• Zbyněk

    Vzhledem k současnému průběhu počasí vzhlížím s obavami k blížícímu se létu. Bojím se zkrátka, že zase přijde to zkur… vedro. Vadí vám taky horko? a jak s ním bojujete?

    0 0
    • littlebiker  

      tak kdyz jedes je to celkem jedno,pokud ale slapes do kopca je to hosi,u nas mame jeden kopecek na vyzkum,rikame mu panvicka:Dodpoledne tam pari slunko a je tam nesnesitelne vedro.

      0 0
      • hribik A1  

        ake cesty/„cesty“ vedu na ten vyzkum? su to nejake relativne prejazdnejsie polnacky alebo zjazdiky cez luku alebo nejake nechutne sutre? zatial tam nejdem ale keby som sa tam niekedy motal… mozno v lete budem niekedy tahat smer skalica tak keby sa mi priplietol do cesty tak bysom rad vedel ci sa da ist cezen aj s hajtrou alebo musim obist este jedno: „slapes do kopca je to horsi“ horsie nez ked slapes donho je ked na vrchu zastavis

        0 0
      • Pavel  

        Jooo, ten je fakt dobrej, taková mňamka. Vždycky jsem se tam strašně pekl. Teď už vím proč. Je to pánvička.

        0 0
    • hribik A1  

      tuto sezonu mi tak akosi zacina vadit, jazdil som celu zimu a skor by som nemal problem keby prisla 0 stupnov hodit na seba zimnu bundu a rukavice nez tych 30–35. proste som sa odvtedy nedeaklimatizoval. ale budem jazdit aj tak cele leto, aj ked neviem ci sa mi bude chcet tak do kopcov ako som jazdil na jar. kebyze stale riesim pocasie tak zistim ze mi ziadne neni dost dobre a ze bysom nemohol jazdit skoro nikdy lebo raz je teplo raz je zima raz prsi raz je hmla raz je vietor atd. takze sa snazim tak nejak sa vybavit na kazde pocasie. v lete – aj 6litrove zasoby vody (teda na cely den, a ked idem na 200km, tak aj to nestaci a este k tomu vypijem zo 2 kofoly a tak). neni ina moznost

      0 0
      • KubaBajk  

        horko žeru,i když pravda mám už trošku strach o srdce že..už nejsu nejmladší,ALE když paří a mě ofukuje vzduch na bajku,kape pot za brýle a rukavice jsou nasáklé..a TO PIVO,když někde zastavím,to se v krku vypaří,ani nedoteče..
        jinak hribiku,na ten vyzkum dojedes aj s hajtrou,taková polní pohoda,když je sucho.

        0 0
      • marapara  

        Tak to mě horko vůbec nevadí, spíš naopak jsem na něj docela těšil. Že je třicet stupňů … no a? Stačí zajet do lesa, kde je třeba o 5 stupňů míň. Navíc považuju na naprostý luxus si jezdit po lese v šest hodin navečer, kdy je lese taková příjemná atmosféra. Něco jiného je ploužit se po silnici, když je těch 30 stupňů. Jezdím i v zimě, ale musím docela opatrně, musím všechno udýchat nosem, jinak bych to odmarodil. Raději se ale budu potit v horku, než v zimě. Včera jsem byl na Javořině a pod Javořinou bylo v lese velmi příjemných 20 stupňů. Dole ve Velké bylo 29.

        0 0
        • ToLe  

          Moje řeč, já z tama teďka jedu, takový teplý vánek, nikde nikdo, nahoru po cestě, dolů po červené, nádhera. Vedra, no co, tak jedu ráno nebo večer (nebo ráno i večer :)).

          0 0
          • BFG  

            Jak nikde nidko? :-) Já byl cca v 7 nahoře :-) Po červené tam i zpět ;)

            0 0
            • ToLe  

              Já jsem byla tak před půl 8 u kamenné, trochu jsem se pokochala a v 8 jela dolů, po červené – záleží taky kam jedeš u Bětina javoru, jestli doleva nebo doprava …? :)

              0 0
              • BFG  

                U Bětky doprava přes kořeny :-) No museli jsme se minout o píď. Bylo tam fajn. Příště si chci zkusit dolů po zelené. Zatím jsem to jel (rozuměj šel) jen nahoru a dolů to musí být maso :)

                0 0
                • ToLe  

                  Já u Běty taky vpravo, nahoře jsem se málem vymlela na těch popadaných stromech :). „Čárečku“ za zelenou letos nemám, to myslíš možná ten hnusácký kopec přes maďarku, to jsme šli loni o půlnoci, byl úplněk a výborná viditelnost, došli jsme navrch a tam bouřka :). Odkud to jezdíš? Přes HN?

                  0 0
                  • BFG  

                    Nevím co je maďarka, ale myslím tuhle hnusáckou zelenou . Jinak nahoru jezdím všema cestama, no nejčastěj právě z HN po červené nebo cyklotrasou 5052 jak se chce. Ale zase tak často tam nejsem, přeci jen je to z UH trochu z ruky (cca 30 km asfaltu mě moc nebere), Chřiby jsou chřiby :-) Mimochodem jak jsem včera dojel, tak jsem ve městě (UH) viděl plakáty, lákající na cyklosraz na Javořině 27.7. – každý cyklista pívo zadáčo… že já nejel dřív :D

                    0 0
                    • ToLe  

                      Ne, tak to je ta hezká zelená :)Já jsem zas ve chřibech nebyla na biku nikdy. Tady je těch možností až až, Javořina je jenom taková špička ledovce :).No na ten sraz kdybys jel, dostal bys jedenáctečku Bernarda a ještě pamětní placičku :D !

