Pozvánka na září, aneb sezona ještě ani zdaleka nekončí

Pokud si někdo myslí, že koncem prázdnin končí i cyklistická sezona, pak je na omylu a nejen pro takové přinášíme pár tipů na akce, kterých se v září můžete zúčastnit ať už jako přímí účastníci, tak klidně i jako diváci.

Eurobike, 4.-7. 9, Friedrichshafen, Německo

Další ročník největší výstavy kol v Evropě na vás letos čeká opět na samotné hranici Německa se Švýcarskem, ve městě Friedrichshafen. Kromě novinek ze světa kol se pořadatelé již pravidelně starají i o bohatý doprovodný program. Pokud je to na vás daleko, ale přece budete chtít vědět co na výstavě bylo, přineseme vám co nejdříve info na našem YouTube kanále, který najdete na tomto odkaze. My tam budeme


Rallye Sudety, 7. 9., Teplice nad Metují

Rallye Sudety je jeden z prvních maratonů horských kol v České republice, který vymyslel a v září roku 1995 také uspořádal pěkovský nadšenec Jarda Soumar. Start a cíl 113 km dlouhého závodu se součtem převýšení větším než 3 500 metrů závodu je a vždy byl v Teplicích nad Metují a jeho trať vede kolem Teplických a Adršpašských skal, Broumovskými stěnami a přes stolové hory Bor a Ostaš. Jedná se o pravděpodobně nejtěžší maraton horských kol u nás. Trať závodu je po dohodě s KČT a Správou CHKO Broumovsko celoročně značena světlemodrým trojúhelníkem ve žlutém čtverci a je náročná nejen svou délkou a převýšením, ale i technickou obtížností, a to zvláště ve sjezdech. Letos na vás čeká již 25. ročník tohoto závodu. Čekají na vás tři tratě, a to o délce 35, 60 a 113 km. Potřebujete více argumentů? Více info najdete na tomto odkaze.


Kurz techniky jízdy na Trutnov trails, 11. 9., Trutnov

Singletracky, traily, bike parky – v dnešní době čím dál populárnější zábava pro cyklisty všech zaměření i výkonnostních kategorií. Abyste tyto tratě zvládali bez problému, pořádně si je užili a zároveň měli vypilovanou pozici na fotkách, připravili pořadatelé kurz techniky jízdy na Trutnov Trails s místním vyhlášeným instruktorem Dušanem Mihalečkem. Výuka je určena maximálně pro 10 lidí, tím je zaručen naprosto individuální přístup všem účastníkům. Kurz je zaměřen na správnou techniku jízdy po terénních cestách, správné přenášení těžiště těla, "čtení" terénu a především na bezpečnost při jízdě na těchto tratích. Kurz je určen pro ty, kteří s jízdou po trailech a singletracích začínají a nebo mají lehké zkušenosti a chtějí se zdokonalit. Více info najdete na tomto odkaze.


Valtické cyklobraní, 28. 9., Valtice

Abyste si mohli užít krásy okolí Valtic, také v 9. ročníku bude součástí výjezd vinohrady na kopec Reistna k oblíbenému saletu Kolonáda. Zůstává také kratší formát jednoho okruhu v přibližné délce 25 km, prostě POHODOVÁ STEZKA. Rychlíci a vytrvalci na BURČÁKOVÉ STEZCE se mohou těšit na nový plný okruh o tradiční délce 50 km. Fanoušci a diváci budou moci povzbuzovat při průjezdu přímo v prostoru zázemí Vinných sklepů Valtice, kde bude startovní i cílová rovinka. Více info najdete na tomto odkaze.


Zlínská 50, 29. 9., Zlín

Zlínská 50 navazuje na tradiční závod ze série Cyklomaraton Tour – Okolo Zlína. Veškeré zázemí závodu (start, cíl, doprovodný program atd.) bude tradičně situováno v centru města. Můžete se těšit na dvě trasy, a to na kratší, méně náročnou, na 15 km a delší, hlavní, na 42 km. U obou tratí kladli pořadatelé velký důraz na to, aby provedli účastníky tím nejkrásnějším co nabízí zlínské a luhačovické kopce, na závodníky tak čekají krásné výhledy, hravé sjezdy i náročná stoupání. Více info najdete na tomto odkaze.


Sezóna tedy ješte zdaleka nekončí, tak si vyberte tu svou akci a zabavte se.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Seriál DATART Valachy tour bude už brzy pokračovat další akcí: v sobotu 16. září vás čeká ve Ski areálu Bílá tradiční závod horských kol Bike Valachy pro dospělé i děti, na nějž v neděli 17. září naváže Den s Moravskoslezským krajem plný aktivit pro děti i dospělé.
Rozhovor Petr Tichý - dvojnásobný vítěz Toulání Šumavou

Rozhovor Petr Tichý - dvojnásobný vítěz Toulání Šumavou

Dvojnásobný vítěz Toulání Šumavou. 49 hodin v sedle a 600 kilometrů, beze spánku. 5x v cíli extrémního závodu 1000 mil. Uběhl 124 kilometrů za 24 hodin. Maraton běhá lehce přes 3 hodiny. A tím to nekončí.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
keyboard_arrow_up