• aby se to neztratilo v ostatních tématech

    Čemba napsala: 16.08.2010 | Petr Slavík

    Česká mountainbiková asociace ukončuje své partnerství s časopisem Velo. Důvodem pro tento krok jsou přetrvávající neshody na formě rozvoje terénní cyklistiky v Česku.

    Ačkoliv časopis poskytuje ČeMBě prostor pro propagaci, ukazuje se, že v redakci Vela chybí podpora základních myšlenek činnosti bajkerské organizace. Protože takové partnerství nemůže nadále plnit svůj smysl, přistupuje ČeMBA k ukončení oficiálního partnerství. Tímto bychom chtěli časopisu Velo poděkovat za dosavadní spolupráci. Tento krok nemá vliv na podporu ČeMBy ostatními partnery.

    a za Velo: Chtel bych doplnit jak oficialni stanovisko CeMBy, tak prispevek Petra Slavika k tomuto tematu. Uz jednou nazval Velo jako potizisty a ted opet mlzi. Zbytecne. Nas rozchod by opravdu nemusel byt „rozchodem ve zlem“ a docela dobre bychom mohli v dilcich bodech spolupracovat nadale, pripadne spolupraci prodlouzit po napraveni soucasneho stavu, coz by dle nas bylo nejlepsim vychodiskem ze soucasne situace.

    Od samotneho zacatku se neshodujeme na tom jak velkou miru cinnosti CeMBy by melo zabirat budovani bikovych rezervaci a jak velkou miru cinnost ostatni. Tento rozpor nam nikdy nebranil ve spolupraci a je lez, ze je to dlouhodoby problem a ze soucasny vyvoj tento krok jen potvrdil.

    Az do posledni chvile, rekl bych az do poloviny naseho jednani s Tomasem Kvasnickou z minuleho patku nic nenasvedcovalo tomu, ze bychom nasi spolupraci ukoncili. Nicmene nas Tomas v prubehu hovoru nechtene presvedcil o tom, ze jeho soukrome kroky (zalozeni s.r.o a pokus o registraci ochranne znamky) poskozuji CeMBu i zajmy ceskych bikeru. Nemame jine prostredky jak na to upozornit, nez nasi spolupraci vypovedet, coz oznamujeme ve Velu, ktere se prave tiskne a kazdym dnem bude v prodeji. Kazdy necht si na to udela nazor sam. Jsem si jist, ze Tomas Kvasnicka tim ceskemu MTB hnuti vyznamne ublizil, coz bud sama CeMBa zmeni nebo to ukaze cas. Ze vseho nejradeji bych se mylil.

    Nicmene na praktiky Tomase Kvasnicky ukazuje jeho dalsi krok – oficialnim mailem vypovida spolupraci on nam z toho duvodu, ze „v redakci chybi podpora zakladnich myslenek bikerske organizace“, prestoze vi nebo pomerne presne tusi, co asi vyjde ve Velu. To je gulas, co? Mlzi, ziskava prostor k bezbrehym diskuzim, temata k odvedeni pozornosti od skutecneho problemu. Ono je to nakonec jedno kdo komu co a proc vypovida driv, je-li driv vejce nebo slepice, nam jde jen o to ve spolupraci dal nepokracovat. To je cele. Smutny pribeh. Diskuze dal podnecovat nehodlame, o nasem kroku mame jasno.

    Pokud je „zakladni myslenkou teto bikerske organizace“ zakladani soukromych spolecnosti a patentovani obecnych vyrazu na soukrome osoby, pak skutecne z nasi strany chybi a hlavne nadale bude chybet podpora!“

    Martin Raufer

    Velo

    Co si o TK a jeho mluvčím potažmo o celé Čembě myslet? já mám jasno už dlouho, někdo další?

    0 0
    • Richi  

      Jasně, nejste jediní kdo na ně s.re. Takových je nás víc.

      0 0
    • martin_bakov  

      me je to uuplne jedno, nemam ani vzdaleny pocit ze by se me to nejak tykalo, to zas bude diskuze…

      0 0
    • Pijer  

      Přečti si první větu prohlášení a zjistíš, že máš špatně nadpis. Čemba skončila s Velem :-)

      0 0
      • lenny_vej  

        Nečetls to celé viď? :)

        0 0
        • Rychlej turista  

          Ne, o co jde?