                      0 0
    • Biker jak Pes  

      No, nikdy mi nevadilo, ale letos, nevím čím to je, to je se mnou horší. Vždycky se mi jezdilo nejlépe právě v takových vedrech…

      0 0
    • pos3k  

      venku mi vedro nevadi…ale doma je to os odpoledne k leknuti… vcera jsem poridil 30 cm vetrak + 40 cm velkej na dalkac..uvidime :) (v kanclu mam klimu)

      0 0
    • petebike  

      jak je nad 25 stupnu neni to ono, zalezi jak je k tomu, jestli pod mrakem, ci s vetrem, ale vseobecne nad 25 nic moc… to bude zas leto :-(

      0 0
    • Pavel  

      Do těch 32 st je to zcela v pohodě, stačí mi dostatečně popíjet a rozhalit kozy:-) (česky: rozepnout dres). Když už je vedro moc, snížím intenzitu a občas na hlavu špléchnu trochu vody (sranda byla, když jsem si jednou omylem na hlavu špricl jonťák). Na vedro (po zimě/jaře) se aklimatizuji cca dva dny, kdy mám obvykle lehký průjem apod. Pak se tělo nakopne a je to v pohodě. Jinak v práci (a autě) mám klimačku; a protože pracuju převážně doma, tak mám klimu vlastně i doma:-).

      0 0
    • Karbic  

      když se jede v terénu, tak se na to dá přizpůsobit… …ale běda jak je potřeba podstoupit delší přesun po rozpálenym asfaltu – loni jsem jel v těch třicítkách z Náchoda na Žižkov a za Čelákovicema jsem málem zkolaboval, musel jsem na chvíli zastavit ve stínu, šlehnout si jednu tatranku a pak to zas bylo jakž takž OK až do Počernic na pivko…

      0 0
    • Pavel  

      Dobrá prevence proti přehřátí je aspirin, Godasal (cucá se) nebo šumivé Aspro s vitaminem C (dá se do nápoje před výkonem nebo v jeho průběhu, pokud je hodně dlouhý). Nepít ledové nápoje. Dobrý je zelený nebo ovocný čaj, vlažný, lehce oslazený (případně krapínek osolený – potíme sůl). Hlavní je neustálý a průběžný příjem tekutin (klidně i jeden litr za hodinu). Ale to je asi tady zcela zbytečné psát, však to všichni znáta a víte…

      0 0
    • RUR  

      Tento veekend prvni letosni kolaps:( Sotva jsem se dosoural domu( nejakejch hloupejch 60 kilcu na skoro 5l vody a nepomohlo). Probrala me az pulhodina doma ve studene vode. Prehratej jsem byl totalne. Obecne mam za to, ze teploty nad 20 stupnu by se mely zakazat:-) Az se globalne otepli, stehuju se do Norska.

      0 0
      • pepek  

        Já přesně taky tak. A to jsem se přesunul autem k Macoše, aby byla trasa klimatizovaná a přesto upal. Nevim, dřív mě to nevadilo, asi ten věk ? :-(

        0 0
        • šlapatko  

          Horko je super,vždy v pořádném výjezdu když se potím a leje se mě pot,vzpomenu si na zimu jak mi jde pára od huby ,když při nule jedu svou cetičkou.Radši se zapotím:)

          0 0
          • pepek  

            No já se do kopca zapotím aji v zimě při –10

            0 0
            • šlapatko  

              V zimě jezdím pomalejc.To abych déle vydržel suchý,jak se moc spotím je kosa.Párkrát jsem dal při nule po asfaltu i 100km

              0 0
              • pepek  

                Ale dyť já jedu pomalejc furt, ale když sou tam furt ty kopce v cestě… Do kopce se zapotím, s kopce je mně zima

                0 0
        • Zbyněk  

          Člověče mě to taky dřív tolik nevadilo. Ale dnes? Už se mi několikrát podařilo zkolabovat a jak píše RUR – nepomáhá ani zvýšený příjem tekutin. Mám asi špatnou termoregulaci, jinak si to nedovedu vysvětlit. A tím Norskem občas vyhrožuju taky.

          0 0
        • RUR  

          Sem byl tak zmagořenej, že jsem na žluté z Marientalu do Bílovic nazačátku nahodil Etu a zmastil s ní i ten finální sjezd. Všim jsem si toho až u Sokolovny. Pak mě ještě předjela nějaká bába s jetelem, ale možná to byly halucinace.

          0 0
    • Strike  

      aspon je menej prekazacou.

      0 0
      • hribik A1  

        ale mna sa nestrases ani v 38 stupnoch. prekazac som

        0 0
        • Strike  

          Prekažač je napr. korčuliar, ktorý zostane stať na každom menšom kopčeku uprostred cesty.

          0 0
    • Tinker  

      Čím větší teplo, tím pro mě líp. Nejlepší závody jsem vždy zajel ve velkým vedru. Navíc jsem loni jezdil tři měsíce v Americe, kde bylo odpoledne 35–40 ve stínu každý den a jezdil jsem i 4h, takže jsem zvyklej. Ikdyž je pravda, že tam byla malá vlhkost vzduchu. Kdyby tady bylo 40 ve stínu, tak se nedá existovat.

      0 0
      • kankrlicek  

        Přesně! Od 27oC je mi příjemně, tak od 35 to už začínám cítit, že je pařák. :)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Ty jseš vůbec divnej. :-))) Čím větší vítr, tím lepší, a když fouká proti tak je to nej, sauna na kole je taky dobrá. A vůbec nejlepší je silný, příšerně teplý a dusný protivítr v tropickým vedru, co? :-))

          0 0
          • hribik A1  

            myslis nieco take ako byva na floride? 35 stupnov denne a semtam vietor tak do 160–200km/h…

            0 0
    • eforsee  

      Kdyz mam vitr ve vlasech nebo lezim u vody, nevadi:)

      0 0
    • gobike  

      Lepsi velky horko, nez velka zima ;)

      0 0
      • RomanH  

        Proti zime se muzes prioblict, ale horku a dusnu jen tak neuteces

        0 0
        • Lance  

          horku a dusnu nejradeji chodim naproti,jezdim nejradsi pres poledne v tech nejvetsich hicech, to je to kdy me kolo bavi nejvic do 25 C je zima, pak to jde a od 30 je prijemne

