Výběr GPS na kolo do 5000 Kč

9 nepřečtených
  • Milankoval

    Zdravím všechny vybírám nový GPS/tachometr, protože jsem nechtě srazil svou sigmu ROX 2 tak šikovně že odletěla pod kolo zrovna parkujíciho auta… Jo byl jsem šikovný. A upřímě řečeno po přečtení různých vláken tady fóru a i jinde z toho nejsem moc moudrý a nejsem stále rozhodnutý. Tak zkusím sepsat to co bych od nového zařízení očekával a snad se něčeho doberu.

    Rozpočet do 5000kč.

    Co chci aby byl kompatibilní s nějakým snímačem rychlosti protože bych rád viděl svou přesnou rychlost. Případně kompatibilita s některý s cyklo radaru nicméně ten ještě žádný nemam.

    Chci aby se do nej dala natáhnout trasa gpx z map už za 2 měsíce mne čeká cesta přes cele Skotsko a byl bych rad abych měl něco co by mi ukazovalo aspoň šipky ideálně i mapový podklad ale to mě cenově relaci asi nebude reálné.

    Kompaktnost už na řiditkach mam přicvaknutý telefon a mam relativně úzká aero berany řiditka a už tak mi tam dost místa zabírá držák na mobil, světlo a zvonek.

    Co jsem se díval tak by celkem mým požadavkům odpovídala Garmin 130+ jenže mam jistě obavy kdysi jsem měl auto garminu co sice navigovala přesně, ale když řekla držte se vlevo znamenalo to ostrě doprava. A pokud bych měl jet jen podle šipek tak se bojím že bych nebyl schopny ji věřit.

    Lezyne super pro GPS ta se mi celkem líbí ale prý ta aplikace je otřesná. A pokud jsem pochopil bez stravy nebo koomotu nefunguje. Ani s jednou aplikaci nemam zkušenosti. A recenze na ni jsem hodně rozdílné.

    Rox11.1 evo ta je za super cenu a celém bundlu ale trosku mam z ni strach SIGMA rox 2 co jsem měl se celkem pravidelně zastavovala záznam trasy nebo ztrácela signál v místech kde mně to překvapovalo jako v otevřeném poli.

    Van rysel 500 GPS vypadá zajímavé a zda se že má taky vše co bych chtěl ale opět na beru jsem našel 0 informaci ale vypadá dost jako bryton.

    Všem předem děkuji za postřehy a komentáře.

    0 1
    • rimuln  

      Osobne mam Rox 11.1 evo a funguje spolehlive. Pouzivam s puvodnimi Sigma sensory s power magnetem, sigma hrudakem a 4iiii watmetrem na level klice.

      Podpora radaru je taky, ale je nutne si tam nahrat FW 2.14, ktery Sigma stahla kvuli problemum s eKoly. Nicmene radar otestovany realne jeste nemam. Zatim je ve fazi planu ze by se hodil. Chci USB-C konektor takze favorit je aktualne bryton, ale vyckavam ani nevim na co:D.

      1 0

        MTBIKER doporučuje

      • Prazak0  

        Mám totéž, už nějakou dobu.Má to zásadní problém, když přestanu šlapat, zůstane tam poslední hodnota wattů i kadence. V době koupě jsem to reklamoval, ujistili mě, že v Sigmě o tom vědí a v příští aktualizaci to nebude. Bohužel aktualizací bylo více a dělá to stále. Další nevýhoda, nejde se připojit k PC přes usb kabel, ten funguje leda na nabíjení. Nejdou jím stahovat soubory přímo do počítače, musí se přes aplikaci v mobilu. Tam, ač to je nastavené, tak to přestalo automaticky přenášet do Stravy.

        V Data centru jde exportovat soubor, občas to zazlobí. Např. v souboru pak nejsou hodnoty wattů, když načtu na Stravu. Dochází i k malým změnám, co se týče vzdálenosti a času. Zkrátka příště se značce Sigma vyhnu obloukem. Dobré levné drátové cyklocomputery, kde to měří spolehlivě, vodotěsné.

        Jinak někde zazlobí GPS, trasa na záznamu je, ale najednou vidím do kopce třeba pokles rychlosti na polovinu, pak po kuse to zas vylítne na obvyklou hodnotu. Už vím místa, kde mi to dělá.. Takže to chce mít snímač rychlosti, i když to pak člověk třeba ve Stravě nechá opravit dle hodnot z mapy podle GPS. Jinak zobrazování rychlosti, okamžité, bývá v pořádku. Na můj vkus taky docela trvá párování, i to načtení GPS chvíli trvá.

        0 1
        • Markony  

          No moje ROX 11.1 jde normálně připojit přes kabel k PC.

          0 0
          • Prazak0  

            Tak kabel do usb v počítači připojit můžu, ale funguje to jen na nabíjení. Neobjeví se mi další usb datová jednotak, jako když tam zasunu flash, externí disk a nebo třeba Rox 4.0. Rox 4.0 mi připojit jde, zobrazí se jako další disková jednotka a jdou přenášet data. U Rox 11.1 mi to nefunguje, leda na nabíjení. Přenos dat musím jedině přes mobil pomocí BT.

            0 0
    • DaD  

      Po zakoupení Garmin 1040 tu mám jeden zánovní, plonkový Elemnt Bolt V2. Jetý pár km ve stavu nového. Bundle verze. Jen tepák bych si případně nechal.

      0 0
      • MavasH  

        jj, Bolt je bezproblémovej a i funglovka je jen 20% nad rozpočet :)

        1 0
    • ladys  

      A co Garmin Edge 1030 , jsou k němu i Topo mapy. V případě zájmu napiš. Budeš na mapu alespoň dobře vidět.

      0 0
    • milan.v  

      Takže je tu z toho nabídkové vlákno… :-D

      Nicméně těch vláken k výběru navigace jsou tu mraky…

      0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.