          0 0
          • lenny_vej  

            Jestli jsem to teda pochopila – obě strany tvrdí, že to ukončily první. Čemba proto, že Velo s ní nesouhlasí bla bla bla dlouhodobý neshody blabla bla, kdežto Velo tvrdí, že mělo zájem se domluvit, ale že je vypekli a že nemůžou plně souhlasit s tím jakej podíl činnosti jde na „bikové rezervace“ a oproti tomu na jiný věci… Prostě mám pocit, že se nedohodli ani na tom, proč se nedohodli :)

            0 0
      • mr.antik  

        Mě se to nechce číst. Počkám až co řeknou na Nově :-))

        0 0
    • Jituschka  

      Stejně tak by se šlo ptát *„Co si o Martinu Rauferovi potažmo o celém Velu myslet?“*…

      0 0
    • mr.antik  

      Hlavně mi teď teda není jasný, kdo jako bude určovat, jak má ta naše terénní cyklistika vypadat.

      Velo? TK? Sobi a RomanII? Spolek chovatelů jezevčíků nebo dokonce samotný jezevčíci????

      0 0
      • cabbage  

        Lesy české republiky;)

        0 0
        • Thomasek  

          Tož to by byl předseda (Má pravdu předsedo :-/ , no takový výblitek jsem už dlooouho nečetl :-)

          0 0
      •  

        Sobi a roman II mají kde jezdit!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!

        0 0
        • Vegan  

          To je fakt po sirokych lesnich cestach. Jak nekde psal Sobi, ponevads singl jak nekde Sobi psal ma zasadni nevyhodu je jednosmerny ponevads by se na nem protijedouci nevyhli a blbe se na nem predjizdi. A tak to zac CeMBU kritizuji, ze vsem vnucuje udajne „svaty singl“ (o ktery trebas ja stojim stejne jako o podobny koncept v rychlebkach), oni vnucuji vsem stavajici sit lesnich sirokych cest. Ale to jen tak naokraj… :)

          PS: co se stebou deje zacinas tema vikricnikama nejak setrit :P .

          0 0
          •  

            to víš, mám radost, když se daří tak se daří…

            0 0
          • TinkTink  

            Hele ne ze bych s nimi souhlasil, ale todle je jen nazorny dopad chovani TK… :-/

            0 0
          • Sobi  

            Zkus Maso :-) , já se bavil o čembích singlech a o jejich pravidlech, v lese se vždycky nějak vyhnem… ale to vy čembouni nemůžete, protože by jsi porušil třetí přikázání pána svatého, velkomožného: Neopustíš singl ni vlevo, ni v pravo! :-))))

            To byla reakce na ty vaše prasečiny v přírodě, né na stávajících 150000km cest, stezek a cestiček u nás.

            0 0
      • pavlix  

        Strana a vláda

        0 0
    • pustipav  

      Tož, ale možu jezdit dál ne? Esi sem to pochopil správně…

      0 0
    • cekanka  

      Extrémně trapné vlákno na extrémně ohrané téma.

      Dávám do blokovaných… /© Tomcat/

      0 0
    • kloubik  

      Ta ČeMBA jsou fakt demagogové. Nikdy jsem se k tomuhle tématu moc nevyjadřoval, ale přesně souhlasím s reakcí Vela.

      ČeMBA by měla být především o „kopání“ za bikery, komunikaci s veřejností, snahou rozumně vysvětlit, že máme právo se pohybovat na veřejných a existujících cestách, stezkách, pěšinkách, že to tak děláme a budeme dělat rozumně, zodpovědně atd… Měla by komunikovat s úřady, místními samosprávami, vysvětlit např. že to může pomoci turistickému ruchu v oblasti atd.

      Pokud si udělá členskou základnu a podporu a pak 90 % své kapacity směřuje (místo činností ostatních) na výstavbu bikových rezervací, kterými se pak bude soukromá osoba zaštiťovat jako referenčními projekty pro svou budoucí komerční činnost, tak je něco podle mě špatně.

      Tak mě napadá, že by nebylo od věci zmínit se o aktuálním stavu v ČR, kdy ČeMBA bikery spíše poškozuje, na „mateřskou“ IMBA. Možná nemají žádné páky, ale možná třeba nějaké mají a měli by zájem situaci napravit.

