Diskuse: Vymena oleja Tora 302 coil (Tech. rady)
Statistika
Odkazy
Diskuse
-
-
-
Tora je olejnicka, takze tam vazelina neni. Do tlumeni prijde 145 ml tlumicoveho oleje vizkozity 5W, na znacce nezalezi(*). Az budes mit naplnene tlumeni, tak pokud mas sede stiraky, tak pod nima jsou molitanky napustene olejem, ty je dobre proprav(treba v benzinu-trochu naboptnaji,a el po vyschnuti maji puvodni velikost), napustit je olejem a vlozit zpet. Molitanky se mazou stejnym olejemjako se dava do spodnich noh vidlice-obvykle pri skladani se vstrikne strikackou pres diry na srouby na spodku vidlice.
Do prave nohy(te s lockem) prijde 15mn oleje vizozity 15W.
Do leve novy(pruzeni) prijde 20ml oleje vizkozity 15W.Tnehle olej je mazaci, da se pouzit treba motorovy/prevodovkovy, co bude pri ruce, ja tam nalil 15W40(tusim).
*v nejakem obchodu mi nabiteli "univerzali olej 5W-10W a tim, ze je to jedno, coz dle meho uz z principu byt nemuze, bral jsme olej 5W, ikdyz stal vic.
-
Nazdar vsetci
Takze, zaseklo sa mi kolecko na ovladanie predpetia a lockout uz nefunguje ako ma, hovorim si reku rozoberiem opravim a vymenim olej. Bol som sa pytat v obchode na tlmiaci olej ale ked na mna vytiahol cisla a znacky olejov tak som si povedal ze si to niekde prv nastudujem:) Aky olej kupit do mojej tory? Chapem spravne ze treba aj mazaci aj tlmiaci? aku viskozitu akeho? (je rozdiel medzi znackami alebo je to fuk?) Pocul som ze vymenan mazacej vazeliny u epiconu za olej robi zazraky, nedalo by sa nieco take provest aj s torou?:))
navodu na nete uz snad porozumiem
dik vsem