          0 0
      • Lister  

        fuj jak to můžeš říct (napsat) :oD

        0 0
    • Lister  

      nesnáším, nenávídím, kolabuju, zvracím :o)

      miluju jaro, podzim, zimu, přes léto najezdím minimum km…

      naposledy jsem byl na kole před týdnem a pak už jsem se neodvážil :o(

      0 0
      • KubaBajk  

        no jo,seveřan Lister

        0 0
      • gobike  

        Nechapu jak zrovna TY muzes nesnaset horko :))))

        0 0
      • svářeč  

        tak všichni(tebe nevyjímaje) řečníte o bikování…co takhle v práci?

        hee ,není nad to si oblect svářeckej mundůr ,pekně koženou bundu,zalíst pod most a s chutí čudit osmi sváry nad hlavou,:-D. každýmu doporučuju zkusit,je tam tak k sedmdesáti,smrad jak hovado,vzduch se ani nehne…

        ale hlasoval jsem že vedro miluju,na kole super.jezdím vlastně až nad dvacet stupňů.asi se mnou něco bude:-D

        0 0
    • disonance  

      Současné teploty jsou vražedné. Přes den musím být zalezlá někde ve stínu a bike vytahuju až k večeru, abych dohnala to, co jsem přes den nestihla. A lebedím si se svými novými SPD sandály. Bez nich bych kolabovala si i večer. Obdivuju všechny, kteří v tomle hicu dokážou jezdit. Jak tady už bylo řečeno, to raději v zimě než v takových vedrech.

      0 0
    • rock  

      Do 30°C v pohodě, pak už nic moc … pečlivěji plánuji trasu, aby se mi do ní pokud možno nevloudil delší úsek mimo les. Ve stínu je to snesitelné …

      0 0
    • Martin  

      vedro mi nevadí, ale nesnáším dusno

      0 0
    • Luka  

      Loni cele leto jsem kolo skoro nevytahla. Kdyz je to do 30, do 35 stupnu, tak se desne pecu, ale ujde to. Hlavne hodne pit a nepohybovat se moc na uplnem slunci, ale jak byly ty vedra nad 35… to uz moje telo prestava fungovat… teplo miluju, ale musi bejt s mirou. A nejhorsi je dusno. to jo.

      Nastesti v praci nam slibuji klimu. Mam tu usb vetracek co na me 2500 otackami zane ten 27°C vzdousek co tu mame, a to je teprve 10 hodin :/ Do odpoledne asi pojdu.

      Kupodivu jsem zjistila, ze kdyz pres den piju teplej caj, prezivam to horko trochu lip nez kdyz se prolejvam ledovou vodou… Ale jinak: nejlepsi je takovy to pocasi kolem 20–25stupnu. krasa…

      0 0
      • Martin  

        no jasně, pokud piješ studený, tak tělo dostává „studený šoky“ a termoregulace se musí pořád snažit něco dorovnávat nahoru-dolu-nahoru-dolu. zatímco když piješ vlažný/teplý, tak se nějak výrazně neochlazuješ a nemáš takový tepelný výkyvy

        0 0
      • Zbyněk  

        Abych se Ti přiznal, já piju teplý čaj po celý rok. Nějak jsem si na to zvykl a vyhovuje mi to. S teplotami 20–25 stupňů jako ideál plně souhlasím. Teploty v interiéru jsou kapitola sama o sobě. Bydlím v paneláku, okna na jih a v místnosti, kde spím mám přes horké léto 28–30 stupňů ve dne v noci (už se zase těším).

        0 0
    • kudlanka32  

      ani ne…jedu tak to fouka a je mi lip nez kdyz nic nedelam :)

      0 0
    • PepikW  

      Asi už jo ! V sobotu odpoledne to se mnou málem šlehlo, od Hřenska po asfaltu na Mezní Louku mě doháněli nějaký dva němci (ani nevim, co byli zač, slyšel jsem jen řazení a pár německých slov). Abych jim, já blbec, ukázal, jak se u nás jezdí, v posledním stoupání jsem si hodil těžší převod a vydupal to ve stoje, no utrh jsem je, ale za cenu málem infarktu (oni stejně nahoře u hotelu končili :)). Pak cestou do Vysoký Lípy se mi nějak cesta divně vlnila před očima, nešlo zaostřit – humus. Pomohl až odpočinek v lese. A slejvák cestou domu jsem si užil – nádherný osvěžění :)))

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Vadí a moc. Ideální teplota na kolo je pro mě v rozmezí 5 – 20°C, maximálně 22°C. Jezdím i při nižších i vyšších teplotách než je moje optimum, ale už si to tolik neužívám. Teploty nad 25 vnímám jako už skoro vražedný. Aklimatizuju se dlouho, pokud teplejšímu dni předcházelo chladnější počasí (i když se třeba z deseti stupňů náhle oteplí na patnáct, o tropických vedrech ani nemluvě), tak se mně první hodinku při pobytu venku točí hlava a mívám mžitky před očima Samozřejmě i na kole, a to i když jedu pomalu a na nízkých tepech. Párkrát do roka, hlavně na jaře, se musím i zastavit a posadit se, jinak bych asi zklabovala. Po zhruba hodině se to urovnává, začínám se cítit líp, ale furt to není úplně košér. Nej je babí léto se sluníčkem, barvami a teplotami do 18, 20. :-)

      0 0
      • Zbyněk  

        Mým nejoblíbenějším měsícem na kolo je září a po něm červen. Jinak miluju zimu, sníh a běžky.

        0 0
    • petrun  

      Přímo vedro mi nevadí. Mám přizpůsobivý termoregulační systém. Co mi ale vadí moc je že sebou musím vozit velké množství tekutin. Nebaví mně totiž stavět každých 20 km v zahulené vesnické putice.