      0 0
      •  

        ještě by se měli a jistě dozvědí o aktuálním stavu + o počtu oveček zbytek partnerů který Čendové prozatím mají, jestli se jim vůbec vyplatí podporovat to svinstvo co si tam Kvasnička s jeho VV upekli

        0 0
      • pajan  

        Tak toto podepisuji :)

        0 0
      • pajan  

        Tak toto podepisuji :)

        0 0
    • jIrI___  

      A hned bude Velo krásnější.

      0 0
    • scret  

      konecne i Velo to pochopilo…

      do horoucich pekel s Cembou…

      0 0
      • tom_777  

        „to se mi líbí“ – to se ale píše na jiným servru…

        0 0
    • kesu  

      dálší krok čemby do pr***e

      kladnej bod pro velo..

      0 0
    • Frostty  

      Když se daří, tak se daří.

      0 0
    • Kubiczech  

      Nehodlá Antičemba vydávat nějaký deník? Něco jako Blesk světa bajkerů? I když asi netřeba, dvě vlákna jsou dost na to, aby se z této zájmové skupiny stali podobní kašpárkové.

      0 0
      • Polka  

        A to je prave ta tupost o ktere psala Jitus. Vetsina uz davno vi, kdoze je v hlavni roli vrchniho kaspara :) Tenhle dalsi krok to jen dokazuje.

        0 0
      •  

        nehodlá,Antičemba je spokojená s vlastní sebedestrukcí Kvasničky a těch co maj do toho (nynější aktivity Čemby od vzniku slavného s.r.o.) právo mluvit, ovečky jako vždy ostrouhaly

        0 0
        • PjSky  

          s.r.o. to propichlo :) je to podnikatelske svinstvo.. skoda.

          0 0
    • Vilém  

      Jsem rad za tuto reakci ze strany Vela. Aspon nebudou verni cendovci stale omilat to, ze se proti nim spiklo jen par fanatiku na B-F. Jsem rad, ze podobny nazor, ktery tu uz nejakou domu zazniva zaznel i od Vela. Ac tento casopis davno nesleduji a neprikladam mu zadnou dulezitost, pravda je, ze ma obrovsky vliv na masy a pokud neco v tomto duchu zazni v dalsim cisle, tak jsem zvedav, jak to tech par zbylich vernych rozdejcha.

      0 0
      • bochov  

        Jsem clenem Cemby,ale tentokrat mi jiz opravdu dosla trpelivost a vystupuji,porad jsem si myslel,ze se nejak reorganizuje,ale u teto organizace to neni mozne a nadale se nebudu ucastnit poskozovani 99procent bikerstva,

        0 0
    • game_over  

      Asi takhle, jsem z Mostu a tady se čemba nějak nic nedělala, ale máme tu jiné skvělé lidi, kteří tu pro cyklisty zvlašt ty horské udělali obrovský kus práce. Díky jejich činnosti vzniklo na Reslu, Hněvíně a Širáku velké množství singletracků a o těchto lidech se moc nemluví. Patří se lidé okolo Jardy Hrubého z KL Sportu a Tomáše Trunschky. tihle lidé moc nemluví a spiše makaj, diky nim je tu daleko větší množství singletracků než kolik jich vybudovala celá čemba dohromady.

      0 0
    • Smazaný účet  

      kdy jim končí partnerství s Meridou? Bude pokračovat?

      0 0
    • Smazaný účet  

      To je Haló. Já tam snad vstoupím, abych mohl taky demonstrativně vystoupit, ať se taky svezu na vlně euforie :-D

      0 0
      • cekanka  

        „Mně jako komunistovi by nevadilo, žes nevstúpil. Ale žes vystúpil!“ :-)

        0 0
    • Sauvage  

      Njn, o těchto koncích jsme tu v čele s Volfem, Sobim a RomanemII psali už dávno… :-)

      Blíží se doba, kdy slovo Čemba bude jen úsměvná vzpomínka na trapný spolek, který se nechal využít jedním vykukem :-)

      0 0
      • Pijer  

        vítej zpátky, Honzo729

        0 0
      • Sobi  

        Zdar :-)))) Nesmrtelný! :-)))

        Jen by mne zajímalo, jestli ti co stále podporují čembu, jsou takový fanatici nebo tupci… ( tupec od slova ovce :-))) ).

