• Bazbik88

    Chystá se někdo příští rok do Vysokých Tater pod stan ?:)

    0 0
    • Řepík  

      ne :-)

      Pokud do Tater pojedeme, tak jedině do penzionu, nebo nejhůře do chatky. Důvod je ten, že po celodenní tůře je potřeba pořádně zrelaxovat na další den, což ve stanu nejde… :-)

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • scret  

        tomu rikam slovo outdůráka:)

        0 0
        • Řepík  

          Já nikde nepsal, že jsem nějaký velký outdůrák :-) Prostě už mám rád své pohodlíčko a týden ve stanu už bych fakt nedal… A navíc nás vždy jezdí 6 lidí a společné večery nad sklenkou se dají lépe organizovat v penzionu, než ve stanu :-)

          0 0
      • Bazbik88  

        No já mám stan od Coleman je to slušnej hangár a beru si sebou molitany takže bych řekl že je to možná lepší jak postel :) zkus to někdy ale musíš mít takovej stan jinak nevím jak bys to rval do té kopule pro 4 lidi :D

        0 0
        • Řepík  

          Díky, ale ani stan od Colemanu mne nepřesvědčí. Penzion má prostě více možností – kuchyň, sprcha, vlastní pokoj… :-)

          0 0
          • Bazbik88  

            To všechno můžeě mít taky v kempu ale jako máš pravdu penzion je penzion ale zase stanování v přírodě to má taky hodně do sebe :)

            0 0
            • Řepík  

              To jo, stačilo, když jsme jednou v kempu, jde jsme byli v chatce, chtěli přenechat koupelnu holkám a šli jsme do společných sprch…nikdy více :-)

              0 0
    • MJ24  

      no do tater jezdím dost často, nemám to daleko. Ale buď nějakou chatku, nebo teď koncem října jsme přespali na Zbojnicka chate. Ono ve vysokých tomoc na stanování není hehe

      0 0
      • Bazbik88  

        Super :) a můžes neco poradit kam se určitě vydat kde to stojí zato? :) Ať mám aspon nějaký typ když tam pojedu a taky by mě zajímalo jak je to s počasím kdy je to nejlepší zase nechcu chytit vedra jako prase já tam nikdy nebyl tak nevím jak to tam je s počasím :)

        0 0
        • xshreck  

          já byl teď u popradu měsíc zpátky. No, z 12km výletu byl 22km se šplháním přes hřeben :-D moja mě skoro zabila… ještě že je hodná na mě :)

          Dá se do tater i někam na kolo pěkně?

          0 0
          • Bazbik88  

            :D to znám moc dobře proto už jezdím rači sám potřebuju někoho k sobě ale není kdo :( já si myslím že v Tatrách je to úžasny na kole sice jsem tam nikdy nebyl ale já si to předsatvuju tak že co půjde to pojedu hore a potom potáhnu/ponesu kolo a zpátky úžasnej sjezdík :) toť je moje představa jeslti to tak bude to se nechám překvapit :D

            0 0
        • Zbyněk  

          Pokud preferuješ takový styl cestování, tak bych Ti doporučil pojat to etapově a přespávat na horských chatách. Problém trochu je, že tam často bývá plno, takže musíš buď rezervovat dopředu nebo počítat s tím, že budeš spát třeba na podlaze v jídelně. Termín je vždycky loterie, každopádně dřív jak koncem června to nemá smysl. Dobré bývá září, ale taky hodně lidí.

