Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.

Přichází jaro a s ním přibývá i závodů v kalendáři. Na začátku sezóny nebude nouze o různé cyklistické disciplíny. Kromě klasických maratonů a XCO nás čeká spousta akcí na silnici, gravel a dokonce i downhill. Pojďme se tedy podívat na výběr z kalendáře.

6. 4. 2024 - Velká Bíteš: Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš

Populární cyklistická akce je už takovou domácí klasikou. Trasa se skládá ze tří okruhů v délce 72, 40 a 17,8 kilometrů a dohromady tvoří celek o délce 165,2 kilometrů. Podmínkou pro start na těchto závodech je platná licence národní cyklistické federace.

Start je naplánován na 12:00 s možností přihlášení online do 3. dubna do 12:00 hodin. Pokud nevlastníte licenci, můžete svou účastí podpořit závodníky na trati povzbuzováním. Více informací najdeš v propozicích organizátora.

VelkáVelká Bíteš - Brno - Velká Bíteš

6. 4. 2024 - Olomouc: Hanácké Roubaix

Tato událost určitě nelže svým názvem a na trati najdeme 15 úseků po kočičích hlavách, z nichž jeden má dokonce 3,5 kilometru. Trasy nás čekají dvě s porcemi 177 nebo 133 kilometrů a jsou určeny pro gravel kola na úzkých pláštích. Celá akce má také charitativní rozměr pro Mikiho, částka startovného je 300 nebo 500 Kč. Více informací k akci najdeš na stránce závodu.

Hanácke Roubaix, Olomouc, zavody

6. - 7. 4. 2024 - Praha-Motol: Velká cena NUTREND SPECIALIZED

Přesouváme se na klasický závod XCC a XCO v rámci Pražského MTB poháru 2024. 1. kolo bude tvořit short track v sobotu 6. 4. se startem v 9:30. V neděli nás čekají závody v olympijském XCO na kvalitní trati na trailech v okolí Motola.

Přihlášení je možné pouze online a částka startovného závisí na věku závodníka. Start závodu je v 9:30 a trasy jsou náročností uzpůsobeny schopnostem dětí v daných kategoriích. Více informací najdeš na stránkách organizátora.

Motol, Velká cena NUTREND SPECIALIZEVelká cena NUTREND SPECIALIZE

13. 4. 2024 - Hradec Králové: Decathlon Hradec Králové

Dalšími v pořadí jsou klasické maratonské závody pod záštitou Prima CUP, které mají každý rok vysoký počet účastníků. Celkově nás čekají tři trasy s délkou od 15 do 67 kilometrů a dětským závodem. Registrace probíhá online přes formulář.

Prezentace závodu bude od 7:00 do 11:00 hodin a vyhlášení výsledků bude probíhat od 14:00 hodin, následně pak i tombola pro všechny zúčastněné. Více najdeš na stránkách Prima CUP.

Decathlon Hradec Králové

21. 4. 2024 - Velké Karlovice: Czech DH TopOnTrail 1. kolo

Přesouváme se k jízdě z kopce dolů proti stopkám. Ve SKI areálu Razula přijdou ke slovu velké zdvihy na trati o délce 1200 metrů s vertikálním klesáním 220 metrů. V sobotu je na programu trénink od 10:00 do 17:00 a v neděli samotné závody se startem od 11:00. Startovné činí 1200 Kč pro hlavní kategorie a 1000 Kč pro mladé naděje.

Registrovat se můžeš online do 18. dubna do 22:00 hodin. Více informací najdeš na stránkách topontrail série.


27. 4. 2024 - Beroun: Bikemaraton Beroun KOOPERATIVY

Další populární série Kolo pro Život startuje tentokrát v Berouně. Těšit se můžeme na dvě trasy o délce 51 a 33 kilometrů s převýšením 1351 nebo 733 výškových metrů. Registrace probíhá online do 24. dubna s prezentací na závod v Autocampu Beroun v pátek od 18:00 do 20:00 a v sobotu od 8:00 hodin. První startovní výstřel zazní v 10:00.

Startovné činí 700 Kč do 31. března, později se částka startovného zvýší na 900 Kč. Více informací najdeš na stránce pořadatele.

Bikemaraton Beroun KOOPERATIVYzávody Bikemaraton Beroun KOOPERATIVY

27. 4. 2024 - Ostrava-Poruba: Porubajk

Kousek východněji se bude týž den konat závod s nabídkou 2 hlavních tras v délce 66 a 38 kilometrů a také trasou pro rodiče s dětmi. Přihlášení probíhá online formou do 22. dubna, startovné je 500 nebo 600 Kč. Kromě cyklistů se utkají v tento den i běžci.

Závodníky čeká bohaté zázemí a lákavé finanční odměny pro nejrychlejšího závodníka/závodnici na 66 kilometrové trati nebo třeba nejrychlejší tým základní školy na 38 kilometrové trati. Více informací najdeš v propozicích na stránce akce.

Ostrava - Poruba - PorubajkPorubajk závody

Toto je jen malý výběr závodů v rámci měsíce dubna, pokud jsi zde nenašel závod ve svém okolí, můžeš si prohlédnout kalendář akcí na MTBIKER stránce v sekci kalendář.

Tak tedy ještě honem na poslední tréninky a uvidíme se na startovní čáře.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Květen - nová nadílka závodů

Pozvánka: Květen - nová nadílka závodů

Začátek závodní sezony už máme za sebou, a tak nás bez dalších výmluv čeká nový měsíc s novými výzvami.
Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
keyboard_arrow_up