        Prostě všem alespoň trochu myslícím to došlo, konečně i Velo se rozhupalo… Prostě naprosto nechápu ty, kteří se s TK chtějí utopit…

        Hele pro mne slovo čemba je asociované s asociací chovatelů jezevčíků, na tohle spojení nikdy nezapomenu :-))))

        0 0
        • Sauvage  

          Zdar Čembobijče…to jsou konce, co ? :-))))

          Nejlíp by udělali, kdyby slovo Čemba vymazali z existence a vrátili se všichni do přírody s pokorou, bez touhy pořád něco měnit, stavět, organizovat, řídit…

          0 0
          • Sobi  

            Užívám si sladký pocit vítěze! :-))))

            No musím se přiznat, že jsem s velem trošku komunikoval, a několikrát jim i psal, ať se na čendu vyprdnou a důvovody proč, ale pořád se objevovalo na titulce: podporujeme čendu, tak jsem rozjel znovu další akci no a najednou jsem se dozvěděl, že bude jednání s TK, tak si říkám, konečně se něco dozvím, přečtu si názory pána velkomožného a ono nic.

            Ale ten pocit, když strháváš černý foliový obal časopisu a v rohu již nevidíš to známé podporujeme, hned mi bylo vše jasné! :-) Prozřeli! :-) Přečetl jsem si onen článek a byl jsem velmi spokojený…

            Dalším cílem je Merida! ;-)

            0 0
            • Polka  

              Rek bych ale, ze to beres za hodne spatnej konec. Starat by ses mel o „svrzeni“ Kvasnicky a jemu blizkych, nikoli cele Cemby, v ktere se jiste najde spousta rozumnych akceschopnych clenu. Jak budes v budoucnu presvedcovat sponzory, aby se k Cembe ci obdobne organizaci s jinym nazvem vratili? Horko tezko :(

              0 0
              • miki  

                O svržení Kvasničky by se měli postarat sami členové Čemby ale když jim to nevadí a chtějí být členy hloupého stáda Kvasničky a spol tak bůh s nimi.Vždyd se musí sami před sebou stydět kam že to vlezli a dali svoje prachy na Kvasničkovo s.r.o.Ještě že už jsi Sobi zpátky ,myslel jsem že Tě Čěmba zalila do betonu.

                0 0
              • Sobi  

                Jenže čenda je právě TK, MJ, SPčiPS všichni kdo tvoří VV a jádro, jsou lidi kteří tohle dopustili, a ti lidé musí pryč! Tímpádem čenda přestane existovat, protože už tam nikdo nebude.

                Navíc poslední dobou mám pocit že synonymem slova čemba je podvod, podraz, svinstvo. A tohle znamení si ponese dále a ještě dlouho to tam bude.

                Je jen otázkou jestli jí napravovat či vytvořit novou organizaci, která se bude distancovat od osob a praktik čemby…

                0 0
                • miki  

                  Joo ,s tím souhlasím a slovo Čemba se stane sprostý slovo.Smutné ale zůstává že sami členové se za Svoje členství začínají stydět.

                  0 0
                • Polka  

                  Tady by chtelo znat nazor samosprav a statni spravy co si vybavi pod pojmem Cemba a od toho pak zvolit reseni, zda menit i nazev.

                  0 0
                  • Sobi  

                    To určitě, ale nevím jestli přesvědčíš bikery, aby do toho z čeho vystoupili zase šly.

                    Jinak nevíš jestli už někdo kontaktoval IMBA aby se jim prozradila pravda, třeba i ona by mohla něco pro očištění udělat…

                    0 0
                    • Polka  

                      Tohle je problem…TK ma svoji pravdu, ostatni (vetsina) maji zase svoji pravdu, jak to chces prezentovat Imbe? Imho by uverili Kvasnovi a nic by z toho nebylo. Chce to nejaky viditelny pocin, ktery Imbu „prilaka“ jakoze se neco deje…tzn. zmena vedeni, prip. zmena toho nazvu apod.