      0 0
    • wendak  

      horko mám rád a zároveň mám rád zimu, kdyby bylo 8 měsíců + 30 až 35°C a 4 měsíce –10 až – 20°C, tak chrochtám blahem :-))

      0 0
      • wendak  

        … v zimě sjezdovky a grog, v létě kolo a pivo … ;)

        0 0
        • KubaBajk  

          tož jedině tak,ale jezdit v zimě..ani pivo mi nechutná,jíst mi nechutná..a do téměř mrtvolného stavu mně umrzá ukazovák na pravé ruce a to i při teplotách okolo 12ti-14ti stupňů(na kole).Pomúžou jedině windstopper rukavky,až se mně to nekdy stane,tak vyfotíma a hodím to sem..každý kdo to viděl,řekl,že je to nechutné:-)

          0 0
    • Krutor  

      Já mám takovou teorii – vedru se nejlíp odolává na kole :-). Pokud člověk přežije výjezdy (nejlíp v lese) a nepřehání intenzitu, na rovinách a dolekopcom je to už příjemný … Pivo taky líp chutná.

      0 0
      • Lance  

        presne tak, na kole si vlastne furt ochlazovan

        0 0
        • Krutor  

          A navíc – mě nebaví se válet u vody celej boží den. Když se trasa dobře naplánuje, dá se to vydržet, ne ?

          0 0
          • Zbyněk  

            No mě to právě vadí hlavně u celodenních tras na kole. A nejde jen o pocit, mám s tím fakt problém. Začne se mi točit hlava, dojde mi šťáva a hlavně mi začne být blbě a to mě vždycky zlomí.

            0 0
    • Peslezedirou  

      Nějak zvlášt mi to nevadí, určitě lepší než jezdit když je pod 20C. Spíš mi vadí náhlé změny počasí, týden vedro a pak ochlazení o 10C, nebo naopak…

      0 0
      • hribik A1  

        tak to som opacny pripad. mam rad teploty pod 20 a zboznujem nahle zmeny pocasia, a to aj v ramci 1 dňa po hodinach (take hlavne, cim blaznivejsie pocasie, tym vyse som vo svojom zivle, najviac sa mi paci ked 5 minut prsi, potom 1/4hodiny slnko, 5 minut mrholenie, 30 minut slnko a tak stale dokola…)

        0 0
        • Zbyněk  

          Do určité míry mám náhlé změny počasí taky rád. Třeba loni, když jsme odjížděli ze sedla Couillole bylo kolem 10 stupňů a hustě pršelo, a dole bylo tak 23 stupňů a jasno. Takovou náhlou změnu si nechám líbit.

          0 0
          • hribik A1  

            myslel som hlavne tak ze pri takom pocasi sa krajina ktorou ides stale meni, su duhy, hory v oblacikoch a zaroven presvietene slnko alebo magicke pohlady na ciernu zamracenu dazdovu oblohu nad krajinou preslnenou z opacnej strany a tak. nevyhoda je ze pri takomto pocasi casto fuka zhovadily vietor, a ten uz az tak rad nemam.

            0 0
            • hribik A1  

              presvietene slnkoM tam malo byt

              0 0
            • Krys  

              Dnes som si bol trošku zajazdiť a bolo to podobné. Oblaky nádherne a premenlivé, Slnko nízko nad obzorom, vietor protivný. Ešte že som si nevzal foťák, to by som každú chvíľu stál.

              0 0
              • kolobrnda  

                vedro ne, ale to priserny dusno mne depta … nejvic mne vadi jak mne pot stika po brejlich…to zastavuji na u kazde hospy a hazu do sebe jedno pivko za druhym…

                0 0
              • hribik A1  

                rano cestou do „roboty“ (tj. momentalne na prax do firmy, takze to nenazyvam skolou – 6 km na starom bicykli – 15rocnom forte) boli okolite hory v mrakoch, ale to este trochu prsalo. mrholenie, a doprava v meste bola razom na hranici kolapsu, vsade kolony. poobede som uz nevystrcil paty z domu, len viem ze bolo celkom pekne, ale ja som to viacmenej prespal (este mam stale dlh z tej soboty alebo co). inac, vcera v tn naprsalo vyse 30 mm zrazok, kaluze su vsade ako po trojdnovom dazdi. a momentalne sa to tvari, ze bude prsat dalej. momentalne teploty mi ale vyhovuju viac nez minuly tyzden, lebo to bolo hlavne hentam na uctarni peklo

                0 0
    • globik  

      su v poho až se divím sám.Při 30 – 35°C se mi jede dokonce lépe než v chladnějším počasí. Co nesnáším je vlhko, třeba půl dne po dešti a nebo dusno, to se taky nedá, nejhorší když si jdou ty dvě speciality ruku v ruce – v lese vlhko , mimo něj dusno.....to zapadnu na stanek a dopuju se zlatými iontaky :-) :-)

      0 0
    • Volf  

      Mně je to úplně jedno. kolo je můj koníček takže na něm nemusím jezdit, ale jen chci. No a co nemusím, ale chci je pro mě vždycky příjemný.No a svý ježdění přizpůsobím podmínkám, když je pařák nevytáhnu paty z lesa, když prší tak nevyjedu, po dešti se vyhejbám loužím a kolo si vlastně pořád jen užívám:-))

      0 0
    • grafik  

      neva, tesim se na vypecene dny .. clovek se aspon poradne sleje :)

      0 0
    • Tiklin  

      Idealni je jeste do toho vedra rozdelat ohen a opejkat burty :)

      0 0
    • robb  

      Tak co, jak jste dnes zvládli projížďku v tom horku? Já vyrazil až v šest večer a nebylo to špatný, akorát že se mi v tom horku ohřálo pití :-D

      0 0
      • nooski  

        Pohodička, na Pustevnách při sjezdu byla ale stejně místy zima. Jinak na kole je to pořád pohoda. Makat celou šichtu na přímém slunci, to je teprve něco.

