Ohlédnutí za letošním MSDH cupem, aneb - Tak jsme to zvládli...

Ohlédnutí za letošním MSDH cupem, aneb - Tak jsme to zvládli...

Šest sjezdových závodů a jako bonus dva enduro závody. Pojďme se podívat na to, jak proběhl letošní MSDH cup a na zajímavosti z tohoto seriálu.

Vše odstartovalo již v polovině dubna v Jasenské dolině, kde se stále buduje a staví a tak se sem jezdci vcelku těší. K rozjezdu před sezonou využili tuto lokalitu i přední slovenské týmy, a tak jsme mohli vidět krásné souboje jezdců, kteří se připravovali na Světový pohár. Tentokrát se na stupních srovnali Baránek, Rojček a Staňo.


O dva měsíce později jsme zavítali na nejtěžší moravskou trať do Koutů nad Desnou, kde se pro změnu o stupně podělila kompletní česká špička v pořadí Štěpánek, Král a Sehnal.

Úvodní dva závody měly velmi slušnou účast, vždy okolo 160 jezdců. To už se nedá říct o prázdninových závodech, které byli s poloviční účastí, což je asi ovlivněno dovolenkami a taky tím, že většina jezdců o prázdninách vyhledává dobrodružství v evropských bikeparcích.


Velká Rača seděla Denisům, kteří obsadili první dvě místa, v pořadí Kohůt a Kavalec. Ženám dominovala mladičká Vanesa Petrovská, která vyhrála i úvodní závod v Jasenské dolině. Tratě se jezdcům zamlouvaly a připomínka byla snad jen k pomalé lanovce.


Poslední prázdninový víkend se jelo v polské Wisle na známé náročné trati v areálu Stožek, kdy výsledkové listině dominovali domácí jezdci Slawomir Lukasik a Wojciech Czermak. Krok s nimi dokázal držet jen Martin Kulhánek, který dojel třetí i přesto, že startoval na enduro kole.

V polovině září jsme zařadili prémiově Ružomberok - Malinô Brdo, kde seriál MSDH cupu před deseti lety začal. Této legendární trati, na které se v posledních letech již nezávodilo, se spousta jezdců zalekla a tak přijela necelá stovka nejodvážnějších a z nich nejlepší čas zalétl Luboš Staňo.


Finále se tradičně jezdí na Bílé, kde to v podzimním čase docela hodně klouzalo a tím byla trať zase o trochu náročnější. To nejvíc vyhovovalo Davidu Šustkovi, který vyhrál před Radomírem Kohútem a Hugom Robenkem.


Stalo se již tradicí, že ceny za celý seriál předáváme při ukončení sezony bikeparku v Kálnici, protože tady v minulosti, už dokonce před 10 lety, vznikla myšlenka pořádání Moravskoslovenského DH Cupu. Všichni účastníci si měli možnost naposledy zajezdit a večer převzít ocenění za celoroční snažení.

Slavnostní večer nám ale narušil porouchaný aparát ozvučení, který zapříčinil, že jsme se museli obejít bez rozhovorů s jezdci a ceremoniál zúžit pouze na předání poukazů od hlavního sponzora FiveTen shop.sk a letos poprvé taky originálních dresů pro první tři jezdce v každé kategorii, které dodala firma DEEM Sports Wear.


Bonus na enduro tratích

Zcela mimo seriál jsme uspořádali i dva závody v enduro stylu, a to na singltrailech Lučina u Tvarožné Lhoty a na závěr sezony na Kyčerce. U obou akcí, které proběhly za pěkného počasí, jsme si chtěli ověřit, o který způsob závodění bude větší zájem, aby jsme věděli jakým směrem se ubírat v následující sezoně. Výsledkem je to, co už jsme dávno věděli, a to že každý typ závodu má své příznivce i odpůrce.

Každopádně v sezoně 2020 se snad opět uvidíme převážně na sjezdových tratích a doplňkem budou dva enduro závody. Mimo MSDH cupu jsme požádali i o M-ČR, případně Český pohár ve sjezdu, aby se neopakovala letošní nešťastná situace v Česku.


Vzkaz čtenářům

Všem čtenářům by jsem chtěl vzkázat, aby se někdy přijeli podívat na sjezdové závody, protože jde o neskutečně krásnou adrenalinovou disciplínu, při které se jim bude zatajovat dech. A těm, kteří jsou technicky zdatnější, aby se nebáli někdy vyzkoušet závody na vlastní kůži. Tratě připravujeme tak, aby byli sjízdné pro všechny výkonnostní kategorie a jezdce rozdělujeme podle věku do sedmi věkových kategorií od nadějí až po veterány.

Celkové pořadí


ŽENY

  • 1. D.Durčáková 198
  • 2. Vilma Gombalová 162
  • 3. Vanesa Petrovská 150


NADĚJE

  • 1. Filip Tichý 207
  • 2. Lukáš Krompolc 162
  • 3. Ondřej Kolečík 141


KADET

  • 1. Patrik Chomist 183
  • 2. Jonáš Stoklasa 180
  • 3. Tomáš Slezáček 175

MASTER

  • 1. Pavol Magda 191
  • 2. Vladimír Tichý 187
  • 3. Stanislaw Kruk 158


HOBBY

  • 1. Adam Adrien 189
  • 2. Petr Janeček 185
  • 3. Daniel Vojtuš 141

ENDURO

  • 1. Vlasta Hynčica 137
  • 2. Kristián Poruban 135
  • 3. Max Hašek 111


JUNIOR

  • 1. Samuel Paučin 198
  • 2. Jakub Brázdil 176
  • 3. Martin Hájek 161

ELITE

  • 1. Radovan Kohút 150
  • 2. Denis Kavalec 150
  • 3. Denis Kohút 147


SUPER MASTERS

  • 1. Aleš Kobierski 166
  • 2. Marek Gajda 97
  • 3. W. Koniuszewski 50



Koho a čím chtějí pořadatelé nalákat na příští ročník MSDH cupu?

Na náš sjezdový pohár jezdí úplní začátečníci, ale taky reprezentanti, kteří naše závody absolvují v rámci přípravy a rozjetí třeba před závody světového poháru, jako tomu bylo letos, kdy po úvodním MSDH cupu zajeli Adam Rojček a Rasťo Baránek životní výsledek ve SP v Mariboru.

Novinkou budou finanční prémie pro prvních pět jezdců v absolutním pořadí. Udržet přízeň jezdců se budeme snažit i kvalitní organizací a udržením startovného ve stejné výši, jako v minulých letech.

Závěrem velký díky všem partnerům seriálu v čele s FiveTen shop.sk, Monster Energy, MeatFly, Autobazar Pevacar, Remerx, Jape, RealBike, Hobžovy Strážnické Brambůrky, atd. Díky patří taky těm, kteří s námi těch 10 let absolvovali Moravsko-Slovenský DH cup a věřím že v příštím roce odstartujeme novou éru třeba Česko-Slovenského DH cupu.

Díky a zdarec v sezoně 2020
přeje Zdeněk Florián

Zdroje fotografií: Honza Křenek, Dan Černoch
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
BLINDURO 2023: Jaké bylo a který závod byl nejlepší?

BLINDURO 2023: Jaké bylo a který závod byl nejlepší?

Vzhledem k tomu, že jsem loňský rok absolvoval všechny závody série Blinduro (kromě jeho gravel odnože), rozhodl jsem se Vám sepsat zážitky a dojmy z pohledu průměrného hobby jezdce, pohybujícího se na konci první poloviny startovního pole.
keyboard_arrow_up