                      Ted je to tedy hlavne na stavajich clenech, ja ted vstupovat kvuli sesazeni TK nehodlam. Rad pak ale podporim novou Cembu nebo Mombu (Moravska Mountain Bikova Asociace) nebo Bombu (Bohemia Mountain Bikova Asociace) :-D

                      0 0
                      • Sobi  

                        Vidím to stejně… podle mne je to jméno natolik poškozený, že je lepší začít na novo… odkázat se na původní ideály, ale použít jinou cestu, jiné prostředky…

                        Jinak BoMBA je dobrá! :-)))

                        ale já bych nejradši vtoupil do SuMBA jako rodilý sudeťák :-))))

                        0 0
                        • Sauvage  

                          Je vůbec potřeba zakládat něco nového ? Nestačí se prostě pokusit o to, o čem jsme tu před dvěma lety psali, totiž oslovit KČT a být jejich součástí?

                          0 0
                          • Pedro RB  

                            Píše se o tom v jinej dredech: proč by nás KČT k sobě brali? Vybudovali za desítky let systém značení, pěšinky, rozcestníky.. A s rychlejším jezdcem když se potkaj na stezce tak jsou zpruzený, že to taky využíváme..

                            0 0
                            • Sobi  

                              řekl bych že tyto diskuze se znovu opráší, co dál, kdo s kým a jak…

                              já bych spíše byl o samostatnost, ale úzce spolupracovat s KČT, máme společného hodně, výlety do přírody a ochrana stávající situace, jsme nádherná země a je tu spousta krásných cílů, kam se dá dojet i dojít, jen si nesmíme vadit a překážet.

                              0 0
                            • Sauvage  

                              Pokud budes hledat duvody proc to nejde, tak to opravdu nepujde…

                              0 0
                            • coolboy  

                              „A s rychlejším jezdcem když se potkaj na stezce tak jsou zpruzený, že to taky využíváme..“ – přesně to jsem měl na mysli, když jsem před třemi lety vstoupil do Čemby. Naivně jsem si myslel, že Čemba nějak otočí způsob myšlení lidí, které na kole míjíme (turisté a výletníci), abysme se na těch našich krásných cestičkách mohli v klidu a bez emocí dál potkávat… výsledek? :-(

                              0 0
                              • Sauvage  

                                CeMBA otocila mysleni bikeru proti sobe :-)

                                0 0
                              • Lenka.05  

                                No hele, už mi není deset, nějakej pátek na kole jezdím, a to vcelku zhusta po cestách, po jejichž krajích se semtam vyskytne na stromě či patníku jakási značka, kterou tam namaloval člen KČT :) Snad se ani nepamatuju, že bych měla nějaký problém s pěšími. Jde jen o to, chovat se slušně. Zpomalit, poděkovat, usmát se, pochválit pejska co mají s sebou, prohodit něco ve smyslu „nebojte, já vám ty děti nepřejedu, však se tu vejdeme všichni“ atp…funguje to. Chovejme se tak všichni a nebude problém s turisty. Tím funguje to myslím, že ve většině případů. Jasně, že lidi jsou různí a s někým se nedomluvíš ani kdybys mluvil svatě, ale většinou se dá všechno řešit. Když zpomalíš a poděkuješ, tomu druhýmu se už blbě nadává, že tam jezdíš jak blázen :)

                                Jinak co opravňuje člověka jdoucí pěšky po cestě, aby tě vykazoval, že ty tam s kolem nemáš co dělat? KČT ty cesty nějak vykoupilo a jsou jejich majetkem? Má právo tě vykazovat člen KČT co se prokáže průkazem nebo kdokoliv kdo jde pěšky? :) Kde to má oporu v zákoně? Mně tyhle kecy nějakých pěších někde v lese nebo na polňačce, že tam nemáš co dělat, přijdou směšný.

                                Kromě toho je spousta případů, kdy si KČT značí stezky bez domluvy s vlastníkem.

                                0 0
                                • coolboy  

                                  Souhlas…když se budeš chovat slušně, tak všechno půjde… jen Čemba mohla trochu víc prodat třeba ten svůj kodex terénního cyklisty, kde je docela dobře napsáno, že máme být ohleduplní k lidem okolo. Kdyby to viděli normální pěšáci někde vyvěšený, tak si třeba řeknou, že ti cyklisti nejsou zas takový hovada, jak si třeba myslí.

                                  0 0
                                  •  

                                    to by ten kodex sami čembouni nejdřív museli dodržovat a né se fotit na kole bez přilby a ještě si to vyvěšovat na net

                                    0 0
                                    • Sauvage  

                                      :-))))

                                      Je vůbec něco co ČeMBA udělala dobře ???