          0 0
          • Bazbik88  

            no to se mi právě moc nezamlouvá.. to já si rači vzdičky slezu vyspím se a zase hůra nahoru jiným směrem :) než spát na zemy v jídelně :D jako sice todle jsem teda nikdy nepodnikl ale nedokažu si představit jak je to s jídlem,hygienou apod. přece jen v kempu maš tydle možnosti mnohem větší :)

            0 0
            • Zbyněk  

              Jídlo dostaneš na chatě, hygiena je slabší, to je pravda (ale třeba na Chatě u Zeleného plesa měli i sprchu). Zase takový východ slunce přímo v horách má taky něco do sebe. Je ale teda fakt, že česká strana Vysokých Tater je díky té jejich „električce“ dobře přístupná i z nižších poloh. Škoda jen, že se tam nedají dělat hřebenové tůry, i když jsem někde četl, že by se měly pro veřejnost zpřístupnit některé vrcholy (pouze s vůdcem).

              0 0
            • MJ24  

              hele letos koncem října jsme šli na Teryho chatu přes Priečne sedlo a spali na Zbojnické a druhý den přes Prielom a polský hrebeň zpátky na dva dny s přítelkyní supr výlet a tu jednu noc bez sprchy myslím není problém, v rumunsku jsem zažil větší pekla

              0 0
        • honzour  

          Byl jsem v Tatrách naposled asi před 5ti lety a nemůžu si to vynachválit. Ubytovaní jsme byli www.euforiahotel.sk a co se týká výletů, takje toho spoustu. Na Štrbském plese jsem si skočil bungee jump, v Tatranské Lomnici jsme si sjeli bobovou dráhu …

          0 0
      • andelex  

        Přesně, hlavní důvod proč nespat v přírodě je naprostá omezenost slovenských ochranářů. Jezdíme na hory kdekam, ale nikde to nikdo tak nehrotí jako oni. Nebo ať to klidně hrotí, ale měli by k tomu pak vybudovat odpovídající zázemí v podobě nouzových útulen nebo míst vyhrazených k přespání.

        Spousta tras díky tomu nejde legálně projít, pokud teda člověk každý den nechce slézat kilometr nahoru a dolu a doufat, že v chatě bude volno.

        Jenže něco budovat není tak easy jako buzerovat a vybírat pokuty.

        0 0
        • jeffino  

          oni to hrotí tak proto, že je to pro ně práce na vedlejšku, mají za to euráče:-) jinak jsou to kokoti a ciciny

          0 0
        • Bazbik88  

          no tak jsem to měl na mysli vyjet ráno na kole a na večer se vrátit do kempu a další den to stejný :) to že bych rozložil stan někde u hřebenu 2km vysoko to mě fakt nenapadlo :D našel jsem pár kempů přímo pod Vysokýma Tatrama takže na začátek výšlapu je to cca 2–3km což není nic :) akorát to bude docela záhul si myslím :)

          0 0
          • Řepík  

            na to myslím zapomeň…vyjet můžeš asi fakt jen někam, kam vede asfaltka, ale dál se s kolem moc nedostaneš…

            0 0
            • MJ24  

              na kole leda tak na Brčálovku, prostě vysoké tatry na kole opravdu nejdou

              0 0
    • Řepík  

      jo, ideál na kolo… :-)

      0 0
    • Evilcleaner  

      tyjo jak to tu čtu… jestli si myslíš že pojedeš do tater (vysokých) a budeš tam bajkovat a projedeš ty hory, tak bud vůbec nemáš představu co to jsou za hory a jaké tam panují podmínky (terénní, přírodní, ochranářské, množství lidí) nebo hůře, jsi případ pro chocholouška. vysoké tatry jsou především národní park a zelených mužíčků tam není málo. i kdyby tam bylo dovoleno jezdit tak tam prostě není kde. představa že si někde vyneseš kolo a pak si to dáš dolů je přinejlepším naivní. a kdybys to náhodou udělal tak tě dost možná utlučou i davy turistů které se tam pohybují v období kdy jsou tatry otevřené, pokud teda není extrémně hnusně, mlha a sníh. tatry jsou krásné hory, bohužel přelidněné (značené turistické trasy), samozřejmě nabízejí mnoho turistických tras neznačených (taková šedá zona:-)) a pak mnoho lezení, ale na bajku můžeš tak do spišsé magury…