        0 0
      • felix.org  

        Já nechtěl ani vylézt z auta, natož jít na kolo :-D

        0 0
      • Jacques  

        Já dal 24km z UL do Litoměřic, (asfalt) a fakt hrůza, zažíval jsem pocity podobné těm co mám v sauně (mrazení po celém těle), navíc tam byl krpál na Kamýk…blééé, vyrážel jsem v 15:00 z UL…, teď teploměr venku ukazuje 32C a bouřka nás krááásně minula a spadlo tady jen pár! kapek (tím párem myslím fakt pár :)) :(

        0 0
      • Rychlej turista  

        Včera luxusní stovečka, nikde nikdo :-) A dneska 52 km. U nás na Západě jsem takové teplo (38°C pod kopcem oba dva dny) ještě nezažil. V lese na kopci v 700 m ještě 35°C. Teď mám za oknem 25°C :-)

        0 0
      • Toutou  

        Já se neprozřetelně odsoudil k asi 15 km kolem poledne :D ty vole, to jsem nežral. Skoro jsem se roztekl za jízdy.

        0 0
      • japonec  

        v neděli jsem se málem zabil. Dal jsem 97km a když jsem přijel domů, tak teploměr ukazoval 37,9°C

        0 0
        • hawrda  

          Včera výjezd po 7hod ráno a v 11 už jedno orosený doma v hospodě.Vedro+ko­lo=luxusní žízeň na piFko:).

          0 0
      • JMT  

        Krasny silnicni kilecko padlo, po dlouhy dobe mi pri navratu nebyla zima :-) za me vedro jo !

        0 0
      • Jenda  

        nedele 85 na biku kolem Berounky, mdloby na me sly akorat ve stoupani ze Stradonic na Deda ale to bych pricetl spis dvoum pivum a nakladanymu hermelinu s topinkama s cesnekem co jsem mel pred tim v hospode v Nizboru :-)

        No a vcera klasika do prace na kole, cestou domu v 18:15 mezi Lysolajema a Horomericema tachac ukazal 38.9 ale vetsi vedro mi prislo dole v Troji. Taky celkem pohoda ale preventivne jsem se stavel v Tuchomericich na jedno rychly :-)

        Takze ja vedra taky rad, nebolej me kolena, neresim co na sebe, jen tak dal :-)

        0 0
    • StuntJ  

      Jo dneska jsem si na skútr připadal, jak kdybych projížděl troubou … strašnej hic, v práci jsme měli ve stínu 36°C

      0 0
      • George.999  

        Já přijel dneska z práce na kole jak pečený kuře.

        0 0
        • Mike Gaucher  

          Na dvacetikilometrový cestě z práce při 38 st. a protivětru, horkém jak z otevřené trouby, jsem musel dvakrát zastavovat ve stínu a polejt si hlavu vodou, už to fakt nešlo. Tep furt mimo zonu a dolů nešel, a to jsem jel poloviční tempo než obvykle.

          0 0
          • brozelin  

            Včera 72 km, průměr 22 :-)) (silnice), tepy úplně mimo normální hodnoty cca o 20 vyšší, je až neuvěřitelný, co s člověkem to vedro udělá. Nikdy jsem vedro nemusel, ale s postupujícím věkem to vypadá, že tělo je k vedru čím dál méně tolerantní. Fakt utrpení.

            0 0
    • Jones  

      Poslednich par dni se snazim jezdit na nizky tepy a v tomhle horku mi staci vylezt pred barak, sednout na kolo a uz mam 65% :-D

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Vedro miluju, 35°C je ideál, ale včerejšek byl strašný mordor, po dvou hodinách mi brutálně došlo a stál na benzínce 10km od baráku a lil do sebe ledovou colu. Jak kdyby mi někdo celou dobu foukal fénem do ksichtu… humus.

      0 0
      • Slavoš  

        Teď se všichni otužíme na teplo a v září budeme pofňukávat jaká je nám zima,když se trochu ochladí.Jak já ty vedra nemám rád.

        :-)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Taky to tak vidím. :-)

          0 0
        • Stancek  

          Me vedro nevadi, klidne at je 35°C furt… Kdyz si vzpomenu na ten hnus, kdy je –20 a fuci vetr, nebo kolem 0 a sracky kam se podivas… Leto je bezva obdobi, klidne by mohlo byt porad.

          0 0
    • black.horse  

      Vedro mi na civilní život vadí hrozně, ale u sportu je mi to jedno, naopak když vidím jak to ostatní likviduje, tak mi to hraje do karet :-D

      0 0
    • fousac  

      dneska pohodicka… rano 20°C a vlahej osvezujici destik..

      odpoledne 32–35°C, to uz bylo trochu teplo, ale pri 30km/h uz se da pocitat nejakej windchill efekt.. jen se nesmi zastavit, to je pak konec.. ale zas plny stezky skoro nahejch bruslarek a jinych sportovkyn, tak je cestou aspon na co koukat.. ;)

      0 0
      • George.999  

        Hmm tak koukání po babách se mi nejednou málem vymstilo, ale zatim jsem to vždycky ubrzdil. :-)

        0 0
    • plevka  

      obcas vyjedu aj ve vedru, ale ideálka je 20–25, jak je 35 a dusno, tak se mi nechce ani hýbat a nejlépe je někde ve stínku s pivíčkem :)

      Už se těším na babí leto :)

      0 0
    • winter78  

      Ja horúčavy doslova milujem a chrochtím si !! Nikto iný v okolí len ja chodím v týchto horúčavach na výjazdy cez obed, v pohode 100km cestné výjazdy. Doslova si toto počasie užívam, mám veľmi rád teplo a horúčavy. Krásne sa natriem opaľovacím krémom a vyrazím na rozpálený asfalt. Nádhera…pri jazde ten okolo prúdiaci vzduch príjemne osviežuje. Nebadám žiadne zdravotné problémy, práve naopak, výkonnosť je možno vyššia než keď je chladnejšie. Ale musím dávať pozor na dopånanie tekutín, čo mi nerobí problém, pretože mám už svoje občerstvovačky kde tekutiny doplním.

      Viem že sú ľudia ktorý majú cez tieto horúčky zdravotné problémy, čo mi je ľúto…ale ja som v siedmom nebi.