                                      0 0
                                      •  

                                        sebedestrukce TK a potažmo Čemby je přímo ukázková, to mu/jim jde velmi dobře, jen tak dál Tomáši a noshledové z VV, čím víc se Vám bude dařit tím dřív bude konec

                                        0 0
                                • newbie  

                                  máš pravdu, ale myslím, že to míjení docela často nejde nějak uspokojivě pořešit při jízdě z kopce, kdy se turista leká a uhýbá – i když to před ním bezpečně dobrzdíš (a pozdravíš), ta chvilka kvičících brzd pro něj není (a pokud nejezdí na kole, ani nemůže být) moc příjemná

                                  0 0
            • karliner  

              Takže Velo „prozřelo“ díky Sobimu. To jsem potřeboval vědět :-)))

              0 0
    • miki  

      Těším se až zítra přijdu z práce a tady bude dalších 100 přízpěvků, a jelikož venku prší tak si krásně počtu.:-))

      0 0
    • -Alan-  

      Zatím jsem členem spolku, který poškozuje téměř veškeré bikerstvo. Zasedání valné hromady mi ukázalo, že není vše, jak jsem si myslel. Už tam jsem řekl, že jestli ČeMBA podstatně nepůjde směrem k rozšíření členské základny, že to nebude dobrý. A nějak nemám pocit, že by to výbor trápilo. Myslím, že jestli to vypovězení spolupráce s Velem šlo nějak odvrátit, měli by se o to zástupci rozumné bikerské organizace snažit. Tenhle krok mě docela štve.

      No, uvidíme, jestli nové směřování přinese nějaké ovoce v podobě růstu množství propagované formy cyklistických stezek. A taky jestli stezky postavené echt podle metodiky ukáží více životnosti než některé jiné zmíněné singly (Rychleby, Most…).

      0 0
    • dada  

      1 malé zcela bezvýznamné + pro velo. sice si ho kvůli tomu nezačnu kupovat (prostě proto že v tuto chvíli mám vcelku jasno na ČEM a KDE jezdit takže žádný porady ve smyslu full od meridy je o něco horší než full od 4ever fakt neupotřebim) ale stejně mě to potěšilo.

      Ze strany čendy je to zcela očekávaná a adekvátní reakce – zahlídl jsem v půjčeném čísle Vela nedávno mírně kritickou noticku na téma Singltrek sro. a hned sem věděl že to čenda nemůže nechat jen tak. No nic, všechno do sebe zapadá a Sobík má pravdu. tak. brou

      0 0
      •  

        já nic, já jenom aby to nezapadlo, tímto na dálku pozdravuji TK a jeho výkonný výbor a přeji hodně úspěchů

        0 0
        •  

          tak jsem si čerstvě přečetl v novým Velu pohled Vela na Kvasničkovi aktivity a fungování Čemby a je mi více než jasný že to nezůstane bez odezvy některých jejich dalších partnerů, ****** si jméno soukromými aktivitami TK a spol. si jistě nenechají líbit. Odliv jisté části členů kteří jistě mají svůj zdravý rozum a úsudek si jistě udělají se dá taky čekat. Ti kdo by chtěli změnu i když jí nakonec udělají budou stát zase skoro na začátku.

          0 0
          • Sauvage  

            Game is over. :-)

            0 0
          •  

            Takže po tom co na cyklodiskuzi bylo potvrzeno že TK nikdy nešlo o členy viz. TK ale tvrdí, že je mu jedno, jestli má 400 nebo 10 (slovy deset!!!) členů, by se konečně mohli ovečky rozhoupat a spočítat mu to i s úroky otázka je jestli spolu s VV nebo jestli je tam ještě někdo použitelnej, Hermová a hlásná trouba Slavík ať se nehlásí, Ti můžou s Kvasničkou jít někam meditovat a hledat nové vize…

            0 0
            • mr.antik  

              díky za zprávy z cyklodiskuze pro nás, co tam nekoukáme :-)

              0 0
              •  

                já vím že sledujete všichni, opakování matka moudrosti, to bylo míňeno pro ovečky, některé stále věří vizím a nechápou že osvícenému na ovečkách vlastně nikdy nezáleželo, snad už jim to došlo

                0 0
                • mr.antik  

                  ne, já tám opravdu nekoukám (viz můj příspěvek dole. Ale asi budu muset, abych něco nepropásnul…

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  já cyklodiskuzi třeba nečtu tak si to tam budu muset najít ať jsem v obraze.