      0 0
      • Bazbik88  

        No máš pravdu představu moc nemám a su rád že už to teď vím :) aspon nebudu zklamanej ale zase na druhou stránku tidle Němčouři taky asi moc neřeší jeslti to de nebo ne :D hodně luxusní maj toho víc a dávaj si to hafo solidně :)

        0 0
    • Bazbik88  

      A to ještě ani nevíte na čem jsem se tam chtěl vydat :D Jak psal xshreck ..Doufám že máš pořádné zdvihy.. u toho jsem se hodně smál přesneji můj plán byl to tam dát se zdvihy 140/0 :D

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jIrI___  

      Lehce OT… Vyplatí se kupovat kvůli cestě do Tatranské Lomnice dálniční známka (úsek Ružomberok – Poprad) nebo se to dá nějak pohodlně objet vedlejšími cestami?

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • wladis  

        Vyplati. Objet se dalnice sice da,ale bude te to stat nekolik let zivota…to se priprav :) Jinak na dalnici se uz muzes napojit za Zilinou,cast noveho useku uz funguje.

        0 0
        • ememem1  

          vyplati jak vyplati. obist sa to da nicmenej pakaren to je.

          pakaren je ale aj nasa dialnicna nalepka. existuje uz len elektronicka. neviem presne jak to funguje lebo ja im na nu serem kedze najdrahsie europske dialnice som dialnice preplatil uz na daniach, ale v principe si to kupis na pumpe a mas nejkau hodku dve aby si si ju cez intenet aktivoval.

          https://www.eznamka.sk/selfcare/home/

          ak mu ta buzeracia nevadi tak za 10 sa to vyplati lebo o tolko urcite viac prevezie a strati kopu casu. zase ked sa neponahla ako sightseeing tour to neni uplne zle.(cez den)

          sa cudujem ze to este nejaky aktivista nenapadol na sude.

          0 0
          • jIrI___  

            Tu známku si tuším můžeš koupit přes net z domova a jen si vytiskneš nějaké potvrzení.

            0 0
            • ememem1  

              otazka znie, preco by niekto mal mat doma internet pripadne tlaciaren a ak nie tak datovy roaming atd. atd. navyse je ten postup dost zlozity a od pociatku problematicky, nejaky cas bol dokonca nefunkcny.

              dalsia buzeracia za nase peniaze, hlavne ze bol tender pre spriatelene firmy.

              ako aby som uprimny – ciste teoreticky to ma byt nasledovne „Elektronickú diaľničnú známku môže zákazník uhradiť cez elektronické obchodné kanály – internetový portál a mobilnú aplikáciu pre mobilné zariadenia alebo v sieti obchodných miest – najčastejšie čerpacích staníc, či prostredníctvom samoobslužných zariadení umiestnených najmä na hraničných priechodoch.“ akurat ze taku cerpaciu stanicu kde by terminal bol som este nevidel, ako je to na hraniciach netusim

              0 0
              • skorpion  

                Nerob z toho tragediu. Cez internet to kupis za 1–2 minuty ak pises ako tatar jednym prstom a nemusis nic tlacit. Alebo to kupis na nejakej cerpacej stanici. Takisto otazka max. 3 minut, nez obsluha vsetko zapise a zaregistruje. A myslim, ze kto pise na BF, internet ma ;-)

                0 0
                • ememem1  

                  ja teda jazdim z principu bez nalepky lebo som tym kurvam bolsevickym zaplatil ich niekolkokrat predrazene kammeradentendre x krat na daniach ale minule ma zena zdrbala tak som ju chcel na pumpe kupit a jedina moznost bola ze ju zaregistrujem cez net. tak som pozdravil a pokracoval.

                  0 0
      • Copernicus  

        naprosto v pohodě, jeli jsme to srpen 2014-doporučuji spíše jižní cestu, na severní musíš objet Lipt.Maru

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.