      0 0
      • morgan2  

        jj,moje rec,ja si taky chrochtam,klidne by mohlo byt i vice stupnu,radsi + 45 než + 15, když je venku kolem 20 stupnu,jezdim v dlouhej kalhotach a dres s rukavkama

        0 0
        • winter78  

          No ja nosím krátke nohavice. Ak sa ochladí tak pozor dávam hlavne na kolená a na chrbát. Najväčšie peklo je pre mňa zima a mrazy :-(((. To je pre mňa úplná katastrofa. Teraz sa chystám kúpiť komplet bežecké lyža a výstroj, aby som tú prekliatu zimu nejako aktívne prežil, tak dúfam že budem spokojný.

          0 0
    • Pavel  

      Teď už to vedro snáším dobře. Jsem doma, klimatizace zapnutá… ;-)

      Byli jsem se synem od soboty v Orlických, lozili jsme po bunkrech, spali pod stanem… První noc jsem spacák (ten nejlehčí, letní) zapnul až k ránu, druhou noc jsem byl jen přikrytý a poslední noc (na dnes) jsem se už ani nepřikryl… Teplo mám rád, ale demo pekla ne…

      0 0
    • iron.hide  

      ja to zvladam, kludne 100vka po vypecenej hradzi pri dunaji :)

      ale tesim sa viac na babie leto, ked je 20 stupnov a super vanok, vsetko je zlte..;

      a este viac sa tesim na krasnu farebnu jesen, ved v lese sa da jazdit aj ked prsi.

      ale jo, aj v zime sa da v klude bajkovat :)

      0 0
    • marco  

      Horko mám rád ale nyní s rukou od ramene po prsty komplet v sádře se těším na ochlazení a hlavně na na kontrolu u lékaře až mi to sundá na chvilku dolů při vytahování stehů.

      0 0
    • pepek  

      A co teď, vadí? :-)

      0 0
      • prvniodkonce  

        Právě jsem se vrátil z pohodových 70 km na silnici, v 900 m n. m. příjemných cca 25 °C, z kopce mi nebyla zima, pohoda. Tisíckrát lepší než když je 15 a chčije. Tohle počasí jsme si za to protrpené vodní jaro v zimě a bez slunce zasloužili.

        0 0
      • MlokCZ  

        Dneska se mi zdálo, že to ještě není ono na ideální kolo a ještě jsem měl stejně rodinné povinnosti.

        Takže stovečka bude až zítra, to bude o něco tepleji.

        0 0
        • Delkim  

          doporučuji až po obědě a dej si kachnu a pár Plzní :)))))

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak stovečka to nakonec nebyla, trasa během dne o něco prodloužena, takže ještě dost přes stovečku a 6h čistého času jízdy.

            Plzeň nebyla žádná, ale jiné tři škopky cestou byly (k tomu jsem ještě zvládnul 3l vody a 6× Kofolu). A kachna taky nikde po cestě nebyla, ale aspoň krkovička na Míšově.

            A po obědě se jelo dost, start v Hořovicích chvíli před 10 hodinou, dojezd domu včetně závěrečného sezené na konci trasy v 19.

            Celkově pohoda počasí, jen se to nikde cestou nehrotilo do vyšších intenzit a jela se pohoda.

            0 0
      • DaSnail  

        Jo

        0 0
    • Meluzina  

      chladím se doma a vyjíždím navečer, asi to tak má hodně lidí, podle toho, kolik jich v okolí Mostu potkávám…:-) A co dneska? Jede někdo někam?:_)

      0 0
      • marco  

        Teplo mi nevadí praktikuji stejnou metodu vyjíždět pozdní odpoledne zpočátku lesem a později vyjet na otevřenější plochu. Tady na moravě mi to ukazovalo chvilkama 36°C no výkon nic moc, ale i tak jsem se nešetřil. Teď zjistit jak se opálit i na zbytku těla vypadám jak bych něco hledal ve vodě ruce a nohy opálené zbytek tavený sýr už si toho všimlo pár lidí proč po zápěstí mám hnědé opálení a od zápěstí k prstům ruce bílé.

        0 0
        • Delkim  

          v Polabí nezbývá nic jiného než vyrazit pěkně kolem 5–6 hodiny ráno, zítra ráno se na to chystám

          tady v nížině se to přes den tak rozpálí, že to je snad horší než v poledne…

          0 0
        • Meluzina  

          na opálení kašli:-( já jsem taky pěkně asymetricky:-)

          ale dnes jsem horkotěžko vyšla do třetího patra, tepovka okamžitě někde na horách:-(

          0 0
          • marco  

            Jak říká můj kolega z práce od určitého věku by se lidi neměli odhalovat není to pěkný pohled. Toto prohlašoval o všech kterým bylo 30+.

            0 0
            • Meluzina  

              nevím přesně, kam míříš? okamžitě v podobých větách čtu napadení mé kredencioznosti:-)

              0 0
              • marco  

                Jeho prohlášení platilo i pro mě. No měl bych s tím něco udělat teda tím opálením no a s tou kredenciózítou. Vloni v létě jsem promarodil a nenachytal na zimu dostatek sluníčka a potom se to později odrazilo různými kašlíky a rýmičkami.

                0 0
            • Lenka.05  

              Souhlasím s ním :))

              0 0
              • Meluzina  

                ale ono to nesouvisí s věkem, včera mi na cyklostezce u Matyldy téměř vypadly oči z důlků, a to jsem slušně vychovaná a nezírám, při pohledu na slečnu jistě pod 30let, jak si to tam štráduje na inlajnech jen v bikinách, pravda, krásně opálená, ale do mé kredencioznosti příliš daleko neměla…

                když už jsme u toho – co si myslíte o bruslení jen v bikinách, bez chráničů, bez přilby…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  brusleni v bikinach bez chranicu je fajn, pokud je na to postava…bruslar­ka(ano, zena!) to musi mit zmakle jinak se pri padu odre no:-)

                  0 0
                • Azmir  

                  Bruslení v bikinách je top, chrániče mě nezajímají, nabije se ona, ne já a aspoň je na co koukat :o)))

                  0 0
                  • Delkim  

                    bohužel často takhle i bruslí ty, na něž není hezký pohled :(

                    0 0
                • prodi  

                  já bych to nařídil plošně, samozřejmě s určitým limitem, co se týče tělesných proporcí:)

                  0 0
                • wanman  

                  Kolegovi z práce se na cyklostezce zranila žena na kolečkových bruslích.vezli ji na pohotovost která už byla nabitá k prasknuti .Když vyšla sestra ven pro dalšího pacienta se slovy: „Je to někdo ,kdo potřebuje ošetřit mimo úrazu na cyklostezce?“z dva­ceti pacientu se zvedl jen jeden …

                  až po této zkušenosti vybavil kolega celou rodinu chrániči na brusle .Předtím taky pevně věřil že JIM se něco tak blbého ,jako je úraz na bruslích stát nemůže .