                  0 0
            • Frostty  

              Teď jsem si to pročetl, rovnováha ve vesmíru byla nastolena :o)).

              0 0
            • kloubik  

              Mě by docela zajímalo, co se odehrálo na tom posledním jednání ČeMBA x Velo :-)

              Z toho co napsal za Velo Martin R na cyklodiskuzi to vypadá, že TK se asi neudržel a muselo to podle mě být docela hodně za hranicí normálního slušného jednání pokud Velo, které i přes dlouholeté neshody na určité věci ČeMBU podporovalo, a najednou to ze dne na den ukončili.

              Nasvědčuje tomu již výše uvedené prohlášení TK o tom, že členové ho absolutně nazajímají, a i následující citace: „Po naší osobní schůzce a mnoha nepublikovatelných názorech bych to dokonce formuloval tak, že s tímhle člověkem nechceme mít dál nic společného.“

              0 0
              • jecnak  

                Posunout se s TK pri jednani za hranice slusnosti neni nic sloziteho.

                0 0
                • Sobi  

                  Stačí otevřít dveře při příchodu do místnosti! :-)

                  0 0
    • Lucke  

      ne, ze by mi to bylo jedno:), ale tak nejak je

      0 0
    • arcco  

      K čemu je Čemba…

      K čemu je Velo…

      Jezdím a basta!

      0 0
    • Pijer  

      Tady je článek na i-Velo a mimo jiné v něm píšou, že se zavazují odpovídat na dotazy k tomuto tématu na cyklodiskuzi

      0 0
    • Lister  

      Je to zvláštní.

      Časopis, který na BF přece nikdo nečte, a pidiskupinka, ve které nikdo z BF není členem a nikoho nezajímá… a nakonec je tu vždy příspěvků tři p*dele. Tady něco smrdí???

      0 0
      • roud  

        Ruku na srdce ale velo nás čte určitě mnohem víc než je lidí v čembě ;o]

        0 0
      • Smazaný účet  

        Hrdě se hlásím, že čtu Velo :)

        Míval jsem jej i předplacené!

        0 0
        • miki  

          Na BF se ale dozvíš i to co ve Velu nikdy nebude.:-))

          0 0
          • Smazaný účet  

            To jo, ale zase na servisu iVela se dočtu věcí, kterých bych se při dotazu na BF nedohrabal :)

            0 0
            • mastihuba  

              to je omyl na bf je zmíněno opravdu vše jen tě limituje tvoje neschopnost to najít :D

              0 0
              • Smazaný účet  

                Když se tu zeptám, dostanu odkaz na iVelo :)

                Na jedné straně je logický, že se tu někdo nebude vypisovat s postupem, když je to jinde názorně popsaný. Na straně druhé pak odpadá funkce BF jako odbornýho fóra a těším se tu takovému tlachání, jako právě předvádím :)

                0 0
                • mastihuba  

                  náhodou onehdá se tu řešilo rovnání patek zvonkama + proměření rámu pravítkem, což jsem na ivelo zatim nenašel.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    iVelo taky asi nemůže pokrýt veškerý bikový vědění. Předpokládám, že tam nenajdu, jak z představce vytočit zalomenej šroub. Ale pro základní i lehce pokročilej servis je to dobrej zdroj.

                    0 0
                    • mastihuba  

                      ja netvrdim že ne, navíc je přehlednej :D nicméně to co je tam se tady řešilo už milionkrát

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        tady něco najít znamená být tu od rána do večera. často se tu řeší křivej šaltr ve vlákně o elasťákách a naopak. těžko se v tom hledá i fulltextově.

                        Velo je ok, jen to prostě píšou často obecně a spíš jako povídku, než technicky detailně. Jinak to neprodají a nezaujmou nejširší masu čtenářů, která si to stejně koupí, aby se mrkli na hezký obrázky a zjistili, jestli mají koupit fox nebo maguru a Z-max nebo RK.

