Servis: Garmin Edge 520 – výměna krytu a baterie

Myslím, že populární Edge 520 není třeba nijak blíže představovat. Šikovného pomocníka už od léta roku 2015 používá tisíce uživatelů jak u nás, tak po celé zemi.

Ale jelikož byl jeho prodej v roce 2018 u většiny prodejců ukončen, je možné jako nový kus pořídit pouze Edge 520 plus, který je vybaven oproti Edge 520 i mapovou navigací. Jelikož už nějakou dobu svůj Edge 520 mám, ztrácí jeho baterie na kapacitě a některé delší vyjížďky už vydrží jen tak akorát. Nedávná havárie na kole mi urychlila rozhodnutí o jeho opravě. Prodřel jsem některá boční tlačítka a Edge už není utěsněn.


Co k tomu potřebuji

Napadla mě samozřejmě myšlenka koupit si nové zařízení. Buď novější model Edge, anebo něco jiného, jiné značky. Nejspíš bych si koupil to stejné znovu, ale přišlo mi líto nynějšího parťáka vyhodit. Rozhodl jsem se pro výměnu baterie rovnou i s krytem a tlačítky.


Potřebuji tedy nový kryt s baterií. Nesmí chybět montpáky (cca 20 Kč) a malý křížový šroubovák. U balení s novým krytem nebývá těsnící páska, tu nalezneme pouze u nového displeje nebo se dá koupit i zvlášť. Stávající však použít nelze, musím nalepit novou. Já ji mám v kotouči pro podobné opravy (šíře 2 mm, cena cca 20 Kč). Originální, nový kryt s baterií se mi povedlo objednat a koupit na internetu z Belgie (cena cca 450 Kč).


Oprava

1. Nejdříve displej zbavím ochranného krycího skla (pokud je jím ten váš opatřen). Pak za okraj displeje vsunu plastovou montpáku a pomalu odlepuji displej od plastového krytu po celém obvodu.


2. Displej je připojen bužírkou k základní desce. Ten si odpojím, ale při výměně baterie není nutné ho odpojovat. Odšroubuji 4 dostupné šroubky.


3. Vytáhnu základní desku – je zespod připojená ještě k baterii.


4. Opatrně podebráním vypojím konektor baterie.


5. Nový kryt s baterií opatřím těsnící páskou.


6. Připojím k nové baterii původní základní desku s displejem a zkusím zapnout, zda funguje.


7. Přiložím z. desku a opět zajistím původními čtyřmi šroubky.
8. Z těsnící pásky odstraním krycí vrstvu a displej Edge přitlačím do krytu prsty po celém jeho obvodu.


9. Na závěr nalepím nové ochranné sklo displeje a opatřím opravený Edge poutkem.


Hotovo

Oprava mého Edge mi zabrala cca 20 minut. Tohle je celkem snadná varianta, pokud už ten váš není ve své „kůži“. Věřím, že mi ještě nějakou dobu věrně poslouží. Teď už se opravy svého Edge nemusíte bát. Postup je u většiny modelů podobný, vyžaduje pouze konkrétní náhradní díly a špetku trpělivosti. Šťastnou jízdu...
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
Reneks2 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
Garmin radar RTL 510 - výměna akumulátoru

Garmin radar RTL 510 - výměna akumulátoru

Garmin radar postupně v několika verzích existuje na trhu již mnoho let a ty první už mají obvykle akumulátor v hodně bídném stavu. Pojďme se podívat, co obnáší výměna.
Čistění a mazání - základ, který zvládne každý PR článek

Čistění a mazání - základ, který zvládne každý

Znáte ten pocit, když umýváte kolo, vše namažete a zůstanete se na něj dívat ještě dalších 10 minut s úsměvem? Trochu vám k němu pomůžeme a přidáme několik tipů na vhodné doplňky.
keyboard_arrow_up