                  0 0
    • novcze  

      obecně je mi to jedno, ale když si můžu vybrat, tak ve vedrech >30°C vyjedu radši ráno třeba v 7:00 když je pohodlných 20°C … má to i další výhody jako menší provoz

      0 0
      • capo  

        Já byl dneska na trati extrem bike most, dali jsme si všechno na Resslu. Je tam z velké části stín, navíc mi vedro nevadí, takže si nestěžuju ;)

        0 0
        • jesperx  

          já byl dneska na KPŽ Praha-Karlštejn a to vedro se myslím podepsalo na většině lidí. Na občerstvovačkách jsem do sebe vychrstnul snad 4 kelímky vody a ionťáku,plus po cestě celkem 3 bidony no ale přeze vše jsem večer zjistil, že mám o 3 kg míň než ráno…

          0 0
          • blaf  

            jo bylo to peklo, hlavne ty useky na slunci byly sileny, teplo mi nevadi, ale tohle uz je extremni a to je naprd, radeji at je chladneji

            0 0
          • bikerR  

            já jel včera taky…sice jenom 38km ale i tak to byl extrem..nejvice mě položilo konečné stoupání…tam sem si sáhl na dno a dost ztratil :( ale podstatné je že sem nepíchl, dojel, nespadl.

            0 0
        • Meluzina  

          šílenče:-)

          mně by stačilo projet hoby trasu, ale blbý je, že po posledním pádu jsem se začala hodně bát a nějak se mi ani tam nechce, zatím se udržuji na asfaltu a čekám, že to přejde:-(

          0 0
        • Luky11  

          ja to taky dneska zkoušel v 38 stupnich ale mě to naprosto oddělalo a musel jsem zastavit jinak bych sebou asi říznul uprostřed lesa to se nedalo, po hodině jsem byl doma a byl jsem zdevastovanej jak kdybych za sebou měl 70 km trasu

          0 0
      • Lenka.05  

        Já si dala 70km – lesy, polňačky, semtam lesní asfaltky a popravdě toho mám docela dost :) Přece jen teploty okolo 35st už je docela dost na to motat se celý den na biku. A to mám teplo ráda. Zítra relax.

        0 0
      • obda  

        Dneska v 7 ráno „pohodlných“ 27C. To je na chcípnutí :(

        0 0
    • black.horse  

      No, mě se dneska motat po lese nechtělo, tak jsem radši dal 120km na silničce, sice je tam míň stínu, ale zase více ochlazuje proudící horkej vzduch:-)

      0 0
    • robb  

      Alespoň člověk nepotřebuje tolik oblečení jako na jízdu v –10°C.

      0 0
    • bestom  

      já si dneska projel krátký maraton podkrkonoší ,v lese bylo fajn,dokonce ani kopečky nevadily ,pěkně suchá trat ,super sem si to užil

      0 0
    • JohnnyDynamit  

      na kole to jde právě na to jsem čekal a i při takových tropických večerech se dá krásně jezdit ale není to ono

      včera jsem byl na kole celý den -cca 12h

      rožnov – radhošt – lysá (ze špatné strany :D) -bílý kříž – a přes bílou zpět

      • dneska jsem zvolnil

      a zítra zas

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Ale jo, jde to. Včera přes 200km, necelé 3000 m nastoupáno, průměr necelých 37 km/h. :D

      0 0
    • Delkim  

      uf, už to mám za sebou, vstával jsem v 5

      teď už mi doma fouká klimoška a tak to bude celý den :)

      0 0
      • šimlos  

        Jak „uf“? Jak „za sebou¨“? Cyklistika má být radost :-)

        0 0
        • Delkim  

          ona to je radost, jinak bych se k tomu takhle brzo ráno nedokopal :)))

          ale i tak uf, že to mám dneska za sebou :) byl to v celém týdnu ten nejtěžší trénink a tak jsem rád, že už ho mám za sebou :) ještě jednou uf :)))

          0 0
      • iron.hide  

        sa mas ze mas doma klimosku. to si jeden z mala. my ostatni chudaci mame akurat tak ventilator

        0 0
        • jIrI___  

          Jestli se nepletu, tak v dnešní době si už klimu může pořídit kdokoliv :)

          0 0
          • Meluzina  

            stejně jako fula za 40litrů, brnkačka, ne…

            0 0
          • Delkim  

            jj, dneska to není nijak závratná investice

            přes den bych to ještě možná vydržel, ale v noci je to neocenitelné, já ve vedru v podstatě pořádně nezaberu celou noc

            0 0
    • Delkim  

      tak hlavně ať nikdo cestou nepotkáte kroupy jako tenisáky, včera to bylo v Německu a Francii

      http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

      0 0
    • vsn  

      vadí nevadí … když jsem v práci tak vadí. když bych nemusel do práce tak supr :)

      jinak dneska po Lan-Party když jsem si chtěl jít v osum ráno lehnout tak nic moc :D …

      0 0
    • hanness  

      Me spis se*e ten vsudypritomny mikro prach,co vleze i do nejzassich mist mého milovaného fulla..