                        0 0
                        • pepek  

                          Dovedeš si představit dobu, kdy nebylo ani Velo, ani BF? A biky přesto jezdily, akorát člověk musel víc přemýšlet. Teď každej zelenáč hodí hned dotaz: „Na kterou stranu mám utáhnout šroubek ??“ a hotovo.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Jojo, naprosto jasně. Pojmenoval bych to jako období, kdy sem nic neřešil a spokojeně jezdil. Od tý doby, co su na BF, mám pořád problémy s bikem.

                            0 0
                          • mr.nikdo  

                            obcas hodi dotaz az je pozde… :-D

                            0 0
                          • zbartos  

                            Tohle obdobi bez Bike Peletonu v ČR trvalo cca 5 let (1990–1995). Za tu dobu normální člověk (cca 2–5000 km/rok) většinou nestačil pevou vidlici ani komponenty zničit…

                            0 0
                            • Lišák  

                              To období bylo ještě kratší. Nemám sice jedničku, ale dvojku už jo. Jen nevím, jestli to byl první ročník.

                              0 0
                        • Sauvage  

                          Hele, ty učiteli češtiny…když tady druhý pořád opravuješ a peskuješ je za psaní a moralizuješ o tom, že dnešní mladý lidi si neváží jazyka a neumí psát…slyšels o tom, že se na začátku vět píší velká písmena ?

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            jo, to máš recht

                            0 0
                            • Lister  

                              Za výpustkou se píše taky mezera – jako za každým jiným interpunkčním znaménkem :-P

                              Omluva: špatně zařazeno. Mělo to být o úroveň výš.

                              0 0
    • Sobi  

      Je to jednoduché:

      TK je prostě podrazák, který si potřeboval nahrabat prachy něčím co ho baví. Ale je naprosté svinstvo, ne-li hyenismus, že k tomu zneužil důvěřivé lidi-bikery, který věřili že pomáhají bikingu v čechách. TK to věděl od začátku, a s plným vědomým ty lidi zneužil. Takový Fuhrer

      MJ to je prostě ortodoxní fanatik, který hájí TK kde se dá, tihle musel určitě vědět dopředu, protože je schopen podniknout jakékoliv kroky ochránit svého vůdce taková Liebstandarte TK

      PS či SG to je regulérní placený ministr propagandy, hlásá a věrný vůdci, vymýšlí všelijaké veletoče, přesmyčky a přeskoky otáčy a vymotávky v textech, aby znemožnil oponenta. Vymýšlí si bludy a dezinformuje. Ovšem už mu nikdo nevěří, možná ani on sám!

      Postav v tomhle podvodu na bikery je více, ale tito tři pánové jsou tahouni celé akce. Podle mne to museli vědět, měli to celé dopředu promyšlené a jednali uváženě. Tito lidé podle mne uškodili českému MTB více než megatuny asfaltu a kilometry čar pseudocyklostezek. Vnesli mezi bikery spory, to mezi bikery nebývalo. Vnesli něco odporného co se nikdy stát nemělo. Teď už nikdo nikdy žádné bikerské organizaci neuvěří a bude mít každá případná organizace příchut a vzpomínku na tenhle podvod.

      Tito pánové a další věrní kteří tohle dopustili, podle mne by měli být bikerskou veřejností exkomunikováni a neměli by už nikdy být v jakémkoliv bikerském či cyklistickém spolku či sdružení.

      Bikeři nezapomeňte kdo to byl a nezapomeňte ta jména!

      0 0
      • Sauvage  

        Podle me tam v Cembe uz jsou jen bud intelektualne fajnovejsi lidi, nebo ti sami podrazaci. Veril bych spis te druhe variante…

        0 0
        • Volf  

          Já bych tu první skupinu bych viděl spíše jako lidi co nemají internet a tudíž netuší co se děje :-)

          0 0
        • Sobi  

          Věřím, že je tam ještě pár jedinců, kteří se snaží o změnu. Pokud proběhne podzimní členská schůze, a zůstane dál TK a VV, tak potom ti, kteří zůstanou v čembě budou u mne ve 100% ta druhá skupina.

          Pokud ale TK a VV budou nějakým zázrakem odvolání a bude jim zrušeno členství, budou tam nový lidi a otočí kormidlo tam kam má směřovat, tak se dá potom mluvit o nápravě.

          Pokud toto nenastane, je to v pr…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.