména s promočeným terénem. Na druhé straně jsou zde disciplíny jako trail a enduro, kde je přilnavost na prvním místě. Máš správné pláště?
Pláště a výbava do náročných podmínek – ani počasí tě nezastaví PR článek

Pláště a výbava do náročných podmínek – ani počasí tě nezastaví

Pokud patříš mezi bikery, kteří jezdí bez ohledu na to, jestli se práší, celý bike bude obalený blátem nebo venku padá sníh, musíš zvolit vhodný „setup“ tlaků a plášťů.
XC pláště - aby to na závodech odvalovalo PR článek

XC pláště - aby to na závodech odvalovalo

Závodní sezona ještě není u konce, ale podzim se nezadržitelně blíží. Terén sice stále vysušují paprsky slunce, ve stínu však už může být mokro a bláto. Vhodný plášť může pomoci zvládnout situaci s přehledem.
keyboard_arrow_up