      0 0
    • šimlos  

      Nijak mi to nevadí.Stačí si hlídat pití a jídlo a jde to.Dnes za 100km Posázavím do mě žbluňkla 1 malinovka,2 ko­foly,2 pivka a litr a půl vody z bidonů.Pořád lepší než tak kosa,co byla letos prakticky do půli dubna..Jo a velké plus veder: na modřanské cyklostezce jsem potkal asi dva bruslaře a tři cyklisty :-)

      0 0
      • iron.hide  

        imho, hocico je lepsie nez toto. aj v zime na cyklostezke nikto nebol, mal som ju skoro len pre seba.

        ale to neva, za par tyzdnov bude zase jesen, kludne nech chcije 24/7. ja budem prvy cely nadseny a zasraty od blata

        0 0
    • Rychlej turista  

      Vkusných víkendových 309 km s bivakem v Českém lese :-)

      0 0
      • šimlos  

        Jsi nevkusný – budíš závist:-)

        0 0
        • Rychlej turista  

          V Českém lese je parádně, za celý den potkáš jen několik lidí, pokud vůbec, nikde žádná hospoda, zato nádherná příroda a parádní poježdění. Vodu neřešíš, protože ji tam všude teče plno, takže je co pít i kde se umýt a jídlo jsem vyřešil taky. V Lesné je sámoška, kde mají všechno a otevřeno denně od 06:00 hod. do 20:00 hod. Od Zlatého potoka, kde poslední dobou bivakuji to mám zhruba 10 km, ale na nákup jezdím zkratkami, takže to dá i 20 km :-) Jestli příští víkend vyjde počasí, tak mám v plánu se stát hradním pánem na Šelberku)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Sakra, tučnil jsem ten krám v Lesné, protože to mám za docela zásadní informaci a rozhodil se mi ten odkaz na Šelmberk

            0 0
          • Adar77  

            Jo, parádně tam bylo. V Lesné pamatuju na dobrej Chodovar…prubni hydrant pod Pleší, jestli už zase maká )

            0 0
            • Rychlej turista  

              No, čoveče, doby, kdy jsem dával celý Český les a první kopec Šumavy (abych měl jistotu, že jsem Český les opravdu projel celý) i se zpáteční cestou po asfaltu podhůřím domů na jeden zátah, jsou už dávno pryč, takže kdo ví, kdy se na Pleš zase dostanu. Dneska bych už na to potřeboval nejmíň pár dní :-)

              0 0
            • Rychlej turista  

              Tak hydrant pod Pleší je furt suchý. Jinak ale parádní 426 km poježděníčko Pá – Po s plnou lesní

              , bo na noc vždy bivak. Dneska neméně úspěšná regenerace v kolbence :-)

              0 0
    • Mondieu  

      Miluji tyhle extrémy. Pořádné horko, déšť, bahno…

      Dnes Týniště n. Orlicí-Šerlich-Královská hřebenová do Rokytnice v Orl. horách-Žamberk a zpět do Týniště. 115 km a moje děvče, kterému je 54 let, jelo se mnou.

      Přiznávám, že toho máme plné vinty a koupáni v Orlici nad jezem u Záchlumí bylo božské´. Žádné kafe jak v rybnících.

      Zdar všem.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        moje děvče, kterému je 54 let

        Co je tvoje děvče zač? :O

        0 0
        • Mondieu  

          Normální ženská a hezká :-)

          0 0
          • Delkim  

            a zeptal ses maminky? :)))))

            0 0
            • Mondieu  

              Tyhle vaše namachrovaný kecy miluju. Polovině vám tady by natrhla triko. Asi je všeobecně vžitý názor, že na biku může jezdit jen týpek, kterému je kolem dvaceti a má plnou hubu přitroublých anglosaských výrazů.

              Já vůl, že jsem vůbec něco psal…

              0 0
              • Delkim  

                nebuď tak upjatý, ty dvacátníky a jejich šílené průměry já taky nemusím, ale vtipkovat se na netu snad smí, ne? :)

                0 0
                • Mondieu  

                  Jasně, tak to beru. Jen chci taky někoho trošku nadzvihnout…

                  Jinak vše v pohodě.

                  0 0
              • Biker jak Pes  

                Jéééžiši, klííííd. :) Narážel jsem na ten překlep, který vyzněl docela zajímavě. Nic víc. ;)

                0 0
                • Delkim  

                  jako že dcera, ne? já taky říkám „moje holky“ těm mým cácorkám :)

                  0 0
              • Lenka.05  

                Vůbec je neber vážně. Až jim bude pade, budou rádi když se zvednou od televize :p

                0 0
                • Delkim  

                  ona už nás ta prostata donutí :))))))))))))

                  0 0
                  • Mondieu  

                    Pravda, leda bychom se přežrali Prostamolem, jak nám radí v reklamách.

                    0 0
    • pendergast  

      Horko mi vadí, tak som víkend trávil na bicykli.

      Doma som mal 34°C (pri vypnutom televízore), vonku bolo príjemnejšie nielen v lese, ale aj počas jazdy na otvorenom priestranstve.

      Samozrejme som sa príliš nenaháňal, vyšlo to niečo cez 100 km každý deň.

      0 0
    • kankrlicek  

      Ne.

      0 0
    • Delkim  

      dneska jsem se na kolo dostal až v poledne a kupodivu jsem potkal nejvíc silničářů za poslední měsíc :)

      okolí Kostelce, Jevan, Kouřim, Sadská, Nymburk

      asi jim ten hic vyhovuje, já musel během těch 4 hodin dvakrát na benzince doplnit dva velké bidony a proběhnul jednou i jeden tvarohový Míša :)))))

      nicméně pokud to jde, tak se mi mnohem lépe jede brzo po ránu

      0 0
      • George.999  

        Já vyrazil dnes na biku před jedenáctou dopoledne přes Brandýs k Benátkám, zpátky přes Neratovice. Celkem 90 km. Když jsem jel lesem, tak to byla pohoda, ale posledních cca 20 km na otevřené krajině celkem peklo.

        0 0
    • felix.org  

      Jaký horko?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.