Pozvánka na říjen – někdo už to balí, někdo pořád jezdí

Věříme, že i v říjnu se dá ještě vyrazit na kolo a užít si poslední pěkné dny v sedle. A co si tak tyto chvíle užít na těchto akcích?


Nova Cup, 5. 10., Mikulov

Letošní Nova Cup se blíží do finále. Proto nezapomeňte přijet na Jižní Moravu, a to konkrétně do Mikulova. Kromě dětských závodů (okruhy dle věku) na vás čekají dvě délky závodu, a to trasa A o délce 55 km s převýšením 756m a dále trasa pojmenovaná jako Nová jízda o délce 33 km s převýšením 550m. Obě trasy odstartují tradičně na náměstí v Mikulově, kam se ta delší vydá směrem ke Klentnici, podél Děvína k Novomlýnské nádrži. Akce je pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Bohumila Šimka a s přispěním Jihomoravského kraje. Sami pořadatelé hrdě hlásí že „Mikulov vás svými ideálními podmínkami pro podzimní cyklistiku nadchne”. Přijeďte se tedy sami přesvědčit. Pro dospělé bude po vyhlášení připravena bohatá tombola s hlavní cenou kolem značky Head. Nejen to bude lákadlem tomboly. Soutěžit se bude také o kávovar Segafredo, cyklonavigaci Mio, nízkotlaký čisticí stroj s bateriovým pohonem Kärcher OC či dárkový certifikát na víkendový pobyt do Hotelu Chateau Kotěra. Více info najdete na tomto odkazu.



KONA Enduro Race, 6. 10., Klínovec 

Poslední podnik letošní Enduro série se bude 6.10. konat na Klínovci. Na kategorii Race čeká celkem 6RZ, na kategorii Hobby pak 5RZ a na kategorie Grom a Rookie pak po třech eRZetách. Dětské kategorie Grom a Rookie budou mít odlišné trasy od dospělých. Na trati bude občerstvovačka Nutrend, o servis se postará servisní stanoviště Kastar. Značení trati bude realizováno dočasné, odnímatelnými cedulkami se šipkami a tzv. „mlíkem”. Závodníci samozřejmě obdrží mapku s vyznačenými erzetami i doporučenými přesuny. Samozřejmě nezapomeňte na helmu a minimálně chránič páteře. Více info najdete na tomto odkazu.


Pells Soběšická Mulda 2019, 13. 10., Brno – Lesná

Občanské sdružení Defekt o.s. si vás dovoluje pozvat v neděli 13. října 2019 na 23. ročník tradičního závodu horských kol pro veřejnost Pells Soběšická Mulda 2019, pořádaný za podpory městské části Brno-sever. Čeká na vás atraktivní a dobře zabezpečená trať v lese mezi Lesnou a Soběšicemi, skvělá atmosféra, měření časů pomocí nevratných bezdotykových čipů umístěných na startovním čísle, možnost bezplatného použití sprch v době od 11:00 h do 16:30 h v budově Nadačního fondu Maják, možnost bezplatného umytí kol vodou u „Majáku,” možnost placeného základního servisu a nákupu běžných náhradních dílů a v neposlední řadě i losování hodnotných cen od sponzorů. Závodní okruh je veden po nezpevněných lesních a polních cestách, jež tvoří 96% jeho délky, a nikde nevede po silnici ani ji nekříží. Více info najdete na tomto odkazu


Finálový večer Kolo pro život, 18. 10., Praha – Chodov

Jubilejní 20. ročník seriálu Kolo pro život vyvrcholí slavnostním Finálovým večerem. Do české metropole se sjedou nejrychlejší závodnice a závodníci letošní sezóny, aby převzali z rukou partnerů projektu zasloužené trofeje a ocenění ve všech vypsaných kategoriích soutěží Prestige Trophy a ČT Junior Trophy. Více info najdete na tomto odkazu.


Blinduro Podzim, 19. 10., Skibukovka, Červená Voda

Dvoudenní (ne)závod na oči uzavírající enduro sezónu. Třetí ročník v nevyzpytatelných klimatických podmínkách, blátivý očistec pro odvážné nebo nádherný podzimní víkend. To je enduro v režii žijící legendy Michala Prokopa. „Po 30 letech závodění na nalajnovaných bikrosových a fourcrossových drahách si teď nejvíc užívám, když můžu klábosit s kámoši cestou nahoru, a dolů pak jet bomby a čekat, co trail za další zatáčkou přinese. To je pro mě pravé enduro. Chci, aby si mou akci užil každý. Bez tlaku na výsledek a bez obav, že se přerazí o něco nebezpečného představuje svůj koncept Michal. Další blindurový závod tak najdete 19.10. v Červené Vodě. Více info najdete na tomto odkazu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Květen - nová nadílka závodů

Pozvánka: Květen - nová nadílka závodů

Začátek závodní sezony už máme za sebou, a tak nás bez dalších výmluv čeká nový měsíc s novými výzvami.
Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Seriál DATART Valachy tour bude už brzy pokračovat další akcí: v sobotu 16. září vás čeká ve Ski areálu Bílá tradiční závod horských kol Bike Valachy pro dospělé i děti, na nějž v neděli 17. září naváže Den s Moravskoslezským krajem plný aktivit pro děti i dospělé.
keyboard_arrow_up